Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία
  • [02] Βρετανία - Τζιακούρμας
  • [03] ΕΔΗ - Ευχές
  • [04] ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [05] ΔΗΣΥ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [06] Σοσιαλδημοκράτες - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [07] Αρχιεπίσκοπος - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
  • [08] Δώρος Χριστοδουλίδης - Εκλογές - Γιουγκοσλαβία
  • [09] ΝΕΟ - Τζιακούρμας

  • [01] (Κ) ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Η εταιρική σχέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία ξεκαθαρίζει ότι οι "15" αναμένουν την Αγκυρα να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγουν τα Ηνωμένα Εθνη για λύση του Κυπριακού, κάτι που θεωρούν ως υποχρέωση αλλά όχι κατ'ανάγκη πολιτικό κριτήριο για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, εκτιμούν δυτικές διπλωματικές πηγές που πρόσκεινται στην ΕΕ.

    Οπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, η συμφωνία προσφέρει στις Βρυξέλλες κάποιου είδους μοχλό πίεσης προς την Τουρκία αναφορικά με τη συμβολή της στη διαδικασία των ΗΕ, την οποία θεωρούν "ανεξήτηλα συνδεδεμένη" με την ενταξιακή πορεία της χώρας, ιδιαίτερα μετά την εν λόγω συμφωνία της 4ης Δεκεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Βρετανία - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Επίσημος εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ανώτεροι λειτουργοί του υπουργείου κάλεσαν προχθές Παρασκευή εκπρόσωπο της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο και εξέφρασαν την ανησυχία της βρετανικής κυβέρνησης για τις συνθήκες της παράνομης σύλληψης και κράτησης του απαχθέντα Πανίκου Τζιακούρμα.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειές της γύρω από το θέμα μέσα σε αυτό το πνεύμα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΜ)

    [03] (Κ) ΕΔΗ - Ευχές

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Θερμό μήνυμα ελπίδας και ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία απευθύνουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες σε κάθε Κύπριο πολίτη, με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εργάζονται για την ευόδωση της πορείας ένταξης και της επίτευξης λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια των αποφάσεων των ΗΕ.

    Οι ΕΔΗ καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να βγούμε από τα αδιέξοδα και να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη λύση που να επανενώνει την πατρίδα μας και να εμπεδώνει την ειρήνη και την ασφάλεια.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΔΗΚΟ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Παρά τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται, υπάρχει ελπίδα και δημιουργούνται ευκαιρίες, οι οποίες αν αξιοποιηθούν σωστά με συλλογική συναινετική προσπάθεια και με συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από τα εσωτερικά τέλματα και σε δημιουργία νέων θετικών προϋποθέσεων για το εθνικό μας πρόβλημα, τονίζει σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά του το ΔΗΚΟ, ευχόμενο σε όλους "Καλά Χριστούγεννα" και σύντομο τερματισμό της εθνικής τραγωδίας με την επανένωση της Κύπρου μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας και αφάλειας για όλους.

    Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, το ΔΗΚΟ στέλλει τον αγνωνιστικό χαιρετισμό του "προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό και διαβεβαιώνει τον προσφυγικό κόσμο, τους συγγενείς των αγνοουμένων και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους ότι συμπάσχει μαζί τους και στέκει δίπλα τους".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [05] (Κ) ΔΗΣΥ - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο ΔΗΣΥ εύχεται στον κυπριακό λαό "Χρόνια Πολλά" και σύντομη εκπλήρωση των πόθων και προσδοκιών του, καθώς και επικράτηση τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα του μηνύματος των Χριστουγέννων: "Ειρήνη και ευτυχία για όλους τους ανθρώπους".

    Στο χριστουγεννιάτικό μήνυμά του ο ΔΗΣΥ σημειώνει ότι "τις μέρες αυτές κάθε χρόνο στρέφουμε ιδιαίτερα τη σκέψη μας προς τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τις οικογένειες των αγνοουμένων και ευχόμαστε τα Χριστούγεννα να φέρουν τη δικαιοσύνη και την απαλλαγή από τα δεινά που επεσώρευσε ο Αττίλας".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ)Σοσιαλδημοκράτες - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων απευθύνει προς ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό θερμές ευχές και μήνυμα αντοχής και καρτερίας και τονίζει ότι "διατρανώνουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, όσος χρόνος και αν χρειαστεί, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, μέχρι την επικράτηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και τη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τον Καταστατικό Χάρτη και τα επανειλημμένα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ".

    Το Κίνημα απευθύνει "ιδιαίτερο μήνυμα αγάπης και τιμής" προς τους "ηρωικούς εγκλωβισμένους, τους καρτερικούς συγγενείς των αγνοουμένων μας και προς τους πρόσφυγες".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 25/12/2000

    "Με ενοποιό δύναμη την αγάπη μεταξύ μας, που παραμερίζει τις διαφορές, τις προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις και τα ατομικά ή κομματικά και πολιτικά συμφέροντα, ας δώσουμε όλοι τα χέρια στον κοινό αγώνα, ανυποχώρητοι, για την απελευθέρωση όλης της σκλαβωμένης γης μας, για να αποκατασταθεί το δίκαιο, για να βασιλεύσει η ειρήνη και η αγάπη ανάμεσα σε όλο τον κυπριακό λαό, Ε/Κ, Τ/Κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους και για να μπορέσουμε να ψάλλουμε και στις σκλαβωμένες σήμερα εκκλησιές μας το 'Χριστός γεννάται, δοξάσατε...' και ας είμαστε βέβαιοι ότι ένα τέτοιο αγώνα δεν είναι δυνατό παρά να τον ευλογήσει ο Θεός της δικαιοσύνης και της αγάπης".

    Αυτό τονίζει σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος απευθύνει "χαιρετισμό αγάπης και εγκαρτέρησης, ελπίδας και πίστεως" προς τους συγγενείς των αγνοουμένων μας, προς τους αδελφούς μας τους εγκλωβισμένους και τους εκτοπισμένους και προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Δώρος Χριστοδουλίδης - Εκλογές - Γιουγκοσλαβία

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Εκθεση που θα υποβληθεί και θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) τον Ιανουάριο θα καταθέσει η οκταμελής αντιπροσωπεία του ΣτΕ για παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών των Σέρβων της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας που διεξήχθησαν χθες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κύπριος βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης, μέλος της ομάδας του ΣτΕ.

    Σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι, ο κ. Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι το κλίμα των εκλογών ήταν "πολύ ήπιο" και σημείωσε ότι οι εκλογές διεξήχθηκαν σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα που βρήκε τον κόσμο μάλλον αδιάφορο με ποσοστό συμμετοχής γύρω στο 60%.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΓ)

    [09] (Κ) ΝΕΟ - Τζιακούρμας

    ΚΥΠΕ - 24/12/2000

    Κινητοποίηση της πλευράς μας διεθνώς για απελεύθερωση του Πανίκου Τζιακούρμα ζητούν οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι "οι χθεσινές ενδοκυβερνητικές τοποθετήσεις περί κατασκευασμένης σύλληψης του Τ/Κ υπόπτου δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα αναδεικνύουν την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής και ενιαίας αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος".

    Σε ανακοίνωσή τους οι ΝΕΟ αναφέρουν ότι "θα πρέπει να κινητοποιηθούμε διεθνώς με επίσημη καταγγελία της Τουρκίας στον Επίτροπο της ΕΕ για Ανθρώπινα Διαιώματα, τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση και το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και με άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 24 December 2000 - 13:02:04 UTC