Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγία Πετρούπουλη - ΥΠΕΞ - Κατάθεση στεφάνου
  • [02] Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Στρασβούργο - Ψήφισμα Πόος
  • [03] Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ελλάδας
  • [04] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΠΑΣΟΚ - Συγχαρητήριο τηλεγράφημα
  • [05] Πύλα - Δικοινοτική διάσκεψη Τύπου
  • [06] Υπόθεση Λοϊζίδου - Δηλώσεις Τούρκου νομικού

  • [01] (Κ) Αγία Πετρούπουλη - ΥΠΕΞ - Κατάθεση στεφάνου

    KYΠΕ - 01/09/2001

    Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των υπερασπιστών της Αγίας Πετρούπολης και των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ολοκλήρωσε σήμερα την πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία.

    Ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα, στις 16:55 το απόγευμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λάρνακα, όπου αναμένεται να φτάσει στις 10:50 το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Στρασβούργο - Ψήφισμα Πόος

    KYΠΕ - 01/09/2001

    Με στόχο την εξασφάλιση ενός ισχυρού ψηφίσματος για την Κύπρο μετά από τη συζήτηση της έκθεσης του εισηγητή για το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο Ζακ Πόος, αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης, με πρόσκληση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Λυσσαρίδης θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Πόος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποτραπούν ορισμένες αρνητικές τροπολογίες τις οποίες προωθεί η Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ελλάδας

    KYΠΕ - 01/09/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου φθάνει στην Κύπρο την προσεχή Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι για διήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με την πολιτειακή, πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία, κατά την άφιξή του, θα προβεί σε σύντομη δήλωση, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΠΑΣΟΚ - Συγχαρητήριο τηλεγράφημα

    ΚΥΠΕ - 01/09/2001

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 27 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

    "Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες για το ελπιδοφόρο μέλλον της Ελλάδας, στους κοινούς μας αγώνες για τα εθνικά δίκαια και την κοινωνική προκοπή," αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πύλα - Δικοινοτική διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ - 01/09/2001

    Με στόχο τη συλλογή δηλώσεων από Ε/Κ και Τ/Κ που εκφράζουν την επιθυμία τους να έχουν επικοινωνία με φίλους τους ενόψει του δικοινοτικού φεστιβάλ νέων, που προγραμματίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα δικοινοτική διάσκεψη Τύπου στην Πύλα, όπου, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ο εθελοντής συντονιστής δικοινοτικών ομάδων και δικοινοτικών δραστηριοτήτων Νίκος Αναστασίου, "Ε/Κ και Τ/Κ κάθισαν μαζί και μίλησαν στην ίδια γλώσσα".

    Η διάσκεψη διοργανώθηκε στο μεικτό χωριό Πύλα, στo κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην πλατεία του χωριού, στην παρουσία τοπικών αλλά και διεθνών ΜΜΕ, καθώς και εκπροσώπου του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    (K) Υπόθεση Λοϊζίδου - Δηλώσεις Τούρκου νομικού ΚΥΠΕ – 01/09/2001 Ξεκάθαρη αναγνώριση της υποχρέωσης της Τουρκίας ότι θα πρέπει να εκτελέσει τάχιστα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)του Συμβουλίου της Ευρώπης στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, χαρακτήρισε ο δικηγόρος της κ. Λοϊζίδου, Αχιλλέας Δημητριάδης την τοποθέτηση του Τούρκου καθηγητή Μπακίρ Τσαγλάρ ότι η Αγκυρα οφείλει να συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος νομικός "πήρε τα μηνύματα των καιρών."

    Από την πλευρά της, η κ. Λοϊζίδου χαρακτήρισε "θετικό" το γεγονός ότι ακούονται στην Τουρκία φωνές όπως αυτή του καθηγητή Τσαγλάρ, ο οποίος παραιτήθηκε από την τουρκική νομική ομάδα στην υπόθεση Λοϊζίδου εκτιμώνοντας ότι η Τουρκία θα έχανε τη δίκη, που επισημαίνει στην τουρκική κυβέρνηση τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΑΡ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 1 September 2001 - 12:02:04 UTC