Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Κάτω από τις 200 μονάδες
  • [02] Λαϊκή Τράπεζα - Κυπροβαρόμετρο
  • [03] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πάφος - Περιοδεία
  • [04] Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Βρετανών αξιωματούχων - Κυπριακό
  • [05] Βουλευτές Ευρ. Λαϊκού Κόμματος - Αεροπορική Βάση
  • [06] Υπουργός Συγκοινωνιών - Δουβλίνο - Επαφές
  • [07] ΥΠΕΞ Μάλτας - Επίσημη Επίσκεψη
  • [08] Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία - Συναντήσεις
  • [09] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κοινότητα Χρυσοχούς
  • [10] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Λεμεσός
  • [11] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [12] Υπουργός Γεωργίας - Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

  • [01] (Κ) Χρηματιστήριο - Κάτω από τις 200 μονάδες

    KYΠΕ - 13/03/2001

    Κάτω από το επίπεδο των 200 μονάδων επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, ως αποτέλεσμα των νέων ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν σήμερα σε τραπεζικούς τίτλους και σε εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,12%. Το υποτονικό κλίμα που επικράτησε σήμερα οδήγησε την αξία των συναλλαγών σε περαιτέρω συρρίκνωση, καθώς διαμορφώθηκε στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 5,4 εκατομμυρίων λιρών. Μεγάλες ζημιές σε ποσοστό 2,77% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 832,06 μονάδες.

    Οι πωλήσεις τραπεζικών τίτλων στο άνοιγμα της αγοράς έφεραν το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 200 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη πτώση της τάξης του 1, 9%, στις 198,2 μονάδες. Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε σήμερα και οι πιέσεις που συνέχισαν να δέχονται οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως Τράπεζες, Globalsoft, Louis Cruise Lines και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες, δεν βοήθησαν στο να επανέλθει η αγορά πάνω από το επίπεδο των 200 μονάδων. Παραμένοντας εντός του επιπέδου των 198 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 197,89 μονάδες σε σχέση με 202,18 μονάδες χθες, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,12%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Λαϊκή Τράπεζα - Κυπροβαρόμετρο

    KYΠΕ - 13/03/2001

    Λιγότερο αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι Κύπριοι σε ό,τι αφορά το όφελος της Κύπρου από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναδεικνύεται από την πέμπτη ετήσια έρευνα Κυπροβαρόμετρο, η οποία διεξήχθη κατά την περίοδο 23 Οκτωβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2000.

    Κατά την εισαγωγική του ομιλία σε διάσκεψη για την παρουσίαση του Κυπροβαρόμετρου, ο Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών και Προγραμματισμού του Ομίλου Λαϊκής Σωφρόνης Ετεοκλής, είπε ότι η έρευνα η οποία διεξάγεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, καλύπτει πέντε ενότητες, που αφορούν σημαντικά και διαχρονικά θέματα που ενδιαφέρουν το μέσο Κύπριο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [03] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πάφος - Περιοδεία

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Πάφου τιμήθηκε το πρωί σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

    Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φειδίας Σαρίκας ανέφερε ότι με την ενέργεια του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου εκπλήρωσε οφειλόμενο χρέος προσθέτοντας ένα ακόμη ισχυρό κρίκο στους δεσμούς του με τον ελλαδικό Mητροπολιτικό χώρο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον αγώνα που διεξάγει η Κύπρος για ελευθερία, ειρήνη και δικαιοσύνη και ανέφερε ότι η Ελλάδα συμβάλλει σήμερα ουσιαστικά για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και θέλει να καταστήσει την Κύπρο σύμβολο ειρήνης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΜ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Βρετανών αξιωματούχων - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Ως ευκαιρία ανασκόπησης της σημερινής πορείας του Κυπριακού αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Κιθ Βαζ και του εκπροσώπου του Λονδίνου για το Κυπριακό Σερ Ντέβιντ Χάνεϊ, που αναμένονται απόψε στο νησί, επισημαίνοντας ότι τέτοιες επισκέψεις είναι από μόνες τους σημαντικές.

    "Η κυβέρνηση προσδοκεί πως μέσα από αυτές τις συναντήσεις θα είναι σε θέση να αντλήσει καλύτερα συμπεράσματα για τη μελλοντική πορεία και κινήσεις", δήλωσε ο Έκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Βουλευτές Ευρ. Λαϊκού Κόμματος - Αεροπορική Βάση

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Τα γραφεία της Διοίκησης της Αεροπορικής Βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" θα επισκεφθούν με τη συνοδεία αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, οι δύο βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Ασφάλειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο 15-μελούς ομάδας του Κόμματος, αναφέρει ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος σε γραπτή δήλωση.

    Οι δύο Ευρωπαίοι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δυναμικό.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Δουβλίνο - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Θέματα τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομικών υπηρεσιών, αερομεταφορών και ανάπτυξης αεροδρομίων συζήτησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου με την Ιρλανδή Υπουργό Δημοσίων Επιχειρήσεων Mary O' Rourke, στα πλαίσια των επαφών του κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Δουβλίνο.

    Ο κ. Αβέρωφ, ο οποίος συνοδεύεται από τo Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Βάσο Πύργο, ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στην Ιρλανδία και επιστρέφει αύριο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [07] (Κ) ΥΠΕΞ Μάλτας - Επίσημη Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Φθάνει αύριο το βράδυ στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας Δρ. Γιόσεφ Μποργκ.

    Ο κ. Μποργκ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπατο Αρμοστή της Μάλτας με έδρα την Αθήνα Εβαρίστ Σαλίπα, θα γίνει δεκτός το πρωί της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Προέδρου της Βουλής, Νίκο Αναστασιάδη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [08] (K) Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία - Συναντήσεις

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Τη δημιουργία μιας μόνιμης Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ρωσίας με στόχο την προώθηση του Κυπριακού σε διεθνές επίπεδο, θα συζητήσουν αύριο εκτενώς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών και θα μελετήσουν ταυτόχρονα πρακτικούς τρόπους υλοποίησης της πρότασης αυτής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από τη Μόσχα, η πρόταση έχει τεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Ρωσίας προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Κύπρου, που βρίσκεται στη Ρωσία για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσικής Δούμας Γκενάντι Σελεζνιόφ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [09] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κοινότητα Χρυσοχούς

    ΚΥΠΕ - 13/02/2001

    Tην άποψη ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιθυμεί να κρατήσει την Κύπρο στο παρελθόν, αλλά "η ιστορία θα τον ξεπεράσει", εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υποστηρίξουμε τη λύση του Κυπριακού και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του σήμερα μετά την επίσκεψή του στο Τέμενος του χωριού Χρυσοχού στην επαρχία Πάφου, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας των θρησκευτικών μνημείων άλλων πολιτισμών, σημειώνοντας ότι ο σεβασμός που δείχνει η κυπριακή κυβέρνηση προς θρησκευτικά μνημεία είναι συμβολικός της προθυμίας, της διάθεσης και της προετοιμασίας της Κύπρου για την επανένωση και την ένταξή της στην ΕΕ. (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΚΣΤ/ΡΜ/ΜΜ)

    [10] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Λεμεσός

    ΚΥΠΕ - 13/03/2001

    Στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου της Λεμεσού ανέμεναν τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου σύζυγοι και μανάδες αγνοουμένων, που ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις για εξακρίβωση της τύχης των Ελλαδιτών και Κυπρίων αγνοουμένων.

    Είκοσι-επτά χρόνια είναι πολλά και το ποτήρι ξεχείλισε, είπαν οι μαυροφορεμένες στον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες και οι πιέσεις θα συνεχιστούν αφού είναι μέρος του αγώνα της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΜ)

    [11] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    KΥΠΕ - 13/03/2001

    "Πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό" χαρακτήρισε το ταξίδι του στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναχώρησε απόψε για την Αθήνα ύστερα από την τριήμερη παραμονή του στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησε πολιτικές συναντήσεις, αλλά επισκέφθηκε και διάφορα μέρη της ελεύθερης Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις επαφές του στο νησί πολύ εποικοδομητικές και ανέφερε ότι φεύγει από την Κύπρο "πιο αισιόδοξος για το δυναμισμό αυτού του νησιού" που έχει κατακτήσει μια "νέα ευρωπαϊκή πορεία και που ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθεί με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η όλη διαδικασία να συμβάλει θετικά και αποφασιστικά στη λύση του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΜ)

    [12] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

    KYΠΕ – 13/03/2001

    "Το πιλοτικό Πρόγραμμα "LIFE-Συνεργασία για την Ανακύκλωση" είναι το πρώτο πρόγραμμα ολοκληρωμένης συλλογής και διαχωρισμού των οικιακών απορριμμάτων που επιχειρείται στην Κύπρο και θα καθορίσει σημαντικά την πορεία του τομέα της ανακύκλωσης στο μέλλον", είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Θεμιστοκλέους.

    Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας και θεωρητικής ανάπτυξης το Πρόγραμμα αυτό βρίσκεται τώρα στη φάση της έναρξης της πιλοτικής του δράσης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 13 March 2001 - 19:46:03 UTC