Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφιξη Παπανδρέου - Δηλώσεις - Κασουλίδης
  • [02] Ψευδοκράτος - Φανατικά ισλαμικά τάγματα
  • [03] Υπουργός Εσωτερικών - Ελληνας Πρέσβης - ΕΡΤ - ΡΙΚ
  • [04] Βρετανικό ΥΠΕΞ - Χάνεϊ - "Εξουσία" - Βαρώσια
  • [05] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Εναρξη συνάντησης
  • [06] Κασουλίδης - Παπανδρέου (αρχικές δηλώσεις)
  • [07] Ντενκτάς - "Μιλλιέτ" - Πλήρες κείμενο
  • [08] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Διάσκεψη Τύπου
  • [09] Συνάντηση Παπανδρέου - Κυπριανού
  • [10] Παπανδρέου - Χόλγκερ

  • [01] Αφιξη Παπανδρέου - Δηλώσεις - Κασουλίδης

    Λαρνακα,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αταλάντευτη θέση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί η προώθηση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στο νησί, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατά την άφιξή του στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίτευξη του στόχου αυτού, αναφέρθηκε σε συμπόρευσή του με την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου και σημείωσε πως στο Ελσίνκι ο Ελληνισμός πέτυχε "πολύ σημαντικές αποφάσεις" τόσο για το Κυπριακό όσο και για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΜΧ)

    [02] Ψευδοκράτος - Φανατικά ισλαμικά τάγματα

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ - Σπύρος Αθανασιάδης)

    Στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών έχει τεθεί το ψευδοκράτος Ντενκτάς, όπου δραστηριοποιείται αριθμός δογμάτων, εστιών και θρησκευτικών ταγμάτων με διάφορα παρακλάδια και μέσα επηρεασμού.

    Αποκαλυπτική είναι μία έκθεση που συνέταξαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και που σύμφωνα με την "Τζουμχουριέτ" της Κωνσταντινούπολης που τη δημοσίευσε, ο νέος στόχος των θρησκευτικών ταγμάτων τα οποία αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Τουρκία αλλά και ταγμάτων που έχουν προέλευση τη Μέση Ανατολή και το Πακιστάν, είναι το ψευδοκράτος Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΠ)

    [03] Υπουργός Εσωτερικών - Ελληνας Πρέσβης - ΕΡΤ - ΡΙΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η ροή του εορταστικού πρωτοχρονιάτικου προγράμματος της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ) διεκόπη χωρίς οδηγίες από τον αρμόδιο Υπουργό, τον Πρόεδρο ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι η διακοπή αυτή "δημιούργησε πρόβλημα γιατί δεν ήταν το οποιοδήποτε τυχαίο πρόγραμμα".

    Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα Πρέσβη στη Λευκωσία Κυριάκο Ροδουσάκη, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι "η έρευνα θα συνεχισθεί για να εξακριβωθεί πού έχει εδρασθεί ένας λειτουργός για να πάρει αυτήν την απόφαση" της διακοπής της μετάδοσης του εορταστικού προγράμματος της ΝΕΤ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [04] Βρετανικό ΥΠΕΞ - Χάνεϊ - "Εξουσία" - Βαρώσια

    Λονδίνο,Βρετανία,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Εξουσία", σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόσωπος της χώρας στο Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έχει προτείνει σχέδιο για επαναλειτουργία ξενοδοχείων και του λιμανιού της Αμμοχώστου από Ε/Κ.

    Συγκεκριμένα, Εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το δημοσίευμα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα συζητήθηκαν στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι πιθανό κάποιος να "πέταξε" την ιδέα αυτή ανεπίσημα μετά τις συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΜΧ)

    [05] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Εναρξη συνάντησης

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε γύρω στις 16.30 στο Υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του ομολόγου του της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσει κοινή διάσκεψη Τύπου των δύο Υπουργών Εξωτερικών.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Κασουλίδης - Παπανδρέου (αρχικές δηλώσεις)

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Κύπρος και Ελλάδα έχουν καταστρώσει σχέδια για διπλωματική δραστηριότητα των δύο κυβερνήσεων για αξιοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι για το Κυπριακό.

    Αυτό δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε ότι το Κυπριακό παραμένει το πρώτο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [07] Ντενκτάς - "Μιλλιέτ" - Πλήρες κείμενο

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Συγκρατημένα αισιόδοξος" για την εξέλιξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών παρουσιάστηκε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας "Μιλλιέτ" Σαμί Κοχέν.

    Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι μετά την αναγόρευση της Τουρκίας σε υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, η Ευρώπη "μπορεί να γίνει ένας παράγοντας που θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [08] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την κοινή εκτίμηση ότι το κυπριακό πρόβλημα έχει πλέον καταστεί ευρωπαϊκό και εντάσσεται τόσο στον πολιτικό διάλογο όσο και στην εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασαν σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Παπανδρέου, επαναβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη θέση πως η μόνη εφικτή λύση του προβλήματος είναι αυτή της ομοσπονδίας.

    Μετά το πέρας της συνάντησής τους που κράτησε δύο ώρες, οι δύο ΥΠΕΞ έδωσαν κοινή διάσκεψη Τύπου σε Ε/Κ και Ελλαδίτες δημοσιογράφους, ενώ οι Τ/Κ δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν έρθει από τα κατεχόμενα αποχώρησαν από την αίθουσα όταν τους ζητήθηκε να αποσύρουν το έμβλημα του παράνομου σταθμού Μπαϊράκ από μικρόφωνο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [09] Συνάντηση Παπανδρέου - Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι αναφορικά με την Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρος Κυπριανού σε συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Ελληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι άκουσε με πολλή προσοχή τις απόψεις και θέσεις του κ. Κυπριανού μέσα σε μια εις βάθος συζήτηση, σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της τακτικής και των απόψεων της ελληνικής πλευράς καθ'όσον προχωρούν οι διαπραγματεύσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [10] Παπανδρέου - Χόλγκερ

    Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την άποψη ότι η διαδικασία της επαναπροσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας θα φέρει αποτελέσματα και στην Κύπρο, εξέφρασε απόψε ο εκτελών χρέη Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Τζέιμς Χόλγκερ.

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Χόλγκερ χαρακτήρισε "ιστορική" τη διαδικασία που άρχισε στο Ελσίνκι και είπε ότι ελπίζει να φέρει σύντομα αποτελέσματα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 11 January 2000 - 21:46:07 UTC