Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Μόουζες - Επίσκεψη
  • [02] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Ντενκτάς
  • [03] Κυπριανού - Κυπριακό
  • [04] Αποστολάκης - Διάσκεψη Τύπου
  • [05] Εκπρόσωπος - Βρετανία
  • [06] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αθήνα - Επίσκεψη
  • [07] Χατζηδημητρίου - Σκίαθος
  • [08] Αποστολάκης - Αεροσκάφος - Βλάβη
  • [09] Δηλώσεις ΥΠΕΞ - Βουλή - Ευρωτουρκικά
  • [10] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΓΓ ΚΚ Ιταλίας
  • [11] Παγκόσμιος Σύνδεσμος Εφημερίδων - Θάνατοι δημοσιογράφων
  • [12] Πρόεδρος Βουλής - Βρετανία - Μεξικό - Συλλυπητήρια
  • [13] Εταιρεία "Λούης" - Ερευνες - Συνέχεια
  • [14] Πολίν Γκριν - Παπαδοπούλου - Πορεία Μορφιτών
  • [15] Ελληνας ΥΦΑΜ - Βλάβη αεροσκάφους
  • [16] Κυπριανού - Ιταλοί βουλευτές
  • [17] ΑΚΕΛ - Δηλώσεις ΥΠΕΞ
  • [18] ΕΔΟΝ - Κατοχικό καθεστώς - Επαναπροσέγγιση

  • [01] Εκπρόσωπος - Μόουζες - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Προεδρικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ Αλφρεντ Μόουζες προγραμματίζει επίσκεψη στην Κύπρο από τις 19 μέχρι τις 21 τρέχοντος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να συζητήσει οτιδήποτε που δυνατό να ικανοποιεί τους απαράδεκτους όρους του κατοχικού ηγέτη.

    "Εχει ρωτηθεί σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ενόψει της καθόδου του κ. Μόουζες στην Κύπρο την περίοδο 19 - 21 Οκτωβρίου, " είπε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [02] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Ντενκτάς

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Λύπη εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου για τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη ότι η Τουρκία πραγματοποιεί άκσηση για να "σπάσει τα χέρια και τα πόδια" των Ε/Κ.

    Εκφράζοντας λύπη "γιατί ο κ. Ντενκτάς επαναλαμβάνει τον εαυτό του με τέτοιες δηλώσεις", ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι "ο αναχρονισμός σε σχέση και με τη σημερινή εποχή είναι κάτι περισσότερο από πασιφανής".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [03] Κυπριανού - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα πως η ένδειξη που υπάρχει είναι πως πιθανότατα η πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τις δύο πλευρές στην Κύπρο για συνομιλίες θα σταλεί πριν τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη

    Σε τέτοια περίπτωση ανέφερε ο κ. Κυπριανού "έχουμε την υπόσχεση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση θα συζητήσει το θέμα το Εθνικο Συμβούλιο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [04] Αποστολάκης - Διάσκεψη Τύπου

    Πάφος,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η μη προσγείωση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" δεν συνδέεται με δηλώσεις Τούρκων επισήμων, ούτε με το καλό κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αποστολάκης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Πάφο, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι το θέμα της μη προσγείωσης αφορά την πολεμικη αεροπορία και δεν έχει καμιά πολιτική σημασία, ούτε υπάρχει λόγος πίσω από την απόφαση αυτή.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΑΑ/ΜΧ)

    [05] Εκπρόσωπος - Βρετανία

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η δήλωση του Βρετανού Υπατου Αρμοστή ότι το Λονδίνο δεν έχει ακόμα διαμορφώσει τη θέση του για το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση αντανακλά τη ρευστότητα της κατάστασης για το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι αυτή η κατάσταση αντανακλά επίσης τις δυνατότητες που προσφέρονται στην πλευρά μας για άσκηση παρεμβάσεων, κατά το δυνατό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Συγκοινωνιών - Αθήνα - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην Αθήνα μεταβαίνει μεθαύριο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με κλιμάκιο 50 μηχανικών και τεχνικών, οι οποίοι σε συνεργασία με Ελλαδίτες συναδέλφους τους θα προβούν σε έλεγχο οικοδομών σε σεισμόπληκτες περιοχές.

    Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξαγγελίας της κυβέρνησης για συμπαράσταση και προσφορά βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Αττικής.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [07] Χατζηδημητρίου - Σκίαθος

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου αναχώρησε σήμερα για τη Σκιάθο, όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην τελετή ανακήρυξης της Γερμανίδας Ευρωβουλευτού και Συμπροέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου, Μεχτιλτ Ρότε, σε επίσημο δημότη της Σκιάθου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ανακήρυξη αυτή αποτελεί δείγμα της μεγάλης προσφοράς και αγάπης της κ. Ρότε προς τη Σκιάθο και τον ελληνισμό γενικότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [08] Αποστολάκης - Αεροσκάφος - Βλάβη

    Πάφος,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην Κύπρο επέστρεψε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη στην Κρήτη λόγω μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε στο αεροπλάνο.

    Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμυνας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Αποστολάκης επέστρεψε σε ξενοδοχείο της Πάφου μέχρι να επιδιορθωθεί το αεροσκάφος ή να φτάσει στην Κύπρο άλλο για τη μεταφορά του.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΑΑ/ΜΧ)

    [09] Δηλώσεις ΥΠΕΞ - Βουλή - Ευρωτουρκικά

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εκκληση απηύθυνε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης προς όλα τα πολιτικά κόμματα να τερματισθεί η συζήτηση που έχει αρχίσει γύρω από τα Ευρωτουρκικά.

    "Κακώς", είπε, "έχει αρχίσει τέτοια συζήτηση και επικεντρώνεται η προσοχή μας στο τι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι, προτού καν να γνωρίζουμε το τι θα γίνει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΜΧ)

    [10] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΓΓ ΚΚ Ιταλίας

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της ιταλικής Βουλής Ακίλε Οκέτο είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την οποία συζήτησαν το κυπριακό πρόβλημα.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστόφιας, ο κ. Οκέτο έδειξε "πολλή κατανόηση για τις θέσεις τις οποίες εκφράζει το ΑΚΕΛ για το Κυπριακό σε σχέση με την ανάγκη να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία" και την ανάγκη " η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη να είναι συνδεδεμένη με πρόοδο και λύση στο κυπριακό πρόβλημα."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [11] Παγκόσμιος Σύνδεσμος Εφημερίδων - Θάνατοι δημοσιογράφων

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Το 1999 αποδεικνύεται ένα ιδιαίτερα φονικό έτος για τους δημοσιογράφους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Εφημερίδων (WAN), σημειώνοντας ότι μόνο κατά τους εννιά πρώτους μήνες του 1999, 34 δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι των ΜΜΕ έχασαν τη ζωή τους ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους.

    Ο φετινός μέχρι τώρα απολογισμός είναι ο ψηλότερος από το 1996, αφού κατά το 1998 σκοτώθηκαν 28 δημοσιογράφοι σε ώρα καθήκοντος και το 1997, 26.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [12] Πρόεδρος Βουλής - Βρετανία - Μεξικό - Συλλυπητήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρος Κυπριανού, απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Betty Boothroyd, με αφορμή το πρόσφατο φοβερό ατύχημα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πάτινγκτον.

    Ο κ. Κυπριανού απέστειλε επίσης συλλυπητήρια επιστολή στο Μεξικανό ομόλογό του Jorge Emillio Gonzales Martinez, για τα θύματα και τις χιλιάδες άστεγους Μεξικανούς πολίτες ως συνέπεια των πλημμυρών που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [13] Εταιρεία "Λούης" - Ερευνες - Συνέχεια

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνεχίζονται οι ανακρίσεις που άρχισαν στις 24 Σεπτεμβρίου σχετικά με το "γνωστό θέμα της λεγόμενης 'ιδιωτικής τοποθέτησης' των μετοχών της εταιρείας Louis Cruise Lines προς διαπίστωση κατά πόσον έχουν ή όχι διαπραχθεί ποινικά αδικήματα κατά παράβαση του Κεφ. 161 της Κυπριακής νομοθεσίας."

    Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Εισαγγελεία της Δημοκρατίας, η οποία προσθέτει ότι οι έρευνες διεξάγονται υπό την εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ο οποίος είχε μέχρι σήμερα τρεις συσκέψεις με τους ανακριτές με σκοπό να δώσει οδηγίες για τις παραπέρα εξετάσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [14] Πολίν Γκριν - Παπαδοπούλου - Πορεία Μορφιτών

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Ευρωκοινοβούλιο διόρισε χθες την Ευρωβουλευτή Πολίν Γκριν υπεύθυνη για θέματα Κύπρου - ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως η ίδια δήλωσε σήμερα κατά την άφιξή της στη Κύπρο για να λάβει μέρος στην 19η αντικατοχική πορεία Μορφιτών στις 10 Οκτωβρίου.

    Η κ. Γκριν είπε ότι με αυτό τον τρόπο θα προωθήσει την υποψηφιότητα για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μέσω του Ευρωκοινοβουλίου και εξέφρασε χαρά βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο για να εκφράσει την υποστήριξή της στον αγώνα των προσφύγων της Κύπρου καθώς και στις οικογένειες των αγνοουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [15] Ελληνας ΥΦΑΜ - Βλάβη αεροσκάφους

    Πάφος,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μετ'εμποδιών ήταν η σημερινή αναχώρηση για την Ελλάδα του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αποστολάκη με το C130 από το αεροδρόμιο Πάφου, αφού λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του το μεταγωγικό αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στον ένα από τους τέσσσερις κινητήρες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

    Η βλάβη εντοπίστηκε στην ψήξη του λαδιού και για τον σκοπό αυτό έφθασε από την Αθήνα άλλο C130 μεταφέροντας τεχνικούς της πολεμικής αεροπορίας για να την επιδιορθώσουν, ενώ με το ίδιο αεροσκάφος θα αναχωρήσει ο κ. Αποστολάκης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΧ)

    [16] Κυπριανού - Ιταλοί βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρος Κυπριανού δέχτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ιταλικής Βουλής της οποίας ηγείται ο Πρόεδρός της Achille Occhetto.

    Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τους Ιταλούς βουλευτές για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [17] ΑΚΕΛ - Δηλώσεις ΥΠΕΞ

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Οι από καθέδρας παραινέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές, ούτε και εξυπηρετούν τη συλλογικότητα η οποία πρέπει να υπάρχει στις αποφάσεις και στους χειρισμούς του Κυπριακού", αναφέρει με ανακοίνωσή του στο ΑΚΕΛ ως απάντηση σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ανάγκη έγκαιρου καθορισμού στρατηγικής "προκειμένου να μην πελαγοδρομούμε και επιτέλους κάποτε πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει μια προληπτική πολιτική και όχι πάντα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΓ/ΜΧ)

    [18] ΕΔΟΝ - Κατοχικό καθεστώς - Επαναπροσέγγιση

    Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το κατοχικό καθεστώς στάθηκε για μια ακόμα φορά εμπόδιο στην πραγματοποίηση δικοινοτικής εκδήλωσης - συναυλίας με στόχο τη συλλογή χρημάτων τα οποία θα αποστέλλονταν στους σεισμόπληκτους στην Ελλάδα και την Τουρκία.

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΟΝ, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, επρόκειτο να συνδιοργανωθεί από τη ΝΕΔΗΣΥ, ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΚ, ΕΔΕΝ και ΟΝΕΔ μαζί με τα τμήματα νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας και του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 8 October 1999 - 17:46:17 UTC