Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάν - Ετζεβίτ
  • [02] ΗΠΑ - Κυπριακό
  • [03] "Κίπρις" - Ανάν - Ετζεβίτ
  • [04] Χάσικος - Τσοχατζόπουλος - ΓΕΕΦ
  • [05] Προέδρος Βουλής - Τσοχατζόπουλος
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

  • [01] Ανάν - Ετζεβίτ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό, ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία και η κατάσταση στο Ιράκ ήταν τα θέματα που συζήτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κατά τη διάρκεια 30λεπτης συνάντησής τους την Πέμπτη το βράδυ. Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ, οι υφιστάμενες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ως συνέπεια να μην έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις από τη Γενική Γραμματεία για τη διατύπωση προσκλήσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] ΗΠΑ - Κυπριακό

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την εκτίμηση ότι έγινε συγκεκριμένη πρόοδος στην πρόσφατη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν, σημειώνοντας ότι υπάρχει πραγματική προοπτική να προχωρήσει η διαδικασία και να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας αυτό το φθινόπωρο.

    Ο κ. Ρούμπιν επανέλαβε επίσης την ανάγκη σύγκλησης διαπραγματεύσεων εφ'όλης της ύλης χωρίς προϋποθέσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε ικανοποίηση για την υποστήριξη εκ μέρους του Ετζεβίτ της πρότασης Κλίντον για περιοδεία στην περιοχή του Προεδρικού Απεσταλμένου Αλφρεντ Μόουζες.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] "Κίπρις" - Ανάν - Ετζεβίτ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ως "έκπληξη" χαρακτηρίζει η ανταποκρίτρια της Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις" στη Νέα Υόρκη τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΜ)

    [04] Χάσικος - Τσοχατζόπουλος - ΓΕΕΦ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο ρυθμός υλοποίησης στόχων που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Αμυνας της Κύπρου και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στο ΓΕΕΦ μεταξύ του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημήτριου Δήμου και άλλων επιτελών.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς ενημέρωσε τους δύο υπουργούς για το περιεχόμενο της άσκησης "Νικηφόρος - 99" και συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και ο ρυθμός υλοποίησης των επιμέρους στόχων, που ήδη είχαν επισημανθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χάσικου στην Αθήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] Προέδρος Βουλής - Τσοχατζόπουλος

    Λευκωσία,Κύπρος,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Ο,τι αφορά την Κύπρο, αφορά και την Ελλάδα", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    "Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει γίνει μόνιμος στρατηγικός στόχος και συνείδηση πως ό,τι αφορά την Κύπρο αφορά και την Ελλάδα", είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

    Λευκωσία,Κύπρος,02/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος είναι μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές χώρες και δραστήριο μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αναφέρει σε μήνυμά του το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Ναυτιλίας 1999, που γιορτάζεται στις 3 Οκτωβρίου.

    Οπως σημειώνει το μήνυμα, η τεχνολογία στον τομέα αυτό "θα προσφέρει νέες ευκαιρίες και νέους τρόπους αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και προβλήματα. Γι' αυτό η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει ατυχήματα που όπως και στο παρελθόν αποδόθηκαν στην εισαγωγή και εφαρμογή νέας τεχνολογίας προτού μελετηθεί σε βάθος".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 2 October 1999 - 12:02:13 UTC