Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση
  • [02] Εκπρόσωπος - Αθίγγανοι
  • [03] Προεδρικό - Σύσκεψη για άτομα από κατεχόμενα - ΥΠΕΣ
  • [04] ΝΕΟ - Διάσκεψη Προέδρου Κληρίδη
  • [05] Υπουργείο Συγκοινωνιών - Eurocontrol - Συμφωνία
  • [06] Αθήνα - Βασιλείου - Παπανδρέου - Ενταξιακή πορεία
  • [07] Κατεχόμενα - Παράνομη "δίκη" Τζιακούρμα
  • [08] ΚΕΑ - Διάσκεψη Προέδρου Κληρίδη

  • [01] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση

    ΚΥΠΕ - 03/04/2001

    Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που προέκυψε το τελευταίο ημίωρο της σημερινής συνάντησης για τις μετοχές των Τραπεζών και της εταιρείας Globalsoft, όταν η αγορά πραγματοποιούσε "βουτιά" που ξεπερνούσε σε ποσοστό το 3%, περιόρισε αισθητά τις απώλειες του Γενικού Δείκτη σε ποσοστό 0,85%. Σημαντική αύξηση 3,6 εκατομμύρια λίρες παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 9,6 εκ. λίρες.

    Η ανάκαμψη που παρουσίασαν στις τιμές τους οι τραπεζικοί τίτλοι, περιόρισε σημαντικά και την υποχώρηση του Δείκτη FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 0,43%, κλείνοντας στις 709,28 μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Αθίγγανοι

    KYΠΕ - 03/04/2001

    Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να μεταχειρίζεται ως Κυπρίους πολίτες τα άτομα που έρχοναι από τα κατεχόμενα και διαπιστώνεται ότι είναι πολίτες της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ισχυρισμούς ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι κατάσκοποι.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν νοείται η Κύπρος, που αγωνίζεται για την ελευθερία διακίνησης και εγκατάστασης όλων των πολιτών της, να μεταχειρίζεται αυτούς τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Προεδρικό - Σύσκεψη για άτομα από κατεχόμενα - ΥΠΕΣ

    ΚΥΠΕ - 03/04/2001

    Συγκεκριμένες οδηγίες για αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης έλευσης ατόμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν την εξεύρεση χώρου για στέγασή τους, εξονυχιστικές έρευνες για να διαπιστωθεί η υπηκοότητα τους, αλλά και την μεταχείριση τους με "πολύ ανθρώπινο τρόπο".

    Στη σύσκεψη παρακάθησαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μουσιούττας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ Νίκος Ιωάννου Ψωμάς και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Ναθαναήλ Παπαγεωργίου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [04] (Κ) ΝΕΟ - Διάσκεψη Προέδρου Κληρίδη

    ΚΥΠΕ - 03/04/2001

    "Απογοήτευση" εκφράζουν οι ΝΕΟ σε σημερινή τους ανακοίνωση, γιατί από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη απουσίαζε "οποιαδήποτε στρατηγική πρόταση για το Κυπριακό".

    "Ο Πρόεδρος με τη στήριξη, δυστυχώς, των άλλων κομμάτων χειρίζεται το Κυπριακό αντιφατικά, αφού η διζωνική στην οποία εμμένει συγκρούεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο την υιοθέτηση του οποίου ισχυρίζεται ότι προωθεί", αναφέρουν οι ΝΕΟ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Υπουργείο Συγκοινωνιών - Eurocontrol - Συμφωνία

    ΚΥΠΕ - 3/4/2001

    Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) υπέγραψαν Συμφωνία για την παροχή στήριξης προς το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, την ανάπτυξη δεκαετούς γενικού σχεδίου για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και την εκπαίδευση προσωπικού.

    Μιλώντας χθες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol Γκέρχαρντ Στάντλερ είπε ότι "ο ρόλος της Κύπρου δεν είναι μόνο σημαντικός αλλά και ρυθμιστικός, αφού η Κύπρος αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής για προγράμματα που προωθούνται και τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εφαρμογή τους στα σημεία διεπαφής μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Αθήνα - Βασιλείου - Παπανδρέου - Ενταξιακή πορεία

    ΚΥΠΕ - 3/4/2001

    Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γιώργος Βασιλείου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "πολύ θετική" την πορεία της Κύπρου προς της Ευρώπη, λέγοντας ότι η Κύπρος προχωρά με "αλματώδεις ρυθμούς", ενώ από την πλευρά του ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα ότι στις 17 Μαΐου θα κλείσουν ακόμη τέσσερα με πέντε κεφάλαια οπότε η Κύπρος θα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Κατεχόμενα - Παράνομη "δίκη" Τζιακούρμα

    ΚΥΠΕ - 3/4/2001

    To λεγόμενο "κακουργιοδικείο" στα κατεχόμενα δεν έκανε σήμερα αποδεκτή τη μαρτυρία του πρώην μέλους της πολιτικής αστυνομίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ιρλανδού αστυνομικού Τζον Κόρτνεϊ, μάρτυρα υπεράσπισης στην παράνομη "δίκη" του Ε/Κ Πανίκου Τζιακούρμα.

    Κατά την προκαταρκτική "ακρόαση" της παράνομης υπόθεσης ο Κόρτνεϊ είχε καταθέσει πως "αξιωματούχος" του λεγόμενου "υπουργείου εσωτερικών" του ψευδοκράτους του είχε πει πως αν ο Τ/Κ Ομέρ Γκαζί Τέκογουλ δεν αφήνετο ελεύθερος "οι Ελληνοκύπριοι θα εξαφανίζονταν από την Πύλα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] ΚΕΑ - Διάσκεψη Προέδρου Κληρίδη

    ΚΥΠΕ - 3/4/2001

    Εντονη απογοήτευση από την χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης, γιατί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κόμματος, "δεν αναφέρθηκε ούτε στο όραμα ούτε στις προοπτικές της πολιτικής του, αφού φαίνεται πως αυτά τα στοιχεία είναι ανύπαρκτα".

    "Φαίνεται να υπαγορεύθηκε από καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες", αναφέρει το ΚΕΑ, ενώ όσον αφορά το θέμα των πυραύλων S-300 αναφέρει ότι "η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει την παραδοχή των σφαλμάτων", τα οποία "ταλαιπώρησαν" και "απογοήτευσαν τον λαό μας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 3 April 2001 - 17:46:03 UTC