Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Επίθεση - Αφγανιστάν
  • [02] Υπουργός Συγκοινωνιών - ΗΠΑ - Επίθεση - Κύπρος
  • [03] Υπουργός Δικαιοσύνης - ΗΠΑ επίθεση - Μέτρα ασφαλείας
  • [04] Υπουργός Αμυνας - ΗΠΑ επίθεση - Κύπρος
  • [05] Κυπριακές Αερογραμμές - ΗΠΑ επίθεση

  • [01] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Επίθεση - Αφγανιστάν

    ΚΥΠΕ - 07/10/2001

    Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση για τη δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους ότι στόχος της επίθεσης δεν είναι ο λαός του Αφγανιστάν, αλλά η εξουδετέρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Ταλιμπάν, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι τα αεροδρόμια της Κύπρου βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ασφαλείας από την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σαν αποτέλεσμα αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης μία εστία εκτροφής και προαγωγής της τρομοκρατίας θα εκλείψει και ο λαός του Αφγανιστάν θα απελευθερωθεί από το απάνθρωπο θεοκρατικό καθεστώς", πρόσθεσε ο κ. Παπαπέτρου.

    "Η επίθεση ενάντια στο καθεστώς των Ταλιμπάν, η οποία αναμενόταν εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αρχίσει απόψε", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "Σημειώνουμε με μεγάλη ικανοποίηση τη δήλωση του Προέδρου Μπους ότι στόχος της επίθεσης δεν είναι άμαχοι, δεν είναι ο λαός του Αφγανιστάν, αλλά συγκεκριμένοι στρατιωτικοί στόχοι με στόχο την εξουδετέρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Ταλιμπάν".

    Ερωτηθείς κατά πόσο θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά το αμερικανικό κτύπημα, ο κ. Παπαπέτρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα αεροδρόμια της Κύπρου "βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ασφαλείας από την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [02] (K) Υπουργός Συγκοινωνιών - ΗΠΑ - Επίθεση - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 07/10/2001

    "Φυσιολογική" χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, "όσον αφορά τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τις διευκολύνσεις αλλά και τα αεροδρόμια", ύστερα από την έναρξη των επιθέσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του απόψε στο ΚΥΠΕ.

    "Δεν υπάρχει οτιδήποτε το ιδιαίτερο", επισήμανε ο κ. Νεοφύτου.

    Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες απόψε, ύστερα από την επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε λίγο θα βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας μαζί με τους συνεργάτες του, "για παν ενδεχόμενο".

    Σε ερώτηση αν έχουν ανασταλεί κάποιες προγραμματισμένες πτήσεις, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει αναστολή καμιάς πτήσης και όλες γίνονται κανονικά.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - ΗΠΑ επίθεση - Μέτρα ασφαλείας

    ΚΥΠΕ - 07/10/2001

    Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε όλες τις πρεσβείες και ειδικότερα στις πρεσβείες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στις επιθέσεις κατά των τρομοκρατών, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει αστυνομικές συσκέψεις σε επίπεδο επαρχιακών διευθύνσεων για το θέμα.

    "Ολες οι αστυνομικές διευθύνσεις είναι επί ποδός με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητους χώρους", είπε ο κ. Κόσης.

    Οπως είπε, "έχουν ληφθεί εκτάκτως και άλλα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και ειδικότερα στις πρεσβείες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στις επιθέσεις κατά των τρομοκρατών".

    "Ολες οι πρεσβείες βρίσκονται υπό αστυνόμευση, αλλά αυτές έχουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας", είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Κόσης έχει δώσει εντολή όπως εγκατασταθεί συνεχής επαφή με τις Βρετανικές Βάσεις, σημειώνοντας ότι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις είναι "επί ποδός με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητους χώρους".

    Πρόσθεσε ότι οι επαρχιακές διευθύνσεις της Αστυνομίας είναι επί ποδός και κάνουν έκτακτες συσκέψεις και πάρθηκαν επιπρόσθετα μέτρα.

    Παράλληλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, "με τον οποίο συνεννοούμαι "για το τι μέτρα θα παρθούν", ενώ ο ίδιος ο κ. Κασουλίδης "βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες πρεσβείες για να τους κατατοπίσει για τα μέτρα που παίρνουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Υπουργός Αμυνας - ΗΠΑ επίθεση - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 07/10/2001

    Ετοιμη βρήκαν την Κύπρο οι επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, λόγω "των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που είχαμε πάρει" από την ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέχρι στιγμής "που να προκαλεί ανησυχία".

    Ο κ. Χάσικος είπε ότι μίλησε, αμέσως μετά την επίθεση των Αμερικανών, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

    "Η Κύπρος έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ημέρα που ξεκίνησε η τρομοκρατική ενέργεια", είπε ο Υπουργός Αμυνας, και "διατηρούσε αυτά τα μέτρα, "εν αναμονή των αμερικανικών επιχειρήσεων".

    Οπως διευκρίνισε ο κ. Χάσικος, "δεν είναι μέτρα που να δημιουργούν ανησυχία" ή "που να προκαλούμε μέσα από αυτά", αλλά "μέτρα που λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις".

    "Παρόλο ότι είναι μια επιχείρηση, στην οποία εμπλέκονται περίπου 40 χώρες, ελέγχονται τα πράγματα", επισήμανε ο Υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας ότι "παρακολουθεί πολύ στενά" τις εξελίξεις.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - ΗΠΑ επίθεση

    ΚΥΠΕ - 07/10/2001

    Καμία αναβολή πτήσης ή αλλαγή δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών δεν έχει σημειωθεί, μετά τις αμερικανικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής.

    Το πρόγραμμα πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών "θα εκτελεστεί όπως είχε προγραμματιστεί", πριν από τις επιθέσεις των Αμερικανών, είπε ο κ. Αγγελή.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 7 October 2001 - 20:46:03 UTC