Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία - Κυπριακό - ΕΕ
  • [02] Βρετανία - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς
  • [03] ΥΠΕΞ - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς - Αναχώρηση - Κίνα
  • [04] Βουλή των Παιδιών - Πρόεδρος Βουλής - Προσφώνηση
  • [05] KEBE - Λονδίνο - Σεμινάριο
  • [06] Πρόεδρος ΚΕΒΕ - Τ/κ Επιμελητήριο - ΕΕ - Συνάντηση
  • [07] Τζορτζ Μπεστ - Υγεία

  • [01] (Κ) Τουρκία - Κυπριακό - ΕΕ

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Το Κυπριακό αρχίζει να παίρνει τη μορφή "καταλύτη" στην τουρκική δημόσια ζωή, εγείροντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού πολιτικού συστήματος.

    Οι αντιευρωπαϊστές και όσοι επιθυμούν τη διατήρηση του status quo στην Τουρκία "κρύβονται" πίσω από το Κυπριακό, επαναλαμβάνουν πολιτικοί αναλυτές στην Αγκυρα και προειδοποιούν ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να απεγκλωβιστεί από την επικίνδυνη πια παγίδα "ΕΕ ή Κύπρος".|

    (ΚΥΠΕ/ΕΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Βρετανία - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαιρέτισε την επερχόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Βρετανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η χώρα του "πάντα ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα αυτή τη συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος".

    Σημείωσε ακόμα ότι η Βρετανία "χαιρετίζει και την παρουσία στη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ" Αλβαρο ντε Σότο.|

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΦ/ΜΜ)

    [03] (Κ) ΥΠΕΞ - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς - Αναχώρηση - Κίνα

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Η κίνηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη ήταν μια "αυτόβουλη" κίνηση στην οποία δεν συνέβαλαν τρίτοι, ούτε Αμερικανοί ούτε Αγγλοι, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εμμένοντας στην εκτίμησή του ότι πρόκειται για μια "μπλόφα", αφού ο κ. Ντενκτάς προφανώς σε συνεννόηση με την Τουρκία ακολούθησε αυτή την παρελκυστική τακτική, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την άρνησή του στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρησή του για την Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη με πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευχή όπως αποδειχθεί ότι οι εκτιμήσεις του αυτές είναι λανθασμένες. |

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Βουλή των Παιδιών - Πρόεδρος Βουλής - Προσφώνηση

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Τα παιδιά μπορούν να λειτουργούν ως δραστήριοι προβληματιζόμενοι πολίτες και να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της πολιτικής του κράτους και τη στάση της κοινωνίας έναντί τους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της πρώτης συνόδου της Βουλής των Παιδιών, θέμα της οποίας είναι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στην κοινωνία και στους πιο σημαντικούς κοινωνικοποιητικούς θεσμούς της.

    Σύμφωνα με επίσημη ακακοίνωση, η Βουλή των Παιδιών, που συνήλθε σήμερα και της οποίας θα προήδρευε ο κ. Χριστόφιας, συνέταξε και κατέθεσε συμπεράσματα και αιτήματα που απορρέουν από τρεις εκθέσεις που αφορούν την ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην οικογένεια, στο σχολείο και την πολιτική και κομματική ζωή.|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [05] (K) KEBE - Λονδίνο - Σεμινάριο

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Με στόχο την εμβάθυνση και διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας Κύπρου και Βρετανίας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) διοργανώνει στις 27 Νοεμβρίου στο Λονδίνο επιχειρηματικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, η όλη διοργάνωση του σεμιναρίου "επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην Κύπρο για τους Βρετανούς επιχειρηματίες".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΚΕΒΕ - Τ/κ Επιμελητήριο - ΕΕ - Συνάντηση

    KYΠΕ - 24/11/2001

    Τριμελής αντιπροσωπεία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βασίλη Ρολόγη θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με αντίστοιχη αντιπροσωπεία του τ/κ Επιμελητηρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωπαίου Επίτροπου για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ρολόγης, σκοπός της συνάντησης, η οποία θα λάβει χώρα στις 29 και 30 Νοεμβρίου, είναι η "ενημέρωση για το θέμα της διεύρυνσης και η καλύτερη πληροφόρηση των Τ/Κ επιχειρηματιών αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Τζορτζ Μπεστ - Υγεία

    KYΠΕ – 24/11/2001

    Ο διεθνούς φήμης πρώην ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στην Κύπρο, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα ιδιωτικής κλινικής, στη Λεμεσό.

    Ο πρώην άσσος της Μάνστεστερ Γιουνάιτετ, που κατάγεται από τη Βόρειο Ιρλανδία, αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα υγείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 24 November 2001 - 13:02:05 UTC