Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραϊσκάκειο Ιδρυμα - Ανακοίνωση
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Εκπρόσωπος - Τ/Κ - Προσφορά αίματος
  • [04] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Θεσσαλονίκη - Κυπριακό
  • [05] Υπουργός Εμπορίου - Επισκέψεις
  • [06] Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού - Επέτειος 25ης Μαρτίου
  • [07] Ευρωπαίοι Πράσινοι - Πρόεδρος Βουλής - ΥΠΕΞ
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Υπ. Άμυνας - Έφεδροι αξιωματικοί
  • [09] Ευρωπαίος Επίτροπος - Συνέντευξη Τύπου (1)
  • [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Βουλής - Πράσινοι
  • [11] Καραϊσκάκειο Ιδρυμα - Ανακοίνωση 2
  • [12] Ευρωπαίος Επίτροπος - Συνέντευξη Τύπου (2)
  • [13] Πρέσβης Ελλάδας - Επέτειος 25ης Μαρτίου
  • [14] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Στεφανόπουλος - Σημίτης
  • [15] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωπαίοι Πράσινοι - Κυπριακό Καραϊσκάκειο Ιδρυμα - Ανακοίνωση ΚΥΠΕ-24/03/2000 Ξεπέρασαν τις 30 χιλιάδες οι εθελοντές δότες μυελού των οστών μετά την αθρόα προσέλευση των Κυπρίων να δώσουν δείγμα αίματος προκειμένου να βρεθεί δότης για να σωθεί ο μικρός Ανδρέας Βασιλείου, που πάσχει από λευχαιμία, ενώ η όλη εκστρατεία εξελίσσεται σε ένα "πανελλήνιο και παγκόσμιο πανηγύρι ανθρωπιάς" αφού και στην Ελλάδα γύρω στις 4 χιλιάδες άτομα έχουν εκφράσει την προθυμία να γίνουν δότες μυελού των οστών. Ανακοίνωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος αναφέρει ότι για να διεκπεραιωθεί ο μέχρι σήμερα συσσωρευμένος όγκος δειγμάτων θα χρειαστεί γύρω στο ένα εκατομμύριο λίρες και απευθύνει έκκληση για προσφορά χρηματικής βοήθειας, ενώ ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Καραϊσκάκειου αναμένεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
    Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 24/03/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     470.41 ( 6.30)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £26,694,398
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £13,021,882  588.24 (  4.46)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £   866,024  341.14 (  6.20)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £ 1,042,217  335.29 ( 10.34)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £   956,061  148.45 (  5.82)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 1,203,996  366.28 (  6.90)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 1,966,175  193.36 ( 11.80)
    Αλλες Εταιρείες          £ 5,704,839  477.28 ( 11.71)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105.00  ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΜ)
    (Κ) Εκπρόσωπος - Τ/Κ - Προσφορά αίματος ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Είναι καιρός όλες οι κοινότητες της Κύπρου να δώσουμε το αίμα μας δημιουργικά πλέον για την ευτυχία και ευημερία του λαού ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι Τ/Κ εκδήλωσαν προθυμία να δώσουν αίμα για να σωθεί ο μικρός Αντρέας Βασιλείου. Σ' αυτόν τον τόπο μας έχει χωρίσει αίμα, έχει χυθεί αίμα άδικα, παρατήρησε ο κ. Παπαπέτρου, χαρακτηρίζοντας την προσφορά των Τ/Κ καλοδεχούμενη.</STRONG> (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ) (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Θεσσαλονίκη - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 24/03/2000 "Πενιχρά", "ανύπαρκτα" ή "ακόμα και αρνητικά" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Βάσος Λυσσαρίδης, τα αποτελέσματα των ζυμώσεων των μεσολαβητών για το Κυπριακό και των εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών και ισχυρών κέντρων αποφάσεων. Μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αγώνας και η Φοιτηκτική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΠ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "οι ΗΠΑ σταθμίζουν την Τουρκία ως υπέρτατο περιφερειακό παράγοντα" και εξέφρασε το φόβο ότι "δεν είναι δυνατόν να αναμένονται πιέσεις για διαφοροποίηση της τουρκικής στάσης".
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Επισκέψεις KYΠΕ - 24/03/2000 Με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές με ομολόγους του καθώς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες για προώθηση των διμερών σχέσεων στους τομείς της αρμοδιότητάς του, αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή για επίσημη επίσκεψη στη Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του κ. Ρολάνδη σε αυτές τις χώρες θα διοργανωθούν από το Υπουργείο και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) επιχειρηματικά σεμινάρια και έκθεση υπηρεσιών τα οποία και θα προσφωνήσει.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού - Επέτειος 25ης Μαρτίου ΚΥΠΕ - 24/03/2000 "Εμπνευσμένοι από το παράδειγμα των φωτεινών μορφών του '21, ας ακολουθήσουμε όλοι μας την πορεία που χάραξαν οι πρόγονοί μας, για να παραδώσουμε στους απογόνους μας την Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ακέραιη", αναφέρει σε μήνυμά του προς τη μαθητιώσα νεολαία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Υπουργός Παιδείας τονίζει ότι στη νεολαία πέφτει "το βαρύ προνόμοιο και ο κλήρος" να συνεχίσει την αγωνιστική πορεία για "πραγμάτωση στην Κύπρο των αξιών της δικαιοσύνης και της ελευθερίας".
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Ευρωπαίοι Πράσινοι - Πρόεδρος Βουλής - ΥΠΕΞ ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Την υποστήριξή τους προς τη χωρίς προϋποθέσεις ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) ως μίας και αδιαίρετης πολιτικής οντότητας, εξέφρασαν σήμερα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι που βρίσκονται στην Κύπρο για την 9η συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Πρασίνων. Αντιπροσωπεία βουλευτών και άλλων αξιωματούχων Ευρωπαϊκών Πρασίνων Κομμάτων, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρασίνων Κομμάτων της Ευρώπης Niki Kortvelyessy και ο Γενικός Γραμματέας Arnold Cassola, είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπ. Άμυνας - Έφεδροι αξιωματικοί ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος τόνισαν σήμερα το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών από τη Σχολή Μαχητών στο Σταυροβούνι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "ο κυπριακός Ελληνισμός πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια", χαρακτηρίζοντας "εντυπωσιακή" την επίδειξη που πραγματοποίησαν οι έφεδροι δόκιμοι αξιωματικοί.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Ευρωπαίος Επίτροπος - Συνέντευξη Τύπου (1) ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν τόνισε σήμερα πως εναπόκειται στις δύο πλευρές στην Κύπρο να βρουν λύση στο Κυπριακό και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λήδρα Πάλας, μετά από επαφές στα κατεχόμενα με Τ/Κ πολιτικούς και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, ο κ. Φερχόιγκεν είπε πως οι ξένοι μεσολαβητές και οργανισμοί μπορούν μόνο να βοηθήσουν τις δύο πλυερές για επίτευξη του στόχου και να θέσουν το πλαίσιο και τις εγγυήσεις, επισημαίνοντας ιδιαίτερα πως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση διασφαλίζει βασικά δικαιώματα.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος Βουλής - Πράσινοι ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Ως "μοναδική ενοποιητική δύναμη" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης το περιβάλλον, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό διατηρεί γέφυρες μεταξύ της Ε/κ και της Τ/κ κοινότητας. Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε τα πιο πάνω στο χαιρετισμό του στην 9η Συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Πρασίνων, την οποία χαιρέτισε επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού που κατηγόρησε την Τουρκία ότι καταστρέφει οικολογικά τις κατεχόμενες περιοχές.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) Καραϊσκάκειο Ιδρυμα - Ανακοίνωση 2 ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Συνεχίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ο αγώνας για να σωθεί ο μικρός Ανδρέας Βασιλείου, ενώ όπως αναφέρει ανακοίνωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, σήμερα αυτό ενισχύθηκε με νέο εξοπλισμό και έγιναν οι προετοιμασίες για την παραλαβή του νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού από την Αμερική. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως διευθετήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών η αιμοληψία από περίπου 500 Τουρκοκύπριους να γίνει στο Λήδρα Πάλας τη Δευτέρα, από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)
    (K) Ευρωπαίος Επίτροπος - Συνέντευξη Τύπου (2) ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Ο Κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν τόνισε σήμερα τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, άφου, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι Τ/Κ είναι η "μόνη πλευρά" που έχει μείνει εκτός της διαδικασίας προσέγγισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ακόμα πως η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών υποβοηθούν και ενισχύουν η μία την άλλη, επισημαίνοντας παράλληλα πως εναπόκειται στις δύο πλευρές στην Κύπρο να δώσουν απαντήσεις στις κύριες πτυχές του Κυπριακού, όπως αυτές καθορίστηκαν από τα ΗΕ στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)
    (Κ) Πρέσβης Ελλάδας - Επέτειος 25ης Μαρτίου ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Την πεποίθηση ότι η διεθνής κοινότητα θα επιτύχει να πείσει την Άγκυρα για μια καλόπιστη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο πάντα της ομοσπονδιακής λύσης σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εξέφρασε απόψε ο Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης σε μήνυμά του προς τον κυπριακό λαό με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. "Κάθε άλλη πρόταση, χωριστής μορφής, συμπεριλαμβανομένης της συνομοσπονδιακής, αποτελεί όχι μόνο κατάφωρη παρέκκλιση των αποφάσεων, αλλά και εμμονή στο κλίμα της έντασης, στο πνεύμα αντιπαράθεσης και συντήρησης της κρίσεως, σε εποχές γενικότερων διεθνών προσπαθειών για σύγκλιση και συνεννόηση", τόνισε ο κ. Ροδουσάκης.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Στεφανόπουλος - Σημίτης ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμπαράστασή της στον αγώνα για λύση του Κυπριακού, σε συγχαρητήρια τηλεγραφήματά του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου. Ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρει, επίσης, πως ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά την επέτειο με συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωπαίοι Πράσινοι - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 24/03/2000 Οι προϋποθέσεις που έθετε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για να παρακαθήσει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, έχουν τώρα καταστεί από τον ίδιο όροι για να παρακαθήσει σε απευθείας συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε τα πιο πάνω κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του, εκτός κειμένου, προς τους Ευρωπαίους Πράσινους, που μετέχουν στην 9η Συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Πρασίνων, που άρχισε σήμερα στη Λάρνακα.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 24 March 2000 - 20:46:32 UTC