Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-07-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Xρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες
  • [02] Κύπρος - Βρετανία - Βάσεις - Κεραία - Διαβουλεύσεις
  • [03] Γιαννάκης Ομήρου - Δημοσιογραφική Διάσκεψη
  • [04] ΥΠΕΞ - Μπαχρέιν - Επιστροφή
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Αυστραλός Βουλευτής
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - Επιστολές - Κεραία
  • [07] ΓΓ ΑΚΕΛ - Συλλαλητήριο μνήμης - Ομιλία

  • [01] (K) Xρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες

    KYΠΕ - 17/07/2001

    Σε νέες ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων, προχώρησαν οι επενδυτές στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη σε νέο χαμηλότερο επίπεδο, καθώς διολίσθησε στις 160,38 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,42%. Αύξηση 2,2 εκατομμύρια λίρες παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 13,8 εκ. λίρες.

    Στην χαμηλότερη τιμή από την ημέρα εφαρμογής του την 1η Δεκεμβρίου 2000, στις 591,68 μονάδες, υποχώρησε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, καταγράφοντας ζημιές της τάξης του 3,63%, ως αποτέλεσμα των μεγάλων απωλειών της τάξης του 3,81% που σημείωσε ο Τραπεζικός κλάδος.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Κύπρος - Βρετανία - Βάσεις - Κεραία - Διαβουλεύσεις

    KYΠΕ - 17/07/2001

    Περιβαλλοντικά θέματα καθώς και νομικά και πρακτικά μέτρα για σύσφιξη της συνεργασίας σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου συζήτησαν οι αντιπροσωπείες του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας, κατά τις σημερινές νέες διαβουλεύσεις που είχαν για το θέμα της κεραίας που οι Βρετανοί επιθυμούν να ανεγείρουν στο Ακρωτήρι, με τη συμμετοχή ειδικών από τις αρμόδιες αρχές των δυο πλευρών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών κατά τις διαβουλεύσεις, οι οποίες κράτησαν γύρω στις τρεις ώρες, οι ειδικοί και από τις δύο πλευρές άρχισαν συζητήσεις για τις μετρήσεις των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών από τις υφιστάμενες κεραίες στην περιοχή Ακρωτηρίου, που λήφθηκαν από ειδικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 9 Ιουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Γιαννάκης Ομήρου - Δημοσιογραφική Διάσκεψη

    KYΠΕ - 17/07/2001

    "Βασική προϋπόθεση για την ευόδωση του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού παραμένει το αρραγές μέτωπο και η συμπόρευση Αθηνών - Λευκωσίας, που πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού", τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στην Λεμεσό.

    O κ. Ομήρου είπε ότι το ΚΙΣΟΣ, δεν είναι αντίθετο στην ελληνοτουρκική προσέγγιση ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια σώφρονα πολιτική για να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, την στιγμή που η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ο "ταραξίας της περιοχής".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΚ)

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ - Μπαχρέιν - Επιστροφή

    ΚΥΠΕ - 17/07/2001

    Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν υποστηρίζει σθεναρά την Κύπρο και τη νόμιμη της κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη για επαγρύπνηση στην αντιμετώπιση της δραστηριότητας της τουρκικής διπλωματίας. Οπως είπε θα ακολουθήσουν παράλληλα κυπριακές και ελλαδικές διπλωματικές αποστολές στα πλαίσια επισκέψεων στις χώρες του Κόλπου.

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αποτελεσματική παρέμβαση της κυπριακής και ελλαδικής διπλωματίας οδήγησε σε αποτυχία την προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσα από την Ισλαμική Διάσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αυστραλός Βουλευτής

    ΚΥΠΕ - 17/07/2001

    Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω της έλλειψης προόδου προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της ?γκυρας και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενημέρωσε τον Αυστραλό βουλευτή και πρώην Πρόεδρο της Βουλής της Αυστραλίας Λέο Μακλέι, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι η τουρκική πλευρά "εξακολουθεί να εμμένει σε λύση συνομοσπονδίας, θέση που βρίσκεται εντελώς εκτός των πλαισίων των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου", προσθέτοντας ότι δεν είναι αρκετό να επιστρέψει ο Τ/Κ ηγέτης στις συνομιλίες, αλλά αυτό που προέχει "είναι η επίδειξη καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά για προώθηση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επιστολές - Κεραία

    ΚΥΠΕ - 17/07/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, σε επιστολές του σε κοινοβουλευτικά σώματα του εξωτερικού απευθύνει έκκληση για ευαισθητοποίηση ως προς τους κινδύνους που εμπεριέχει η εγκατάσταση της κεραίας των Βρετανών στη Βάση Ακρωτηρίου για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής και καλεί τους Προέδρους των Κοινοβουλίων να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αποτροπή της σχεδιαζόμενης βρετανικής ενέργειας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστόφιας απέστειλε επιστολές στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λόρδο Ράσελ Τζόνστον, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ ?ντριαν Σεβερίν και τον Πρόεδρο της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [07] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Συλλαλητήριο μνήμης - Ομιλία

    ΚΥΠΕ - 17/07/2001

    Καταδικάζουμε το δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου και τιμούμε τη μνήμη των νεκρών μας διατρανώνοντας την απόφαση μας για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ασκώντας παράλληλα κριτική στην πολιτική που η κυβέρνηση ακολουθεί στο Κυπριακό και τονίζοντας την ανάγκη για μια προληπτική πολιτική.

    Μιλώντας απόψε στο συλλαλητήριο μνήμης, τιμής και αγώνα που διοργάνωσε στην Πλατεία Ελευθερίας το ΑΚΕΛ ο κ. Χριστόφιας καταδίκασε το "προδοτικό, φασιστικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και την συνεχιζόμενη κατοχή" και σημείωσε ότι "στους Τ/Κύπριους τείνουμε χέρι φιλίας και επαναπροσέγγισης και χαιρετίζουμε τις μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις των Τ/κυπρίων, που ανοικτά πλέον αμφισβητούν την κατοχή και την επικυριαρχία της Τουρκίας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 17 July 2001 - 17:46:03 UTC