Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-01-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Απραξία με μικρή υποχώρηση
  • [02] Τέκογουλ - Κακουργιοδικείο - Κατηγορίες
  • [03] Τράπεζα Κύπρου - Ασφαλιστικές εργασίες - Ελλάδα
  • [04] Ομήρου - ΕΣΚ - Κυπριακό - Τζιακούρμας
  • [05] Αναστασιάδης - Βερολίνο - Συνέδριο
  • [06] Αγνοούμενοι - Διαδικασία εκταφής
  • [07] Πολωνία - Διαπιστευτήρια - Ψιλογένης
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρώην Πρόεδρος Λιβάνου - Βιβλίο συλλυπητηρίων
  • [09] Απεβίωσε ο Τάκης Σταυρινίδης
  • [10] Βουλή των Κοινοτήτων - Τζιακούρμας - Ψήφισμα
  • [11] Εκπρόσωπος Βρετανίας - Κύπρος
  • [12] Συμβούλιο της Ευρώπης - Πρέσβης Γιάγκου - Τζιακούρμας

  • [01] Χρηματιστήριο - Απραξία με μικρή υποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Οι συνθήκες τέλματος και πλήρους απραξίας, κάτω από τις οποίες λειτουργούσε τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), συνεχίστηκαν και στη σημερινή συνεδρία με το Γενικό Δείκτη Τιμών να καταγράφει μικρή υποχώρηση της τάξης του 0,52%. Η αποχή των επενδυτών από τις συναλλαγές αντικατοπτρίστηκε στη συνολική αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 7,1 εκατομμύρια λίρες, καθώς και στον αριθμό των συναλλαγών ο οποίος ανήλθε στις 4.098 πράξεις. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε απώλειες σε ποσοστό 0,49%, στις 1013,61 μονάδες.

    Στα χθεσινά επίπεδα, των 238,5 μονάδων, βρέθηκε με την έναρξη της συνάντησης ο Γενικός Δείκτης. Το ελάχιστο αγοραστικό ενδιαφέρον που προέκυψε ακολούθως και αφορούσε κυρίως τραπεζικούς τίτλους σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά τίτλων έφερε την αγορά, στα δέκα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης, να σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,74%, στις 240,3 μονάδες. Η επικράτηση, ωστόσο, των πωλητών στη συνέχεια έδωσε πτωτική κατεύθυνση στην αγορά με αποτέλεσμα ο Δείκτης στο μέσο της συνάντησης να διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο. Οι πιέσεις στις τιμές των μετοχών συνεχίστηκαν οδηγώντας το Δείκτη σε περαιτέρω υποχώρηση, στις 237 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,64%. Τελικά έκλεισε στις 237,3 μονάδες έναντι 238,53 μονάδων χθες, καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,52%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)

    [02] Τέκογουλ - Κακουργιοδικείο - Κατηγορίες

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, απαγγέλθηκαν σήμερα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 42χρονος Τουρκοκύπριος Ομέρ Τέκογουλ από την Πύλα, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Δημοκρατίας για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά.

    Συγκεκριμένα, εναντίον του Τέκογουλ απαγγέλθηκαν συνολικά επτά κατηγορίες. Ο Τ/Κ δεν παραδέχθηκε ενοχή, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξή του στις κατηγορίες, που αφορούν κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 10 Αυγούστου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [03] Τράπεζα Κύπρου - Ασφαλιστικές εργασίες - Ελλάδα

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Η Τράπεζα Κύπρου επεκτείνει τις ασφαλιστικές της εργασίες και στον ελλαδικό χώρο τόσο στο γενικό κλάδο όσο και στον κλάδο ζωής.

    Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Σόλων Τριανταφυλλίδης, σημειώνοντας ότι το Υποκατάστημα των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου στην Ελλάδα θα λειτουργήσει με την ονομασία Κύπρου Ασφαλιστική και η εταιρία Eurolife με την επωνυμία Κύπρου Ζωής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [04] Ομήρου - ΕΣΚ - Κυπριακό - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και το θέμα της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα από το κατοχικό καθεστώς είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την τακτική σύνοδο του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

    Για να συμμετάσχει στη σύνοδο αναχώρησε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανέφερε ότι το Κυπριακό είναι θέμα που βρίσκεται στην ημερησία διάταξη της συνόδου, υπό το φως έκθεσης που θα καταθέσει η Λένα Βάλεν, εκ των αντιπροέδρων του κόμματος και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σουηδίας και θα αφορά τα πορίσματα της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΕΣΚ στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] Αναστασιάδης - Βερολίνο - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Η πλευρά μας είναι αμετακίνητη από τις θέσεις της σε ό,τι αφορά τη βάση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου θα πάρει μέρος στο 14ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Ιανουαρίου.

    Οπως είπε ο κ. Αναστασιάδης στο περιθώριο του Συνεδρίου θα συναντηθεί με ηγέτες κομμάτων και πρωθυπουργούς, ενώ κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα υποβάλει σχετικό ψήφισμα για την Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα υιοθετηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα εγείρει επίσης το θέμα της απαγωγής από το τουρκικό κατοχικό καθεστώς και παράνομης κράτησης του Πανίκου Τζιακούρμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [06] Αγνοούμενοι - Διαδικασία εκταφής

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Επιστρέφει αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο ο ανθρωπολόγος της διεθνούς οργάνωσης "Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" (PHR) Δρ Γουίλιαμ Χάγκλαντ με σκοπό να συνεχίσει, σε συντονισμό με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης λειψάνων που έχουν εκταφεί από δύο κοιμητήρια στη Λευκωσία το καλοκαίρι του 1999.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Ομάδας Εργασίας Ξενοφών Καλλής, αναμένεται εντός των προσεχών μηνών να ανακοινωθούν και άλλες ταυτοποιήσεις ενώ η εργασία για την ετοιμασία του καταλόγου των Ε/Κ και Ελλήνων που σκοτώθηκαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή συνεχίζεται πυρετωδώς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [07] Πολωνία - Διαπιστευτήρια - Ψιλογένης

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Στις πρόσφατες εξελίξεις του Κυπριακού, στις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον κοινό στόχο Κύπρου και Πολωνίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) καθώς και στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς αναφέρθηκε σήμερα ο Δρ Χρήστος Ψιλογένης επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πολωνία, με έδρα το Βερολίνο.

    Ο κ. Κβασνιέβσκι επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κύπρο και επιβεβαίωσε τις θέσεις της χώρας του για ειρηνική λύση του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις και τις αρχές του ΟΗΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρώην Πρόεδρος Λιβάνου - Βιβλίο συλλυπητηρίων

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υπέγραψε σήμερα στην Πρεσβεία του Λιβάνου το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Λιβάνου Σιαρλ Ελ-Χέλοου.

    Αύριο, θα υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, στις 11:30 το πρωί.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [09] Απεβίωσε ο Τάκης Σταυρινίδης

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 58 ετών ο γνωστός ηθοποιός, παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων Τάκης Σταυρινίδης, ύστερα από μακρά ασθένεια.

    Η κηδεία του Τάκη Σταυρινίδη θα γίνει αύριο στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στο Πέρα Χωριό Νήσου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [10] Βουλή των Κοινοτήτων - Τζιακούρμας - Ψήφισμα

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Ψήφισμα της Βουλής των Κοινοτήτων με το οποίο καλείται η βρετανική κυβέρνηση να προβεί σε κάθε προσπάθεια για την άμεση απελευθέρωση του απαχθέντος από το τουρκικό κατοχικό καθεστώς Πανίκου Τζιακούρμα, υπέγραψαν χθες και σήμερα Βρετανοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος.

    Στο ψήφισμα καλείται η βρετανική κυβέρνηση να κάνει προσπάθειες ώστε "αυτός ο αθώος άνθρωπος να αφεθεί άμεσα ελεύθερος" και "να προειδοποιήσει τις κατοχικές δυνάμεις ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [11] Εκπρόσωπος Βρετανίας - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 10/1/2001

    Εφθασε σήμερα στην Κύπρο ο Ειδικός Απεσταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ για επαφές με την Ε/κ και την Τ/κ πλευρά ενόψει του επόμενου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και υπό το φως της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις δύο πλευρές για συνέχιση των συνομιλιών στο τέλος Ιανουαρίου.

    Σήμερα το απόγευμα, ο Σερ Ντέιβιντ συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Συμβούλιο της Ευρώπης - Πρέσβης Γιάγκου - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 10/01/2001

    Την απαγωγή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση του Πανίκου Τζιακούρμα από το κατοχικό καθεστώς κατήγγειλε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρέσβης Χριστόφορος Γιάγκου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάγκου παρουσίασε το ιστορικό της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα, υπογραμμίζοντας ότι η απαγωγή έγινε μέσα από το έδαφος της Βρετανικής Βάσης της Δεκέλειας, γεγονός το οποίο δημιουργεί ευθύνες και στη Μεγάλη Βρετανία για να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Τζιακούρμα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 10 January 2001 - 21:46:02 UTC