Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΑΚΕΛ - Συνομιλίες
  • [02] (Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Βρετανοί Βουλευτές - Κυπριακό
  • [04] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [05] (Κ) ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [06] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [07] (Κ) ΝΕΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [08] (Κ) Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ντενκτάς - Δείπνο
  • [09] (Κ) Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

  • [01] (Κ) ΑΚΕΛ - Συνομιλίες

    Το ΑΚΕΛ προσεγγίζει τις απ' ευθείας συνομιλίες με αρκετό προβληματισμό και με ανησυχία και θεωρεί άκαιρη και ζημιογόνα την όποια διάθεση ευφορίας, δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Γραμματείας του κόμματος Γιαννάκης Κολοκασίδης, μιλώντας σε δημόσια συγκέντρωση, που διοργάνωσε χθες στο Λονδίνο, το παράρτημα του ΑΚΕΛ στη Βρετανία.

    [02] (Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

    Η πρόσκληση για δείπνο που αναμένεται να διαβιβάσει προς τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο Πρόεδρος Κληρίδης, οι κινήσεις των ξένων και ειδικότερα των Αμερικανών στο Κυπριακό, τα νέα στοιχεία στο θέμα της υποκλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ο τραγικός θάνατος νεαρής Ρωσίδας από πνιγμό σε μπανιέρα ξενοδοχείου στη Λεμεσό, λόγω μέθης, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν τα σημερινά φύλλα των εφημερίδων.

    Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Σήμερα η ημερομηνία για το δείπνο", γράφει στο κύριο της θέμα ότι διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία και τα Ηνωμένα Εθνη αναμένουν σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον καθορισμό της ημερομηνίας του δείπνου που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραθέσει στο σπίτι του για τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Προσθέτει ότι η ακριβής ημερομηνία, για το δείπνο, θα καθορισθεί σήμερα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, την οποία έχουν αναλάβει να διευθετήσουν τα Ηνωμένα Εθνη. Αλλού γράφει ότι έγιναν χθες οι επαναληπτικές εκλογές σε έξι κοινότητες, όπου οι υποψήφιοι είχαν ισοψηφήσει, κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

    "Το Θάρρος" υπό τον τίτλο "΄Πνίγηκε΄ από το αλκοόλ" γράφει ότι η βραδινή διασκέδαση νεαρού ζευγαριού από τη Ρωσία, κατέληξε σε τραγωδία. Το ζευγάρι που διέμενε σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού, προχθές το βράδυ παρέμεινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, με αποτέλεσμα ο σύζυγος να αποκοιμηθεί και η σύζυγος ζαλισμένη να χάσει τις αισθήσεις της στην γεμάτη με νερό μπανιέρα και να πνιγεί. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες σαρωτικές έρευνες σε οικίες σεσημασμένων κακοποιών για εντοπισμό του κλαπέντος, το βράδυ της Παρασκευής, στρατιωτικού τυφεκίου G3, φοβούμενη "νέο αιφνιδιαστικό μαφιόζικο κτύπημα".

    Ο "Πολίτης" αναφερόμενος στο κύριο θέμα του στις υποκλοπές ηλεκτρικού ρεύματος και υπό τον τίτλο "Και με ΄μπάι - πας΄ γινόταν η κλοπή", γράφει ότι υπάλληλοι της ΑΗΚ στην Πάφο προκειμένου να υποκλέπτουν ηλεκτρικό ρεύμα και να πληρώνουν μηδαμινά ποσά στην Αρχή, πέραν της επέμβασης που έκαναν στους μετρητές, ένωναν τα υποστατικά τους με το δίκτυο παροχής ρεύματος παρακάμπτοντας τους μετρητές, οπόταν εκ του ασφαλούς κατανάλωναν για χρόνια τζάμπα ηλεκτρική ενέργεια. Αλλού γράφει ότι ο καθηγητής στη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, στον οποίο ανατέθηκε η επανακοστολόγηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) επεσήμανε ότι η φροντίδα υγείας στην Κύπρο δεν είναι τόσο καλή όσο θα μπορούσε να είναι.

    "Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ξεσηκωμός προσφύγων", γράφει στο κύριο θέμα της ότι "η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, για ελευθεροποίηση του εμπορίου με τα κατεχόμενα", έχει αναστατώσει τον προσφυγικό κόσμο με πρωταγωνιστές του Κερυνιώτες. Χθες αναφέρει, τα προσφυγικά σωματεία Αδούλωτη Κερύνεια, Σύσκληπος Κερύνειας, Καπούτι, Ορκά Επιστροφή, Κίνηση Κερύνεια Επιστροφή, Ελεύθερη Κυθρέα και Αγιος Αμβρόσιος, από κοινού με το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, το σωματείο Ελεύθερο Μόρφου και τη Φοιτητική Επαλξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, απέστειλαν επιστολή στον κ. Μαρκίδη, με την οποία του απευθύνουν "αμείλικτα ερωτήματα". Αλλού η γράφει ότι ιδιαίτερα δύσκολες καθίστανται οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας μας το 2002, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Πακέτο Κυπριακό - ευρωπαϊκά" γράφει ότι η λογική του πακέτου για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τελικά φαίνεται ότι δεν θα αποφευχθεί στη περίπτωση του Κυπριακού, των χρονιζόντων ελληνοτουρκικών προβλημάτων, αλλά και θεμάτων που άπτονται των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προσθέτει ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, να ακούσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο τους αμερικανικούς σχεδιασμούς για το Κυπριακό και το θέμα του ευρωστρατού. Αλλού γράφει ότι εταιρεία με έδρα τη Μερσίνα και γραφεία στη Κερύνεια προωθεί τις πωλήσεις των σπιτιών μας στις κατεχόμενες περιοχές μέσω διαδικτύου και με διαφημίσεις σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

    [03] (Κ) Βρετανοί Βουλευτές - Κυπριακό

    Ο Βρετανός Βουλευτής Τομ Κόξ, μιλώντας ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δεν θα προσπαθήσει να ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις συνομιλίες για το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα πως πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία πως εάν προσαρτήσει τα κατεχόμενα τότε δεν θα έχει κανένα ευρωπαϊκό μέλλον.

    [04] (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Το ΑΚΕΛ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αφού υπογραμμίζει ότι "η έναρξη των απευθείας συνομιλιών στα μέσα του Γενάρη, προϋποθέτει σκληρή δουλειά για διασφάλιση των αρχών λύσης του Κυπριακού, με στόχο να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την δικαίωση της Κύπρου και του λαού μας" εύχεται "γρήγορη πραγμάτωση των πόθων και των ελπίδων όλων μας για να μπορέσουμε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουμε και πάλι μαζί μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας, φιλίας και συνεργασίας".

    [05] (Κ) ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Ολες οι δυνάμεις του ελληνισμού πρέπει με πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, συντεταγμένες και με συλλογικότητα, να διαμορφώσουν διεκδικητική στρατηγική και τακτική, που να επαναφέρει το κυπριακό πρόβλημα στην ορθή πορεία τονίζει το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του.

    [06] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Μήνυμα αντοχής και καρτερίας απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό το ΚΙΣΟΣ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, προσθέτοντας ότι με "τις προσδοκίες και τις ελπίδες των λαών να αναθερμαίνονται για την εφαρμογή των διαχρονικά άφθαρτων αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και ο δικός μας λαός προσβλέπει στο μέλλον με αγωνιστική αισιοδοξία".

    [07] (Κ) ΝΕΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) στο χριστουγεννιάτικο μηνυμά τους εύχονται όλοι οι Κύπριοι να μπορέσουν να εορτάσουν την τα επόμενα Χριστούγεννα στις κατεχόμενες εκκλησίες σε συνθήκες πλήρους εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "και όχι μέσα από ψευδεπίγραφες λύσεις που καταπατούν τις ανθρώπινες αξίες και ελευθερίες".

    [08] (Κ) Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ντενκτάς - Δείπνο

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραθέσει στις 29 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ δείπνο για τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην οικία του, στην οδό Ιωάννη Κληρίδη, στη Λευκωσία, στη διάρκεια του οποίου θα εγείρει το θέμα των αγνοουμένων.

    [09] (Κ) Οικολόγοι - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    Ευχαριστώντας όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αγάπης και προσφοράς στην εκστρατεία που πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες "Για όλα τα παιδιά του κόσμου", οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές διακηρύττουν ότι "η μεγαλύτερη ελπίδα είναι η ανθρωπιά που διακρίνει τους πολίτες αυτής της μικρής χώρας, η ελπίδα, που μεγαλώνει αυτές τις ημέρες και γίνεται πεποίθηση ότι η ελευθερία και η δικαιοσύνη θα φωτίσουν το μέλλον μας".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 24 December 2001 - 18:49:10 UTC