Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟ - Κυπριακό - Εθνικό Συμβούλιο
  • [02] Χρηματιστήριο - Οριακά κέρδη
  • [03] Αβραάμ Αντωνίου - Βιβλίο συλλυπητηρίων
  • [04] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις
  • [05] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Δηλώσεις
  • [06] Αβραάμ Αντωνίου - ΠΕΟ - Λαϊκό προσκύνημα
  • [07] Πρόεδρος Βουλής - Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου
  • [08] ΓΓ ΠΕΟ - Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου
  • [09] Πρόεδρος ΧΑΚ - Περιφεριακός δείκτης
  • [10] Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου

  • [01] (Κ) ΝΕΟ - Κυπριακό - Εθνικό Συμβούλιο

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    "Η διζωνική δικοινωτική ομοσπονδία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, συγκρούεται με το κοινοτικό κεκτημένο, παρεμποδίζει την επιστροφή όλων των προσφύγων και ομηροποιεί την Κύπρο στα επεκτατικά σχέδια της Αγκυρας" αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) παραθέτοντας τις απόψεις τους "με βάση τις οποίες οι πολίτες τους κατέταξαν ως 5ο κοινοβουλευτικό κόμμα, δίνοντας την εντολή να προωθήσουν αυτές τις θέσεις τόσο μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και μέσα στη κοινωνία".

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παρουσία των ΝΕΟ τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και σε πιθανή διεξαγωγή των συνομιλιών έχει την έννοια να επισημάνουν και να καταδείξουν τις πρόνοιες των όποιων εγγράφων κατατεθούν και τα οποία θα παραβιάζουν τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των άλλων αρχών που θα πρέπει να διέπουν μια λύση στο Κυπριακό και να υποδείξουν και να καταδείξουν τα συνομοσπονδιακά στοιχεία.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακά κέρδη

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Μικρό εύρος διακύμανσης παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, κλείνοντας τελικά με ποσοστιαία θετική μεταβολή 0,36%, ως αποτέλεσμα του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Aqua Sol Hotels. Ελαφρά αυξημένο παρουσιάστηκε σήμερα και το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 7,1 εκατομμύρια λίρες.

    Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,26% σημείωσε ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 599,03 μονάδες, ως αποτέλεσμα των απωλειών που κατέγραψε ο κλάδος των Τραπεζών και η μετοχή της Globalsoft.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Αβραάμ Αντωνίου - Βιβλίο συλλυπητηρίων

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Η ΠΕΟ και το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου έχασαν ένα καταξιωμένο ηγέτη δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας αφού πρώτα υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στο οίκημα της ΠΕΟ για το θάνατο του πρώην ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτή του ΑΚΕΛ Αβραάμ Αντωνίου, προσθέτοντας ακόμη ότι "το Υπουργείο Εργασίας έχασε έναν στενό και υπεύθυνο συνεργάτη και εγώ ένα πολύ καλό φίλο".

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος "στο συνδικαλισμό και στον πολιτικό χώρο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί υποστήριξης υποψηφιότητας Γιαννάκη Μάτση από το ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές του 2003 αποτελούν σχεδιασμούς "οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα" δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Δημητρίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

    Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με τη μετάβαση ή όχι των μελών του Εθνικού Συμβουλίου στις αναμενόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό, ώστε να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Δημητρίου απάντησε ότι "ο δημόσιος διάλογος τερματίζεται εδώ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    "Οι έριδες και οι αντιδικίες" που αφορούν το θέμα μετάβασης ή όχι του Εθνικού Συμβουλίου στις αναμενόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό "κάθε φορά που πρόκειται να αρχίσουν συνομιλίες συνιστούν μεγάλο λάθος" και "μειώνουν τη σοβαρότητα και το επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου και του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα.

    Πρόσθεσε ότι θα πρέπει "να αναμένουμε τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις 28 Αυγούστου όπως και τις επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στο νησί και αφού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις εάν θα γίνουν συνομιλίες ή όχι τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καθήκον να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο και να διαβουλευθεί με τα μέλη του για το θέμα της παρουσίας τους στις συνομιλίες".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Αβραάμ Αντωνίου - Λαϊκό προσκύνημα

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, συνδικαλιστές, μέλη του Κοινοβουλίου αλλά και απλοί πολίτες, συνέρευσαν σήμερα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, όπου οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, η σορός του τέως ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτή του ΑΚΕΛ Αβραάμ Αντωνίου.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ερση, προσήλθε στο οίκημα της ΠΕΟ φανερά συγκινημένος και αφού συλλυπήθηκε τους οικείους του εκλιπόντος, στάθηκε παρά τη σορό, για δέκα περίπου λεπτά και ακολούθως υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ/ΓΠ)

    [07] (K) Πρόεδρος Βουλής - Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Εξέχοντα συνδικαλιστή ηγέτη, καθώς και σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό παράγοντα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, τον εκλιπόντα Αβραάμ Αντωνίου τέως ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτή του ΑΚΕΛ.

    Εκφωνώντας σήμερα τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του Αβραάμ Αντωνίου που τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στο ήθος και στο έργο του εκλιπόντος, ο θάνατος του οποίου "μας συγκλόνισε όλους" είπε.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [08] (Κ) ΓΓ ΠΕΟ - Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Ως "άνθρωπο με ρωμαλέα παρουσία και δράση" χαρακτήρισε ο ΓΓ της ΠΕΟ Μπάμπης Κυρίτσης τον εκλιπόντα Αβραάμ Αντωνίου τέως ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτή του ΑΚΕΛ και τόνισε ότι είναι από τους ανθρώπους που "έχουν βάλει τη δική τους ανεξίτηλη σφραγίδα στη διαρκή και ασίγαστη μάχη για την κοινωνική πρόοδο".

    Ο κ. Κυρίτσης, εκφωνώντας επικήδειο λόγο του στην κηδεία του Αβραάμ Αντωνίου που τελέστηκε σήμερα στην Εκκλησία της Παναγίας των Χαριτών στη Λευκωσία, αναφέρθηκε στην "πολύτιμη κληρονομιά" που αφήνει ο αείμνηστος η οποία είναι η στάση ζωής που συνειδητά επέλεξε να τηρήσει.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΧΑΚ - Περιφεριακός δείκτης

    ΚΥΠΕ - 20/08/2001

    Η πιθανότητα δημιουργίας κοινού περιφερειακού δείκτη των Χρηματιστηρίων της Κύπρου (ΧΑΚ), των Αθηνών(ΧΑΑ) και του Τελ Αβίβ, με τη συνεργασία και της εταιρείας FTSE International, απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των Προέδρων του ΧΑΚ και του ΧΑΑ Πάρι Λένα και Παναγιώτη Αλεξάκη αντίστοιχα, καθώς και του Ανώτερου Αντιπροέδρου του Τμήματος Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ, Ντρορ Σιαλίτ και εκπροσώπων των FTSE International.

    Σε δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Πάρις Λένας είπε ότι εξετάστηκαν οι "δυνατότητες συνεργασίας για δημιουργία περιφερειακού κοινού δείκτη στον οποίο θα συμμετέχουν επίλεκτες εταιρείες και των τριών Χρηματιστηρίων", προσθέτοντας ότι "θα καθοριστούν συγκεκριμένα κριτήρια" για την εισαγωγή χρηματιστηριακών προϊόντων από τα τρία χρηματιστήρια.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Κηδεία Αβραάμ Αντωνίου

    KYΠΕ - 20/08/2001

    Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία και με σύσσωμη την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η νεκρώσιμη ακολουθία του Αβραάμ Αντωνίου, τέως ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτή του ΑΚΕΛ χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου Πετρός Τζεμαγιέλ.

    Παρόντες στην κηδεία ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντρέας Μουσιούτας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Νίκος Κόσης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 20 August 2001 - 17:46:05 UTC