Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντέιβιντ Χάνεϊ
  • [03] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία
  • [04] (Κ) "Τέρπανδρος" - Μιχάλης Γεωργίου - Συνέντευξη
  • [05] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεχίζει αύριο
  • [06] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Peter Magvasi - Διμερής Συμφωνία
  • [07] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [08] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [10] (Κ) Σύνδεσμος Χορού Κύπρου - "Μπαλέτο Κύπρου" - Παραστάσεις
  • [11] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδο
  • [12] (Κ) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Διάσκεψη Τύπου (1)
  • [13] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Διάσκεψη Τύπου (2)
  • [14] (K) Βασιλείου - Μάουρερ - Συνάντηση

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών, καθώς επίσης και τα ποσοστά αύξησης και μείωσης των ποσοστών των κομμάτων από αυτές, το Κυπριακό και η αισιοδοξία του Βρετανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος μιλά για λύση του Κυπριακού εντός έξι μηνών, όπως και οι απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού για "νέα γενοκτονία" σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς λύση του Κυπριακού και η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Κύπρο από σήμερα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αύξηση 3,4% ο ΔΗΣΥ, μείωση 2,64% το ΑΚΕΛ" αναφέρεται στην αύξηση που πέτυχε ο ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ το οποίο κατέγραψε πτώση στα ποσοστά του, ενώ το ΔΗΚΟ και το ΚΙΣΟΣ έχουν επίσης αύξηση κατά 1,81% και 1,36% αντίστοιχα. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με το Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση εντός του προσεχούς εξαμήνου.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Εχασαν τον πόλεμο" παρουσιάζει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είπε ότι "ο λαός με την εκλογική του συμπεριφορά απέδειξε ότι δεν ανέχεται νοοτροπίες του παρελθόντος", τη στιγμή, όπως αναφέρει η "Μ", "που τα κόμματα της τριμερούς συνεργασίας προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους και τους άλλους ότι δεν έχασαν στις προχθεσινές εκλογές". Αλλού γράφει ότι οι μαζικές αιτήσεις για πρόωρες αφυπηρετήσεις καταφθάνουν τους τελευταίους μήνες μέσω των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθυντών στο γραφείο του Αρχηγού του σώματος πράγμα που θα απαιτήσει γρήγορες ανακατατάξεις.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τριμερής, Φάση 2η, Μέτωπο στη Βουλή" αναφέρεται στις Δημοτικές Εκλογές οι οποίες έχουν τελειώσει και όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι παρατάξεις εμφανίζονται ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα. "Εντούτοις το μείζον πολιτικό ερώτημα που τίθεται την επομένη, αφορά πρωτίστως το μέλλον της πολυσυζητημένης συνεργασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης", προσθέτει ο "Π". Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ απειλεί με νέα γενοκτονία την Κύπρο σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στην ΕΕ πριν από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    "Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Ανοιξε ΄φάλιες΄ ο Χάνεϊ" γράφει ότι η δήλωση του Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ ότι βλέπει λύση στο πλαίσιο του "πάρε - δώσε" και στη λογική ενός "νέου συνεταιρισμού" τον οποίο, όμως η τουρκική πλευρά καθορίζει επί των αρχών της "συγκυριαρχίας", της "συνιδιοκτησίας" και των "δύο κρατών" άνοιξε "φάλιες", αφού η κυβέρνηση αποδέχεται το "πάρε - δώσε" και το "νέο συνεταιρισμό" στη λογική των δύο κοινοτήτων ενώ η αντιπολίτευση διαφωνεί. Αλλού γράφει ότι στις 2 Ιανουαρίου 2002 αρχίζει επίσημα η θητεία των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων ποπυ εξελέγησαν την Κυριακή.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αρχίζουν σενάρια Προεδρικών" γράφει ότι η επόμενη ημέρα των Δημοτικών Εκλογών βρήκε τα κόμματα να καταμετρούν κέρδη και ζημιές στις κάλπες και όλοι πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους. Το ΑΚΕΛ μιλά για συντήρηση δυνάμεων, διατήρηση του ιδίου αριθμού δημάρχων και αύξηση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων και ερίζει με το ΔΗΣΥ για την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Ο ΔΗΣΥ εκτιμά ότι η αύξηση των ποσοστών του κυμαίνεται από 1-5%. Αύξηση των ποσοστών τους μετρούν ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ. Αλλού αναφέρεται στη φοβερή κακοκαιρία που έπνιξε την Ελλάδα στο χιόνι και αναμένεται ότι από σήμερα θα αρχίσει να επηρεάζει και τη, Κύπρο, όπου θα εμφανιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως προβλέπεται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Η Συνεργασία έχει μέλλον" προβάλει σχόλια του ΓΓ του ΑΚΕΛ, του Προέδρου του ΔΗΚΟ και του Προέδρου του ΚΙΣΟΣ, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών, υγραμμίζοντας ότι η τριμερής συνεργασία έχει μέλλον. Αλλού αναφέρεται στις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων από την 1η Ιανουαρίου του 2002, λόγω της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), οι οποίες θα είναι της τάξης του 1,5%, όπως διευκρίνισε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Το κρύο σκοτώνει εκατοντάδες στην Ευρώπη" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο μοιραίος συνδυασμός του πρόωρου απότομου κρύου, του ποτού και της μεγάλης ηλικίας έχει ήδη οδηγήσει σε θανάτους στην Ανατολική Ευρώπη οι οποίοι αποδίδονται στις κακές καιρικές συνθήκες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Δημοτικές εκλογές επεφύλαξαν εκπλήξεις για τους υποψηφίους και έδωσαν ένα "μάθημα" στα πολιτικά κόμματα ότι οι ψηφοφόροι "δεν είναι πρόβατα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΕΛΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντέιβιντ Χάνεϊ

    Πρόγευμα εργασίας με τον εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδο Ντέιβιντ Χάνεϊ είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Στο πρόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, που διήρκεσε μία ώρα, παρακάθισαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Λιν Πάρκερ.

    [03] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από τις 9 το πρωί υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και την πορεία ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό το φως της συνάντησης Κληρίδη - Ντενκτάς και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Λάκεν.

    Από το ΑΚΕΛ συμμετέχουν ο ΓΓ και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Χριστόφιας και Ανδρέας Χρίστου, από το ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Δημητρίου, από το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Τάσσος Παπαδόπουλος και Νίκος Κλεάνθους, και από το ΚΙΣΟΣ ο Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος, Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης.

    Οι Νέοι Ορίζοντες εκπροσωπούνται από τους Νίκο Κουτσού και Χρίστο Κληρίδη, οι ΕΔΗ από τους Γιώργο Βασιλείου και Γιώργο Χριστοφίδη, το ΑΔΗΚ από τους Ντίνο Μιχαηλίδη και Γιώργο Λυκούργο και οι Οικολόγοι από τους Γιώργο Περδίκη και Νίκο Κληρίδη.

    Στη συνεδρία από πλευράς της κυβέρνησης παρευρίσκονται ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιωάννης Κασουλλίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣ/ΜΦ/ΓΠ)

    [04] (Κ) "Τέρπανδρος" - Μιχάλης Γεωργίου - Συνέντευξη

    Με σκοπό την ανάδειξη της διαχρονικότητας της αρχαίας ελληνικής μουσικής και των στοιχείων της που παρέμειναν ανεξίτηλα διά μέσου των αιώνων η ορχήστρα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων "Τέρπανδρος" δίνει την εβδομάδα αυτή δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Λεμεσό και υπόσχεται στιγμές μυσταγωγίας και μουσικής πανδαισίας με σταθμούς στη βυζαντινή, μεσαιωνική, μικρασιατική και σύγχρονη εποχή, υπό το γενικό τίτλο "Από τον Ομηρο ως τον Μίκη Θεοδωράκη".

    [05] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεχίζει αύριο

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεχίσει αύριο το πρωί τη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η σημερινή συνεδρία υπό την προεδρία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχισθεί αύριο το πρωί στις 10.30.

    [06] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Peter Magvasi - Διμερής Συμφωνία

    Κύπρος και Σλοβακία υπέγραψαν σήμερα διμερή συμφωνία, η οποία αφορά θέματα εργασίας και εργατικής νομοθεσίας, κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής ευημερίας και θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

    [07] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην
    Κύπρο στις 18/12/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Γεν Iαπωνίας               200,0234        201,6235
    Δολ. Αυστραλίας              3,0215          3,0456
    Δολ. Καναδά                  2,4449          2,4644
    Κορώνα Δανίας               12,8717         12,9746
    Κορώνα Νορβηγίας            13,8543         13,9651
    Κορώνα Σουηδίας             16,3484         16,4791
    Φράγκο Eλβετίας              2,5510          2,5714
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/MM)

    [08] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 18/12/2001
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7329          1,7432
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5623          1,5716
    Λίρα Αγγλίας                     1,0719          1,0783
    -----------------------------------------------------------------
    
    Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
    έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
    αμετάκλητες ισοτιμίες τους
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   590,4900        594,0000
    Εσκούδος Πορτογαλίας             347,4153        349,4802
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3648          1,3729
    Λιρέττα Iταλίας                3.355,3623      3.375,3059
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3893          3,4094
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3034         10,3646
    Πεσέτα Ισπανίας                  288,3303        290,0441
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,8452         24,9870
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8188          3,8415
    Φράγκο Βελγίου                    69,9050         70,3205
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3671         11,4346
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,9050         70,3205
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/MM)

    [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           134,72 ( 0,48)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  5.450.028
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 2.321.751    533,74 ( 0,65)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    943.646    146,45 ( 0,49)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    169.737    128,68 ( 0,16)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     92.031     55,52 ( 0,73)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    443.608     56,66 ( 0,35)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     89.947    104,66 (-0,95)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    140.427     34,16 ( 1,46)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     41.613     55,25 ( 0,51)
    Ετ. Πληροφορικής              £    159.830      9,31 ( 1,20)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  1.804.721     30,87 ( 0,13)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      7.705     28,00 ( 0,86)
    Ξενοδοχεία                    £    321.616     82,44 ( 0,66)
    Αλλες Εταιρείες               £    867.212    152,74 ( 0,70)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [10] (Κ) Σύνδεσμος Χορού Κύπρου - "Μπαλέτο Κύπρου" - Παραστάσεις

    Tο μπαλέτο σε τρεις πράξεις του Λεό Ντελίμπ (1836-1891) "Coppelia", το οποίο πρωτοπαρουσιάσθηκε στο Παρίσι το 1870, είναι η νέα φιλόδοξη παραγωγή του Επαγγελματικού Συνδέσμου Χορού και της χορευτικής του ομάδας, του "Μπαλέτου Κύπρου".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Χορού Κύπρου, τις χορογραφίες της παραγωγής αυτής ανέλαβε ο Ιταλός χορογράφος Αντόνιο Κολάντρεα και τα σκηνικά ο Ανδρέας Μαυρογένης. Τους δύο βασικούς ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι κορυφαίοι χορευτές του μπαλέτου "Maggio Danza" της Φλωρεντίας, Ουμπέρντο Ντε Λούκα και Πάολα Βισμάρα, ενώ ο ίδιος ο χορογράφος Αντόνιο Κολάντρεα, θα ερμηνεύσει με πρωτότυπο τρόπο το ρόλο του Δρ Κοπέλιους.

    [11] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδο

    Συνέχεια στο υποτονικό κλίμα των τελευταίων ημερών και στη σταθεροποίηση της αγοράς πέριξ των 134 μονάδων έδωσε η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, στην οποία ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξης του 0,48%, κλείνοντας στις 134,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών, αν και ελαφρά αυξημένη σε σχέση με χθες, παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των 5,4 εκατομμυρίων λιρών.

    [12] (Κ) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Διάσκεψη Τύπου (1)

    Τώρα υπάρχει πολύ καλύτερη προοπτική να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό και να ενταχθεί μια επανενωμένη Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος θεωρεί πως η ατμόσφαιρα έχει μεν αλλάξει μετά τη συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/Κ ηγέτη, αλλά προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη ευφορία.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εδώ επαφών του, ο Βρετανός διπλωμάτης είπε ότι μετέφερε ξεκάθαρα μηνύματα από το Λονδίνο, πως χαιρετίζει την πρωτοβουλία για έναρξη συνομιλιών, ότι η Βρετανία επιθυμεί να δει μια επανενωμένη Κύπρο στην ΕΕ, κάτι που είναι εφικτό, και ότι είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με μια λύση που θα προέρχεται από τη διαδικασία των ΗΕ, τονίζοντας πως ο ρόλος της χώρας του είναι υποβοηθητικός των καλών υπηρεσιών των ΗΕ.

    [13] (K) Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ - Διάσκεψη Τύπου (2)

    Ενθαρρυμένος από διάφορους παράγοντες αναχωρεί από την Κύπρο ο εκπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, όπως ο ίδιος δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου σήμερα, αφού διαπίστωσε πως οι δύο πλευρές επικεντρώνονται στα κύρια θέματα ουσίας, ότι δεν προβαίνουν σε ελιγμούς τακτικής και ότι αισθάνονται την πίεση του χρόνου.

    Ο Λόρδος Χάνεϊ είπε ότι μετέφερε μηνύματα από το Λονδίνο πως είναι δυνατό να εξευρεθεί λύση που να σέβεται τα ζωτικά συμφέροντα των δύο πλευρών στο νησί, της Ελλάδας και της Τουρκίας, ότι η βρετανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου και την απόφαση για έναρξη συνομιλιών, ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη λύση που θα εξευρεθεί μέσα από τη διαδικασία των ΗΕ με τους όρους της ένταξης της Κύπρου, και ότι ο ρόλος της χώρας του είναι υποβοηθητικός των προσπαθειών των ΗΕ και των πλευρών.

    [14] (K) Βασιλείου - Μάουρερ - Συνάντηση

    Για την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση υπάρχει ακόμη ένα πολύ μεγάλο έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου πριν τη συνάντησή του με τον υπεύθυνο της ΕΕ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο με σκοπό τον προγραμματισμό του εναρμονιστικού έργου που απομένει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 18 December 2001 - 18:49:14 UTC