Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - ΕΕ - Διαπραγματεύσεις - Γ.Δ. Γραφείου Προγραμματισμού
  • [02] Κόκκινα βέλη - Μάριος Ματσάκης - Εκπρόσωπος Βάσεων
  • [03] Εθνοφρουρός - Νεκροψία
  • [04] Εθνοφρουρός - Νεκροψία
  • [05] Kατάργηση Στρατιάς Αιγαίου - Περιορισμός στα έξι μίλια
  • [06] Παράνομοι μετανάστες - Βρετανικές Βάσεις
  • [07] Τάσσος Παπαδόπουλος - Υποψηφιότητα - Προεδρία ΔΗΚΟ
  • [08] Υπουργός Εξωτερικών - Ματσάκης
  • [09] Υπουργός Εξωτερικών - Αγνοούμενοι
  • [10] Γενικός Εισαγγελέας - Ματσάκης
  • [11] Αννα Διαμαντοπούλου - Δημοσιογραφική Διάσκεψη

  • [01] Κύπρος - ΕΕ - Διαπραγματεύσεις - Γ.Δ. Γραφείου Προγραμματισμού ΚΥΠΕ

    22/05/2000 Ανοίγουν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στην 8η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης σε επίπεδο Διαπραγματευτών με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τρία νέα κεφάλαια εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση θα δώσει τις κοινές της θέσεις, με σκοπό να απαντήσει αργότερα γραπτώς η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διεθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Πανίκος Πούρος, ο οποίος αναπληροί τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου Γιώργο Βασιλείου, η ομάδα αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες για επαφές την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την ενταξιακή διαδικασία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] Κόκκινα βέλη - Μάριος Ματσάκης - Εκπρόσωπος Βάσεων ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    "Ανησυχητική και παραπλανητική", χαρακτήρισε τη δήλωση του βουλευτή Μάριου Ματσάκη αναφορικά με τα πρότυπα ασφάλειας των αεροσκαφών της ομάδας Κόκκινα Βέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Ρόμπ Νιντ.

    Σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Νιντ χαρακτήρισε επίσης "ψευδή και διαστρεβλωμένη" τη δήλωση του κ. Ματσάκη ότι ένα αεροσκάφος από τα Κόκκινα Βέλη συνετρίβη κοντά στην αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΦΖ/ΜΑ)

    [03] Εθνοφρουρός - Νεκροψία ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    Νεκροψία στη σορό του στρατιώτη Χριστάκη Σαμιώτη του Λούκα, από την Αμμόχωστο και τώρα στη Λάρνακα, πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

    Οπως είπε ο κ. Σοφοκλέους ο εθνοφρουρός φέρει ένα διαμπερές τραύμα στην τραχηλιακή χώρα, το οποίο προήλθε από πυροβόλο όπλο.</STRONG>

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΜΑ)

    [04] Εθνοφρουρός - Νεκροψία ΚΥΠΕ 22/05/2000

    Νεκροψία στη σορό του στρατιώτη Χριστάκη Σαμιώτη του Λούκα, από την Αμμόχωστο και τώρα στη Λάρνακα, πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

    Οπως είπε ο κ. Σοφοκλέους ο εθνοφρουρός φέρει ένα διαμπερές τραύμα στην τραχηλιακή χώρα, το οποίο προήλθε από πυροβόλο όπλο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΜΑ)

    [05] Kατάργηση Στρατιάς Αιγαίου - Περιορισμός στα έξι μίλια ΚΥΠΕ -

    22/05/2000 Ο επικεφαλής των συμβούλων του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ εισηγείται την κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου, από πλευράς Τουρκίας και τον περιορισμό στα έξι μίλια των χωρικών υδάτων από πλευράς Ελλάδας.

    Πρόκειται για τον Γκιουβέν Ερκαγια, ναύαρχο εν αποστρατία σήμερα, ο οποίος χρημάτισε Αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΠ)

    [06] Παράνομοι μετανάστες - Βρετανικές Βάσεις ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    Τριαντα-τρεις παράνομοι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση στην περιοχή της Βρετανικής Βάσης Επισκοπής από τον Οκτώβριο του 1998 μεταφέρθηκαν σήμερα στο χώρο διαμονής προσφύγων στη Δεκέλεια.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων, Ρομπ Νιντ, οι παράνομοι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε συνοικισμό στη Δεκέλεια όπου θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα εντός της Βάσης αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα να διακινηθούν στις περιοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [07] Τάσσος Παπαδόπουλος - Υποψηφιότητα - Προεδρία ΔΗΚΟ ΚΥΠΕ 22/05/2000

    Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του κόμματος, χωρίς καμιά συναλλαγή και καμιά δέσμευση, με επιδίωξη η υποψηφιότητα του να αποτελέσει πόλο συνένωσης και συναίνεσης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [08] Υπουργός Εξωτερικών - Ματσάκης ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    Οι βουλευτές, όπως και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να προστατεύουν το κύρος της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σχολιάζοντας το θέμα που προκλήθηκε μεταξύ των Βρετανικών Βάσεων και του βουλευτή Μάριου Ματσάκη.

    Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "εμείς χθες ζητήσαμε από την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, διότι είναι με εκείνη που μιλούμε, ο κ. Ματσάκης, ο πολίτης της Δημοκρατίας μας, να τύχει ακριβώς της ιδίας μεταχείρισης που θα τύγχανε εάν διέπραττε οτιδήποτε φέρεται να διέπραξε και στο έδαφος της υπολοίπου Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [09] Υπουργός Εξωτερικών - Αγνοούμενοι ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να λάμψει η αλήθεια γύρω από το θέμα της τύχης των αγνοουμένων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σχολιάζοντας δημοσίευμα ότι η Υπηρεσία Αγνοουμένων γνώριζε από το 1991 ότι ο Χρίστος Κουκουλάρης, που υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ, ήταν θαμμένος στο Κοιμητήριο Λακατάμειας αλλά δεν ενημέρωσε ούτε την οικογένεια του ήρωα ούτε την κυβέρνηση.

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "δεν είναι το μέλημά μας να αναζητήσουμε επί του παρόντος ευθύνες ή να διερευνούμε τέτοιου είδους θέματα", αλλά "να λάμψει όλη η αλήθεια για το θέμα των αγνοουμένων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [10] Γενικός Εισαγγελέας - Ματσάκης KYΠΕ - 22/05/2000

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε σήμερα ότι είναι καιρός να αφήσουμε τις λαϊκίστικες νομικές ερμηνείες της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης, σημειώνοντας ότι δεν κερδίζουμε τίποτε με το να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο.

    Σχολιάζοντας το θέμα που προκλήθηκε μεταξύ των Βρετανικών Βάσεων και του βουλευτή Μάριου Ματσάκη, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι "όπως είναι η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης, οι βουλευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τυγχάνουν ασυλίας έναντι των αρχών των Βρετανικών Βάσεων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/MA)

    [11] Αννα Διαμαντοπούλου - Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΚΥΠΕ - 22/05/2000

    Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι αποτελούν μια "εξαιρετική βάση για την επιδίωξη του στόχου της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση", δήλωσε σήμερα η Ελληνίδα Επίτροπος της ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι μετά το Ελσίνκι είναι πλέον σαφές πως "η πολιτική συμφωνία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη" της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι "είναι πολύ σημαντικό το σύνολο του Κυπριακού λαού, Ε/Κ και Τ/Κ, να συμμετέχει στα πλεονεκτήματα και τα ωφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος από την ένταξή της στην ΕΕ και είναι σαφές ότι η Κύπρος πρέπει να έχει μία και μοναδική φωνή στην ενταξιακή διαδικασία".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 23 May 2000 - 7:42:47 UTC