Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής
  • [02] Δηλώσεις Βασιλείου - ΕΕ
  • [03] Δηλώσεις Κασουλίδη - G8
  • [04] Λεμεσός - Ζωολογικός Κήπος Βελιγραδίου
  • [05] Υπουργός Εργασίας - Συνδιάσκεψη Εργαζομένων Γυναικών
  • [06] Κινέζοι - Ανθρωποκτονία - Ποινή φυλάκισης
  • [07] Γενικός Εισαγγελέας - Μητροπολίτης τέως Λεμεσού
  • [08] Πάγκαλος - Κύπρος - Ομιλία
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Εκθεση Ευρωπαϊκών Εφευρέσεων
  • [10] Εισαγωγικές εξετάσεις - Μαθηματικά
  • [11] Κυπριακή αντιπροσωπεία - ΚΣΣΕ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προέβη στις "επιβαλλόμενες παραστάσεις" προς τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία "για την παραβίαση των θεσμών" και μίλησε στον Κένεθ Μπριλ για "την αναγκαιότητα να υπάρχουν ομαλές σχέσεις με όλα τα κόμματα".

    Στη δήλωση αυτή προέβη το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Δηλώσεις Βασιλείου - ΕΕ

    Λάρνακα,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Πολύ καλή μέρα" για την Κύπρο χαρακτήρισε τη χθεσινή Υπουργική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) με την Κύπρο, ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές Γιώργος Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο, όπου μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη εκπροσώπησαν την Κύπρο στη Διάσκεψη, ο κ. Βασιλείου είπε ότι οι θέσεις της ΕΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Επίτροπος για Εξωτερικές Υποθέσεις Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, είναι ότι η πρόοδος που επιτεύχθη από την ημέρα που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ότι μπορούσαν να φανταστούν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Δηλώσεις Κασουλίδη - G8

    Λάρνακα,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το περί Κύπρου απόσπασμα στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ παρέχει για πρώτη φορά διαρκή υποστήριξη στο Γ.Γ. του ΟΗΕ από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ σημείωσε ότι αν η τουρκική πλευρά δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση να προσέλθει σε συνομιλίες θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της.

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ακόμη ότι δεν θέλει να προδικάσει τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία και υπενθύμισε ότι και σε προηγούμενες συνομιλίες ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχε θέσει θέματα που ήταν εκτός των παραμέτρων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Λεμεσός - Ζωολογικός Κήπος Βελιγραδίου

    Λεμεσός,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα ζώα του κήπου του Βελιγραδίου, τα οποία απειλούνται με θάνατο, στέλλουν σήμα για βοήθεια.

    Τα ζώα ζούν χωρίς τροφή και φάρμακα και η διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι πέντε Δήμοι της μείζονος Λεμεσού, ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος και ο Κυπρο-γιουγκοσλαβικός Σύνδεσμος φιλίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΦΖ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Εργασίας - Συνδιάσκεψη Εργαζομένων Γυναικών

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συμβάλουν σημαντικά στην πλήρη εξάλειψη των διακρίσεων και γενικότερα την εφαρμογή της αρχής της ισότητας των φύλων θα προωθηθούν σταδιακά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, είπε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας.

    Μιλώντας στην 7η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών της ΣΕΚ, ο κ. Μουσιούττας ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει στις προτεραιότητες του μέτρα που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση των γυναικών στην εργασία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] Κινέζοι - Ανθρωποκτονία - Ποινή φυλάκισης

    Λεμεσός,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ποινή φυλάκισης 25 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό σε δύο Κινέζους στην υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο συμπατριωτών τους, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε χαράδρα στην περιοχή Τροοδίτισσας στις 2 Δεκεμβρίου 1998.

    Οι Γιανκ Γουάνγκ και Μπου Χουά Τσενγκ παραδέχθηκαν ενοχή και το Κακουργιοδικείο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 25 ετών για κάθε ανθρωποκτονία με τις ποινές να συντρέχουν.

    Θύματα του στυγερού εγκλήματος ήταν η Κινέζα Λου Τζιαν Χουί και ο συμπατριώτης της Τζιανγκ Μινγκ Ξία, οι οποίοι φοιτούσαν σε κολλέγιο της Λεμεσού.

    Διαβάζοντας το σκεπτικό της υπόθεσης ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Μιχαλάκης Φωτίου χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο φοβερά και αποτροπιαστικά που έχουν διαπραχθεί στην Κύπρο και που συγκλόνισε τη κοινή γνώμη.

    Με απερίγραπτη βαρβαρότητα, είπε, οι δύο κατηγορούμενοι κακοποίησαν και στραγγάλισαν τα θύματα χωρίς να δεχθούν πρόκληση και με την απλή δικαιολογία να τους πάρουν τα λίγα χρήματα που υποψιάζονταν ότι είχαν στο σπίτι τους.

    Υπέρ των κατηγορουμένων επιμέτρησε στην ποινή το νεαρό της ηλικίας τους, το λευκό ποινικό τους μητρώο και η έμπρακτη μεταμέλειά τους τόσο σε ό,τι αφορά τη συνεργασία τους με την Αστυνομία όσο και ενώπιον του Δικαστηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [07] Γενικός Εισαγγελέας - Μητροπολίτης τέως Λεμεσού

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με εξώδικη διατύπωση κατηγοριών εναντίον του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου για την υπόθεση των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, θα προχωρήσει η Γενική Εισαγγελεία της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης είπε ότι η Γενική Εισαγγελεία θα δώσει αύριο οδηγίες στην Αστυνομία να προχωρήσει με εξώδικη διατύπωση κατηγοριών εναντίον του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού για συνωμοσία προς καταδολίευση, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και απόπειρα απάτης.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [08] Πάγκαλος - Κύπρος - Ομιλία

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος φθάνει αύριο Τετάρτη στην Κύπρο, με πρόσκληση της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, για να μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στην ενότητα εκδηλώσεων της Κίνησης "Ευρωπαϊκή Ενωση - Κύπρος" και θέμα της ομιλίας του κ. Πάγκαλου θα είναι: "Κρίση των ευρωπαϊκών θεσμών και ευρωπαϊκή ενοποίηση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Εκθεση Ευρωπαϊκών Εφευρέσεων

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε ότι η Κύπρος είναι η μόνη από τις έξι υποψήφιες χώρες για ένταξη στην ΕΕ που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τις Εφευρέσεις και είπε πως με αυτό "η κυπριακή κυβέρνηση δείχνει τη δέσμευσή της στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά, για προστασία της δημιουργικότητας και των καινοτομιών σ'ολόκληρη την Ευρώπη για μια ισχυρή οικονομία".

    Τελώντας τα εγκαίνια της Εκθεσης Ευρωπαϊκών Εφευρέσεων, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η ενθάρρυνση της έρευνας και της ανάπτυξης στη βιομηχανία, στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, στα φαρμακευτικά ή τις νέες ύλες.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [10] Εισαγωγικές εξετάσεις - Μαθηματικά

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πίστωση δέκα μονάδων θα δοθεί σε όλους τους υποψήφιους εξεταζόμενους στο μάθημα "Μαθηματικά 4" των εισαγωγικών εξετάσεων μετά τη διαπίστωση ότι άσκηση που περιλαμβανόταν στην εξέταση ήταν εκτός της εξεταζόμενης ύλης.

    Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, "κατά τη διάρκεια εξέτασης διαπιστώθηκε ότι η άσκηση 1 του μέρους Β ήταν εκτός ύλης" και προσθέτει πως "η βαθμολογία της άσκησης είναι 10 μονάδες στις 100".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [11] (Κ) Κυπριακή αντιπροσωπεία - ΚΣΣΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,22/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που συζητούνται σε επιτροπές και αφορούν την Κύπρο είχε η τριμελής κυπριακή αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις εργασίες του 3ου μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον πρόεδρο της Συνέλευσης Λόρδο Ράσελ Τζιόστον.

    Κατά τη συνάντηση η κυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές Δώρο Χριστοδουλίδη, Τάκη Χατζηδημητρίου και Στάθη Κιττή, συζήτησε επίσης θέματα που άπτονται της συμμετοχής της στη Συνέλευση.

    Εξάλλου, σήμερα διεξήχθη ο πρώτος γύρος των εκλογών για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης χωρίς κανένας υποψήφιος να λάβει το απαιτούμενο από τον κανονισμό ποσοστό ψήφων, ενώ αύριο θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της εκλογής.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 June 1999 - 17:46:08 UTC