Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριανού - Συνέντευξη Ολμπραϊτ
  • [02] Υπουργός Εργασίας - Τρίτη Ηλικία - Πορεία
  • [03] Πρέσκοτ - Κυπριακό - Βρετανοί βουλευτές
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Μικρά κράτη
  • [05] Βασιλείου - Επιτροπή Εξωτερικών - ΕΕ

  • [01] Κυπριανού - Συνέντευξη Ολμπραϊτ

    Λευκωσία,Κύπρος,27/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ανέφερε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών δίνουν το μήνυμα ότι "αυτή τη φορά οι ΗΠΑ θα εργαστούν πιο συστηματικά και πιο αποτελεσματικά" για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι απαραίτητο αν πρόκειται η Τουρκία να αισθανθεί την ανάγκη να εγκαταλείψει την επεκτατική της πολιτική".

    Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Κυπριανού εκφράζει επιφυλάξεις για το "ανοικτό παράθυρο" στο Κυπριακό στο οποίο αναφέρθηκε η Μάντλιν Ομπραϊτ σε συνέντευξή της σε Ελληνα και Τουρκάλα δημοσιογράφο, όμως επισημαίνει πως "όλοι θα είμαστε ευτυχείς αν αυτό αποδειχθεί εκ των πραγμάτων ορθό".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [02] Υπουργός Εργασίας - Τρίτη Ηλικία - Πορεία

    Λευκωσία,Κύπρος,27/09/1999 (ΚΥΠΕ) Παγκόσμια εκδήλωση με σκοπό την προώθηση της ιδέας των "ενεργών γηρατειών" διοργανώνει στις 2 Οκτωβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο πλαίσιο του διεθνούς έτους ηλικιωμένων, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος.

    Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της πορείας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντρέας Μουσιούττας, είπε ότι η εκδήλωση θα αρχίσει με την ανατολή του ήλιου από τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες του Ειρηνικού, από τις οποίες θα πάρουν τη σκυτάλη, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Κίνα, η Θαϋλάνδη, η Ινδονησία, η Ινδία, οι χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, Ευρώπης, Αμερικής μέχρι την ολοκλήρωση του 24ωρου και πάλι στον Ειρηνικό.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [03] Πρέσκοτ - Κυπριακό - Βρετανοί βουλευτές

    Λονδίνο,Βρετανία,27/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Τζον Πρέσκοτ επεσήμανε ότι η πολιτική του κόμματός του στο Κυπριακό καθοδηγείται από την αρχή του δικαίου και στοχεύει στην ένωση του νησιού.

    Μιλώντας χθες στο περιθώριο του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος, επεσήμανε επίσης τη σημασία της διεθνούς πρωτοβουλίας για το Κυπριακό και είπε πως πρέπει να υπάρξει μια διεθνής συμφωνία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΜΧ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Μικρά κράτη

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,27/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει με καλή θέληση, θάρρος και ειλικρινή επιθυμία για εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος βασισμένης στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προσφωνώντας σήμερα την 22η Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για ανασκόπηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος δράσης για αειφόρο ανάπτυξη των μικρών νησιώτικων αναπτυσσόμενων κρατών.

    "Παροτρύνουμε την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί θετικά στην έκκληση της Ομάδας των Οκτώ, του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Κινήματος των Αδεσμεύτων για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα και να δει τις διαπραγματεύσεις σαν μια ευκαιρία που θα οδηγήσει σε κοινό μέλλον ευημερίας, αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους Κυπρίους χωρίς καμιά διάκριση", είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [05] Βασιλείου - Επιτροπή Εξωτερικών - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,27/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ημερομηνία ένταξης τόσο της Κύπρου όσο και των άλλων υποψηφίων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση δυνατό να μετατεθεί, σύμφωνα με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ, Γιώργο Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, τα οποία ενημέρωσε για την πορεία εναρμόνισης της Κύπρου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι φαίνεται να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις κυρίως σε τεχνοκρατικό επίπεδο γεγονός το οποίο είναι δυνατό να μεταθέσει την ημερομηνία ένταξης της Κύπρου αλλά και των άλλων υποψηφίων πέντε χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 27 September 1999 - 17:46:09 UTC