Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Ρουμανία
  • [02] Καλαθόσφαιρα - Αγώνες κατάταξης
  • [03] ΗΠΑ - Κυπριακό - Δηλώσεις Μπάουτσερ
  • [04] ΔΗΚΟ - Βουλευτικές - Ψηφοδέλτιο
  • [05] Τ/Κ Τύπος - Οικονομική κρίση - Ψευδοκράτος
  • [06] Κύπρος - Ρωσία - Συνεργασία
  • [07] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Εκστρατεία ΔΗΣΥ
  • [08] Βρετανοί βουλευτές- Κουκ - Κύπρος
  • [09] KEA - Boυλευτικές εκλογές
  • [10] ΕΔΗ - Τουρκοκύπριοι
  • [11] Εκπρόσωπος - Πολιτική ΗΠΑ - Κυπριακό
  • [12] Χρηματιστήριο - Ανοδος
  • [13] Εκπρόσωπος - Κρίση στα κατεχόμενα
  • [14] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [15] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [16] Εκπρόσωπος - ΜΜΕ - Μιλόσεβιτς
  • [17] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ρουμανία

    KYΠΕ - 01/03/2001

    Η Εθνική Ρουμανίας κατέκτησε το Κύπελλο του Τετραεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στην Κύπρο, κερδίζοντας χθες βράδυ, στο ΓΣΠ Λευκωσίας, με 3 - 0 την Εθνική Λιθουανίας.

    Η Κύπρος κατετάγη τρίτη, με νίκη που πέτυχε αγωνιζόμενη στο μικρό τελικό κατά της Εθνικής Ουκρανίας, την οποία κέρδισε με 4 - 3.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Αγώνες κατάταξης

    KYΠΕ - 01/03/2001

    Η ΑΕΚ νικώντας με 93 - 74 χθες βράδυ την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, στο κλειστό γήπεδο "Ελευθερία" της Λευκωσίας, ισοφάρισε σε 1 - 1 τις νίκες στους μεταξύ τους αγώνες για την πρώτη φάση των αγώνων κατάταξης του κυπριακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Α΄ κατηγορίας ανδρών.

    Σε άλλο αγώνα για την ίδια διοργάνωση, η ΑΕΛ νίκησε για δεύτερη φορά την Ομόνοια με 106 - 93 και, με 2 νίκες έναντι ουδεμιάς στα μεταξύ τους παιχνίδια, η ομάδα της Λεμεσού εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ημιτελικούς αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου.

    Σήμερα, στις 9:00 το βράδυ, οι ομάδες του Κεραυνού και του Απόλλωνα αντιμετωπίζουν αντιστοίχως τις ομάδες του Αχιλλέα Αγρού (στο γήπεδο του Κεραυνού στο Στρόβολο) και του Αχιλλέα Καϊμακλίου (στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Λεμεσό) με την ελπίδα να επιτύχουν τη δεύτερή τους νίκη και να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] (Κ) ΗΠΑ - Κυπριακό - Δηλώσεις Μπάουτσερ

    KYΠΕ - 01/03/2001

    Στο Κυπριακό και όχι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κατάστση στο Αιγαίο, επικεντρώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ κατά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσανρτ Μπάουτσερ.

    Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις, ο κ. Μπάουτσερ είπε πως ο κ. Πάουελ "συζήτησε για την Κύπρο και με τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών", προσθέτοντας ότι "οι ελληνοτουρικές σχέσεις δεν απασχόλησαν σε έκταση". Ο κ. Μπάουτσερ επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΑ/ΓΠ)

    [04] (K) ΔΗΚΟ - Βουλευτικές - Ψηφοδέλτιο

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Σε παγκύπρια συνδιάσκεψη στη Λευκωσία, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, το Δημοκρατικό Κόμμα θα παρουσιάσει επίσημα τους 56 υποψηφίους με τους οποίους το κόμμα θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές της 27ης Μαϊου.

    Η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου επικυρώθηκε χθες το απόγευμα από την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, το οποίο ενέκρινε και τις υποψηφιότητες των 14 κατ' επιλογήν υποψηφίων του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Κατά εκλογική περιφέρεια, οι 14 κατ' επιλογήν υποψήφιοι είναι:

    Λευκωσία: Αντωνιάδου Πίτσα, Κληρίδου Ανθή, Κολοκασίδης Γεώργιος, Μαραγκού Αννα, Μουτήρης Ιωσήφ, Χαραλάμπους Νίκος.

    Λεμεσός: Αριστείδου Δημόκριτος, Θεοδότου Μάριος, Παπαευαγόρου Μιχάλης.

    Αμμόχωστος: Μαυρουδής Γεώργιος, Χριστοφή Κυριάκος

    Λάρνακα: Σολομωνίδης Νεόφυτος

    Πάφος: Κουρίδης Πανίκος

    Κερύνεια: Χ"Ρούσος Μιχάλης

    Οι 14, μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τους 41 υποψηφίους που είχαν προταθεί από τα Επαρχιακά Εκλογικά Συμβούλια του κόμματος και συμμετέχουν στο τελικό ψηφοδέλτιο, είναι οι ακόλουθοι:

    Λευκωσία: Τάσσος Παπαδόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Αγγελίδης Σ. Ανδρέας, Αντωνιάδου Πίτσα, Αριστοδήμου Λουκάς, Ιωακείμ Ξενούλα, Καρογιάν Μάριος, Κιττής Ευστάθιος, Κληρίδου Ανθή, Κολοκασίδης Γεώργιος, Κυπριανού Μάρκος, Κωνσταντίνου Φύτος, Λύτρας Μιχάλης, Μαραγκού Αννα, Μιχαηλίδης Αντρος, Μουτήρης Ιωσήφ, Μπεκιάρη Τοφαρίδου Στέλλα, Νικολαϊδης Ν. Κώστας, Πάλμας Βασίλης, Παπαδοπούλου Αντιγόνη, Πετρίδης Κώστας, Χαραλάμπους Νίκος.

    Λεμεσός: Αναστασίου Μάκης, Αριστείδου Δημόκριτος, Βότσης Αγγελος, Θεοδότου Μάριος, Καλλής Νίκος, Κυριακίδου Αθηνά, Κωνσταντινίδης Μίλτος, Ματσάκης Μάριος, Μιχαηλίδης Χρύσης, Παπαδόπουλος Αντρέας, Παπαευαγόρου Μιχάλης, Χρυσοστόμου Αριστος.

    Αμμόχωστος: Δημητρίου Ανδρέας, Δημητρίου Οδυσσέας, Ιωάννου Μ. Γιάννης, Κουλίας Ζαχαρίας, Μαυρουδής Γεώργιος, Μελάς Μιχαήλ, Παπαγεωργίου Τέλλος, Ρόπας Παναγιώτης, Σιάλαρος Σώτος, Φαρκωνής Μάρκος, Χριστοφή Κυριάκος.

    Λάρνακα: Ευσταθιάδης Ανδρέας, Κλεάνθους Νίκος, Κουκούνης Τάσος, Σολομωνίδης Νεόφυτος, Φωτίου Φώτης.

    Πάφος: Βέργας Σάββας, Ευσταθίου Ευστάθιος, Κουρίδης Πανίκος, Πιττοκοπίτης Νίκος.

    Κερύνεια: Κατσελλής Γρηγόρης, Φυττής Σοφοκλής, Χ"Ρούσος Μιχάλης.

    Σε δηλώσεις μετά τη διαδικασία της επικύρωσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το τελικό ψηφοδέλτιο του κόμματος "ισορροπημένο και πολυσελλεκτικό".

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το ψηφοδέλτιο δίνει "τη νέα εικόνα, το νέο πρόσωπο του ΔΗΚΟ ως το κατ'εξοχήν κόμμα του κέντρου, με ανθρώπους που έχουν απήχηση σε ευρύτερα στρώματα του κυπριακού λαού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΘΘ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Τ/Κ Τύπος - Οικονομική κρίση - Ψευδοκράτος

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα κατεχόμενα είναι το θέμα που δεσπόζει σε όλες τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους και δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων ότι αυτή έχει επιπτώσεις στη μικρομεσαία τάξη, η οποία καταστρέφεται.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Κύπρος - Ρωσία - Συνεργασία

    KYΠE - 01/03/2001

    Κύπρος και Ρωσία υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία νέο πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας.

    Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Τάκης Κληρίδης και ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιάκεβ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Εκστρατεία ΔΗΣΥ

    KYΠE - 01/03/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραστεί στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, όμως δεν πρόκειται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ερωτηθείς εάν η παρουσία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνάδει με τις οδηγίες του προς τους υπουργούς και τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Σε ερώτηση εάν θα μιλήσει ο Πρόεδρος Κληρίδης στην εκδήλωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως εξ όσων γνωρίζει "θα παραστεί μόνο", ενώ ανέφερε ότι "εάν του αποσταλούν κι άλλες προσκλήσεις από άλλα κόμματα ασφαλέστατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τις μελετήσει".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Βρετανοί βουλευτές- Κουκ - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    H Kύπρος βρίσκεται σταθερά στο δρόμο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό είναι το συμπέρασμα ομάδας Εργατικών βουλευτών του Βορείου Λονδίνου με επικεφαλής την Υφυπουργό Εργασίας Joan Ryan από συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στο Λονδίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ.

    Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας, ο βουλευτής Στέφεν Τουίπγκ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση - με βάση όσα είπε ο κ. Κουκ - παραμένει προσκολλημένη στη θέση ότι η πολιτική λύση δεν αποτελεί προϋπόθεση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι η βρετανική πλευρά συνέβαλε στην υιοθέτηση αυτή της θέσης από τη σύνοδο του Ελσίνκι.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΠ)

    [09] (K) KEA - Boυλευτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανένωσης (ΚΕΑ) θα διεκδικήσει βουλευτικές έδρες κατά τις προσεχείς εκλογές μέσα από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, επιβεβαίωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων του κόμματος.

    Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι ρητή πρόνοια της συμφωνίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών είναι ότι το ΚΕΑ διατηρεί την αυτοτέλειά του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) ΕΔΗ - Τουρκοκύπριοι

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Οι Ενωμένοι Δημοκρατές (ΕΔΗ) με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι γίνεται ολοένα και πιο φανερό "ότι το μέλλον και η ευημερία της Τ/κ κοινότητας είναι συνδεδεμένα με τη λύση του κυπριακού προβλήματος και την ένταξη μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου στην ΕΕ".

    Επισημαίνοντας ότι "η εισαχθείσα από την Τουρκία στα κατεχόμενα οικονομική κρίση παίρνει πολιτικές διαστάσεις", οι ΕΔΗ αναφέρουν ότι ο πολιτικός κόσμος "πρέπει με ομοθυμία να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Τ/Κ συμπατριώτες μας και πολιτικό μήνυμα συνδιαλλαγής".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Πολιτική ΗΠΑ - Κυπριακό

    KYΠΕ - 01/03/2001

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πρόωρο να εξαχθούν αυτή τη στιγμή συμπεράσματα από τις συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, όμως ο εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου σημείωσε σήμερα το γεγονός ότι "από αμερικανικής πλευράς διακηρύσσεται ότι το ενδιαφέρον τους για λύση του Κυπριακού και για ενίσχυση της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ θα παραμείνει και δεν θα καμφθεί".

    Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ για τις συναντήσεις του Υπουργού Κόλιν Πάουελ την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τους ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι "παρά κάποιες εκτιμήσεις, το Κυπριακό παραμένει σχετικά ψηλά στις προτεραιότητες την νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδος

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Ανοδικά σε ποσοστό 1,26% αντέδρασε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά στις πέντε συνεχείς πτωτικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών, στη διάρκεια των οποίων απώλεσε συνολικά 13,34 μονάδες ή ποσοστό 6,4%, παραμένοντας, ωστόσο, κάτω από τις 200 μονάδες. Μειωμένη κατά 2,7 εκατομμύρια λίρες εμφανίστηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς διαμορφώθηκε στα 7,7 εκ. λίρες.

    Σημαντική αύξηση της τάξης του 2,04%, παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 829,07 μονάδες, ως αποτέλεσμα του επενδυτικού ενδιαφέροντος που παρουσιάστηκε σήμερα για τίτλους των τραπεζών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Κρίση στα κατεχόμενα

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ακούγονται φωνές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με τις οποίες συνδέεται η λύση του Κυπριακού με την επίλυση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στα κατεχόμενα, επεσήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου σε δηλώσεις του με αφορμή την κρίση στην Τουρκία και τα όσα "εξ αντανακλάσεως", όπως είπε, συμβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές.

    Χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα "πάρα πολύ σημαντικά", ο κ. Παπαπέτρου είπε πως δεν πιστεύει ότι η κρίση θα αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται ο κατοχικός ηγέτης και οι συν αυτώ, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η λαϊκή πίεση κατά της πολιτικής τους είναι ένας παράγοντας που μαζί με άλλους μπορεί μελλοντικά να αποδειχτούν αποδοτικότεροι για λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 01/03/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7209          1,7312
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5931          1,6026
    Λίρα Αγγλίας                     1,0994          1,1059
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   586,4000        589,9100
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,0095        347,0744
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3553          1,3634
    Λιρέττα Iταλίας                3.332,1270      3.352,0706
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3658          3,3859
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2320         10,2932
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,3337        288,0474
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,6801         23,8218
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,7924          3,8151
    Φράγκο Βελγίου                    69,4209         69,8364
    Φράγκο Γαλλίας                    11,2884         11,3559
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,4209         69,8364
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 01/3/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               186,5327        188,0249
          Δολ. Αυστραλίας              3,0105          3,0345
          Δολ. Καναδά                  2,4465          2,4660
          Κορώνες Δανίας              12,8153         12,9178
          Κορώνες Νορβηγίας           14,1382         14,2513
          Κορώνες Σουηδίας            15,5697         15,6942
          Φράγκα Eλβετίας              2,6453          2,6664
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Εκπρόσωπος - ΜΜΕ - Μιλόσεβιτς

    ΚΥΠΕ - 01/03/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου επανέλαβε κατηγορηματικά σήμερα ότι "δεν υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πληροφόρηση ή γνώση της κυβέρνησης για οτιδήποτε που να συνδέει οικονομικές δραστηριότητες στην Κύπρο με την οικογένεια Μιλόσεβιτς".

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες, που συνδέουν την Κύπρο με την οικογένεια του τέως προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε ότι "εάν οποιοσδήποτε έχει συγκεκριμένες πληροφορίες θα ήταν ευτυχής η κυβέρνηση να τις παραλάβει και να τις διερευνήσει, όπως βεβαίως διερευνά και από μόνη της το όλο θέμα διαρκώς για να εντοπίσει αν υπάρχει οτιδήποτε".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [17] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ – 01/03/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           197,79 ( 1,26)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  8.582.443
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20             5.216 191    829,07 ( 2,04)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.929.261    206,85 ( 2,56)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    428.128    196,80 (-0,18)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     22.445     83,50 ( 0,02)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    233.574     71,16 ( 0,11)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    145.217    131,63 (-0,14)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    909.060     51,62 (-0,27)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0    105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     52.484     66,29 (-0,15)
    Ετ. Πληροφορικής              £    785.781     53,31 ( 1,25)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    285.832     39,08 ( 3,14)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £    763.230     73,99 (-0,91)
    Ξενοδοχεία                    £    747.602     92,45 ( 0,02)
    Αλλες Εταιρείες               £    532.125    239,63 ( 0,35)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 1 March 2001 - 13:02:04 UTC