Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέταρτο τουρνουά ΚΟΠ
  • [02] Εκ του σύνεγγυς - Εξελίξεις - Ανάλυση
  • [03] Φρεντερίκ ντε Κλερκ - Κύπρος
  • [04] Επισκέψεις εκπροσώπων στην Κύπρο - Συναντήσεις

  • [01] Τέταρτο τουρνουά ΚΟΠ

    Λευκωσία,Κύπρος,06/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Διεξάγεται το απόγευμα στο στάδιο ΓΣΠ ο τελικός του 4ου τουρνουά της ΚΟΠ μεταξύ της Εθνικής Κύπρου και της Εθνικής Ρουμανίας.

    Σήμερα θα διεξαχθούν άλλοι τρεις αγώνες για τις υπόλοιπες θέσεις. Για την τρίτη και τέταρτη θέση αγωνίζονται στο Τσίρειο Στάδιο, η Αρμενία και η Γεωργία, για την πέμπτη και έκτη στο ΓΣΖ, η Σλοβακία και η Μολδαβία και για την εβδομη και όγδοη στο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Λεττονία και η Λιθουανία.

    Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 2.30μμ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [02] Εκ του σύνεγγυς - Εξελίξεις - Ανάλυση

    Γενεύη,Ελβετία,06/02/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Οι προετοιμασίες για το τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που προγραμματίζεται να γίνει στη Νέα Υόρκη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου, έχουν ήδη αρχίσει από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές με κύριο άξονα τα θέματα που αφορούν την επιστροφή των προσφύγων, τις περιουσίες και το εδαφικό.

    Δυτικές πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, εκτιμούν πως η παρούσα μορφή των εκ του σύνεγγυς δυνατό να συνεχιστεί και σε επόμενους γύρους συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μέχρι που τα δύο μέρη θα είναι έτοιμα να υπογράψουν την οποιαδήποτε συμφωνία έχουν επιτύχει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [03] Φρεντερίκ ντε Κλερκ - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,06/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο πρώην Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Φρεντερίκ ντε Κλερκ, ο οποίος θα δώσει διάλεξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ετη φωτός" με τις οποίες το Συγκρότημα της Λαϊκής Τράπεζας τιμά το 2000 και τα εκατοντάχρονά του, που συμπληρώνονται το 2001.

    Η διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. ντε Κλερκ θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην πιθανή σχέση της διαίρεσης της Κύπρου με την εμπειρία της Νοτίου Αφρικής στην αναζήτηση ειρηνικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [04] Επισκέψεις εκπροσώπων στην Κύπρο - Συναντήσεις

    Γενεύη,Ελβετία,06/02/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Σειρά επισκέψεων στην Κύπρο προγραμματίζουν εκπρόσωποι διαφόρων χωρών για το Κυπριακό με κύριο στόχο τη διατήρηση της κινητικότητας γύρω από το πρόβλημα μέχρι την έναρξη του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, η έναρξη του οποίου τοποθετείται στις 15 Μαίου στη Νέα Υόρκη.

    Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφθεί ο εκπρόσωπος της Βρετανίας Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ μετά τις 10 Μαρτίου. Στη Λευκωσία για επαφές αναμένεται να βρεθεί και ο εκπρόσωπος της Γερμανίας Ντέτλεβ Γκραφ τζου Ράντσαου καθώς και οι Αμερικανοί απεσταλμενοι Αλφρεντ Μόουζες και Τόμας Γουέστον.

    Εξάλλου, η επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Γιόσκα Φίσερ στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Στο παρόν στάδιο δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία της εν λόγω επίσκεψης.

    Στο μεταξύ στη Γενεύη συνεχίζονται οι επαφές των διαφόρων εκπροσώπων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Παρίσι στις 15 Μαρτίου όπου θα συναντηθεί με την Επιτροπή Εξωτερικών τηα γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ενδέχεται να γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 6 February 2000 - 13:02:11 UTC