Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-01-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαθηματική Παιδεία - Β' Μεσογειακό Συνέδριο
  • [02] ΔΗΚΟ - Εκπρόσωπος Τύπου - Εκτελεστικό - Κοινοβ. Ομάδα
  • [03] Ψηλή τεχνολογία - Υπουργείο Εμπορίου
  • [04] Εκχαρτ - Ντανίλο Τουρκ - Διορισμός - Ντε Σότο
  • [05] Κύπρος - Βρετανία - Τουρισμός
  • [06] Κεντρική Τράπεζα - Χαλαρώσεις - Επενδύσεις
  • [07] Πολωνός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [08] Πρόεδρος Βουλής - Αντιπρόεδρος Ρουμανικής Βουλής
  • [09] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κυπριακό
  • [10] Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας - ΚΣ ΟΑΣΕ

  • [01] Μαθηματική Παιδεία - Β' Μεσογειακό Συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ουράνιος Ιωαννίδης, χαρακτήρισε ως "πολύ σημαντικό" το Β' Μεσογειακό Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, την έναρξη των εργασιών του οποίου κήρυξε σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, δηλώνοντας πως αναμένει ότι το Συνέδριο αυτό "θα αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς της μαθηματικής γνώσης με σκοπό την ευρύτερη διάδοσή της".

    Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος επιστήμονες από 20 μεσογειακές χώρες, με εισηγήσεις που θα γίνονται καθημερινά μέχρι την Κυριακή το βράδυ, οπόταν θα γίνει η τελετή λήξης, με τη βράβευση των νικητών της Μαθηματικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο και στην οποία θα λάβουν μέρος Κύπριοι μαθητές ηλικίας 9-18 ετών.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [02] ΔΗΚΟ - Εκπρόσωπος Τύπου - Εκτελεστικό - Κοινοβ. Ομάδα

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Μετά τις επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο θα διαμορφώσει το ΔΗΚΟ συγκεκριμένη πρόταση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Κωνσταντίνου.

    Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε τα πιο πάνω σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην οποία αρχικά μετέσχε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [03] Ψηλή τεχνολογία - Υπουργείο Εμπορίου

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την εισαγωγή της Ψηλής Τεχνολογίας στην Κύπρο που προγραμματίζεται για την 1η Απριλίου.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Ρολάνδη διεπιστώθη με ικανοποίηση ότι όλες οι μέχρι σήμερα προγραμματισμένες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα καθορισθέντα χρονικά πλαίσια.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] Εκχαρτ - Ντανίλο Τουρκ - Διορισμός - Ντε Σότο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το διορισμό του Ντανίλο Τουρκ, Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Σλοβενίας, στη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις (Assistant Secretary - General for Political Affairs) ανακοίνωσε χθες ο Φρεντ Εκχαρτ, Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Ο κ. Τουρκ αντικαθιστά τον Αλβάρο Ντε Σότο που έχει διοριστεί ως Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό και θα αναλάβει καθήκοντα Ειδικού Αντιπροσώπου στην Κύπρο την ερχόμενη άνοιξη.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [05] Κύπρος - Βρετανία - Τουρισμός

    Λονδίνο,Βρετανία,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι προκρατήσεις για διακοπές στην Κύπρο από τη Βρετανία για το νέο χρόνο που έγιναν μέχρι το τέλος του περασμένου Νοέμβριου ανήλθαν σε 280 χιλιάδες περίπου, έναντι 200 χιλιάδων της αντίστοιχης περιόδου του 1998.

    Πρόκειται για ποσοστό αύξησης ρεκόρ, δήλωσε είπε ο Διευθυντής του γραφείου του ΚΟΤ στη Βρετανία Ορέστης Ρωσίδης, ο οποίος είπε ότι το ποσοστό αύξησης θα μειώνεται κατά τους επόμενους μήνες διότι το δυναμικό μερικών ξενοδοχείων θα εξαντλείται για ορισμένες περιόδους του χρόνου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [06] Κεντρική Τράπεζα - Χαλαρώσεις - Επενδύσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σημαντικές χαλαρώσεις στους περιορισμούς στις επενδύσεις αλλοδαπών στην Κύπρο και Κυπρίων στο εξωτερικό ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή γίνεται στα πλαίσια της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Συγκεκριμένα, η Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι από σήμερα καταργούνται όλοι οι υφιστάμενοι περιορισμοί που αφορούν στο επιτρεπόμενο ποσοστό ξένης συμμετοχής σε επιχείρηση στην Κύπρο και στο ελάχιστο ύψος επένδυσης, δεδομένου ότι οι ξένοι επενδυτές είναι κάτοικοι χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [07] Πολωνός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κύπρος - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπάτρου φθάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Πολωνός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κριστόφ Λουφτ.

    Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Λουφτ θα ενημερωθεί από τον κ. Παπαπέτρου για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενώ θα συζητηθούν επίσης θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ευρωπαϊκή πορεία των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [08] Πρόεδρος Βουλής - Αντιπρόεδρος Ρουμανικής Βουλής

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού και του Αντιπροέδρου του ρουμανικού Κοινοβουλίου Αντριάν Ναστάσε και το βουλευτή Νταν Ματέι-Αγκάθον.

    Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [09] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τη 19η Μαρτίου του 2000 όρισε το ΔΗΚΟ ως ημέρα διεξαγωγής του Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος κατά τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το ΕΓ επαναβεβαίωσε την επιθυμία για συστηματοποιήση της εργασίας για καλύτερη προπαρασκευή του συνεδρίου καθώς και το στόχο για εκσυγχρονισμό και περαιτέρω εκδημοκρατικοποίηση του Καταστατικού του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [10] Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας - ΚΣ ΟΑΣΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της γαλλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Μισιέλ Βουασάν και ο Αντιπρόεδρός της Ζιαν Κλοντ Λεφόρ.

    Οι Γάλλοι επίσημοι θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 7 January 2000 - 18:46:11 UTC