Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εναρξη Ράλλυ Κύπρου 2000
  • [02] Ασπίδα της ΚΟΠ - Ανόρθωση - Ομόνοια
  • [03] Τ/κ αντιπροσωπεία - Συνομιλίες - Αναχώρηση
  • [04] "Κίπρις" - Δημοσκόπηση - Τρίτο μέρος
  • [05] Ράλλυ Κύπρου - Μάχη για τη δεύτερη θεση
  • [06] Κυπριακό- Συνομιλίες - Εκτιμήσεις
  • [07] Εκπρόσωπος - Συναντήσεις Προέδρου Κληρίδη - Βρετανοί
  • [08] Ημερίδα ΔΗΣΥ - "Το Δίκαιο της Απόδειξης"
  • [09] Ράλλυ Κύπρου - Κατάταξη

  • [01] Εναρξη Ράλλυ Κύπρου 2000

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Αρχισε σήμερα το δεύτερο σκέλος τους Ράλλυ Κύπρου 2000, που περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές.

    Το πρώτο αυτοκίνητο εκκίνησε στις 8 το πρωί από τη Λεμεσό, με τον Ισπανό οδηγό Κάρλος Σάινθ και τον συνοδηγό του Λούις Μόγια της Ford, οι οποίοι ήταν πρώτοι κατά τη χθεσινή μέρα του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [02] Ασπίδα της ΚΟΠ - Ανόρθωση - Ομόνοια

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Με την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ανόρθωσης και της κυπελλούχου Ομόνοιας για την ασπίδα της ΚΟΠ, ανοίγει απόψε στο νέο ΓΣΠ η αυλαία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2000 - 2001.

    Η νίκη στον εν λόγω αγώνα, που θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ, αποτελεί θέμα γοήτρου για τις δύο ομάδες και ψυχολογικό ντοπάρισμα ενόψει των υποχρεώσεών τους στο νέο πρωτάθλημα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [03] Τ/κ αντιπροσωπεία - Συνομιλίες - Αναχώρηση

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Αναχώρησε σήμερα το πρωί η Τ/κ αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης, όπου θα μεταβεί μέσω Κωνσταντινούπολης.

    Όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος, εκτός από τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο λεγόμενος "υφυπουργός εξωτερικών" Οσμάν Ερτούγ, ο σύμβουλος του Ντενκτάς για συνταγματικά και νομικά θέματα Μουμτάζ Σοϊσάλ και άλλοι σύμβουλοι.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [04] "Κίπρις" - Δημοσκόπηση - Τρίτο μέρος

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Ο πληθωρισμός και το κόστος ζωής είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ψευδοκράτος, σύμφωνα με το 39,9 % των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας COMAR, της οποίας το τρίτο μέρος δημοσιεύεται σήμερα στην Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις".

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η τραπεζική κρίση με ποσοστό 11,6 % και ακολουθούν η μη λύση του Κυπριακού 9,5 %, εκπαίδευση 6,8 %, μετανάστευση 6, 5 %, ανεργία 5,4 %, λεγόμενο "εμπάργκο" 4,6 %, λάθη της ψευδοκυβέρνησης 4,3 %, εξάρτηση από την Τουρκία 4,3 %, λαθραίοι εργάτες 2,3 %, εσωτερική τάξη και ασφάλεια 1,7 %, μη παραγωγικότητα 1,4 %, υγεία 0,4 % και περιβάλλον 0,3 %.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [05] Ράλλυ Κύπρου - Μάχη για τη δεύτερη θεση

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Σε μάχη εξελίσσεται ο αγώνας μεταξύ του Βρετανού Ρίτσιαρντ Μπερνς της Ford και του Γάλλου Φρανσουά Ντελεκούρ της Peugeot για τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη του σημερινού δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Κύπρου 2000.

    Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα του Ράλλυ, το οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πρώτος στη συνολική κατάταξη ήταν ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Ford και ακολούθησαν ο Ντελεκούρ και ο Μπέρνς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] Κυπριακό- Συνομιλίες - Εκτιμήσεις

    ΚΥΠΕ - 9/9/200

    Με συζήτηση διαφόρων σεναρίων σε εξειδικευμένες πτυχές αναμένεται ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που επαναρχίζει την ερχόμενη Τρίτη στην έδρα του ΟΗΕ, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ διπλωματικές πηγές. Σημείωσαν ότι τόσο οι άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές όσο και οι παράγοντες στο περιθώριο των συνομιλιών μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη με τους δικούς τους στόχους, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τον κοινό παρονομαστή με βάση τον οποίο πραγματοποιούνται οι συνομιλίες.

    Τα δύο μέρη που συμμετέχουν στις συνομιλίες προσέρχονται με κάθετα αντίθετες τοποθετήσεις επί μερικών θεμάτων που εγείρονται στις συζητήσεις και αφορούν το στάτους τους, την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων και το στάτους των οντοτήτων της ομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [07] Εκπρόσωπος - Συναντήσεις Προέδρου Κληρίδη - Βρετανοί

    KYΠΕ - 9/9/2000

    Οι σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας παραμένουν άριστες σχέσεις πλήρους σύμπνοιας και η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη ήταν πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα μετά την αναταραχή που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις αυτές.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου στο περιθώριο ημερίδας του ΔΗΣΥ για "Το Δίκαιο της Απόδειξης" που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [08] Ημερίδα ΔΗΣΥ - "Το Δίκαιο της Απόδειξης"

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του Δικαίου της Απόδειξης στην Κύπρο τονίστηκε στην Ημερίδα "Το Δίκαιο της Απόδειξης" που άρχισε το πρωί στη Λευκωσία και την οποία διοργανώνει η Γραμματεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΔΗΣΥ.

    Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ή μίλησαν ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) Νίκος Παπαευσταθίου και έγκριτοι καθηγητές ελλαδικών και άλλων πανεπιστημίων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [09] Ράλλυ Κύπρου - Κατάταξη

    ΚΥΠΕ - 9/9/2000

    Ο Ισπανός οδηγός Κάρλος Σάινθ με Ford προηγείται στη συνολική κατάταξη κάτα το σημερινό δεύτερο μέρος του Ράλλυ Κύπρου 2000, ακολουθούμενος από το Βρετανό Ρίτσιαρντ Μπερνς της Subaru και το Γάλλο Φρανσουά Ντελεκούρ της Peugeot.

    Ενώ συνεχίζεται η μάχη για κατάληψη της δεύτερης θέσης μεταξύ του Βρετανού Μπερνς και του Γάλλου Ντελεκούρ, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο άλλος οδηγός της Ford, Κόλιν Μακρέι.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 9 September 2000 - 12:02:09 UTC