Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παναγιώτης Σέργης - Υπουργείο Παιδείας
  • [02] Εγκληματικότητα - Διεθνές συνέδριο
  • [03] Βουλευτικές εκλογές - ΟΑΣΕ
  • [04] Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων - Πασχαλινό μήνυμα
  • [05] Καραϊσκάκειο Ίδρυμα - Επιστολή Δότη
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Ελλάδα - Μηνύματα
  • [07] ΕΔΗ - Μήνυμα Πάσχα

  • [01] (Κ) Παναγιώτης Σέργης - Υπουργείο Παιδείας

    ΚΥΠΕ - 12/04/2001

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Παναγιώτη Σέργη, πρώην διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος πέθανε χθες βράδυ σε ηλικία 72 ετών.

    "Ο Παναγιώτης Σέργης αφήνει πίσω του ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο, σφραγισμένο από την αγάπη του για τα μαθητικά νιάτα της Κύπρου και την έγνοια του για την πνευματική καλλιέργεια του λαού μας", γράφει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εγκληματικότητα - Διεθνές συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 12/04/2001

    Διεθνές συνέδριο με θέμα "Το έγκλημα στην Κύπρο και τρόποι αντιμετώπισής του, μια συγκριτική προσέγγιση" διοργανώνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 27-28 Απριλίου.

    Το συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των προσπαθειών του Υπουργείου για διαμόρφωση εθνικής αντεγκληματικής πολιτικής και στόχος του είναι η παρουσίαση της πραγματικής εικόνας του εγκλήματος, ειδικά σε σύγκριση με άλλες χώρες. Θα συζητηθούν επίσης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Βουλευτικές εκλογές - ΟΑΣΕ

    ΚΥΠΕ - 12/04/2001

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δεν θα αποστείλει παρατηρητές στην Κύπρο για τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Μαϊου, αφού ύστερα από σειρά επαφών που είχε αντιπροσωπεία του με κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο της εμπιστοσύνης που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί φορείς στη νομοθεσία, τη διοίκηση και το πλαίσιο, πολιτικό και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών Γιώργος Θεοδώρου η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ εκτιμά ότι "δεν ενδείκνυται και δεν συστήνεται να έρθουν στην Κύπρο παρατηρητές την ημέρα των εκλογών."

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων - Πασχαλινό μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Σε πασχαλινό της μήνυμα η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων εκφράζει την ευχή να γίνει σεβαστό το δικαίωμα πληροφόρησης για την τύχη των αγνοουμένων, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα διαφαίνονται ενθαρρυντικές προοπτικές που θα μπορούσαν να επιτύχουν ουσιαστική πρόοδο στο θέμα της διερεύνυσης και της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.

    Η στάση διεθνών κέντρων αποφάσεων δίδει αισιόδοξα μηνύματα πως ο διεθνής παράγων δεν μπορεί να ανέχεται τη συνέχιση του ανθρώπινου δράματος, γράφει στο μήνυμά της η Οργάνωση, αναφερόμενη ειδικά στο ενδιαφέρον κοινοβουλευτικών παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και τη θέση τους πως η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας συνδέεται άμεσα με την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Καραϊσκάκειο Ίδρυμα - Επιστολή Δότη

    ΚΥΠΕ - 12/04/2001

    Δεκαεφτάχρονη ομογενής της Νοτίου Αφρικής, η οποία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από Κύπριο δότη, με επιστολή που απέστειλε προς τον άγνωστο σε εκείνη δότη, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της, γιατί, όπως του γράφει, "δέχτηκες να περάσεις όλη αυτή τη ταλαιπωρία για μένα, παρόλο που δεν με ήξερες".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, η έφηβη ομογενής στην επιστολή της αναφέρει ότι θεωρεί τον εαυτόν της "ευλογημένο" που της δόθηκε μια "δεύτερη ευκαιρία στη ζωή" και προσθέτει "τώρα μπορώ να ονειρεύομαι για το μέλλον".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ελλάδα - Μηνύματα

    KYΠΕ - 12/04/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα απέστειλε μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Κληρίδης εύχεται προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του λαού της Κύπρου, της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για την υποστήριξη και τη βοήθεια της Ελλάδας στην προώθηση του εθνικού θέματος και της πορείας ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [07] (Κ) ΕΔΗ - Μήνυμα Πάσχα

    ΚΥΠΕ - 12/04/2001

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι το μήνυμα των Παθών και της Ανάστασης "είναι μήνυμα αγάπης και θυσίας για τον άνθρωπο, μήνυμα αντοχής μέχρι τη δικαίωση" αλλά και μήνυμα που εμπνέει τους ανθρώπους "να υπηρετήσουν μεγάλες οικουμενικές αξίες".

    Ο κάθε Κύπριος πολίτης "έχει το δικό του μερτικό και τη δική ευθύνη στον κοινό αγώνα για την Κύπρο, για την ελευθερία, την πρόοδο και την ευημερία του συνόλου", αναφέρουν οι ΕΔΗ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό για Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 12 April 2001 - 17:46:04 UTC