Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΟΝ - Κομμουνιστικής Νεολαία Κούβας
  • [02] Οργανώσεις Αποδήμων - Πρόεδρος ΗΠΑ - Επιστολές
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενική Συνέλευση - Κυπριακό
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενική Συνέλευση (2)
  • [05] ΚΣΣΕ - Κύπρος - Τουρκία - Υπόθεση Λοϊζίδου
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Δημοσιογραφική διάσκεψη

  • [01] ΕΔΟΝ - Κομμουνιστικής Νεολαία Κούβας

    Λευκωσία,Κύπρος,23/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κούβας φθάνει σήμερα στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της ΕΔΟΝ.

    Η αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από τον Α' Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολάιας της Κούβας Οττο Ριβέρο και τη Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης Λιζέτ Ντίαζ θα έχει συναντήσεις εκτός από την ΕΔΟΝ, με το ΑΚΕΛ, τον Οργανισμό Νεολαίας και άλλους φορείς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [02] Οργανώσεις Αποδήμων - Πρόεδρος ΗΠΑ - Επιστολές

    Λευκωσία,Κύπρος,23/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και η Επιτροπή Δικαιοσύνη για την Κύπρο οργανώνουν εκστρατεία αποστολής επιστολών προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενόψει της επικείμενης συνάντησής του (στις 28 Σεπτεμβρίου) με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Στις επιστολές εκφράζονται ευχαριστίες για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου και τη διάθεσή του να βοηθήσει για επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα του ζητείται να ασκήσει την επιρροή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό ώστε να τερματιστεί η για 25 χρόνια τώρα αδικία σε βάρος του λαού της Κύπρου και να επανενωθεί το νησί.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενική Συνέλευση - Κυπριακό

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,23/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ένωσε τη φωνή του μαζί με την Ομάδα των Οκτώ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητώντας από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

    Προσφωνώντας σήμερα την 54η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς την Τ/κ πλευρά να ενώσει τις δυνάμεις της με την Ε/κ πλευρά στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα είναι εξίσου επωφελής και για τις δύο κοινότητες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενική Συνέλευση (2)

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,23/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Εθνη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δέσμευση της Κύπρου στην προαγωγή του ανθρωπίνου δικαίου, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει διενθείς διενέξεις και πολύπλευρες προκλήσεις υπήρξαν αξιόλογες και δεν πρέπει να υποτιμούνται.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξη της Κύπρου στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί η πρόσφατη τραγωδία που διαδραματίστηκε στο Κοσσυφοπέδιο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ/ΜΧ)

    [05] ΚΣΣΕ - Κύπρος - Τουρκία - Υπόθεση Λοϊζίδου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας, απασχόλησε τις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης πεπραγμένων της εξ υπουργών επιτροπής, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Halldor Asgrimsson, αναφέρθηκε στην υπόθεσην Λοϊζίδου και απαντώντας σε ερωτήσεις τη κυπριακής αντιπροσωπείας και της Σουηδής βουλευτού είπε ότι η σαφής θέση της εξ υπουργών επιτροπής είναι πως η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,23/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Οι πιθανότητες επιτυχίας των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού εξαρτώνται από την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να πιέσει τις δύο πλευρές για σοβαρές συνομιλίες προς επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    Επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της Ε/κ πλευράς να εργαστεί για λύση του Κυπριακού εάν και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αποφασίσει να απαντήσει θετικά στην αναμενόμενη πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ για συνομιλίες, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η διευθέτηση του προβλήματος θα είναι επωφελής και για τις δύο κοινότητες αλλά και για τις ελληνο - τουρκικές σχέσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 23 September 1999 - 18:46:15 UTC