Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-03-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Εμπορίου - Ρωσία - Υψηλή τεχνολογία
  • [02] Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμιο Φόρουμ για το νερό
  • [03] Κουκ - Κύπρος - Ελεύθερη διακίνηση
  • [04] Αναχώρηση Υπουργού Αμυνας <H5> Υπουργός Εμπορίου - Ρωσία - Υψηλή τεχνολογία </H5> (ΚΥΠΕ - 19/03/2000) Σειρά επαφών για προώθηση του τομέα της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας και του κυπριακού τουρισμού θα πραγματοποιήσει στη Ρωσία, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα, επικεφαλής αντιπροσωπείας. Ο κ. Ρολάνδης κατά την παραμονή του στη Μόσχα θα μιλήσει σε σεμινάριο υψηλής τεχνολογίας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με το ρωσικό Σύνδεσμο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Κύπρου, καθώς και για ενημέρωση της κυπριακής αντιπροσωπείας για τις δυνατότητες της Ρωσίας σε ό, τι αφορά την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμιο Φόρουμ για το νερό</Η5> (ΚΥΠΕ - 19/03/2000) Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους αναχωρείαύριο για τη Χάγη της Ολλανδίας με σκοπό να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Β' Παγκόσμιο Φόρουμ για το νερό, καθώς και στη Διάσκεψη Υπουργών, υπεύθυνων για το νερό, που διοργανώνεται στα πλαίσια του Φόρουμ. Κύριος στόχος του Φόρουμ είναι η ετοιμασία ενός παγκόσμιου προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το νερό και τη διαχείρισή του.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <H5> Κουκ - Κύπρος - Ελεύθερη διακίνηση </H5> (ΚΥΠΕ - 19/03/2000) Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ έχει μόνο μετριάσει τους φόβους μας αναφορικά με το θέμα της ελεύθερης διακίνησης στην Κύπρο, δήλωσε η αρχηγός της ομάδας των Συντηρητικών του Δήμου Μπάρνετ της Βρετανίας Λιζ Μάματ, μετά την απάντηση που πήρε από τον κ. Κουκ σε επιστολή της αναφορικά με δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι "η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατεχομένων εδαφών θα εφαρμοστεί μόνο εάν η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ταυτόχρονα." Σε δήλωσή της, η κ. Μάματ τονίζει ότι "θα περάσουν χρόνια προτού η Τουρκία πληροί τα κριτήρια για ένταξη" σημειώνοντας ότι "το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης θα πρέπει να παραχωρηθεί τώρα", και προσθέτει ότι στην απαντητική του επιστολή προς την κ. Μάματ, ο Βρετανός ΥΠΕΞ δεν κάνει αναφορά στο σημείο αυτό.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> Αναχώρηση Υπουργού Αμυνας </Η5> (ΚΥΠΕ - 19/03/2000) Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος αναχώρησε σήμερα με στρατιωτικό αεροσκάφος C - 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για τετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Αμυνας θα παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του περιπολικού σκάφους "Κνωσσός", το οποίο θα μετονομαστεί σε "Κερύνεια", που θα γίνει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας μεθαύριο Τρίτη και το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 19 March 2000 - 13:02:09 UTC