Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαν Μαρίνο - Αγώνες Μικρών Κρατών - Κύπρος
  • [02] Ράλλι Κύπρος 2001 - Δεύτερο σκέλος
  • [03] ΑΚΕΛ - Αποτελέσματα εκλογών - Συγχαρητήρια
  • [04] Ράλλι Κύπρος - Δεύτερο σκέλος - Μπερνς
  • [05] Τ/κ Τύπος - Γιλμάζ - Κατεχόμενα - Παράνομη επίσκεψη
  • [06] Βρετανός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Κυπριακό
  • [07] Υφυπουργός Εξωτερικών Σλοβακίας - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [08] Ράλλι Κύπρος - Ερικσον - Γουίρντεν - Εκτός αγώνα
  • [09] Ράλλι Κύπρος - Οριόλ
  • [10] Πρόεδροι ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ - Προεδρία Βουλής

  • [01] Σαν Μαρίνο - Αγώνες Μικρών Κρατών - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Αλλα εννιά χρυσά μετάλλια, επτά αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια εξασφάλισε χθες η Κύπρος στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο.

    Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Ναταλία Ρουμπίνα στα 800 ελεύθερο στην κολύμβηση, η ανδρική ομάδα σκυταλοδρομίας στην κολύμβηση στα 4Χ100 ελεύθερο με τους Παπαχρυσάνθου, Δημητρίου, Οξινο και Αρέστη, ο Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης, ο Μάριος Ανδρέου και ο Θεόδωρος Μανδρίτης στο Τζούντο, ο Αντώνης Ανδρέου στη Σκοποβολή, ο Κώστας Ποχάνης στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων, ο Στάθης Στασή στα 5.000 μέτρα και η Αντρη Σιάλου στα 400 μέτρα.

    Στον πίνακα των μεταλλίων, η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 20 χρυσά, 18 αργυρά και 16 χάλκινα. Στην πρώτη θέση είναι η Ισλανδία, ενώ τρίτο το Σαν Μαρίνο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [02] Ράλλι Κύπρος 2001 - Δεύτερο σκέλος

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Aρχισε σήμερα το πρωί το δεύτερο σκέλος του Ράλλι Κύπρος 2001 με τον Μάρκους Γκρόνχολμ σε αυτοκίνητο Peugeot να ξεκινά στις 8 το πρωί και τον Ρίτσιαρντ Μπερνς με Subaru να ακολουθεί τρία λεπτά αργότερα.

    Στο σημερινό σκέλος του αγώνα παίρνουν μέρος συνολικά 50 αυτοκίνητα από τα 76 που εκκίνησαν χθες το πρωί, μετά τις εγκαταλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή επεισοδιακή μέρα του αγώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [03] ΑΚΕΛ - Αποτελέσματα εκλογών - Συγχαρητήρια

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο, αναφέρει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΓΚΚ) σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς το ΑΚΕΛ για τη νίκη του σε αυτές, θα συμβάλει στην εγγύηση των καλύτερων συνθηκών για τον κυπριακό λαό στην παρούσα διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

    Το ΓΚΚ στο μήνυμά του επίσης διατυπώνει την εκτίμηση πως η επιτυχία του ΑΚΕΛ "αποτελεί ενθάρρυνση για τους αγώνες ολόκληρης της προοδευτικής ευρωπαϊκής αριστεράς", ενώ σε ανάλογες εκτιμήσεις προβαίνουν και αρκετά άλλα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα που εξακολουθούν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, να αποστέλλουν στα γραφεία του κόμματος συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και μηνύματα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] Ράλλι Κύπρος - Δεύτερο σκέλος - Μπερνς

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Ο Βρετανός οδηγός της Subaru Ρίτσιαρντ Μπερνς προηγείται μέχρι στιγμής στο σημερινό δεύτερο σκέλος του αγώνα, ενώ ήδη οι πρωτοπόροι οδηγοί έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη ειδική διαδρομή της σημερινής μέρας του Ράλλι Κύπρος 2001.

    Το σημερινό δεύτερο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές. Στις δύο πρώτες, που έχουν ήδη διεξαχθεί, πρώτος στο σημείο τερματισμού έφθασε ο Ισπανός οδηγός της Ford και περυσινός νικητής του Ράλλι Κύπρος 2000, Κάρλος Σάινζ, ωστόσο στη συνολική κατάταξη μέχρι στιγμής πρώτος έρχεται ο Μπερνς και ακολουθεί ο Βρετανός Κόλιν Μακρέι με αυτοκίνητο Ford.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] Τ/κ Τύπος - Γιλμάζ - Κατεχόμενα - Παράνομη επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Ο Τ/κ Τύπος αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη χθεσινή ολιγόωρη παράνομη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Τουρκίας και αρχηγού του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ στα κατεχόμενα, ο οποίος δήλωσε ότι "στο σημείο που φθάσαμε η καλύτερη λύση που συνάδει με τις πραγματικότητες της Κύπρου είναι η συνομοσπονδιακή δομή που θα βασίζεται στην ισότητα των δύο κοινοτήτων".

    Ο κ. Γιλμάζ έφθασε στα κατεχόμενα στις 3.30 το απόγευμα και συναντήθηκε με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και το λεγόμενο "εντολοδόχο πρωθυπουργό" του κατοχικού καθεστώτος Ντερβίς Ερογλου, ενώ παρέστη σε τελετή στην οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του λεγόμενου "αμερικανικού πανεπιστημίου Κερύνειας".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΑΓ)

    [06] Βρετανός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ είπε ότι μια Εργατική κυβέρνηση θα διαδραματίσει το ρόλο της για εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του χθες σε Κύπριους δημοσιογράφους, ο κ. Πρέσκοτ είπε ότι "με την παράνομη διαίρεση και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου υπάρχει μια μεγάλη αδικία" και διαβεβαίωσε ότι "θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ)

    [07] Υφυπουργός Εξωτερικών Σλοβακίας - Κύπρος - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Φθάνει το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της χώρας του στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση Jan Figel.

    Την Τρίτη, ο κ. Figel θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλη Ατταλίδη και τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)

    [08] Ράλλι Κύπρος - Ερικσον - Γουίρντεν - Εκτός αγώνα

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Eκτός αγώνα τέθηκαν δύο εκ των πρωτοπόρων του Ράλλι Κύπρος, ο Κένεθ Ερικσον με αυτοκίνητο Hyundai στο τέλος της τρίτης ειδικής διαδρομής του σημερινού δεύτερου σκέλους του Ράλλι, στην περιοχή Αγιος Θεόδωρος - Ασίνου, και ο Νιλ Γουίρντεν με αυτοκίνητο Peugeot στην πρώτη ειδική διαδρομή του σημερινού σκέλους.

    Εξάλλου, ο οδηγός της Skoda Αρμιν Σβαρτς, αν και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φρένα του αυτοκινήτου του, εντούτοις συνεχίζει τον αγώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [09] Ράλλι Κύπρος - Οριόλ

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    O Γάλλος οδηγός της Peugeot Ντιτιέρ Οριόλ εγκατέλειψε το Ράλλι Κύπρος 2001, λόγω μηχανικών προβλημάτων.

    Ο Οριόλ είχε προλάβει να ολοκληρώσει την τέταρτη ειδική διαδρομή Ασίνου - Σπήλια προτού υπερθερμανθεί το αυτοκίνητό του, το οποίο παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι μηχανικοί της ομάδας του δεν κατέστη δυνατό να επαναξεκινήσει.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [10] Πρόεδροι ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ - Προεδρία Βουλής

    ΚΥΠΕ - 02/06/2001

    Οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ και του ΚΙΣΟΣ, Τάσσος Παπαδόπουλος και Βάσος Λυσσαρίδης αντίστοιχα, κατέστησαν σήμερα σαφές ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πρόσωπο που θα προταθεί ή θα υποστηριχθεί από τις παρατάξεις τους για τη θέση του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και ότι την τελική απόφαση θα πάρουν τα συλλογικά τους όργανα.

    Οπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την ωριαία περίπου συνάντησή του με τον κ. Λυσσαρίδη, στην οικία του δευτέρου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΔΗΚΟ με όλα τα κόμματα, μετέφερε στον κ. Λυσσαρίδη τις απόψεις του κόμματός του και τον διαβεβαίωσε, όπως είπε, ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ θα καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή, την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουνίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 2 June 2001 - 12:02:04 UTC