Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [02] Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Ελληνας ΥΠΕΞ - Τουρκία
  • [03] Σκανδαλίδης - LGR - Ανησυχίες στην Κύπρο
  • [04] Πρωτάθλημα Β΄, Γ΄, Δ΄ Κατηγορίας - Ανοδος - Πτώση
  • [05] Τουρκικό κανάλι - Συνέντευξη Τούρκου ΥΠΕΞ
  • [06] Αρχηγός ΡΤΚ - Τ/κ ηγέτης - Επικρίσεις
  • [07] Εκπρόσωπος - Κύπρος - Γιουγκοσλαβικά κεφάλαια
  • [08] Εκπρόσωπος - Μπιν Λάντεν
  • [09] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Ελληνας ΥΠΕΞ
  • [10] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [11] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Γιώργος Βασιλείου
  • [13] Κύπρος - Λίβανος - Επενδύσεις - Συμφωνία
  • [14] Εκπρόσωπος - Γουέστον - Βρυξέλλες
  • [15] Υπουργός Εμπορίου - Υπουργός Οικονομικών Λιβάνου
  • [16] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Αποστολάκη
  • [17] Χρηματιστήριο - Τρίτη κατά σειρά άνοδος
  • [18] ΕΔΗ - Παπανδρέου - Αγκυρα

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    ΚΥΠΕ 9/04/2001

    Με τη νίκη της επί της Ανόρθωσης με 3 - 1 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής η Ομόνοια υπολείπεται μόνο ένα βαθμό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να κατακτήσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Κύπρου.

    Πέρασαν οκτώ χρόνια για να γευτούν οι οπαδοί της Ομόνοιας τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, θέτοντας τέρμα στην κυριαρχία τα τελευταία χρόνια της Ανόρθωσης.

    Με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Διγενή Μόρφου στο ΓΣΠ με 3 - 0 και του Απόλλωνα επί του Αρη στο Τσίρειο με 2 - 1, ολοκληρώθηκε χθες η 24η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας ανδρών.

    Η ΑΕΛ έχασε στην έδρα της από την ΑΕ Πάφου με 1 - 0, χάνοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη ευκαιρία να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση.

    Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4 - 1 επί της Νέας Σαλαμίνας, η οποία έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

    Η προσφυγική ομάδα της Δόξας Κατωκοπιάς έκανε άλμα σωτηρίας με 3 - 1 επί του Εθνικού Αχνας, όπως και το Παραλίμνι που νίκησε με 3 - 0 την ΑΕΚ.

    Η βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί με τη λήξη της 24ης αγωνιστικής, έχει ως εξής: Ομόνοια 54 βαθμοί, Ανόρθωση 48, Ολυμπιακός 48, ΑΕΛ 48, ΑΠΟΕΛ 43, Απόλλωνας 41, ΑΕΚ 35, ΑΕΠ 29, Εθνικός Αχνας 27, Δόξα 26, Ενωση 26, Νέα Σαλαμίνα 21, Διγενής 11 και Αρης 4.

    Η επόμενη αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Ελληνας ΥΠΕΞ - Τουρκία

    ΚΥΠΕ 9/04/2001

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η "οι 'πρωτοβουλίες' του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην τουρκική πρωτεύουσα" έχουν προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση στον κυπριακό λαό.

    "Η Ελλάδα αντί να σπεύδει να δώσει οικονομικά δεκανίκια στο τουρκικό καταπιεστικό κατεστημένο, μέσω του ευρωπαϊκού της ρόλου, έπρεπε να προωθεί μια πολιτική εξάσκησης πειθούς προς την Τουρκία από την ΕΕ, για τις αναγκαίες αλλαγές", αναφέρουν οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Σκανδαλίδης - LGR - Ανησυχίες στην Κύπρο

    ΚΥΠΕ 9/4/2001

    Δικαιολογημένες θεωρεί τις ανησυχίες που εκφράζονται στην Κύπρο μετά το ταξίδι του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Τουρκία, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου (LGR), ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις ανησυχίες που διαγράφονται στην Κύπρο μετά το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, "με την έννοια ότι αλίμονο αν σε τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν υπάρχει μία ανησυχία για το πού παν τα πράγματα. Όμως εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση φυλάττει καλά τις Θερμοπύλες και ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει χωρίς να πάρει". ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΦ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Πρωτάθλημα Β΄, Γ΄, Δ΄ Κατηγορίας - Ανοδος - Πτώση

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Η Αλκή Λάρνακας αναδείκτηκε και επίσημα πρωταθλήτρια της Β' Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μετά το τέλος της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, επιστρέφοντας πανηγυρικά στην Α' Κατηγορία.

    Μαζί με την Αλκή, την άνοδο στην Α' Κατηγορία εξασφάλισαν ο Εθνικός ?σσιας και ο Ερμής Αραδίππου. Τη θέση τους στη Β' Κατηγορία θα πάρουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α' Κατηγορία για την οποία υπολείπονται δύο αγωνιστικές. Ηδη υποβιβάζονται ο Αρης Λεμεσού και ο Διγενής Μόρφου.

    (ΚΥΠΕ/ΛΠΕ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Τουρκικό κανάλι - Συνέντευξη Τούρκου ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ -9/4/2001

    Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ υπεραμυνόμενος για άλλη μια φορά της συνομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο υποστήριξε πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των δυο "λαών" , κατά την έκφρασή του, που ζουν στο νησί.

    Ο κ. Τζεμ ο οποίος μιλούσε το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης TRT, είπε ακόμη ότι το Κυπριακό δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] Αρχηγός ΡΤΚ - Τ/κ ηγέτης - Επικρίσεις

    ΚΥΠΕ -9/4/2001

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) στα κατεχόμενα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάλεσε, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, τον Ραούφ Ντενκτάς, ζητώντας συγνώμη, να αποσυρθεί από την ηγεσία της Τ/κ κοινότητας γιατί, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος να ανοίξει το δρόμο για άλλους πολιτικούς χειρισμούς.

    Ο κ. Ταλάτ είπε ότι είναι πασιφανές ότι η πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς οδήγησε την Τ/κ κοινότητα στην καταστροφή.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [07] Εκπρόσωπος - Κύπρος - Γιουγκοσλαβικά κεφάλαια

    ΚΥΠΕ - 9/5/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει ολοκληρώσει τη μελέτη δυο περιπτώσεων που αφορούν κεφάλαια του γιουγκοσλαβικού λαού που διοχετεύθηκαν στην Κύπρο, από όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκαν αλλού, και πως όλα τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα για τις υποθέσεις αυτές αποστέλλονται από την Κύπρο στη Γιουγκοσλαβία.

    Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι εξ όσων γνωρίζει δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή Κυπρίων σε οποιοδήποτε στάδιο της διακίνησης των χρημάτων αυτών και πως "δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρανομία ή παραβίαση διεθνών υποχρεώσεων της Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Μπιν Λάντεν

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι αν υπήρξε οτιδήποτε που να εμπλέκει την Κύπρο ως γεωγραφικό χώρο στο θέμα των τραπεζικών λογαριασμών και εταιρειών του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται στις κατεχόμενες περιοχές.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαπέτρου επεσήμανε ότι "η Δημοκρατία δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση" για το θέμα αυτό και πως "κατά πάσα πιθανότητα η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε οτιδήποτε σχετικό".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Ελληνας ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Αγκυρα και από την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο Πρόεδρος Κληρίδης "δεν προκύπτει οτιδήποτε το οποίο να ενοχλεί, να δυσαρεστεί ή να βρίσκει διαφωνούσα την κυπριακή κυβέρνηση", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του δανείου ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η Τουρκία έχει ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Παπαπέτρου σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης που είχε στην Τουρκία με τον Τούρκο Υπουργό Οικονομικών ο κ. Παπανδρέου συζήτησε το όλο θέμα μαζί του χωρίς να δώσει συγκεκριμένη υπόσχεση ή οτιδήποτε άλλο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 09/04/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7222          1,7325
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5539          1,5632
    Λίρα Αγγλίας                     1,0760          1,0824
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   586,8400        590,3500
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,2701        347,3351
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3563          1,3645
    Λιρέττα Iταλίας                3.334,6442      3.354,5878
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3683          3,3885
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2397         10,3010
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,5500        288,2637
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,6980         23,8397
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,7952          3,8179
    Φράγκο Βελγίου                    69,4734         69,8889
    Φράγκο Γαλλίας                    11,2969         11,3645
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,4734         69,8889
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [11] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 9/4/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               194,5657        196,1222
          Δολ. Αυστραλίας              3,1295          3,1545
          Δολ. Καναδά                  2,4267          2,4461
          Κορώνες Δανίας              12,8457         12,9484
          Κορώνες Νορβηγίας           13,9992         14,1111
          Κορώνες Σουηδίας            15,6556         15,7808
          Φράγκα Eλβετίας              2,6322          2,6532
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Γιώργος Βασιλείου

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βρυξέλλες, Αθήνα και Ιρλανδία ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γιώργος Βασιλείου κατά την διάρκεια συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλείου είπε ότι στις Βρυξέλλες σημειώθηκε "μεγάλη πρόοδος" με το κλείσιμο ενός ακόμα κεφαλαίου της εναρμόνισης, στην Αθήνα έμεινε "πλήρως ικανοποιημένος", τόσο από την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, όσο και από τις επαφές του στο ΥΠΕΞ, ενώ στην Ιρλανδία, απέσπασε την "στήριξη όλων" στις προσπάθειες της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Κύπρος - Λίβανος - Επενδύσεις - Συμφωνία

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Ως ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτήρισαν οι Υπουργοί Οικονομικών της Κύπρου και του Λιβάνου, Τάκης Κληρίδης και Φουάτ Σινιόρα, τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα στη Λευκωσία μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση και προστασία των επενδύσεων.

    Οι δυο Υπουργοί, με δηλώσεις τους αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αναφέρθηκαν στις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και, όπως είπαν, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να υπογραφεί και δεύτερη συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Γουέστον - Βρυξέλλες

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί εξευμενισμός της τουρκικής πλευράς με κάποιες παρεκκλίσεις είναι εκεί και είναι κάτι το οποίο πάντα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της πολιτικής της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο κ. Παπαπέτρου σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" σύμφωνα με το οποίο κατά τις πρόσφατες συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες ο ειδικός συντονιστής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον έθεσε θέμα αποκλίσεων στα ζητήματα των περιουσιών και της ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας ότι "υπάρχει ανάλογη πληροφόρηση" με το δημοσίευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Υπουργός Οικονομικών Λιβάνου

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Το ενδεχόμενο συνεργασίας των Κυπριακών Αερογραμμών με τις Μεσανατολικές Αερογραμμές (ΜΕΑ) του Λιβάνου, για πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης και ο Υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου Φουάτ Σινιόρα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά τη μίας περίπου ώρας συνάντηση, που είχε στο υπουργείο του με τον κ. Σινιόρα, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι συζήτησε με το Υπουργό Οικονομικών του Λιβάνου τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι "ο Λίβανος αποτελεί μία πολύ καλή αγορά για τα κυπριακά προϊόντα."

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Αποστολάκη

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε σήμερα ικανοποίηση για τη δήλωση του Υφυπουργού Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη ότι οι οποιεσδήποτε περικοπές αμυντικών δαπανών της Ελλάδας καθόλου δεν επηρεάζουν το αμυντικό δόγμα και το συντονισμό των αμυντικών προσπαθειών Ελλάδας και Κύπρου.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε πως "ποτέ και σωστά η ελληνική κυβέρνηση δεν απέκρυψε το γεγονός ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην περιοχή δεν διεκδικεί να τον κερδίσει μέσω αμυντικών εξοπλισμών μιας κούρσας εξοπλισμών" αλλά "με πολιτικές πρωτοβουλίες, με ενίσχυση του ρόλου της στα κέντρα λήψεως αποφάσεων της ΕΕ και ασφαλώς αποδίδοντας την αναγκαία σημασία και στην άμυνα της χώρας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Τρίτη κατά σειρά άνοδος

    ΚΥΠΕ - 9/4/2001

    Τη σκυτάλη για την τρίτη κατά σειρά άνοδο του Γενικού Δείκτη σε ποσοστό 1, 83% στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση πήραν οι περιφερειακές μετοχές και ο κλάδος των χρηματοοικονομικών εταιρειών, ο οποίος σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη σε ποσοστό 10,42%. Ενδεικτικό της ανόδου που σημείωσαν οι μετοχές της περιφέρειας σήμερα είναι και το γεγονός ότι η αύξηση του Δείκτη FTSE/CySE 20, ήταν μικρότερη σε σχέση με το Γενικό Δείκτη, καθώς ανήλθε σε ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στις 727,3 μονάδες.

    Ελαφρά αύξηση παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς διαμορφώθηκε στα 6,4 εκατομμύρια λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [18] (Κ) ΕΔΗ - Παπανδρέου - Αγκυρα

    KΥΠΕ – 09/04/2001

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) δεν θεωρούν "πολιτικά ορθό" πολιτικοί παράγοντες της Κύπρου με δημόσιες δηλώσεις να κρίνουν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και πολύ περισσότερο να προβαίνουν σε πολιτικά συμπεράσματα για τη θέση της Ελλάδας έναντι της Κύπρου.

    Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, οι ΕΔΗ προσβλέπουν στη διατήρηση και ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής και διπλωματίας αντί των "μηνυμάτων δυσπιστίας και δυσανασχέτησης που απευθύνουν διάφοροι κομματικοί και πολιτικοί παράγοντες".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 9 April 2001 - 13:02:07 UTC