Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Δικαιοσύνης - Παραθρησκευτικές Οργανώσεις
  • [02] ΕΔΟΝ - Παγκοσμιοποίηση - Εκδηλώσεις
  • [03] ΔΗΣΥ - Ποδήλατο
  • [04] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [05] ΚΕΑ - ΥΠΕΞ Ελλάδας
  • [06] Λαθρομετανάστες - Καπετάνιος - Κράτηση
  • [07] ΑΚΕΛ - Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας
  • [08] Ενωμένοι Δημοκράτες - Ελληνική κυβέρνηση
  • [09] Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος - Βουλή
  • [10]Υπουργός Εργασίας - ΔΕΟΚ - Συνάντηση - Χαιρετισμός
  • [11] Συνομιλίες - Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης

  • [01] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Παραθρησκευτικές Οργανώσεις

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της έναρξης την προσεχή Δευτέρα των εργασιών του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου "Καταστροφικές Λατρείες - Πολιτικά, Κοινωνικά, Νομικά, Εκπαιδευτικά, Οικονομικά Προβλήματα και η Αντιμετώπισή τους" καθώς επίσης και για ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις δραστηριότητες των αιρέσεων στην Κύπρο, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.

    Ο κ. Κόσης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δραστηριοποιούνται πάνω από 200 αιρετικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία και ότι είναι απαραίτητη η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τις δραστηριότητές τους γιατί, όπως είπε, με τη σωστή πληροφόρηση μπορούμε να προλάβουμε πολλά δυσάρεστα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)

    [02] (K) ΕΔΟΝ - Παγκοσμιοποίηση - Εκδηλώσεις

    KΥΠΕ - 22/09/2000

    Στις εκδηλώσεις της Πράγας κατά της παγκοσμιοποίησης, που διοργανώνονται με την ευκαιρία της Συνόδου στην Πράγμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα συμμετάσχει η ΕΔΟΝ.

    Επίσης, η οργάνωση θα συνδιοργανώσει με τις άλλες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος και το ΑΚΕΛ πικετοφορία τη Δευτέρα στις 17.00 με χώρο σύναξης την Πλατεία Ελευθερίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] (Κ) ΔΗΣΥ - Ποδήλατο

    KYΠΕ - 22/09/2000

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει πως η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν, με συγκεκριμένα μέτρα και την περοχή κινήτρων, να ενθαρρύνουν τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση των οχημάτων τους και να στραφούν προς τη χρήση φιλικών για το περιβάλλον μέσων.

    Με σημερινή ανακοίνωση, ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει "με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη συμμετοχή της Λευκωσίας στο ευρωπαίκό πρόγραμμα "Πόλη χωρίς αυτοκίνητο", το οποίο χαρακτηρίζει "πρωτοποριακό και καινοτόμο".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [04] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    KYΠΕ - 22/09/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     371.52 ( 0.44)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £18,704,444
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  2,125,417  481.53 (-0.06)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £    973,839  271.01 ( 0.90)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    394,450  198.59 (-3.66)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £    749,780  112.98 (-0.49)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £    760,820  265.62 ( 1.32)
    Εμπορικές Εταιρείες      £    937,164  111.71 (-0.41)
    Αλλες Εταιρείες          £ 11,974,034  414.30 ( 1.41)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/MX)

    [05] (Κ) ΚΕΑ - ΥΠΕΞ Ελλάδας

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Για "εργολαβική, μονομερή προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας με παράλληλη ραφοποίηση του Κυπριακού", κατηγορεί τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), και τον καλεί "να αναλογιστεί τις ευθύνες του αλλά και το βάρος του ονόματος το οποίο φέρει".

    Σε σημερινή ανακοίνωση, το ΚΕΑ υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του Ελληνα ΥΠΕΞ οδηγούν το Κυπριακό "σε απαράδεκτες εκτροπές έργων και λόγων".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [06] (K) Λαθρομετανάστες - Καπετάνιος - Κράτηση

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του φερόμενου ως καπετάνιου του πλοίου που μετέφερε τους λαθρομετανάστες και που βυθίστηκε στα ανοικτά της Πάφου.

    Ο Ιμπραχίμ Μοχάμαντ Φαράχ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και αρνείται επίμονα να συνεργαστεί με τις αρχές της Δημοκρατίας, πιστεύεται ότι είναι μέλος οργανωμένου δικτύου μεταφοράς λαθρομεταναστών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [07] (Κ) ΑΚΕΛ - Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Τα συλλυπητήρια του ΑΚΕΛ για το θάνατο του μέλους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Δούμας και κοσμοναύτη Γκέρμαν Τιτόβ εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάτι Ζουγκάνοβ.

    Στο μήνυμά του, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ο Τιτόβ "υπηρέτησε την πατρίδα του τόσο στον τομέα της επιστήμης όσο και της κοινωνικής ζωής, υπερασπιζόμενος σε δύσκολες συνθήκες, στο πλαίσιο της Δούμας, τα δίκαια των εργαζομένων και των δυσπραγούντων και περιθωριοποιημένων στρωμάτων του ρωσικού πληθυσμού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [08] (Κ) Ενωμένοι Δημοκράτες - Ελληνική κυβέρνηση

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Κακή υπηρεσία στην υπόθεση της Κύπρου προσφέρουν όσοι απευθύνουν ύβρεις και αβάσιμες κατηγορίες κατά της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ελλάδας, δηλώνουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "η κοινή στρατηγική Κύπρου- Ελλάδας για μια ενώμένη και ομόσπονδη Κύπρο, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας θα τελεσφορήσει με την ενότητα και τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και την Ελλάδα και όχι με το διχασμό".

    "Είναι με την αποφασιστική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, που η υπόθεση της Κύπρου διατηρείται στην ημερήσια διάταξη διεθνώς, που έχει επιτευχθεί η προώθηση της ένταξης στην Ενωμένη Ευρώπη ανεξάρτητα από τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος και δημιουργείται η προοπτική της επανένωσης της πατρίδας μας", αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος - Βουλή

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Η Τουρκία δεν είναι δυνατό να επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να συμπεριφέρεται όπως στη σουλτανική εποχή, τόνισε χθες ο βουλευτής Δημήτρης Ηλιάδης, σε παρέμβασή του για το Κυπριακό στη 46η Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου.

    Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε, επίσης, ότι η αδιαλλαξία της Τουρκίας και το θράσος του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς συνιστούν ύβρη για τη διεθνή κοινότητα και η Κοινοπολιτεία έχει ιδιαίτερη υποχρέωση να παρέμβει αποφασιστικά για την αποκατάσταση της ελευθερίας και της ενότητας μιας χώρας μέλους της, προσθέτοντας ότι τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις υπάρχουν, αυτό που λείπει είναι η εφαρμογή τους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [10] (Κ)Υπουργός Εργασίας - ΔΕΟΚ - Συνάντηση - Χαιρετισμός

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει με την ίδια προθυμία να συμβάλλει στη ανταλλαγή απόψεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους γύρω από προβλήματα που δημιουργούνται από την εναρμόνισή μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με στόχο πάντοτε τη συνέχιση των ομαλών εργασιακών σχέσεων, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Ανδρέας Μουσιούττας.

    Σε χαιρετισμό του στη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνάντηση της ΔΕΟΚ με θέμα "Εργαστήρι Εναρμόνισης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις", ο κ. Μουσιούττας τόνισε ότι η ευρωπαϊκή μας πορεία καθιστά αναγκαίο ένα πολύ ψηλότερο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων για τα συνδικαλιστικά στελέχη, σε σύγκριση με τις περασμένες δεκαετίες.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Συνομιλίες - Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Τ/Κ ηγέτης

    ΚΥΠΕ - 22/09/2000

    Βοηθητική χαρακτήρισε ο Φρεντ Εκχαρντ, Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, την παρουσία στη Νέα Υόρκη των ξένων μεσολαβητών, στο περιθώριο του τέταρτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Εκχαρντ ανέφερε ότι "η εμπλοκλή των ξένων μεσολαβητών είναι βοηθητική για την εργασία που εκτελεί" ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, σημειώνοντας ότι "αυτή είναι μία ομαδική προσπάθεια για επίτευξη προόδου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 22 September 2000 - 17:46:07 UTC