Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Ομοσπονδία
  • [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Σύσκεψη Νέας Υόρκης - Χάνεϊ
  • [03] Υπουργός Γεωργίας - Ροταριανοί Λευκωσίας - Υδατικό πρόβλημα
  • [04] Υπουργός Δικαιοσύνης - Αφιξη - Δηλώσεις
  • [05] Λόρδος Ράσελ Τζόνστον - Υπόθεση Λοϊζίδου - Τουρκία
  • [06] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επιστροφή - Δηλώσεις
  • [07] ΚΣΣΕ- Κυπριακό - Παρέμβαση - Υπόθεση Λοϊζίδου
  • [08] ΚΣΣΕ - Κύπρος - Εποικοι - Εγκλωβισμένοι
  • [09] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Ομοσπονδία ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι οποιεσδήποτε φωνές εναντίον της ομοσπονδίας ουσιαστικά ωθούν τα πράγματα προς τη διχοτόμηση και διευκολύνουν την τουρκική πλευρά, ενώ παράλληλα τοποθετείται υπέρ της πολιτικής απομόνωσης των όσων τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης από τη λύση ομοσπονδίας. Τις θέση της κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ή ομοσπονδία ή διχοτόμηση και προειδοποιώντας πως εάν τα πράγματα κινηθούν εκτός των πλαισίων της λύσης που υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου. (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ) (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Σύσκεψη Νέας Υόρκης - Χάνεϊ ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Η κυβέρνηση αναμένει ότι κατά την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους, στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποι ξένων χωρών για το Κυπριακό θα συντονίσουν τις προσπάθειές τους για αναβάθμιση των συνομιλιών του Μαϊου, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου. Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν έχει οτιδήποτε που να δημιουργεί αισιοδοξία ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα ξεπεραστούν στις συνομιλίες. (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ) (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Ροταριανοί Λευκωσίας - Υδατικό πρόβλημα ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Η δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης, η ανακύκλωση του νερού, η αξιοποίηση των επιφανειακών νερών και η προσπάθεια για καλύτερη διαχείρηση και εξοικονόμιση νερού είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η στρατηγική της κυβέρνησης για επίλυση του υδατικού προβλήματος της Κύπρου. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους μιλώντας σε συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Λευκωσίας με θέμα το υδατικό πρόβλημα της Κύπρου, αποκαλύπτοντας ότι, μεταξύ άλλων, καταβάλλονται προσπάθειες για αξιοποίηση με την Τ/Κ κοινότητα των νερών του ποταμού Καρκώτη.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Αφιξη - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει καμία απειλή, πως θα συνεχίσει να εργάζεται όπως και πριν με όλες του τις δυνάμεις και "με μεγαλύτερο πείσμα για το καλό" της Κύπρου, προσθέτοντας ότι θέματα ασφάλειας δεν πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του το απόγευμα από το Λονδίνο και απαντώντας σε ερωτήσεις για τις απειλές που είχαν εκτοξευθεί κατά της ζωής του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η βρετανική αστυνομία είχε ορισμένες πληροφορίες που στρέφονταν εναντίον του και θεώρησε σκόπιμο να πάρει τα μέτρα τα οποία πήρε.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΡΑΓ)
    (Κ) Λόρδος Ράσελ Τζόνστον - Υπόθεση Λοϊζίδου - Τουρκία ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) δεν έχει μελετήσει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για τη μη συμμόρφωσή της στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ Λόρδος Ράσελ Τζόνστον, προσθέτοντας ότι η επίσημη θέση είναι πως η συμμόρφωση πρέπει να επιτευχθεί με συζήτηση. Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ εάν το ΣτΕ είναι διατεθειμένο να ανεχθεί τη συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Λοϊζίδου, ο Λόρδος Ράσελ Τζόνστον είπε ότι "η άσκηση πίεσης θα πρέπει να συνεχιστεί" προς την πλευρά της Αγκυρας.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (K) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επιστροφή - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Τραβηγμένες και τεχνητές χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Βάσος Λυσσαρίδης τις διαφορές στο εσωτερικό μέτωπο, όσον αφορά τη μορφή της λύσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι "πρέπει να συζητήσουμε τι είδους λύση προωθούμε, όχι τι είδους λύση προωθούν οι άλλοι, και τι είδους λύση είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε". Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την επιστροφή του στο νησί, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι ο ίδιος δεν είναι "δέσμιος ονοματολογιών, εκτός εάν οι ονοματολογίες προδικάζουν το περιεχόμενο" της λύσης.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (Κ) ΚΣΣΕ - Κύπρος - Εποικοι - Εγκλωβισμένοι ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Δύο προσχέδια ψηφίσματος, που αφορούν τους έποικους και τους εγκλωβισμένους, κατέθεσαν σήμερα οι Κύπριοι βουλευτές Παναγιώτης Δημητρίου, Τάκης Χατζηδημητρίου και Δώρος Χριστοδουλίδης, που συμμετέχουν στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο. Εάν υιοθετηθούν τα ψηφίσματα, η Συνέλευση θα δώσει οδηγίες στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας και στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να εξετάσουν τα θέματα των εποίκων και των εγκλωβισμένων αντίστοιχα και να δώσουν αναφορά στη ΚΣΣΕ το συντομότερο δυνατό.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (Κ) ΚΣΣΕ- Κυπριακό - Παρέμβαση - Υπόθεση Λοϊζίδου KΥΠΕ - 03/04/2000 Στην ανάγκη για συμμόρφωση της Τουρκίας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, αναφέρθηκε ο Κύπριος βουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου σε παρέμβασή του σήμερα στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Οπως είπε ο κ. Δημητρίου, "παρά το γεγονός ότι η απόφαση 'Λοϊζίδου' έρχεται ενώπιον κάθε Συνόδου της ΚΣΣΕ, ούτε το Προεδρείο ούτε άλλο όργανο της Συνέλευσης έχει χειριστεί το θέμα, ώστε να δώσει το ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 03/04/2000 Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     475.21 (-0.10)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £19,906,690
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 6,175,389  590.74 (  0.05)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 2,491,728  350.89 (  3.71)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £ 2,474,642  344.87 (  0.54)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £   716,723  145.04 ( -0.75)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 1,129,324  374.62 ( -0.74)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 1,735,980  203.65 (  0.29)
    Αλλες Εταιρείες          £ 2,835,730  485.68 ( -1.18)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105.00  ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 3 April 2000 - 17:46:12 UTC