Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-10-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής - Αφιξη - Δηλώσεις
  • [02] Λαθρομετανάστες - Σύλληψη
  • [03] Ενωμένοι Δημοκράτες - Επέτειος Ανεξαρτησίας
  • [04] Επέτειος Ανεξαρτησίας - Στρατιωτική παρέλαση
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
  • [06] Λονδίνο - Εκδήλωση - Επέτειος Ανεξαρτησίας
  • [07] Στρατιωτική παρέλαση - Εναρξη
  • [08] Καραμανλής - Λυσσαρίδης - Συνάντηση
  • [09] Στρατιωτική παρέλαση - Λήξη
  • [10] Λυσσαρίδης - Στρασβούργο - Ψήφισμα Πόος
  • [11] Πρόεδρος Κληρίδης - Στρατιωτική παρέλαση
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Χριστοδουλάκης - Αποστολάκης
  • [13] ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
  • [14] Πρόεδρος ΕΔΗ - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

  • [01] (Κ) Καραμανλής - Αφιξη - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και θα βρίσκεται για πάντα δίπλα του στο στόχο του για μια Κύπρο ελεύθερη και ενιαία στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, δήλωσε ψες κατά την άφιξή του στο νησί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως "δυστυχώς το 40% του νησιού εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και μόνο αυτό το γεγονός επιβάλλει σε όλους μας να μην ξεχνούμε ποτέ ποιο είναι το χρέος μας για μια Κύπρο ελεύθερη και ενιαία στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Λαθρομετανάστες - Σύλληψη

    KYΠΕ - 01/10/2000

    Τέσσερεις ακόμα λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο σήμερα στις 04:50 την αυγή, από την Αστυνομία Αμμοχώστου.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος του Αρχηγείου Αστυνομίας, πρόκειται για τέσσερεις άντρες από τη Συρία, ηλικίας 24 μέχρι 29 ετών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως μαζί με τέσσερεις άλλους συμπατριώτες τους έφτασαν στην Κύπρο με μία ψαρόβαρκα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Ενωμένοι Δημοκράτες - Επέτειος Ανεξαρτησίας

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Η πολιτική της "διπλής πορείας που επέλεξε η πλευρά μας με την ομόφωνη έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου και που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ" είναι δυνατό να τελεσφορήσει "μακριά από κομματικούς πατριωτισμούς και σκοπιμότητες, προτάσσοντας ένα πανεθνικό λόγο", τονίζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

    Σε διακήρυξή τους για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, οι Ενωμένοι Δημοκράτες αναφέρουν ότι η σημερινή επέτειος, "ως φάρος και πυξίδα, πρέπει να καθοδηγεί τα βήματα, τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας και να ενισχύει τον κοινό αγώνα Κύπρου και Ελλάδας για επανένωση της πατρίδας μας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Επέτειος Ανεξαρτησίας - Στρατιωτική παρέλαση

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Πραγματοποιείται σήμερα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    KYΠΕ - 01/10/2000

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής επεσήμανε σήμερα ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο στήριγμα της Κύπρου και πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά την αλληλεγγύη της.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο κυπριακός ελληνισμός δεν χαρίζεται και δεν μπορεί να γίνει θύμα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Λονδίνο - Εκδήλωση - Επέτειος Ανεξαρτησίας

    KYΠΕ - 01/10/2000

    Την ανάγκη άντλησης διδαγμάτων από την τρικυμιώδη ιστορία των 40 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιμονής σε μια λύση ομοσπονδίας με επανενωμένη Κύπρο και διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων του νησιού, τόνισαν χθες ο Αναπληρωτής Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Βρετανία Πέτρος Κάστορας, ο ιστορικός Σταύρος Παντελή και ο Πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Αγγλίας Βασίλης Μαύρος.

    Οι κύριοι Κάστορας, Παντελή και Μαύρος μιλούσαν σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Λονδίνο, που διοργάνωσε η Ενωση Κυπρίων Αγγλίας με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Στρατιωτική παρέλαση - Εναρξη

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Αρχισε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

    Στην παρέλαση θα παρουσιαστούν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Καραμανλής - Λυσσαρίδης - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η υιόθετηση μίας εθνικής πολιτικής για το Κυπριακό, την οποία θα ακολουθήσουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξάρτητα από πολιτικούς χρωματισμούς, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επίσκεπεται την Κύπρο μαζί με συνεργάτες του.

    Ο κ. Λυσσαρίδης δήλωσε πως η συνάντηση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα προς την πλευρά του κ. Καραμανλή, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να τύχει αυτής της ενημέρωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Στρατιωτική παρέλαση - Λήξη

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Εληξε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, το χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

    Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Λυσσαρίδης - Στρασβούργο - Ψήφισμα Πόος

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Για το Στρασβούργο αναχωρεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος μεταβαίνει για να μιλήσει για τον κυπριακό πρόβλημα ύστερα από πρόσκληση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει της σχετικής συζήτησης που θα γίνει για το Κυπριακό.

    Οπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Λυσσαρίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, θα συζητηθεί η Εκθεση του εισηγητή για την ένταξη της Κύπρου Ζακ Πόος και το ψήφισμα το οποίο υπεβλήθη από τον κ. Πόος, το οποίο όπως είπε ο κ. Λυσσαρίδης "πρέπει να το υποστηρίξουμε με τα δόντια διότι είναι αξιόλογο, αποτελεί προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι όσο υπάρχει κατοχή δεν είναι δυνατό να αναβαθμίζονται σχέσεις και ότι δεν φταίει η Κύπρος η οποία είναι θύμα γενικά".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Στρατιωτική παρέλαση

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Την ικανοποίησή του για την παρέλαση για την 40ή επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη και τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο για την παρέλαση, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του και "σε όλα τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς για μια εξαίρετη παρέλαση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Χριστοδουλάκης - Αποστολάκης

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός βρίσκονται πίσω από τις προσπάθειες της Κύπρου για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα εκφράζει και θα απηχεί τα συμφέροντα και τα ιστορικά δίκαια του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Νίκος Χριστοδουλάκης ύστερα από συνάντηση που ο ίδιος, μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αποστολάκη, είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [13] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως ανέπτυξε στον κ. Καραμανλή τις θέσεις αλλά και τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ για την εκτροπή που έχει παρατηρηθεί μέσα από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, αλλά και μέσα από τις απόψεις οι οποίες έχουν δοθεί από τα Ηνωμένα Εθνη προς τις δύο πλευρές.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [14] (Κ) Πρόεδρος ΕΔΗ - Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    ΚΥΠΕ - 01/10/2000

    Έκκληση για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από την Ελλάδα και από τη Νέα Δημοκρατία ειδικότερα, στις όλες προσπάθειες που γίνονται για το Κυπριακό, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Γιώργος Βασιλείου ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε, επίσης, πως επεσήμανε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως οι αντιπαλότητες που υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα δεν πρέπει να επεκταθούν και να καλύψουν το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 1 October 2000 - 12:02:04 UTC