Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών Πορτογαλίας - Επίσκεψη
  • [03] Προσκύνημα - Επίτροπος Προεδρίας
  • [04] Βουλή των Κοινοτήτων - Κυπριακό
  • [05] Υπουργεία - Νέοι Γενικοί Διευθυντές - Ανάληψη καθηκόντων
  • [06] Συνέδριο Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
  • [07] Συνέδριο ΠΣΕΚΑ - Ουάσινγκτον
  • [08] Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Συνέντευξη
  • [09] Καλλιστεία
  • [10] Επίσκεψη Βρετανού Εκπροσώπου
  • [11] Θεμιστοκλέους - Σόφια - Υπουργική Σύνοδος
  • [12] Γιώργος Βασιλείου - Σουηδία
  • [13] Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος (K) Συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ 02.05.2000 Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης στη Νέα Υόρκη των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαϊλ Τζεμ, οι οποίοι θα παρακαθήσουν σήμερα σε τριμερή συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό τους Μάντλιν Ολμπραϊτ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που διήρκησε δυο ώρες και δέκα λεπτά, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι "η ελπίδα η δικιά μας είναι ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι η πρόοδος θα αποτυπωθεί στον επόμενο και στους επόμενους γύρους (συνομιλιών) που θα πραγματοποιηθούν", προσθέτοντας ότι "είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και απόψεις, περισσότερο μια καταγραφή των απόψεων σε σχέση με το Κυπριακό".
    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΓΠ)
    (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Πορτογαλίας - Επίσκεψη 02.05.2000 Φθάνει σήμερα στην Κύπρο για σύντομη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ζάιμε Γκάμα, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά την οποία θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Γκάμα αναμένεται στην Κύπρο γύρω στις 3 το απόγευμα και αμέσως μετά την άφιξή του θα έχει συνάντηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου με την ΕΕ Γιώργο Βασιλείου. Αργότερα θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    (K) Προσκύνημα - Επίτροπος Προεδρίας 02.05.2000 Καθοδόν προς το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκονται τα άτομα που συμμετέχουν στο σημερινό προσκύνημα στο κατεχόμενο Μοναστήρι. Η προσέλευση των πέραν των 1900 προσκυνητών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας άρχισε από τις 6 το πρωί και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος η διέλευσή τους στα κατεχόμενα και η επιβίβασή τους στα λεωφορεία, έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    (Κ) Βουλή των Κοινοτήτων - Κυπριακό 02.05.2000 Το Κυπριακό αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. Την πρωτοβουλία για συζήτηση έχει αναλάβει ο Εργατικός βουλευτής Τομ Κοξ. (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΠ) (Κ) Υπουργεία - Νέοι Γενικοί Διευθυντές - Ανάληψη καθηκόντων 02.05.2000 Αναλαμβάνουν από σήμερα τα καθήκοντά τους οι νέοι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και του Γραφείου Προγραμματισμού, όπως είχε αποφασισθεί στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης, 12 Απριλίου. Σήμερα, πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, οι νέοι Γενικοί Διευθυντές περιήλθαν τα διάφορα τμήματα και γραφεία της Υπηρεσίας τους και είχαν μιαν πρώτη ενημερωτική επαφή και γνωριμία με τους συνεργάτες τους.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)
    (Κ) Συνέδριο Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας 02.05.2000 Με τη συμμετοχή 300 συνέδρων από 35 χώρες αρχίζει την Πέμπτη, 4 Μαϊου στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, το συνέδριο της Παγκόσμιας Ιστιοπολοϊκής Ομοσπονδίας, μέλη της οποίας είναι 132 χώρες. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Τοτός Θεοδοσίου, οι εργασίες του συνεδρίου λήγουν την Κυριακή, 7 Μαϊου, στις 6 το απόγευμα.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)
    (Κ) Συνέδριο ΠΣΕΚΑ - Ουάσινγκτον 02.05.2000 Με νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών θα συναντηθούν οι συμμετέχοντες στο 11ο Συνέδριο για την Κύπρο, που διοργανώνουν από τις 16 μέχρι τις 18 Μαϊου στην Ουάσινγκτον, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Ανάμεσά τους ο πρώην υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκλης, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής Λι Χάμιλτον, ο πρώην Υφυπουργός Αμυνας Ρίτσαρντ Περλ και ο ειδικός σε στρατιωτικά θέματα Τσαρλς Μόσκος, οι οποίοι θα συναντηθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου με τους επικεφαλής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    (K) Βρετανός Υπατος Αρμοστής - Συνέντευξη 02.05.2000 Η Βρετανία εκτιμά ότι οι συνομιλίες που διεξάγουν τα Ηνωμένα Εθνη για το Κυπριακό θα πρέπει τώρα να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος και να οδηγήσουν σε συνολική λύση, και όχι σε μια ενδιάμεση συμφωνία, λύση που θα προέλθει από πάρε-δώσε, εάν θα είναι διαρκής. Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία ενός χρόνου υπηρεσίας στην Κύπρο ως Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία και ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών, ο Εντουάρντ Κλέι είπε ότι το Λονδίνο θεωρεί τα θέματα της ασφάλειας και του εδαφικού και των αποζημιώσεων ως πολύ περίπλοκα θέματα, προσθέτοντας πως τα ΗΕ είναι ο καλύτερος οργανισμός να διεξάγει τις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της παρούσας "απαράδεκτης κατάστασης στο νησί." (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ) (Κ) Καλλιστεία 02.05.2000 O διάσημος ηθοποιός και κωμικός στις ΗΠΑ Σίνμπαντ θα παρουσιάσει το 49ο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαϊου στη Λευκωσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού της Μις Υφήλιος, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν ο βραβευμένος με Γκράμι Ελβις Κρέσπο, η Κύπρια τραγουδίστρια Αννα Βίσση, ο τραγουδιστής Μόντελ Τζόρνταν και ο σαξοφωνίστας Ντέιβ Κοζ. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ) (Κ) Επίσκεψη Βρετανού Εκπροσώπου 02.05.2000 Με συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη θα αρχίσει τις επαφές του στην Κύπρο ο εκπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος φθάνει στο νησί την Πέμπτη το απόγευμα. Ο Βρετανός διπλωμάτης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη την Παρασκευή το πρωί και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    (Κ) Θεμιστοκλέους - Σόφια - Υπουργική Σύνοδος 02.05.2000 Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους αναχωρεί απόψε για τη Σόφια ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας για να λάβει μέρος σε τριήμερη Υπουργική Σύνοδο με θέμα την αγροτική ανάπτυξη. Κύριο θέμα της συνάντησης είναι η γεωργία και οι προοπτικές ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)
    (K) Γιώργος Βασιλείου - Σουηδία 02.05.2000 Με σκοπό την προώθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Στοκχόλμη ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου μεταβαίνει στη σουηδική πρωτεύουσα ως προσκεκλημένος της κυβέρνησης της χώρας και θα συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο Lena Hjelm-Wallen, το Γενικό Διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων στο ΥΠΕΞ Frank Belfrage και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος ΚΥΠΕ - 2/5/2000 Με μικρή άνοδο 4,48 μονάδων ξεκίνησε η πρώτη συνεδρία της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από την τετραήμερη διακοπή λόγω των εορτών του Πάσχα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη σταθερότητα που παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενδοσυνεδριακά και τη μεγάλη εμπορευσιμότητα που σημείωσε η μετοχή της εταιρείας Louis Cruise Lines (22,6%). Σημαντική αύξηση σχεδόν 11 εκατομμύρια λίρες κατέγραψε η αξία των συναλλαγών. Καθ'όλη τη διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Δείκτης κινείτο οριακά πάνω από τη τιμή κλεισίματός του της περασμένης Πέμπτης για να κλείσει τελικά στις 553,99 μονάδες σε σχέση με 549,51 μονάδες της περασμένης Πέμπτης, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,82%. Σημαντική αύξηση σημείωσε ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών καθώς ανήλθε στα 42,6 εκατομμύρια λίρες έναντι 31,7 εκ. της προηγούμενης χρηματιστηριακής συνάντησης.
    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 2 May 2000 - 13:02:26 UTC