Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tιμές Συναλλάγματος Opening
  • [02] Κληρίδης - Βασιλείου
  • [03] Βουλή - Γενοκτονία Αρμενίων - 21η Απριλίου 1967
  • [04] Αναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Ολλανδία - Επαφές
  • [05] Πολίν Γκριν - Τιμητική διάκριση
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής
  • [07] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι
  • [08] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αμερικανός βουλευτής
  • [09] Τ/κ Τύπος - Παράνομες εκλογές - Ερογλου
  • [10] Ζακχαίος - Διάσκεψη ΟΗΕ - Παλαιστίνιοι
  • [11] Χρηματιστήριο - Πτωτικές τάσεις
  • [12] Κληρίδης - Χριστόφιας - Κυπριακό - Εγκλωβισμένοι
  • [13] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων
  • [14] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων
  • [15] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [16] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας (Κ) Τιμές Συναλλάγματος Opening 21.04.2000

    Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 21/04/2000, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης: Τηλεγραφικά εμβάσματα Επιταγές

    Πώληση Αγορά Πώληση Αγορά

    -----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή       583,0200   585,3500    583,0200    588,3500
    Ευρώ                    1,7383     1,7452      1,7383      1,7482
    Δολάριο ΗΠΑ             1,6320     1,6385      1,6320      1,6420
    Στερλίνα                1,0322     1,0363      1,0322      1,0388
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω. (ΚΥΠΕ/ΓΠ) (Κ) Κληρίδης - Βασιλείου 21.04.2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου. Δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ) (Κ) Βουλή - Γενοκτονία Αρμενίων - 21η Απριλίου 1967 21.04.200 Τιμώντας τα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας της Ελλάδας κατά την περίοδο 1967 - 1974, καθώς και τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους την περίοδο 1915 - 1918, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων τήρησε ενός λεπτού σιγή, αμέσως μετά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης. Αναφερόμενος στην επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, ο Προεδρεύων της Ολομέλειας και βουλευτής του ΑΚΕΛ Αβραάμ Αντωνίου είπε ότι οι συνέπειες της δικτατορικής διακυβέρνησης της Ελλάδας από τη Χούντα υπήρξαν δυσμενείς για τον ελληνικό λαό, αλλά βαρύτατο τίμημα πλήρωσε η Κύπρος, με την τουρκική εισβολή του 1974 και την κατοχή από τότε του ενός τρίτου περίπου του νησιού από τα τουρκικά στρατεύματα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)
    (Κ) Αναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Ολλανδία - Επαφές 21.04.2000 Για τις τελευταίες εξελίξεις του κυπριακού προβλήματος, για τον επικείμενο τρίτο γύρο των εκ των σύνεγγυς συνομιλιών καθώς και για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νίκος Αναστασιάδης τον Αντιπρόεδρο του ολλανδικού Κοινοβουλίου κ. Weisglas και αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών αποτελούμενη από την Πρόεδρο της κα de Boer και τους Βουλευτές κ.κ. Timmermans, Αποστόλου, Verhagen και Hoekema. Αναφερόμενος σε πρόσφατο ψήφισμα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, το οποίο διαφωνεί με την προοπτική ένταξης της Κύπρου πριν από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε στους Ολλανδούς αξιωματούχους ότι αυτό βρίσκεται σε αντίθεση προς τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι και παράλληλα βοηθά στη συνέχιση της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας στο Κυπριακό.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)
    (Κ) Πολίν Γκριν - Τιμητική διάκριση 21.04.2000 Τιμητική διάκριση απένειμε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στη Βρετανίδα πρώην Ευρωβουλευτή Πολίν Γκριν για τη μακροχόνια και σθεναρή υποστήριξή της προς τον αγώνα του κυπριακού λαού για δικαίωση και για προώθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου. Σε χθεσινή τελετή στο Λονδίνο, ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου Μιχάλης Ατταλίδης απένειμε την τιμή του Ανώτερου Ταξίαρχου του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κ. Γκριν, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η διαίρεση της Κύπρου θα τερματιστεί και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το δίκαιο αγώνα στης Κύπρου. (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής 21.04.2000 Σε χειρότερο αδιέξοδο με κίνδυνο η Ε/κ πλευρά να υποστεί πιέσεις θα καταλήξει η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό αν δεν προηγηθεί μια συμφωνημένη βάση, προειδοποίσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η τουρκική πλευρά εμμένει στην αποδοχή του όρου που έχει θέσει για αναγνώριση προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ) (K) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι 21.04.2000 Ανακοινώσεις για το θέμα των αγνοουμένων και ιδιαίτερα την αναγνώριση της ταυτότητας και άλλων εκταφέντων λειψάνων θα γίνουν όταν είναι δυνατό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να προαναγγέλονται ανακοινώσεις ειδικά στο θέμα αυτό. "Οταν η όλη διαδικασία θα είναι σε τέτοιο στάδιο που θα μπορούν να γίνουν ανακοινώσεις, αυτές θα γίνουν," είπε, σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστό σε θέμα, ιδιαίτερα τέτοιας φύσης, να προαναγγέλλονται.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αμερικανός βουλευτής 21.04.2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα τον Αμερικανό Βουλευτή Tom Campbell. Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μια περίπου ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)
    (Κ) Τ/κ Τύπος - Παράνομες εκλογές - Ερογλου 21.04.2000 Ο ΓΓ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Τ/Κ δασκάλων Βαρόλ Ολντούγκ αναφέρθηκε στις διαδόσεις που κυκλοφορούν στα κατεχόμενα ότι δηλαδή ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς συναντήθηκε με το λεγόμενο "πρέσβη" της Τουρκίας και του στρατού και μέσω αυτού άσκησε πιέσεις επί του κ. Ερογλου για να αποχωρήσει από την αναμέτρηση. Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, άλλη φήμη φέρει τον Ντερβίς Ερογλου να έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων δολαριών που θα αποστείλει η Τουρκία. (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΓΠ) Ζακχαίος - Διάσκεψη ΟΗΕ - Παλαιστίνιοι ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Σώτος Ζακχαίος θα συμμετάσχει, εκ μέρους της Επιτροπής για την Ασκηση των Αναφαίρετων Δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού, στη διεθνή διάσκεψη για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι στις 26 και 27 Απριλίου. Η διάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και την Ομάδα Αραβικών Κρατών και θα ασχοληθεί με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. (ΚΥΠΕ/ΓΠ) Χρηματιστήριο - Πτωτικές τάσεις Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) κατέγραψε πτώση 9,14 μονάδες, κλείνοντας στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν την περασμένη Παρασκευή. Μειωμένος κατά 7,4 εκατομμύρια λίρες παρουσιάστηκε και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών. Η συνάντηση ξεκίνησε με μικρή πτώση γύρω στο 0,6% όπου παρέμεινε μέχρι την πρώτη μισή ώρα παρουσιάζοντας μικρές μόνο διακυμάνσεις. Οι ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν πίεσαν την αγορά προς τα κάτω με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει και να κλείσει τελικά στις 541,61 μονάδες έναντι 542, 12 μονάδες της προηγούμενης συνάντησης καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1, 66%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 39 εκατομμύρια λίρες έναντι 46,4 εκ. της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 10.200 πράξεις.
    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΓΠ)
    Κληρίδης - Χριστόφιας - Κυπριακό - Εγκλωβισμένοι Η διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών δεν θα είναι καρποφόρα, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι αυτή έχει ξεπεραστεί και ότι θα πρέπει "να γίνει ουσιαστικός και απευθείας διάλογος". Αυτή τη θέση, είπε ο κ. Χριστόφιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, την έχει διατυπώσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος από το τέλος του περασμένου Δεκέμβρη και την επαναλαμβάνει και σήμερα.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)
    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Μέχρι τα μέσα Μαϊου θα υπάρξει ανακοίνωση μιας ομάδας αποτελεσμάτων εκταφών και ταυτοποιήσεων, που θα αφορά και αγνοούμενα πρόσωπα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, Νίκο Θεοδοσίου. Κληθείς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Θεοδοσίου, που μιλούσε ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει κατά την περίοδο που θα βρίσκεται στην Κύπρο το μέλος της οργάνωσης Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δρ. Γουίλιαμ Χάγκλαντ, που είναι επικεφαλής της διαδικασίας των εκταφών.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)
    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Μέχρι τα μέσα Μαϊου θα υπάρξει ανακοίνωση μιας ομάδας αποτελεσμάτων εκταφών και ταυτοποιήσεων, που θα αφορά και αγνοούμενα πρόσωπα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, Νίκο Θεοδοσίου. Κληθείς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Θεοδοσίου, που μιλούσε ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει κατά την περίοδο που θα βρίσκεται στην Κύπρο το μέλος της οργάνωσης Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δρ. Γουίλιαμ Χάγκλαντ, που είναι επικεφαλής της διαδικασίας των εκταφών. (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου χαιρέτισε σήμερα τη μετάβαση του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου Αλφρεντ Μόουζες στην Αγκυρα, τονίζοντας ότι εκεί λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις για τη λύση του Κυπριακού. Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμα ότι οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα ήταν ένα πρόσχημα της τουρκικής πλευράς για αποφυγή οποιασδήποτε προόδου και όχι ουσιαστικός λόγος.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας Στις 13.20 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις πιο κάτω τιμές (fixing) που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές τους πέραν των Λ.Κ. 10.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    -----------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα           Επιταγές
                          Πώληση     Αγορά         Πώληση      Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Ελλην. Δραχμή        583,3600   585,6900      583,3600 588,6900
    Ευρώ                   1,7385     1,7454        1,7385   1,7484
    Δολάριο ΗΠΑ            1,6295     1,6360        1,6295   1,6395
    Στερλίνα               1,0307     1,0348        1,0307   1,0373
    -----------------------------------------------------------------
    

    2. Τιμές συναλλάγματος προθεσμίας Οι τιμές για συνάλλαγμα προθεσμίας ήταν ως ακολούθως:

    ------------------------------------------------------------------
                     Δολάρια ΗΠΑ | Στερλίνες
    ------------------------------------------------------------------
                  Περιθώρια    | Ημ. Λήξης| Περιθώρια       |Ημ. Λήξης
               Πώλησης  Αγοράς |          | Πώλησης  Αγοράς |
    --------------------------------------|---------------------------
    01 Μήνα    0,0070   0,0000 | 30.05.00 | 0,0050   0,0000 |30.05.00
    02 Μήνες   0,0100   0,0000 | 27.06.00 | 0,0060   0,0000 |27.06.00
    03 Μήνες   0,0120   0,0000 | 27.07.00 | 0,0080   0,0000 |27.07.00
    06 Μήνες   0,0170   0,0000 | 27.10.00 | 0,0120   0,0000 |27.10.00
    09 Μήνες   0,0210   0,0030 | 29.01.01 | 0,0150   0,0010 |29.01.01
    12 Μήνες   0,0250   0,0060 | 27.04.01 | 0,0180   0,0020 |27.04.01
    15 Μήνες   0,0340   0,0080 | 27.07.01 | 0,0240   0,0030 |27.07.01
    18 Μήνες            0,0110 | 29.10.01 |          0,0040 |29.10.01
    21 Μήνες            0,0140 | 28.01.02 |          0,0060 |28.01.02
    24 Μήνες            0,0180 | 29.04.02 |          0,0080 |29.04.02
    ------------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 21 April 2000 - 12:02:43 UTC