Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-08-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΑΚΕΛ - Εισαγωγή στο νοσοκομείο
  • [02] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Κυνηγοί
  • [03] ΗΠΑ - Αντιτορπιλλικό - Λεμεσός
  • [04] Κατεχόμενα - Ρογήρος Γεωργίου - Ψευδοδικαστήριο
  • [05] Βρετανικές Ασκήσεις - Καλό Χωριό - Μνημόνιο

  • [01] ΓΓ ΑΚΕΛ - Εισαγωγή στο νοσοκομείο

    Λονδίνο,Βρετανία,10/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εισήχθηκε σήμερα, γύρω στις 2 μμ ώρα Κύπρου, στο νοσοκομείο St. Mary's του Λονδίνου όπου αύριο θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

    Μαζί με τον κ. Χριστόφια εισήχθηκε στο νοσοκομείο και η αδελφή του Δέσποινα, η οποία ως γνωστό θα είναι η δώτρια του μοσχεύματος.

    Σε δήλωσή του ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως αισθάνεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος αναμένει την αναγέννηση, προσθέτοντας ότι αντλεί δύναμη από την αγάπη του κόσμου αλλά ιδιαίτερα από την αγάπη της αδελφής και της συζύγου του.

    Ακόμη, όπως είπε, αντλεί δύναμη από τη βεβαιότητα των γιατρών του Αλκη Πιερίδη και Μιχάλη Μηνά αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου St. Mary's που είναι όλοι, όπως ανέφερε, αισιόδοξοι ότι η επέμβαση αυτή θα είναι επιτυχής.

    "Συνηθίζω να μην είμαι υπεραισιόδοξος. Είμαστε προσγειωμένοι. Η κλινική μας κατάσταση είναι, λεν, αρκετά καλή και είμαστε έτοιμοι", είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο της Κύπρου και τον κόσμο της επαρχίας για την αγάπη, τη θαλπωρή, τη ζεστασιά και για την ανθρωπιά που επέδειξε και διαβεβαίωσε πως θα ανταποδώσει με περισσότερη δραστηριότητα, με πιο αποτελεσματική υπηρεσία στον απλό άνθρωπο, στον τόπο μας και στο ΑΚΕΛ.

    Η σύζυγος του κ. Χριστόφια, Ελση, είπε ότι είναι πολύ συγκινητικές οι στιγμές και χαρακτήρισε "πολύ συγκινητική" τη συμπαράσταση του κόσμου εκφράζοντας ευχαριστίες "για όλα".

    Η δότρια, αδελφή του κ. Χριστόφια είπε ότι είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη και πως ελπίζει να παν όλα καλά.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Κυνηγοί

    Λευκωσία,Κύπρος,10/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) υπενθυμίζει τους κυνηγούς ότι το κυνήγι στη νεκρή ζώνη είναι απαγορευμένο και επικίνδυνο.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι οι κυνηγοί που φορούν ειδικές ενδυμασίες και φέρουν όπλα μπορούν εύκολα να θεωρηθούν στρατιώτες και για το λόγο αυτό κινδυνεύουν να πυροβοληθούν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] ΗΠΑ - Αντιτορπιλλικό - Λεμεσός

    Λευκωσία,Κύπρος,10/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το αντιτορπιλλικό "USS Ramage" του αμερικανικού Ναυτικού θα φθάσει αύριο, 11 Αυγούστου, στο λιμάνι Λεμεσού όπου θα παραμείνει μέχρι τις 16 Αυγούστου, για να δώσει την ευκαιρία στα 293 μέλη του πληρώματός του να αναπαυθούν.

    Το σκάφος, που έχει μήκος 154 μέτρα κι εκτόπισμα 9000 τόνων, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις 24 Μαϊου και από τότε τα μέλη του πληρώματος εκπαιδεύονταν, εξασκούνταν κι εκτελούσαν διάφορες αποστολές με άλλα πλοία του αμερικανικού στόλου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Κατεχόμενα - Ρογήρος Γεωργίου - Ψευδοδικαστήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,10/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα παρουσιάστηκε σήμερα ο 48χρονος Ρογήρος Γεωργίου, καναδικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε απαχθεί στις 21 Ιουλίου από τα κατοχικά στρατεύματα και κρατείται ακόμη παράνομα από τις κατοχικές αρχές.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Σάρα Ράσελ παρόν στην παράνομη διαδικασία ήταν αστυνομικός της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εκπρόσωπος της Καναδικής Υπατης Αρμοστείας στη Δαμασκό και ο αδελφός του Ρογήρου, Δάφνης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] Βρετανικές Ασκήσεις - Καλό Χωριό - Μνημόνιο

    Λευκωσία,Κύπρος,10/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Αόριστης διάρκειας" είναι η συμφωνία που μονογραφήθηκε χθες από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, αναφορικά με την πραγματοποίηση ασκήσεων των βρετανικών στρατευμάτων στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, αντί στον Ακάμα.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης διαλαμβάνει πως η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί είτε ύστερα από συμφωνία των δύο πλευρών, είτε μονομερώς αφού δοθεί τρίμηνη προειδοποίηση.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 10 August 1999 - 17:46:11 UTC