Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - Τουρκία - Συμβούλιο Σύνδεσης - Κυπριακό
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Κλινική - Εξετάσεις
  • [03] Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Κυπριανού - Μήνυμα
  • [04] Νοβόστι - 60χρονα
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Ανάν - Συνομιλίες
  • [06] Κυπριακό - Συνομιλίες - Ακκιντζί - Ταλάτ
  • [07] Λονδίνο - Ημέρα Κύπρου - Υπάτη Αρμοστής
  • [08] ΥΠΕΞ - ΕΛΔΥΚ 1974 - Παράδοση λειψάνων
  • [09] Δήμος Μόρφου - Ετήσιο Φεστιβάλ
  • [10] Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας - Συνέδριο
  • [11] Κατεχόμενα - Εισαγωγές - Εξαγωγές
  • [12] Πρόεδρος Βουλής - Συγχαρητήρια μηνύματα
  • [13] Ελληνική Κυβέρνηση - Κυπριανού - Ευχές
  • [14] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διαπραγματευτική Ομάδα
  • [15] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [16] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Εξετάσεις
  • [18] Αγνοούμενοι - Πρεσβείες - Υπόμνημα

  • [01] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Συμβούλιο Σύνδεσης - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 20/06/2001

    Με αναφορές στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θεωρούνται ικανοποιητικές, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμφώνησαν χθες το απόγευμα στο κείμενο της κοινής θέση των "15", που θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Σύνδεσης της Κοινότητας με την Τουρκία στις 26 Ιουνίου.

    Η εταιρική σχέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινής θέσης, ενώ για το Κυπριακό, οι "15" επισημαίνουν ότι η λύση πρέπει να βρεθεί με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και καλείται η τουρκική κυβέρνηση να ενθαρρύνει την Τ/κ πλευρά να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι η Αγκυρα, όπως και τα άλλα μέρη μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επανέναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο πλαίσιο των ΗΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κλινική - Εξετάσεις

    ΚΥΠΕ 20/06/2001

    Ευδιάθετος ξύπνησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο θάλαμο της ιδιωτικής κλινικής "Ευαγγελίστριας", όπου εισήχθη χθες το μεσημέρι προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ένα περίπου χρόνο μετά την περυσινή χειρουργική επέμβαση που του έγινε για αφαίρεση πολυποειδούς όγκου από το παχύ έντερο.

    Οπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο εκ των ιατρών του, παθολόγος και ειδικός διαβητολόγος Ιωσήφ Κάσιος, ο ίδιος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Κληρίδη σήμερα το πρωί στο θάλαμό του και τον βρήκε να διαβάζει τις εφημερίδες, ενώ πρόσθεσε ότι "έχουν ήδη γίνει οι αιματολογικές εξετάσεις και γύρω στο μεσημέρι θα γίνει υπερηχογράφημα κοιλίας και καρδίας", ενώ αύριο το πρωί ο Πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Κυπριανού - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ 20/06/2001

    "Θερμές ευχές για ό,τι καλύτερο" εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλος στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού "με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του και της αποχώρησης του από την ενεργό πολιτική".

    "Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχουν άνδρες όπως εσείς, που πραγματικά διακονούν το εθνικό συμφέρον και αγωνίζονται για τα ιδανικά της πατρίδας" αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του, εκφράζοντας ταυτόχρονα συγκίνηση για την απόφαση του κ. Κυπριανού να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από "οποιαδήποτε έπαλξη".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Νοβόστι - 60χρονα

    ΚΥΠΕ 20/06/2001

    Τα εξήντα χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος το πρακτορείο ειδήσεων "Νοβόστι" (Russian Information Agency NOVOSTI) της Ρωσίας.

    Το Νοβόστι δημιουργήθηκε υπό την ονομασία "Πρακτορείο Τύπου" στις 24 Ιουνίου του 1941, δύο μόνο ημέρες μετά την επίθεση της χιτλερικής Γερμανίας κατά της Σοβιετικής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΧΓ/ΘΘ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Ανάν - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ 20/06/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ετοιμάζεται να καλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη ή τη Γενεύη στο τέλος Ιουλίου, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".

    Επικαλούμενο πληροφορίες από τη Ουάσινγκτον, το πρακτορείο αναφέρει ακόμη ότι ενόψει της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα προς το τέλος Ιουλίου, να επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τόμας Ουέστον.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Κυπριακό - Συνομιλίες - Ακκιντζί - Ταλάτ

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Η Τ/κ πλευρά δεν πρέπει να απέχει από την τράπεζα των συνομιλιών απαιτώντας αναγνώριση γιατί "αυτή δεν πρόκειται να έλθει", δήλωσε ο πρόεδρος του Τ/κ κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μουσταφά Ακκιντζί.

    Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον Τ/κ τύπο, ο Ακκιντζί μετά από συνάντηση του με τον Γερμανό πρέσβη στην Κύπρο Πέτερ Βίτιγκ είπε ακόμη ότι "την ίδια περίοδο που εμείς περιμένουμε την αναγνώριση, η Ε/κ πλευρά θα ενταχθεί στην ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Λονδίνο - Ημέρα Κύπρου - Υπάτη Αρμοστής

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η απόφαση που λήφθηκε στο Ελσίνκι ότι η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη, είπε η Υπάτη Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Μύρνα Κλεόπα, αλλά είναι τα νέα δεδομένα, τα οποία δημιουργούν μία νέα δυναμική και προοπτική για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, όπως είπε.

    Μιλώντας στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Βόρειο Λονδίνο στην μνήμη του θεμελιωτή της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα καθώς και για την Ημέρα της Κύπρου, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η κ. Κλεόπα αναφέρθηκε σε έκταση στο Κυπριακό πρόβλημα από τότε που προέκυψε μέχρι σήμερα και στην πορεία μας προς την Ευρώπη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αδιαλλαξία της Τουρκίας κρατά μέχρι σήμερα άλυτο το πρόβλημα μας και επιδιώκει την εξάλειψη του πολιτισμού μας και τη δημιουργία στα κατεχόμενα ενός τεχνητά αμιγούς τουρκικού κρατιδίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [08] (Κ) ΥΠΕΞ - ΕΛΔΥΚ 1974 - Παράδοση λειψάνων

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Μετά από μια απλή, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που έγινε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών παραδόθηκαν σε αντιπροσωπεία του Ελληνικού Στρατού τα λείψανα δύο ακόμα στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) που είχαν υπηρετήσει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, για να μεταφερθούν στην Ελλάδα και να δοθούν στους οικείους τους για να ταφού

    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που αναπέμφθηκε παραδόθηκαν σε αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), για να μεταφερθούν στην Ελλάδα και να παραδοθούν στους οικείους τους, τα λείψανα του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Ασημάκη Μπουρέκα, του οποίου για 27 ολόκληρα χρόνια η τύχη αγνοείτο και ευρίσκετο στον κατάλογο των αγνουμένων και του πεσόντος στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Αλεξίου Χριστοπούλου, ο οποίος ήταν γνωστό ότι έχασε τη ζωή του στις μάχες της ΕΛΔΥΚ το 1974.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [09] (K) Δήμος Μόρφου - Ετήσιο Φεστιβάλ

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Με στόχο τη δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας με τους δημότες της Μόρφου, αλλά και ευρύτερα με τον κυπριακό λαό διοργανώνεται και φέτος στη Μακεδονίτισσα από το Δήμο Μόρφου για πέμπτη συνεχή χρονιά το "Φεστιβάλ Μόρφου", ανέφερε σήμερα ο Δημαρχεύων του Δήμου Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Οπως είπε ο κ. Πίττας "αυτή η γέφυρα θα μας δώσει το δικαίωμα να αναπτύξουμε τις σχέσεις εκείνες που να αποτελέσουν το στήριγμα του αγώνα μας, και το κύριο στήριγμα για διεκδίκηση του δικαιώματος επιστροφής στην πόλη μας" και πρόσθεσε ότι "στα ετήσια Φεστιβάλ Μόρφου κυριαρχεί το πολιτιστικό στοιχείο, τα αντικατοχικά μηνύματα όπως επίσης και η ψυχαγωγία".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Με τη συμμετοχή καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων, το Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας διοργανώνει τριήμερο συνέδριο για την ευρωμεσογειακή συνεργασία και την κρίση στην Μέση Ανατολή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν" στη Λευκωσία, από τις 21 - 23 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει αύριο στις 7:00 το απόγευμα ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στην Κύπρο Ντονάτο Κιαρίνι και θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [11] (K) Κατεχόμενα - Εισαγωγές - Εξαγωγές

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Σύμφωνα με το "δελτίο στατιστικών στοιχείων εισαγωγών - εξαγωγών" του λεγόμενου τμήματος εμπορίου στα κατεχόμενα κατά το έτος 2000 εξήχθησαν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως χαλούμι, τυριά αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στη Τουρκία, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Λίβανο, όπως αναφέρει ο Τ/κ Τύπος.

    Το ίδιο έτος εισήχθησαν γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας ένα εκατομμύρια 543χιλιάδες δολάρια, από διάφορες χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Συγχαρητήρια μηνύματα

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσική Δούμα είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά με το σύνολο των νεοεκλεγέντων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων εδωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Σελέζνιεφ, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να συμβάλει παντοιοτρόπως στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσοκυπριακής διακοινοβουλευτικής συνεργασίας.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Σελέζνιεφ, εκτιμώντας ιδιαίτερα τη συμβολή του Προέδρου της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στον τομέα της σύσφιγξης των σχέσεων φιλίας των λαών των δύο χωρών, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ενώ συγχαρητήριο μήνυμά απέστειλε προς τον κ. Χριστόφια και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας Γιόζεφ Μίγκας, ο οποίος απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Βουλής για να επισκεφθεί τη Σλοβακία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Ελληνική Κυβέρνηση - Κυπριανού - Ευχές

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος προς τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού διαβιβάζοντας του ταυτόχρονα τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Παναγόπουλος διαβίβασε επίσης τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στη δοκιμασία που περνά αυτή την περίοδο λόγω της κατάστασης της υγείας του.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΡΜ)

    [14] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Διαπραγματευτική Ομάδα

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    "Εξωτερικό σύνορο" θα είναι οι Βρετανικές Βάσεις όταν η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού δεν περιλαμβάνονται στη συνθήκη της ΕΕ που υπέγραψε η Βρετανία κατά την ένταξή της στην κοινότητα, δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για προσαρμογή του συστήματος και πώς αυτό θα λειτουργήσει όταν η Κύπρος καταστεί μέλος της ΕΕ.

    Ο κ. Μάουρερ σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από τις συνομιλίες της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της οποίας ηγείται με τη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου για ένταξη στην ΕΈ είπε ότι η Κύπρος "είναι μια από τις πιο προχωρημένες χώρες" στο θέμα της εναρμόνισης έχοντας κλείσει 22 κεφάλαια, ενώ από πλευράς του ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα ότι η αντιπροσωπεία θα ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα της εξέτασης της πορείας εναρμόνισης της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [15] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 20/6/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               181,8340        183,2886
          Δολ. Αυστραλίας              2,8507          2,8735
          Δολ. Καναδά                  2,2712          2,2893
          Κορώνες Δανίας              12,9118         13,0150
          Κορώνες Νορβηγίας           13,6021         13,7109
          Κορώνες Σουηδίας            15,8067         15,9331
          Φράγκα Eλβετίας              2,6440          2,6651
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 20/6/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           189,40 (-0,80)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 15.909.675
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 7.180.902    738,27 (-1,34)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    533.927    183,10 (-1,32)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £  1.734.849    189,54 ( 0,72)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     85.573     69,90 ( 0,33)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    340.391     66,51 ( 0,26)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    351.390    161,44 (-1,03)
    Εμπορικές Εταιρείες           £  1.040.395     49,88 ( 0,56)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     54.027     67,71 ( 0,24)
    Ετ. Πληροφορικής              £  1.360.538     39,69 (-5,16)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  3.564.903     39,20 (-0,73)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £     29.208     56,15 ( 0,30)
    Ξενοδοχεία                    £  1.218.566    117,93 ( 0,51)
    Αλλες Εταιρείες               £  5.075.382    240,64 (-0,13)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΜ)

    [17] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Εξετάσεις

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υποβλήθηκε σήμερα σε υπερηχογραφήματα στην κοιλιά και στην καρδία καθώς και σε εργαστηριακές, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτε το ανησυχητικό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των θεραπόντων ιατρών του Προέδρου Κληρίδη ειδικός παθολόγος - διαβητολόγος Ιωσήφ Κάσιος.

    Σύμφωνα με το δρα Κάσιο ο Πρόεδρος Κληρίδης συνεχίζει να διατηρεί την καλή του διάθεση, όλα είναι φυσιολογικά και δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί τους γιατρούς στη κλινική "Ευαγγελίστρια" όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη χθες για συνήθεις ιατρικές εξετάσεις, ένα χρόνο μετά την χειρουργική επέμβαση που του έγινε για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ έντερο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [18] (K) Αγνοούμενοι - Πρεσβείες - Υπόμνημα

    ΚΥΠΕ - 20/06/2001

    Υπόμνημα στις πέντε Πρεσβείες των Μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ καθώς και στην Πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στην Κύπρο επέδωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Προσώπων, με το οποίο εκφράζουν την πίκρα και την αγωνία τους για την τύχη των αγνοουμένων, ζητώντας ταυτοχρόνως την παρέμβασή τους για επίλυση του προβλήματος.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νίκος Θεοδοσίου είπε ότι ζητήθηκε από ευρωπαϊκές χώρες - Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η αξιοποίηση της απόφασης του ΕΔΑΔ, της 10ης Μαϊου 2001 και από τις ΗΠΑ, η έναρξη της διαδικασίας εκταφών στα κατεχόμενα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα όσα έχουν λεχθεί για μεταφορά λειψάνων πεσόντων του 1974 στην Ελλάδα, χωρίς να έχει γίνει επιστημονικός έλεγχος είπε ότι πρέπει οι κυβερνήσεις Κύπρου - Ελλάδας να χειρισθούν το θέμα με τον ανάλογο σεβασμό προς τους ήρωες του 1974, αλλά και προς τους αγνοουμένους και τους συγγενείς τους".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 20 June 2001 - 13:02:04 UTC