Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-01-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντόρα Μπακογιάννη - Κύπρος
  • [02] Δασάκι Αχνας - Λαθρομετανάστες
  • [03] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Τζιακούρμας - Γιατρός
  • [04] Τέκογουλ - Δικαστήριο
  • [05] Γενικός Εισαγγελέας - Υπόθεση Χρύσανθου
  • [06] Ενωση Συντακτών - Συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς
  • [07] Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο - Σαράντα χρόνια παρουσίας
  • [08] Κυπριακές Αερογραμμές - Ολυμπιακή Αεροπορία - Πρόταση
  • [09] Γενικός Εισαγγελέας - Υπόθεση Σερδάρη
  • [10] Λαθρομετανάστες - Βρετανικές Βάσεις
  • [11] Λαθρομετανάστες - Κοινή έρευνα

  • [01] (Κ) Ντόρα Μπακογιάννη - Κύπρος

    KYΠΕ - 31/01/2001

    Στην Κύπρο θα βρίσκεται από τις 12 Φεβρουαρίου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κατόπιν πρόσκλησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

    Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κ. Μπακογιάννη θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Νίκο Κόση, αρχηγούς κομμάτων, τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και τον Πρόεδρο και αξιωματούχους του ΚΕΒΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Δασάκι Αχνας - Λαθρομετανάστες

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Δεκαεπτά λαθρομετανάστες, οι οποίοι νόμιζαν ότι βρίσκονταν στην Ιταλία, εντοπίστηκαν σήμερα μέσα σε δεξαμενή σε χωράφι στο Δασάκι της Αχνας, εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

    Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων αρνείται να περιμαζέψει τους λαθρομετανάστες, ενώ από την πλευρά της η κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή, επιβλέποντας την όλη κατάσταση, χωρίς όμως να μπορεί να επέμβει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] (K) ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Τζιακούρμας - Γιατρός

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Γιατρός από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ επισκέφθηκε σήμερα τον Πανίκο Τζιακούρμα, ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, και διαπίστωσε ότι ο απαχθείς Ε/Κ "αισθάνεται καλύτερα".

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Τσαρλς Γκόλκιν, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα του Τζιακούρμα "έχει πέσει", σημειώνοντας ότι ο Ε/Κ θα παραμείνει στο νοσοκομείο "τουλάχιστον μέχρι αύριο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Τέκογουλ - Δικαστήριο

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Τ/Κ Ομέρ Καζί Τέκογουλ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

    Η διαδικασία συνεχίστηκε με την αντεξέταση από το συνήγορο του κατηγορουμένου του ενός από τους δύο υπό κάλυψη αστυνομικούς που είχαν επαφές με τον Τέκογουλ. Επίσης, αντεξετάστηκαν δύο ακόμη λοχίες της ΥΔΙΝ Αρχηγείου, οι οποίοι πήραν μέρος στην επιχείρηση της 1ης Δεκεμβρίου 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Υπόθεση Χρύσανθου

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    "Απολύτως ακριβή" χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης τα όσα έχει πει σήμερα η δικηγόρος της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της ποινικής δίωξης σε σχέση με την υπόθεση εναντίον του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

    Ο κ. Μαρκίδης τόνισε ότι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας ήταν απρόθυμος να έρθει στην Κύπρο για να μαρτυρήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να αποδειχθεί η υπόθεση, είπε πως εάν στο μέλλον ο παραπονούμενος αλλάξει γνώμη τότε θα ληφθεί νέα απόφαση για ποινική δίωξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ανακριτικό υλικό που υπάρχει για την υπόθεση δικαιολογούσε την καταχώρηση ποινικής δίωξης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Ενωση Συντακτών - Συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Η Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) εκφράζει το βαθύτατο συγκλονισμό της για τη φοβερή τραγωδία που έπληξε την Ινδία με τον καταστροφικό σεισμό και απευθύνει ολόθερμα συλλυπητήρια και αμέριστη συμπάθεια και συμπαράσταση προς τις οικογένειες των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και τραυματιών, την ινδική κυβέρνηση και το μεγάλο ινδικό λαό.

    Παράλληλα, η ΕΣΚ ανακοινώνει συμβολική εισφορά 200 λιρών προς τους σεισμοπαθείς της Ινδίας και σημειώνει ότι οι επείγουσες ανάγκες για τους σεισμοπαθείς είναι κινητές χειρουργικές και ιατρικές μονάδες, άλλα ιατρικά είδη και εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές για έρευνες με σκοπό την επισήμανση ανθρώπων κάτω από τα ερείπια, εργαλεία για σπάσιμο ερειπίων από μπετόν, ομάδες διάσωσης και ανιχνευτικά σκυλιά, σκηνές, ρουχισμός, φάρμακα, και άλλα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο - Σαράντα χρόνια παρουσίας

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Την επιθυμία της γαλλικής πολιτιστικής παρουσίας "να συνοδεύσει την Κύπρο στο άνοιγμά της προς την Ευρώπη", εξέφρασε σήμερα ο Πρέσβης της Γαλλίας Ζαν Μπερνάρντ ντε Βεβρ, σημειώνοντας ότι η πολυγλωσσική ανάπτυξη γίνεται αναγκαία μέσα στα πλαίσια της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή τα 40 χρόνια ύπαρξης του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου Κύπρου, ο κ. ντε Βεβρ αναφέρθηκε στην προσφορά της παιδαγωγικής πείρας της Γαλλίας στην προετοιμασία του Ενιαίου Λυκείου, την οποία χαρακτήρισε ως "την καλύτερη φιλοξενία" της γαλλικής κουλτούρας στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Ολυμπιακή Αεροπορία - Πρόταση

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Υποβλήθηκε σήμερα από τις Κυπριακές Αερογραμμές μη δεσμευτική πρόταση για συμμετοχή της Εταιρείας στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας με απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

    Η πρόταση υποβλήθηκε στο Λονδίνο, όπου εδρεύει η Κρετίτ Σουίς, η εταιρεία που ενεργεί ως σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου.

    Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αερογραμμές, η πρόταση υποβλήθηκε στα πλαίσια ενός επενδυτικού ομίλου, ο οποίος βρίσκεται υπό συγκρότηση για το σκοπό αυτό, μετά από τη σχετική διαδικασία που έχει προκηρυχθεί από το ελληνικό δημόσιο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Υπόθεση Σερδάρη

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ξεκαθάρισε σήμερα ότι ο ρόλος του στην υπόθεση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Νίκου Σερδάρη ήταν να συμβουλεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ποια είναι η εξουσία του, αλλά όχι για το πώς πρέπει να την ασκήσει και το μηχανισμό που θα ακολουθούσε, τα οποία είναι θέματα που σχετίζονται με την άσκηση των εξουσιών του Προέδρου βάσει του Συντάγματος και πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις.

    Σε δηλώσεις του το απόγευμα, μετά την απόφαση του Προέδρου Κληρίδη για παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Μαρκίδης τόνισε επίσης ότι κατά τη γνώμη του από την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής δεν προκύπτει ποινικό θέμα για κανένα, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί να προκύπτουν θέματα πολιτικών ευθυνών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Λαθρομετανάστες - Βρετανικές Βάσεις

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Η Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας στη Λευκωσία βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη νέα υπόθεση λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε δεξαμενή σε χωράφι στο Δασάκι της Αχνας, εντός της Βρετανικής Βάσης Δεκέλειας.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος των Βάσεων, επισημαίνοντας πως αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι από πού εισήλθαν στην Κύπρο τα 17 αυτά άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθηκαν από την κυπριακή Αστυνομία στην περιοχή της Ξυλοτύμπου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Λαθρομετανάστες - Κοινή έρευνα

    ΚΥΠΕ - 31/01/2001

    Η κυπριακή Αστυνομία και η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων θα συσκεφθούν αύριο το πρωί για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι λαθρομετανάστες που βρέθηκαν σε άδεια δεξαμενή στο Δασάκι της Αχνας, από πού ήρθαν και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα περαιτέρω βήματα, δήλωσαν απόψε στο ΚΥΠΕ οι Βρετανικές Βάσεις, η βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και πηγές της κυπριακής κυβέρνησης.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας Τζόναθαν Αλεν, οι Βρετανικές Βάσεις θα παραχωρήσουν στέγη και τροφή στους λαθρομετανάστες απόψε και αύριο η αστυνομία των Βάσεων και η κυπριακή Αστυνομία "θα συναντηθούν για να ετοιμάσουν μια πλήρη έκθεση για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, από πού ήρθαν, τι έγινε σήμερα, και τότε θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 31 January 2001 - 19:46:03 UTC