Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] ΟΑΣΕ - Γκιούροφ - Ρωσία - Διαφθορά
  • [03] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δήλωση ΓΓ ΟΗΕ
  • [04] ΓΓ ΑΚΕΛ - Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Κυπριακό
  • [05] Παπανδρέου - Λυσσαρίδης - Κυπριακό
  • [06] Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας - Επίσκεψη
  • [07] Υπουργός Εξωτερικών - Επιστροφή - Κυπριακό
  • [08] ΟΑΣΕ - Σεμινάριο - Κόνραντ - Ναρκωτικά
  • [09] Τ/Κ δότης μυελού των οστών - Ε/Κ κοριτσάκι
  • [10] ΟΑΣΕ - Σεμινάριο - Λήξη
  • [11] Εκθεση OFFITEC - Πρόεδρος ΑΚΕ
  • [12] Ενταξιακές διαπραγματεύσεις - Βασιλείου
  • [13] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Πρόγραμμα JEV
  • [14] ΑΚΕΛ - ΓΓ ΟΗΕ - Μέση Ανατολή
  • [15] Υπουργείο Εμπορίου - EXPO 2000
  • [16] Ουάσινγκτον - Γουέστον - Ερτουγρούλογλου - Κυπριακό
  • [17] Υπουργός Αμυνας - Επιτροπή Αμυνας - Επιστροφή

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 5/10/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                         356,91 ( 0,75)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £14.775.268
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.521.746  471,88 ( 1,06)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £  1.215.848  252,26 ( 0,85)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    232.698  153,29 (-0,83)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    447.457  104,62 (-0,35)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    336.743  223,90 (-0,56)
    Εμπορικές Εταιρείες           £  1.121.069   93,46 ( 0,62)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0  105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     18.439   96,39 ( 0,85)
    Ετ. Πληροφορικής              £  4.769.211   95,76 ( 0,41)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  1.212.340   94,11 (-0,88)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £     72.397  102,25 ( 0,78)
    Ξενοδοχεία                    £    281.958  100,55 ( 1,28)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.940.519  353,96 ( 1,73)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [02] ΟΑΣΕ - Γκιούροφ - Ρωσία - Διαφθορά

    ΚΥΠΕ - 5/10/2000

    Πρόταση για ίδρυση ενός κέντρου διεθνούς συντονισμού για τον έλεγχο της διαρροής κεφαλαίου παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας της Ρωσικής Δούμας Αλεξάντερ Γκιούροφ μιλώντας στο σεμινάριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό με θέμα "Το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά".

    Ο κ. Γκιούροφ αναφέρθηκε στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της χώρας του και τους λόγους της διαφθοράς στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η διαφθορά έχει αυξηθεί για λόγους που αφορούν, μεταξύ άλλων, την έλλειψη της απαραίτητης νομοθετικής βάσης στον τομέα της φορολογίας και της οικονομίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [03] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δήλωση ΓΓ ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 5/10/2000

    Την ικανοποίηση του ΔΗΣΥ για τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν η οποία "επανατοποθετεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση" καθώς και την ικανοποίηση του κόμματος για την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Ευρωπαίου Εισηγητή για το Κυπριακό Ζακ Πόος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε, επίσης, πως ο ΔΗΣΥ είναι "απόλυτα ικανοποιημένος" από το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε ο ίδιος στην Αθήνα με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ενώ χαιρέτισε τις δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ για το Κυπριακό και σημείωσε πως ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από την αμερικανική πλευρά. Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [04] ΓΓ ΑΚΕΛ - Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 5/10/2000

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του αναμένει από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να διαμορφώσει σε "νέο επίσημο έγγραφο" τις ιδέες του, "οι οποίες να στηρίζονται στις βασικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), των ψηφισμάτων των ΗΕ και να οδηγούν σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία η οποία να είναι λειτουργική και βεβαίως να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των δυο κοινοτήτων και των πολιτών ξεχωριστά".

    Δεδομένου του γεγονότος ότι η Βρετανία είναι εγγυήτρια δύναμη, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι βαθιά μπλεγμένη στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, είπε ο κ. Χριστόφιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας Εντουαρντ Κλέι στα γραφεία του ΑΚΕΛ, έγινε μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Παπανδρέου - Λυσσαρίδης - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 05/10/00

    Συνεχίζοντας στην Αθήνα τις επαφές του με την κυπριακή πολιτική ηγεσία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα συνάντηση μίας ώρας με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσο Λυσσαρίδη, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι το Κυπριακό είναι η "λυδία λίθος" των καλών σχέσεων που επιθυμεί να αναπτύξει η Ελλάδα με άλλες χώρες.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ιδιαίτερη χαρά με την οποία υποδέχθηκε τον "πολύ φίλο και αγωνιστή για τη μεγάλη υπόθεση της Κύπρου" κ. Λυσσαρίδη και επεσήμανε την πολύ στενή συνεργασία που είχε μαζί του, σημειώνοντας ότι οι επαφές πραγματοποιούνται σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο και ως εκ τούτου "η στενή συνεργασία είναι απαραίτητη" και αυτή όντως υπάρχει και στο επίπεδο των κυβερνήσεων, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Υπουργός Πολιτισμού Ελλάδας - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 05/10/00

    Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιου Ιωαννίδη.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Πάγκαλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη, με τον οποίο θα υπογράψει Πρωτόκολλο Πολιτιστικής Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας για τα έτη 2001- 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επιστροφή - Κυπριακό

    KYΠΕ - 05/10/00

    Ικανοποιημένος από την πολιτική της Βρετανίας στο Κυπριακό, η οποία βασίζεται στην αναζήτηση λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να συνάδει με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, επέστρεψε το απόγευμα στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι μετά τη Νέα Υόρκη μετέβη στο Λονδίνο για σειρά επαφών με τη βρετανική κυβέρνηση, την ηγεσία της Κοινοπολιτείας και την ηγεσία της κυπριακής παροικίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) ΟΑΣΕ - Σεμινάριο - Κόνραντ - Ναρκωτικά

    KΥΠΕ - 05/10/00

    Η μεταφορά ναρκωτικών μέσα στο ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια τεράστια επιχείρηση από την οποία ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος καρπούνται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια, τόνισε σήμερα η Συντονίστρια για το Σύμφωνο Σταθερότητας για την καταπολέμηση της μεταφοράς ναρκωτικών, Χέλγκα Κόνραντ, η οποία επεσήμανε ότι εκτιμάται πως περίπου 700 χιλιάδες με δύο εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

    Μιλώντας στο σεμινάριο που πραγματοποιεί η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Λεμεσό με θέμα "Το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά", η κ. Κόνραντ ανέφερε ότι "άνκαι ίσως δεν είναι δυνατό να καταπολεμηθεί το έγκλημα αυτό της μεταφοράς ναρκωτικών, είναι ωστόσο δυνατό να μειωθεί με την ενδυνάμωση της νομοθεσίας και την παροχή βοήθειας και προστασίας των θυμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Τ/Κ δότης μυελού των οστών - Ε/Κ κοριτσάκι

    KΥΠΕ - 05/10/00

    Ελπίδα ζωής στην 8χρονη Ελληνοκύπρια Αντρια Γρηγορίου, από τη Δευτερά, η οποία πάσχει από λευχαιμία, δίνει 27χρονος Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών, ο οποίος βρέθηκε πλήρως ιστοσυμβατός με τη μικρή.

    Χθες το απόγευμα το μόσχευμα του Τουρκοκύπριου, ο οποίος ζει στα κατεχόμενα, μεταγγίστηκε με επιτυχία στην Αντρια στο νοσοκομείο MD Anderson στο Χιούστον του Τέξας όπου η μικρή νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) ΟΑΣΕ - Σεμινάριο - Λήξη

    KYΠΕ - 05/10/00

    Την ικανοποίησή τους για την πολύ καλή διοργάνωση του σεμιναρίου με θέμα "Το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά" που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, εξέφρασαν σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

    Μιλώντας κατά τη λήξη του διήμερου σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Αντριαν Σέβεριν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του ΟΑΣΕ εργάζονται από κοινού για τους κοινούς στόχους σημειώνοντας ότι το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά αποτελούν ένα φαινόμενο που υπονομεύει τη δημοκρατία, ενώ επεσήμανε την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την επιτυχή καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Εκθεση OFFITEC - Πρόεδρος ΑΚΕ

    ΚΥΠΕ - 05/10/00

    Ανοίγει τις πύλες της στις 11 Οκτωβρίου η πενθήμερη Εκθεση Εξοπλισμού και Τεχνολογίας Γραφείου OFFITEC η οποία, όπως τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων (ΑΚΕ) Ιάκωβος Δημητρίου, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις σημαντικότερες εξειδικευμένες διοργανώσεις της Αρχής και η επιτυχία της είναι πάντα εξασφαλισμένη.

    Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου για την OFFITEC 2000, η οποία θα λειτουργήσει στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης Κύπρου, ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι η Εκθεση "ενημερώνει όχι μόνο τους μεγάλους οργανισμούς, αλλά και τους μικροεπιχειρηματίες και τους ιδιώτες για τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία των γραφειακών λειτουργιών και της πληροφορικής".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Ενταξιακές διαπραγματεύσεις - Βασιλείου

    ΚΥΠΕ - 05/10/00

    Νέος γύρος ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου εξετάσθηκαν τα κεφάλαια της Ελεύθερης Διακίνησης Κεφαλαίων και του Περιβάλλοντος.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου, στη σημερινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι το κεφάλαιο της Ελεύθερης Διακίνησης Κεφαλαίων, μετά τις πληροφορίες που δόθηκαν στους κοινοτικούς, είναι "ώριμο" να κλείσει στην επόμενη συνάντηση. Οσον αφορά το Περιβάλλον, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά ακόμη παραμένουν πολλά σημεία προς διευκρίνηση και προσαρμογή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)

    [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Πρόγραμμα JEV

    ΚΥΠΕ – 05/10/00

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε σήμερα ότι "η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα άτομα με αναπηρίες", σημειώνοντας ότι "παραμένουν ακόμα πολλά να γίνουν στον τομέα της πρόληψης, της ψυχολογικής και πρακτικής στήριξης των οικογενειών και των ιδίων των αναπήρων, καθώς επίσης της άρσης των φυσικών και κοινωνικών εμποδίων για πλήρη ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων αυτών στην κοινωνία".

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των εργασιών του διπλού συνεδρίου "Ανθρωποι - Το Καλύτερο Δυναμικό" και στην παρουσίαση του προγράμματος JEV, που οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Οργανώσεων Προσφοράς Υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρίες (EASPD) σε συνεργασία με το Ιδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι με το πρόγραμμα JEV "ανοίγονται νέες προοπτικές και ευκαιρίες στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [14] (Κ) ΑΚΕΛ - ΓΓ ΟΗΕ - Μέση Ανατολή

    ΚΥΠΕ – 05/10/00

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του κόμματός του "για τα αιματηρά επεισόδια στα οποία σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι, κυρίως Παλαιστίνιοι άμαχοι, και τραυματίζονται εκατοντάδες".

    Ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι "τα γεγονότα αυτά αποτελούν πηγή αστάθειας και εγκυμονούν κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου", προσθέτοντας ότι "η ευθύνη για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις βαρύνει τους Ισραηλινούς που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες και είναι απρόθυμοι να συνεργαστούν για επίτευξη ειρήνης", καθώς και "στην προκλητική ενέργεια του ηγέτη του κόμματος Λικούντ, Αριέλ Σιαρόν, να επισκεφθεί την Πλατεία των Τεμένων, στις 29 Σεπτεμβρίου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [15] (Κ) Υπουργείο Εμπορίου - EXPO 2000

    ΚΥΠΕ – 05/10/00

    Η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού τιμήθηκε στη Διεθνή Εκθεση ΕΧΡΟ 2000, που πραγματοποιείται στο Αννόβερο της Γερμανίας, με ειδικό μετάλλιο στο πρόγραμμα "Projects Αround the World", στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει με το θέμα "Αξιοποίηση της Ηλιακής Ενέργειας στην Κύπρο".

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης θα επισκεφθεί την έκθεση και θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου που έχει ορισθεί ως η μέρα της Κύπρου στη Διεθνή Εκθεση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [16] (K) Ουάσινγκτον - Γουέστον - Ερτουγρούλογλου - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ – 05/10/00

    Η θέση των ΗΠΑ περί μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους παραμένει αναλλοίωτη, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου με τον Ειδικό Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ερτουγρούλογλου.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΓΓ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Επιτροπή Αμυνας - Επιστροφή

    ΚΥΠΕ – 05/10/00

    Επέστρεψαν απόψε στην Κύπρο από την Ελλάδα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, ο Πρόεδρος της οποίας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα επισκεφθεί το νησί η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε στις επαφές του στην Αθήνα, στα πλαίσια της έκθεσης αμυντικού υλικού "Defendory 2000", καθώς και στις επαφές που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και την πορεία της Κύπρου προς την ΚΕΠΠΑ.

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Τάκης Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στις επαφές της Επιτροπής στην Αθήνα, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 5 October 2000 - 17:48:48 UTC