Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-11-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε/κ και Τ/κ κόμματα - Συνάντηση
  • [02] ΔΗΣΥ - Ασκηση "Ταύρος 2000"
  • [03] Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Εταιρική σχέση Τουρκίας
  • [04] ΔΗΣΥ - ΚΕΠΠΑ - ΥΠΑΜ
  • [05] ΔΗΣΥ - Εταιρική σχέση Τουρκίας - ΕΕ
  • [06] Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Οτσαλάν
  • [07] Εκπρόσωπος Τύπου ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Αποχώρηση
  • [08] Γενικός Εισαγγελέας - Σύσκεψη - Υπόθεση Λοϊζίδου
  • [09] ΣτΕ - Κύπρος - Διάσκεψη - Πρόγραμμα για παιδιά
  • [10] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Οικονομικές προβλέψεις - Κύπρος
  • [11] Υπουργός Αμυνας - Επιστροφή - ΕΕ - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Ε/κ και Τ/κ κόμματα - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    Απόψεις σε "ουσιαστικά ζητήματα του κυπριακού προβλήματος" αντάλλαξαν σήμερα αρχηγοί ή εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, σε συνάντηση στο Λήδρα Πάλας.

    Οπως αναφέρει κοινό ανακοινωθέν, που διαβάστηκε από τον πρέσβη της Σλοβακίας στην Κύπρο Ντούσαν Ροζπόρα που οργανώνει τις επαφές αυτές, στη συνάντηση επικράτησε "φιλική και εγκάρδια" ατμόσφαιρα, ενώ οι πολιτικοί ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 22 Ιανουαρίου 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) ΔΗΣΥ - Ασκηση "Ταύρος 2000"

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει "έντονα και απερίφραστα" τη νέα τουρκική προκλητικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάρκεια της τουρκικής άσκησης "Ταύρος 2000".

    Σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος σημείωσε "με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αναβαθμισμένη ικανότητα της Εθνικής Φρουράς να παρακολουθεί με ακρίβεια τις κινήσεις των τουρκικών αεροσκαφών και να είναι σε θέση να εγκλωβίζει με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που έχει πρόσφατα προμηθευτεί."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [03] (K) Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Εταιρική σχέση Τουρκίας

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών χαρακτηρίζει "ρευστές και πολύπλοκες" τις εξελίξεις στο ζήτημα της εταιρικής σχέσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και σημειώνει ότι "η γαλλική προεδρία επιχειρεί ορισμένους ελιγμούς με στόχο να βρεθεί φόρμουλα ευρύτερης αποδοχής".

    Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα αναφέρει ότι "αυτός ο χειρισμός δεν πρέπει να δώσει στην Τουρκία την εντύπωση πως οι απειλές της πιάνουν τόπο" και ότι "το κείμενο της εταιρικής σχέσης αφορά πρωτίστως τη συλλογική διαβούλευση των κρατών μελών της ΕΕ και την καταγραφή ενός 'πλαισίου υποχρεώσεων'".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΔΗΣΥ - ΚΕΠΠΑ - ΥΠΑΜ

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    "Ιστορικής σημασίας" χαρακτηρίζει ο ΔΗΣΥ τη συμμετοχή του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου στη διάσκεψη για συγκρότηση ευρωπαϊκού στρατού και την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις "σημαντικές διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης" αναφορικά με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι οι έντονες αντιδράσεις του Τούρκου Υπουργού Αμυνας για τη συμμετοχή της Κύπρου, "επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την σκοπιμότητα ενεργού συμμετοχής της χώρας μας στις συγκεκριμένες διαδικασίες".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [05] (Κ) ΔΗΣΥ - Εταιρική σχέση Τουρκίας - ΕΕ

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    Η μετάθεση της συζήτησης της εταιρικής σχέσης Τουρκίας - ΕΕ παρέχει μια ακόμη εξαιρετική ευκαιρία να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι την αδιάλλακτη και παρωχημένη τακτική της Αγκυρας, που "επιμένει να ενεργεί και να συμπεριφέρεται ως περιθωριακό στοιχείο του διεθνούς συστήματος, έξω από κοινά αποδεκτούς κανόνες δικαίου".

    Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος είπε ότι από την αναβολή της συζήτησης παραβλάπτονται κυρίως τα τουρκικά συμφέροντα, αφού ματαιώνεται η έναρξη χρηματοδότησης της χώρας από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Οτσαλάν

    ΚΥΠΕ 22/11/2000

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά μέσα από την εταιρική σχέση που προτείνει στην Τουρκία την κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα και, συνεπώς, δεν είναι δυνατό ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν να αποτελέσει την τελευταία εκτέλεση πριν από την αλλαγή της τουρκικής νομοθεσίας, σημειώνει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών σε ανακοίνωσή του.

    Το Κίνημα θεωρεί ότι το αίτημα του Οτσαλάν για ακύρωση της θανατικής ποινής που συζητείται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "είναι δίκαιο και συνάδει με τις αξίες που έχουν καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή έννομη πραγματικότητα", ενώ το αίτημα των δικηγόρων του Κούρδου ηγέτη είναι "απολύτως τεκμηριωμένο", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [07] Εκπρόσωπος Τύπου ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Αποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 22/11/2000

    Αποχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου από τη θέση της Εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Σάρα Ράσελ, η οποία κατέχει τη θέση αυτή για δύο χρόνια.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ράσελ ανέφερε ότι αποχωρεί διότι ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται για την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, έχει διοριστεί στη Γενεύη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΓ)

    [08] Γενικός Εισαγγελέας - Σύσκεψη - Υπόθεση Λοϊζίδου

    ΚΥΠΕ - 22/11/2000

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε σήμερα ότι στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα μεταξύ Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματούχων για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου "λήφθησαν ορισμένες αποφάσεις στο πλαισίο της στρατηγικής και της πολιτικής που θα ακολουθηθούν, αναφορικά με τις προσπάθειες για εκτέλεση της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Λοϊζίδου".

    Ο κ. Μαρκίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "ανετέθη σε υπηρεσιακούς των δύο χωρών να επεξεργαστούν μέτρα για υλοποίηση των όσων έχουν αποφασιστεί".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΓΓ)

    [09] ΣτΕ - Κύπρος - Διάσκεψη - Πρόγραμμα για παιδιά

    ΚΥΠΕ - 22/11/2000

    Διάσκεψη για το Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Παιδιά με θέμα "Τα Παιδιά στην Αυγή της Νέας Χιλιετίας" θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 27 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Διετούς Προγράμματος για Παιδιά, βασική επιδίωξη του οποίου είναι η προαγωγή των συμφερόντων τους όπως αυτά καθορίζονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επιδίωξη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της υποστήριξης και του συντονισμού των δημοσίων αρχών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και του ιδιωτικού τομέα και των εθελοντικών οργανώσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [10] Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Οικονομικές προβλέψεις - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 22/11/2000

    Η έκθεση με τις προβλέψεις για τις οικονομικές επιδόσεις των υποψηφίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) χωρών, κατά την περίοδο 2000-2002, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνει τις ισχυρές βάσεις αλλά και τη σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες της Επιτροπής, η Κύπρος παρουσιάζει τις καλύτερες επιδόσεις σε ζωτικούς τομείς όπως η απασχόληση, ο πληθωρισμός και τα δημόσια οικονομικά.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)

    [11] Υπουργός Αμυνας - Επιστροφή - ΕΕ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 22/11/200

    Ως κορυφαία στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), αλλά και για τις υπό ένταξη χώρες, χαρακτήρισε ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος τη Διάσκεψη των Υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών και υποψηφίων χωρών στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματά της σηματοδοτούν προοπτικές ειρήνης και ασφάλειας τόσο των κρατών - μελών και των υποψηφίων χωρών, όσο και των τρίτων χωρών.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Χάσικος σημείωσε ότι η διαφωνία της Τουρκίας για τη συμμετοχή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δυναμικό έπεσε κυριολεκτικά στο κενό και διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν επιθυμεί να αναγάγει τη διαφωνία της Τουρκίας σε μέγα πολιτικό θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 22 November 2000 - 18:46:04 UTC