Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης
  • [02] ΚΕΑ - Παγκύπριο Συνέδριο - Εκλογές
  • [03] Λυσσαρίδης - Κυπριακό - Συγκέντρωση Μαρωνιτών
  • [04] Αυστραλία - Κοινοπολιτεία - Κυπριακό
  • [05] Υπουργός Εμπορίου - Διευθυντές ξενοδοχείων - Αδελφοποίηση
  • [06] Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση
  • [07] Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο συναντάται σήμερα στα κατεχόμενα με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Αύριο, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη και την Τρίτη θα αναχωρήσει για την Αγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) ΚΕΑ - Παγκύπριο Συνέδριο - Εκλογές

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    Το Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία, εξουσιοδότησε το Προεδρείο του κόμματος να διεξάγει επαφές και διαβουλεύσεις με σκοπό την εξεύρεση κοινών θέσεων και συγκλίσεων, ταυτόσημες απόψεις και κοινές διαπιστώσεις στη βάση προγραμμάτων με στόχο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Το Συνέδριο ανέδειξε χθες και τη νέα ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΑ, Πρόεδρος εξελέγη ο Αντώνης Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος ο Τάκης Χατζηιωάννου, Α' Αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Κυριακίδης, Β' Αντιπρόεδρος ο Δώρος Ζαβαλλής, Γενικός Γραμματέας η Ζωή Πασχαλίδου, Γενικός Οργανωτικός ο Βάσος Γεωργίου, Οικονομικός Διαχειριστής ο Μιχαλάκης Αλεξάνδρου και Εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Χαραλάμπους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Λυσσαρίδης - Κυπριακό - Συγκέντρωση Μαρωνιτών

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    Την ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και λαϊκής ενότητας στη βάση μιας αντικατοχικής πολιτικής, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση της Μαρωνιτικής κοινότητας.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος για τις άμεσες προοπτικές και επεσήμανε την τουρκική αδιαλλαξία και την ενίσχυσή της από ισχυρούς παράγοντες που δεν επιτρέπουν να ελπίζει κανείς ότι η Τουρκία θα διαφοροποιήσει τη στάση της προς το θετικότερο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Αυστραλία - Κοινοπολιτεία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    Την εκτίμηση ότι η Αυστραλία δεν έκανε όσα όφειλε να κάνει για την Κύπρο και την επίλυση του Κυπριακού, διατύπωσε χθες το βράδυ ο βουλευτής και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν, ο οποίος κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας να "ορθώσει το ανάστημά του" και να υποστηρίξει την Κύπρο στην επικείμενη Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών Μελών της Κοινοπολιτείας, η οποία θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Οκτωβρίου, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της ιστοσελίδας του οργανισμού "Δικαιοσύνη για την Κύπρο", που έγινε χθες βράδυ στη Μελβούρνη, ο κ. Ραν επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη στάση της σχετικά με το Κυπριακό στη τελευταία συνάντηση των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας που έγινε στη Νότια Αφρική το 1999.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Διευθυντές ξενοδοχείων - Αδελφοποίηση

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    "Θετικό στοιχείο που προέκυψε μέσα από τα ερείπια της τουρκικής εισβολής και κατοχής είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης, συνοχής και επικοινωνίας του ελληνισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, στην Ελλάδα, την Κύπρο ή σε ευρύτερους χώρους διασποράς", είπε χθες το βράδυ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης στο χαιρετισμό του στην τελετή αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

    Στην ομιλία του, ο κ. Ρολάνδης τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος, διατηρώντας την ξεχωριστή κρατική τους οντότητα, οικοδομούν τα τελευταία χρόνια γέφυρες επαφής και επικοινωνίας σε διάφορους τομείς και ενισχύουν την παρουσία του ελληνισμού και της πανάρχαιας ιστορίας του στο διεθνή χώρο, που χαρακτηρίζεται σήμερα από τάσεις παγκοσμιοποίησης και σκληρού ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

    (KYΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ 28/01/2001

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε σήμερα τις απαράδεκτες απαιτήσεις του περί ίσης μεταχείρισης και τόνισε ότι ενόσω η Ε/κ πλευρά επιμένει σε επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, δεν θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι εξήγησε στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο τους λόγους που δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία των συνομιλιών.

    Ο κ. Ντενκτάς μιλούσε ύστερα από τη δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα στα κατεχόμενα με τον κ. ντε Σότο, ο οποίος θα έχει νέα συνάντηση αύριο στις 09:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και αργότερα, στις 11:30, με τον κατοχικό ηγέτη. (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ) (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό ΚΥΠΕ 28/01/2001

    "Το Εθνικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες και κατά την προεκλογική περίοδο και αναλαμβάνουν όλοι να θέσουν μορατόριουμ για το θέμα συζήτησης που θα διεξάγεται για το εθνικό θέμα", τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ ερωτηθείς είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λεχθεί οτιδήποτε για το αποτέλεσμα της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο δεν πρότεινε οτιδήποτε καινούργιο κατά τις εδώ επαφές του.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η Ε/κ πλευρά θα αναμένει το αποτέλεσμα της συνάντησης του κ. ντε Σότο με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και πρόσθεσε ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 28 January 2001 - 13:02:04 UTC