Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Αγκόλα - Υπεράκτιες εταιρείες
  • [02] Εκπρόσωπος - Πύλα - Σημαία
  • [03] Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος
  • [04] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Πύλα
  • [05] Επανεκλογή Λουκή Λουκαϊδη - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
  • [06] Kύπρος - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Οικονομία
  • [07] Αγνοούμενοι - Παιδιά - ΚΣΣΕ
  • [08] Πρόεδρος ΕΔΗ - ΧΑΚ

  • [01] Εκπρόσωπος - Αγκόλα - Υπεράκτιες εταιρείες

    ΚΥΠΕ 25/4/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι ενήμερη για την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών στην οποία αναφέρονται υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη πώληση όπλων στους αντάρτες της Αγκόλα (UNITA), και είπε πως το θέμα των εταιρειών το εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαπέτρου κατέστησε σαφές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που σχετίζονται με τις κυρώσεις σχετικά με την κατάσταση στην Αγκόλα, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και ανταποκρίνεται άμεσα όταν τα Ηνωμένα Εθνη της ζητούν πληροφορίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Πύλα - Σημαία

    ΚΥΠΕ - 25/4/2001

    Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο έχει προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς την τουρκοκυπριακή πλευρά για την ανάρτηση της παράνομης σημαίας του ψευδοκράτους και το σημαιοστολισμό του Τ/κ σχολείου στην Πύλα, την περασμένη Δευτέρα, κατά παράβαση σχετικής συμφωνίας.

    Τις διαμαρτυρίες ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, αναφέροντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε προβεί σε προληπτικές παραστάσεις προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ότι και πέρυσι οι Τούρκοι είχαν παραβεί τα συμφωνηθέντα σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την ανάρτηση σημαιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος

    ΚΥΠΕ 25/4/2001

    Τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν στη σημερινή συνάντηση οι περιφερειακές μετοχές, σε συνδυασμό με τη θετική πορεία των πλείστων "βαριών χαρτιών" του Χρηματιστηρίου, οδήγησαν την αγορά σε νέα άνοδο, της τάξης του 1,05%. Αντίθετα, δέχθηκαν πιέσεις οι μετοχές των τραπεζών, ο κλάδος των οποίων υποχώρησε κατά 0,52%, περιορίζοντας και τα κέρδη του Δείκτη FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 0,03%, κλείνοντας στις 769,84 μονάδες.

    Ελαφρά μείωση σημείωσε ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 10,6 εκατομμύρια λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΘΘ)

    [04] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Πύλα

    ΚΥΠΕ -25/4/2001

    Το καθεστώς του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προέβη σε ακόμη μια παραβίαση στην Πύλα και ορθά γίνονται διαβήματα προς τα ΗΕ, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος με την ανάρτηση της παράνομης σημαίας του ψευδοκράτους στην Πύλα, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι το αδιέξοδο είναι "βαθύ" και πως "θα γίνουν προσπάθειες να φέρουν τις δύο κοινότητες στις συνομιλίες".

    Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Λάρνακας, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν έχει νέες συγκεκριμένες πληροφορίες για το Κυπριακό, ενώ για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες είπε "το θέμα είναι υπό ποιές προϋποθέσεις και ποιού είδους συνομιλίες θα διεξαχθούν".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Επανεκλογή Λουκή Λουκαϊδη - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    ΚΥΠΕ - 25/4/2001

    Ο Δικαστής Λουκής Λουκαϊδης επανεξελέγη Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά το χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Δικαστές θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, την 1ην Νοεμβρίου 2001 για περίοδο έξι χρόνων.

    (ΚΥΠΕ/ΛΠΕ/ΜΜ)

    [06] (K) Kύπρος - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Οικονομία

    ΚΥΠΕ - 25/4/2001

    Τις προβλέψεις της για την πορεία των βασικών δεικτών της κυπριακής οικονομίας για τα έτη 2001 και 2002 έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της για τις οικονομίες των υποψηφίων χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Για την κυπριακή οικονομία, η έκθεση της Επιτροπής αναφέρει ότι "οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία είναι καλές" με την ανάπτυξη για το έτος 2002 να αναμένεται να βρίσκεται στα επίπεδα των πρόσφατων ετών. Σημειώνεται πως "η προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης εξαρτάται κρίσιμα από το κατά πόσο ή όχι η Κύπρος θα είναι σε θέση να περιορίσει την εξάρτησή της από τον τουρισμό" και να εμπλακεί και σε άλλες δραστηριότητες που αφορούν τις υπηρεσίες. θα ανακάμψει στο βαθμό ανάπτυξης που υπήρχε το 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος ΕΔΗ - ΧΑΚ

    ΚΥΠΕ - 25/4/2001

    Η απόδοση ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν και το οριστικό κλείσιμο του κεφαλαίου του παρελθόντος θα πρέπει να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, παρουσιάζοντας τις εισηγήσεις του Κινήματος για την κατάσταση στο Χρηματιστήριο.

    Ο κ. Βασιλείου κατέστησε σαφές ότι είναι "απαραίτητη η ενίσχυση της Επιτροπής Έρευνας με ικανό αριθμό έμπειρων ελεγκτών και νομικών", ώστε να μπορέσει να εργασθεί εντατικά για να συμπληρώσει το έργο της το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι η "διαιώνιση της έρευνας υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο θεσμό και δυσκολεύει την όλη πολιτική ανάκαμψης".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Αγνοούμενοι - Παιδιά - ΚΣΣΕ

    ΚΥΠΕ - 25/4/2001

    Πενταμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Φίλοι στο Οδόφραγμα "ΤΑΜΑ", συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Walter Schwimmer και του επέδωσε τετράτομο με 68,000 υπογραφές διαμαρτυρίας, ζητώντας τη διακρίβωση της τύχης των 27 αγνοουμένων άμαχων παιδιών, ηλικίας 4 μηνών έως 16 ετών, που αγνοούνται από την τουρκική εισβολή του 1974.

    Οι πρώτες τρεις υπογραφές είναι των Αρχιεπισκόπων της Κύπρου και Ελλάδας και του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Περιλαμβάνονται επίσης υπογραφές ξένων προσωπικοτήτων.

    (ΚΥΠΕ/ΛΠΕ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 25 April 2001 - 17:46:04 UTC