Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Περιουσίες Ε/Κ στα κατεχόμενα
  • [02] "Αβρούπα" - "Κατασχέτες"
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] Σοσιαδημοκράτες - Ρωσία - Συλλυπητήρια
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία - Συλλυπητήρια
  • [06] ΑΔΗΚ - Εκλογικός νόμος
  • [07] Υπουργός Εξωτερικών - Ευρωπαϊκός στρατός
  • [08] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Εκλογικός νόμος
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα
  • [10] Πρόεδρος Βουλής - Κυβ. Εκπρόσωπος - Βουλή Ελλήνων
  • [11] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κοιν. Ομάδα

  • [01] (Κ) Εκπρόσωπος - Περιουσίες Ε/Κ στα κατεχόμενα

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ήταν σήμερα κατηγορηματικός ότι κανένας ο οποίος αγόρασε παράνομα περιουσία Ελληνοκύπριου στα κατεχόμενα δεν πρόκειται να τη διατηρήσει και τόνισε ότι η πλευρά μας δεν πρόκειται να συγκατατεθεί σε κάτι τέτοιο.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας σχετικά με την παράνομη αγορά περιουσιών στα κατεχόμενα που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως "ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ζει σε μια ευνομούμενη χώρα, πρέπει να γνωρίζει ότι η κτίση κυριότητας από μη κύριους προϋποθέτει καλή πίστη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) "Αβρούπα" - "Κατασχέτες"

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    "Κατασχέτες" έστειλε χθες το κατοχικό καθεστώς στα γραφεία και στο τυπογραφείο της "Αβρούπα" για να καταγράψουν τα μηχανήματα της Τ/κ εφημερίδας.

    Όπως γράφει στη σημερινή ηλεκτρονική της έκδοση η "Αβρούπα", οι "κατασχέτες" είπαν ότι σε μερικές ημέρες θα πάνε με φορτηγά και γερανό για να πάρουν τα μηχανήματά της.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [03] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     381.83 (-0.08)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £16,604,694
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  1,688,350  485.82 (-0.32)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £    887,419  263.62 (-1.13)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    247,395  234.86 (-0.83)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £    538,795  124.70 (-0.66)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  1,202,728  304.73 (-1.28)
    Εμπορικές Εταιρείες      £    431,512  127.29 (-1.06)
    Αλλες Εταιρείες          £ 11,107,570  417.88 ( 1.46)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΜΧ)

    [04] (Κ) Σοσιαδημοκράτες - Ρωσία - Συλλυπητήρια

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    Το συγκλονισμό του για τη ναυτική τραγωδία που συνέβηκε την περασμένη εβδομάδα στη θάλασσα του Μπάρενς και κόστισε τη ζωή στους 118 ναυτικούς του υποβρυχίου Κουρσκ, εκφράζει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών με τηλεγράφημα προς τη ρωσική κυβέρνηση και διαβιβάζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη τη Ρωσίας στην Κύπρο, Βλαντιμίρ Παβλίνοφ, στον οποίο εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το τραγικό συμβάν.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία - Συλλυπητήρια

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    "Απέραντη θλίψη" και "βαθιά οδύνη" εκφράζει εκ μέρους της Κυπριακής Βουλής, ο Πρόεδρος του Σώματος Σπύρος Κυπριανού σε τηλεγράφημα που απέστειλε προς τον Ρώσο ομόλογό του Γκενάντι Ζελεζνιόφ, για το ναυάγιο του υποβρυχίου Κουρσκ και για την "τραγική απώλεια ζωών κατά το ατυχές συμβάν, το οποίο έπληξε το Ρωσικό Ναυτικό".

    Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου εκφράζει επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Σώματος προς "τις οικογένειες του πληρώματος που υποφέρουν και σε ολόκληρο το ρωσικό λαό που συμμετέχει στον πόνο τους".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [06] (Κ) ΑΔΗΚ - Εκλογικός νόμος

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) "δηλώνει απερίφραστα ότι απορρίπτει οποιανδήποτε εισήγηση για αύξηση του εκλογικού μέτρου, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο" και καταγγέλλει ότι μια τέτοια ενέργεια εξυπηρετεί "μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες με απώτερο σκοπό τον αποκλεισμό ορισμένων κομμάτων από τη βουλή και τον εγκλωβισμό των ψηφοφόρων σε παλιά, στείρα πολιτικά στεγανά".

    Σε σημερινή ανακοίνωση, το ΑΔΗΚ αναφέρει ότι ενέργειες σαν αυτή "τείνουν να δημιουργήσουν πολιτική αναταραχή με στόχο τη φίμωση της δημοκρατίας και της ελεύθερης άποψης".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [07] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Ευρωπαϊκός στρατός

    ΚΥΠΕ - 22/08/2000

    Η συμμετοχή της Κύπρου σε ένα μελλοντικό ευρωπαϊκό στρατό δεν βρίσκεται σε αντίφαση με τη θέση για αποστρατικοποίηση, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ευρωπαϊκός στρατός δεν υπονοεί στρατιωτική συμμαχία, αλλά ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

    Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΡΙΚ "Διάλογοι", απόσπασμα της οποίας περιέχεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο ΥΠΕΞ τόνισε πως "η Κύπρος έχει πάγια πολιτική ότι με τη λύση του Κυπριακού θα αποστρατικοποιηθεί" και επομένως δεν θα έχει δικές της ένοπλες δυνάμεις, επισημαίνοντας όμως ότι θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ειρηνευτική προσπάθεια με βοηθητικό προσωπικό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Εκλογικός νόμος

    KYΠΕ - 22/08/00

    Το θέμα της στάση του Δημοκρατικού Κόμματος έναντι της πρότασης του Δημοκρατικού Συναγερμού για αλλαγή του εκλογικού νόμου θα το χειριστεί η νέα ηγεσία του κόμματος σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα, δήλωσε σήμερα Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος επεσήμανε τη σημασία και τη σοβαρότητα του θέματος.

    "Προσωπικά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θέλω να διατυπώσω τουλάχιστο επι του παρόντος δημόσια άποψη", είπε ο κ. Κυπριανού που επεσήμανε πως έχει την άποψη του για το θέμα, όπως όλοι.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

    ΚΥΠΕ - 22/08/00

    Την εκτίμηση ότι πρέπει να εξετασθεί ξανά το περιεχόμενο και η φιλοσοφία του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελε αντιδικία ή δημόσια συζήτηση για θέματα άμυνας.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι όταν έρθει η ώρα να θέσουμε τα πάντα στο τραπέζι σε ότι αφορά χειρισμούς και στρατηγική στο Κυπριακό, θα πρέπει να εξετασθεί και πάλι το περιεχόμενο και η φιλοσοφία του δόγματος.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυβ. Εκπρόσωπος - Βουλή Ελλήνων

    KYΠΕ - 22/08/00

    Μετά την αποχώρησή του Σπύρου Κυπριανού από την Προεδρία του ΔΗΚΟ δεν θα υπάρχει πλέον η δικαιολογία που προεβλήθη ότι αποτελεί κώλυμμα να προσφωνήσει τη Βουλή των Ελλήνων λόγω της ιδιότητάς του ως Πρόεδρος κόμματος, δήλωσε σήμερα ο κ. Κυπριανού στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις των κυρίων Αρσένη και Παπαθεμελή, που τάχθηκαν υπέρ του να προσφωνήσει ο ίδιος τη Βούλή των Ελλήνων, ο κ. Κυπριανού είπε "ξέρω πως και άλλοι συμμερίζονται αυτές τις απόψεις αλλά δεν θα ήθελα να προβώ σε καμία άλλη δήλωση ή ενέργεια επ' αυτού του θέματος".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κοιν. Ομάδα

    ΚΥΠΕ – 22/08/00

    Σήμερα ο Σπύρος Κυπριανού προήδρευσε για τελευταία φορά ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, όπου αποφασίστηκε εκπροσώπηση του κόμματος στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης από τον Πρόεδρο του Κόμματος.

    Σε δηλώσεις ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η επόμενη επαφή του με το κόμμα θα είναι στο συνέδριο, για να μιλήσει για το όραμά του για το μέλλον του ΔΗΚΟ, για την πορεία του εθνικού μας προβλήματος και τα εσωτερικά μας θέματα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 August 2000 - 17:46:06 UTC