Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-06-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβούλιο Ασφαλείας - Ψηφίσματα - Κύπρος
  • [02] ΚΟΠ - Γενική Συνέλευση
  • [03] Επίσκεψη Φινλανδού Υπουργού
  • [04] Τιμές Συναλλάγματος Opening
  • [05] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα
  • [06] Ισπανός Υφυπουργός - Επίσκεψη
  • [07] Βασιλείου - Σάσι - ΕΕ
  • [08] ΝΕΟ - Καταδίκη Οτσαλάν
  • [09] Βασιλείου - Ψηφίσματα ΟΗΕ
  • [10] ΥΠΕΞ - Ψηφίσματα ΟΗΕ
  • [11] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας
  • [12] Βασιλείου - Αυστρία - Ιταλία
  • [13] Κυπριακές ομάδες ποδοσφαίρου - Ευρώπη - Κλήρωση

  • [01] Συμβούλιο Ασφαλείας - Ψηφίσματα - Κύπρος

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,30/06/1999 (ΚΥΠΕ - Μιχάλης Γριπιώτης)

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε απόψε από το Γ.Γ. να καλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο να προσέλθουν σε άνευ όρων διαπραγματεύσεις με όλα τα θέματα στο τραπέζι το φθινόπωρο, στο ψήφισμα 1250, που ενέκρινε για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ.

    Το ΣΑ εκφράζει "εκτίμηση" για τη δήλωση της Ομάδας των Οκτώ (G8) για το Κυπριακό και υιοθετεί τις τέσσερις αρχές που έθεσε κατά την πρόσφατη σύνοδο της Κολωνίας.

    Στο δεύτερο ψήφισμα (1251), που αφορά στην ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το ΣΑ επαναβεβαιώνει τη θέση για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, υιοθετεί προηγούμενα ψηφίσματά του και στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της μείωσης της έντασης στο νησί.

    Και στα δύο ψηφίσματα καλείται ο ΓΓ να ενημερώσει το ΣΑ σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή τους μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 1999.

    Καλές υπηρεσίες ΓΓ

    Στο ψήφισμα για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, που αποτελείται από δέκα παραγράφους, το ΣΑ καλεί τους δύο ηγέτες στην Κύπρο να παράσχουν πλήρη υποστήριξη για μια συνολική διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα.

    Επίσης τους καλεί όπως δεσμευτούν σε τέσσερις αρχές και συγκεκριμένα: Στη μη ύπαρξη προϋποθέσεων, όλα τα θέματα να βρίσκονται στο τραπέζι, δέσμευση με καλή πίστη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων μέχρι την επίτευξη λύσης και να ληφθούν πλήρως υπόψη τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι συμφωνίες.

    Αν και δεν αναφέρεται στο ψήφισμα, οι αρχές είναι οι ίδιες με αυτές που περιέχονται στη δήλωση που ενέκρινε πρόσφατα η G8 στην Κολωνία.

    Το ΣΑ παροτρύνει το ΓΓ του ΟΗΕ να καλέσει τους δύο ηγέτες να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο του 1999.

    Στο ψήφισμα επαναβεβαιώνονται προηγούμενα ψηφίσματα του ΣΑ, με ιδιαίτερη αναφορά στο ψήφισμα 1218 του περασμένου Δεκεμβρίου, εκφράζεται ανησυχία για την έλλειψη προόδου προς την κατεύθυνση επίτευξης λύσης και τονίζει την πλήρη υποστήριξή του στις καλές υπηρεσίες του ΓΓ.

    Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι το ΣΑ υιοθετεί πλήρως την πρωτοβουλία του Κόφι Αναν, όπως ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1998, με στόχο τη μείωση της έντασης και την προώθηση προόδου για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο.

    Το ΣΑ σημειώνει ότι συνεχίζονται οι "συζητήσεις" μεταξύ της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ στην Κύπρο και τις δύο πλευρές και "καλεί και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν εποικοδομητικά".

    Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι και οι δύο πλευρές έχουν "εύλογες ανησυχίες που πρέπει να τύχουν χειρισμού μέσω συνολικών διαπραγματεύσεων που να καλύπτουν όλα τα σχετικά θέματα".

    Το ΣΑ "ζητά από το ΓΓ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, να καλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο του 1999".

    Στην αμέσως επόμενη παράγραφο, το ΣΑ κάνει αναφορά στις τέσσερις αρχές στις οποίες πρέπει να δεσμευτούν οι δύο ηγέτες.

    Επίσης, το ΣΑ ζητεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, "περιλαμβανομένων των στρατιωτικών αρχών και στις δύο πλευρές, να εργαστούν εποικοδομητικά με το ΓΓ και την Ειδική Αντιπρόσωπό του ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στο νησί το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο του 1999".

    Τέλος, το ΣΑ καλεί το ΓΓ να το ενημερώνει "για την πρόοδο προς την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 1999".

    ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που αποτελείται από 15 παραγράφους, το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει τη θέση του ότι η λύση πρέπει να βασίζεται "σε έναν κράτος με μιαν κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα και μιαν ιθαγένεια, με διασφαλισμένη την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, που να αποτελείται από δύο πολιτικά ίσες κοινότητες, όπως περιγράφεται σε σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ, σε μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία".

    Συμπληρώνει ότι η λύση δεν πρέπει να επιτρέπει "την ένωση ολόκληρης ή μέρους της Κύπρου με άλλη χώρα ή οποιασδήποτε μορφής διαίρεσης ή απόσχισης".

    Επαναλαμβάνει ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και τονίζει την ανάγκη για μείωση της έντασης στο νησί, ενώ ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει όλα τα προηγούμενα ψηφίσματά του, ιδιαίτερα τα ψηφίσματα 1217 και 1218 του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Στο ψήφισμα, το ΣΑ "καλεί για άλλη μια φορά όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας" και τα καλεί να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα είναι αντίθετη με τις αρχές αυτές καθώς και οποιαδήποτε προσπάθεια για διαίρεση του νησιού ή την ένωσή του με άλλη χώρα.

    Επίσης απευθύνεται έκκληση "προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δεσμευτούν για τη μείωση των αμυντικών δαπανών, τη μείωση του αριθμού των ξένων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε μια σταδιακή διαδικασία με στόχο τον περιορισμό και στη συνέχεια την ουσιαστική μείωση του επιπέδου των στρατευμάτων και των εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα πρώτο βήμα προς την απόσυρση όλων των μη κυπριακών στρατευμάτων όπως περιγράφεται στη δέσμη ιδεών..."

    Ταυτόχρονα τονίζει τη σημασία της αποστρατικοποίησης της Κύπρου στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης.

    Εξάλλου το ΣΑ καλεί τις "στρατιωτικές αρχές και στις δύο πλευρές να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια" που μπορεί να αυξήσει την ένταση.

    Επίσης "σημειώνει πως η κατάσταση στις γραμμές κατάπαυσης του πυρός είναι ουσιαστικά σταθερή, αλλά εκφράζει έντονη ανησυχία για την αυξανόμενη τακτική και των δύο πλευρών να εμπλέκονται σε προκλητική συμπεριφορά στις γραμμές κατάπαυσης του πυρός, που αυξάνει το ενδεχόμενο πιο σοβαρών επεισοδίων".

    Το ψήφισμα καλεί "την Ε/κ πλευρά να συμφωνήσει στην εφαρμογή των μέτρων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και ενθαρρύνει την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συνεχίσει τις προσπάθειες προς τη σύντομη εφαρμογή του πακέτου και από τις δύο πλευρές".

    Το ΣΑ καλεί "και τις δύο πλευρές να πάρουν μέτρα που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και θα μειώσουν την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, περιλαμβανομένης της εκκαθάρισης των ναρκοπεδίων στην ουδέτερη ζώνη".

    Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει πως το στάτος κβο είναι απαράδεκτο και ότι οι διαπραγματεύσεις για τελική πολιτική λύση στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε αδιέξοδο για πολύ καιρό".

    Το ΣΑ καλωσορίζει τις προσπάθειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να εφαρμόσει την ανθρωπιστική αποστολή του "σχετικά με τους Ε/Κ και Μαρωνίτες που διαμένουν στο βόρειο μέρος του νησιού και τους Τ/Κ που ζουν στις νότιες περιοχές, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ".

    Επαναλαμβάνει την υποστήριξή του προς τα ΗΕ κι άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση δικοινοτικών επαφών και "καλεί την Τ/κ ηγεσία να επαναρχίσει τέτοιες δραστηριότητες".

    Το ΣΑ επισημαίνει πως η κυβέρνηση της Κύπρου συμφώνησε πως λόγω της κατάστασης στο νησί επιβάλλεται η διατήρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και προτείνει την ανανέωση της θητείας της Δύναμης για άλλους έξι μήνες, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 1999.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] ΚΟΠ - Γενική Συνέλευση

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ενέκρινε χθες το νέο μετεγγραφικό σχέδιο το οποίο προβλέπει όπως οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές υπογράφουν από τα 18 τους χρόνια συμβόλαια με τα σωματεία τους.

    Εξάλλου στην άτυπη συνέλευσή της, η ΚΟΠ αποφάσισε όπως το πρωτάθλημα παραμείνει ως έχει, με 14 ομάδες και τριπλή διαβάθμιση σε όλες τις κατηγορίες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [03] Επίσκεψη Φινλανδού Υπουργού

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εφθασε σήμερα τα ξημερώματα στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Kimmo Sasi ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Τον κ. Sasi συνοδεύει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Φινλανδίας για το Κυπριακό Jaakko Blomberg.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] Τιμές Συναλλάγματος Opening

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 30/06/1999, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης:

    -----------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα       Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά    Πώληση     Αγορά
    ----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή      559,5500    561,7800   559,5500   564,7800
    Ευρώ                   1,7275      1,7344     1,7275     1,7374
    Δολάριο ΗΠΑ            1,7840      1,7911     1,7840     1,7946
    Στερλίνα               1,1327      1,1372     1,1327     1,1397
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [05] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κατά το άνοιγμα της Αγοράς Συναλλάγματος στην Κύπρο σήμερα η σχέση των πιο κάτω νομισμάτων με την Κυπριακή Λίρα διαμορφώθηκε ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                 |     Πώληση     |     Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               215,1969         216,9184
          Δολ. Αυστραλίας              2,6978           2,7193
          Δολ. Καναδά                  2,6285           2,6495
          Εσκούδος Πορτογαλλίας      346,3303         347,7156
          Κορώνες Δανίας              12,8084          12,9108
          Κορώνες Νορβηγίας           13,9809          14,0927
          Κορώνες Σουηδίας            15,0681          15,1886
          Λίρες Ιρλανδίας              1,3604           1,3659
          Λιρέτες Ιταλίας          3.344,8834       3.358,2629
          Μάρκα Γερμανίας              3,3787           3,3922
          Μάρκα Φινλανδίας            10,2712          10,3122
          Πεσέτες Ισπανίας           287,4298         288,5795
          Σελίνια Αυστρίας            23,7708          23,8658
          Φιορίνια  Ολλανδίας          3,8069           3,8221
          Φράγκα Βελγίου              69,6867          69,9654
          Φράγκα Γαλλίας              11,3316          11,3769
          Φράγκα Eλβετίας              2,7591           2,7811
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] Ισπανός Υφυπουργός - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη φθάνει αύριο στην Κύπρο ο Ισπανός Υφυπουργός Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ενωσης Ραμόν ντε Μιγκέλ.

    Ο Ισπανός Υφυπουργός φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 9.40 το βράδυ και το πρωί της Παρασκευής, στις 10.00, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [07] Βασιλείου - Σάσι - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) αποτελεί προτεραιότητα της φινλανδικής προεδρίας που αρχίζει αύριο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της χώρας Κίμο Σάσι, ύστερα από συνάντηση σήμερα στη Λευκωσία με τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας για ένταξη στην ΕΕ Γιώργο Βασιλείου. Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, σε μέρος της οποίας συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας για το Κυπριακό, Γιάκο Μπλόμπεργκ, ο κ. Σάσι είπε ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να παρουσιάσει το πρόγραμμα της προεδρίας της χώρας του.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [08] ΝΕΟ - Καταδίκη Οτσαλάν

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) καταδικάζουν την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για καταδίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν και εκφράζουν "την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των Κούρδων".

    Με ανακοίνωσή τους, οι ΝΕΟ καλούν το λαό και τα οργανωμένα σύνολα ώστε "να ενταθούν οι κινητοποιήσεις διεθνώς μέσα από ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και νομικές διαδικασίες για δικαίωση του Οτσαλάν".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [09] Βασιλείου - Ψηφίσματα ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα δυο τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν τα καλύτερα που μπορούσαν επιτευχθούν υπό τις παρούσες συνθήκες, δήλωσε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας για ένταξη στην ΕΕ και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Γιώργος Βασιλείου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η πλευρά μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσέλθει στις συνομιλίες.

    Κληθείς να σχολιάσει τα δυο ψηφίσματα, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι αυτά "ήταν τα καλύτερα που ήταν δυνατό να επιτευχθούν υπό τις συνθήκες", προσθέτοντας ότι "έγινε τεράστια προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης για να διαμορφωθούν τα ψηφίσματα ως έχουν", ιδίως για να επανατονιστεί η μορφή λύσης, η οποία πρέπει να στοχεύει στη μια κυριαρχία, στην ανεξαρτησία και στην ενότητα του συνόλου του εδάφους".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [10] ΥΠΕΞ - Ψηφίσματα ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό ξεκαθαρίζουν πλήρως τις παραμέτρους μέσα στις οποίες θα κινηθεί η αναζήτηση λύσης του προβλήματος, διαλύοντας οποιεσδήποτε αμφιβολίες αναφορικά με τη θέση του διεθνούς οργανισμού επί της μελλοντικής λύσης, δήλωσε σήμερα σχολιάζοντας τα ψηφίσματα 1250 και 1251, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Αποφεύγοντας να εκφράσει ικανοποίηση ή να χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς για επιτυχία ή αποτυχία, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "οι δύο πλευρές (πρέπει) να επιδείξουμε καλή θέληση με τρόπον ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να αναμένουμε την πρόσκληση του ΓΓ. Επίσημα θα τοποθετηθούμε όταν δούμε και την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ", πρόσθεσε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [11] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις 13.20 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις πιο κάτω τιμές (fixing) που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές τους πέραν των Λ.Κ. 10.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    ------------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα        Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά     Πώληση     Αγορά
    ------------------------------------------------------------------
    Ελλην. Δραχμή         561,0100   563,2500    561,0100   566,2500
    Ευρώ                    1,7275     1,7344      1,7275     1,7374
    ΔολάριοΗΠΑ              1,7838     1,7909      1,7838     1,7944
    Στερλίνα                1,1320     1,1365      1,1320     1,1390
    ------------------------------------------------------------------
    

    2. Τιμές συναλλάγματος προθεσμίας Οι τιμές για συνάλλαγμα προθεσμίας ήταν ως ακολούθως:

    ------------------------------------------------------------------
                     Δολάρια ΗΠΑ          |            Στερλίνες
    ------------------------------------------------------------------
                   Περιθώρια    |Ημ. Λήξης|     Περιθώρια    |Ημ. Λήξης
                Πώλησης  Αγοράς |         | Πώλησης  Αγοράς  |
    --------------------------------------|---------------------------
    01 Μήνα     0,0090   0,0000 |02.08.99 | 0,0060   0,0000  |02.08.99
    02 Μήνες    0,0130   0,0000 |02.09.99 | 0,0090   0,0000  |02.09.99
    03 Μήνες    0,0170   0,0000 |04.10.99 | 0,0120   0,0000  |04.10.99
    06 Μήνες    0,0270   0,0000 |03.01.00 | 0,0190   0,0000  |04.01.00
    09 Μήνες    0,0380   0,0000 |03.04.00 | 0,0270   0,0000  |03.04.00
    12 Μήνες    0,0470   0,0000 |03.07.00 | 0,0330   0,0000  |03.07.00
    15 Μήνες    0,0610   0,0000 |02.10.00 | 0,0420   0,0000  |02.10.00
    18 Μήνες             0,0000 |02.01.01 |          0,0000  |02.01.01
    21 Μήνες             0,0000 |02.04.01 |          0,0000  |02.04.01
    24 Μήνες             0,0000 |02.07.01 |          0,0000  |02.07.01
    ------------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [12] Βασιλείου - Αυστρία - Ιταλία

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου αναχωρεί αύριο Πέμπτη για την Αυστρία και την Ιταλία.

    Ο κ. Βασιλείου έχει προσκληθεί στο Vienna Peace Summit, σε μια μεγάλη συνάντηση προσωπικοτήτων με στόχο την προώθηση της ειρήνης, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αυστρίας Τόμας Κλέστιλ και όσων έχουν τιμηθεί τα τελευταία χρόνια με το Νόμπελ Ειρήνης.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [13] Κυπριακές ομάδες ποδοσφαίρου - Ευρώπη - Κλήρωση

    Λευκωσία,Κύπρος,30/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η πρωταθλήτρια Ανόρθωση κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο δεύτερο προκριματικό γύρο του "Τσιάμπιονς Λιγκ". Η κλήρωση έγινε σήμερα στη Γενεύη.

    Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Αντώνης Παπαδόπουλος" στις 28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 30 June 1999 - 12:02:23 UTC