Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-06-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - Σινγκαπούρη - Νότιος Αφρική
  • [02] Κουίν - Υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου
  • [03] Καναδική Βουλή - Κυπριακό
  • [04] Γκιουρέλ - G8 - Ντενκτάς - Κυπριακό
  • [05] Rhode Island - Ψήφισμα - Κυπριακό
  • [06] Εκδήλωση - Κούρδοι - Οτσαλάν
  • [07] Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία - Λαθρομετανάστες

  • [01] ΥΠΕΞ - Σινγκαπούρη - Νότιος Αφρική

    Χονγκ Κονγκ,ΚΙΝΑ,12/06/1999 (ΚΥΠΕ της απεσταλμένης μας Μύριας Αντωνιάδου)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναχώρησε σήμερα από το Χόνγκ Κονγκ για τη Σινγκαπούρη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νότιο Αφρική για να αντιπροσωπεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, στην εγκαθίδρυση του νέου προέδρου της χώρας Τάμπο Μπέκι.

    Στη Νότιο Αφρική, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο θα έχει ουσιαστικές συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [02] Κουίν - Υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου

    Λονδίνο,Βρετανία,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζόις Κουίν, δήλωσε ότι η Βρετανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της συνεχίζουν να υπογραμμίζουν στην Τουρκία την ανάγκη σεβασμού της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Εργατικού βουλευτή, Αντριου Ντίσμορ, για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας για άσκηση πίεσης πάνω στην Τουρκία ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, η κ. Κουίν ανέφερε ότι κατά την τελευτία συνάντηση της Επιτροπής των Αναπληρωτών Υπουργών συμφωνήθηκε όπως ο Προεδρεύων της Επιτροπής στείλει επιστολή στην Τουρκία ζητώντας διευρκίνιση για τις προθέσεις της Αγκυρας για το όλο θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] Καναδική Βουλή - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Πρόεδρος της Κοινοβολευτικής Επιτροπής Φιλίας Καναδά - Κύπρου, Κάρεν Ρέντμαν, σε δήλωσή της στην καναδική Βουλή για τη συνεχιζόμενη για 25 χρόνια διαίρεσης της Κύπρου, είπε πως "είναι απαραίτητη μια δίκαιη και διαρκής λύση του κυπριακού προβλήματος για την ασφάλεια, και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ευημερία όλων των Κυπρίων".

    Ανέφερε ακόμη πως η κυπριακή κοινότητα στην περιφέρειά της, το Kitchener Centre, έχει εκφράσει την επιθυμία της για ειρήνη στην Κύπρο και είπε ότι ο Καναδάς θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο (στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού).

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] Γκιουρέλ - G8 - Ντενκτάς - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Προεδρίας της Τουρκίας, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ δήλωσε ότι δεν στέκει η ανακοίνωση της Ομάδας των Οκτώ (G8) ότι πρέπει απαραιτήτως να πραγματοποιηθούν συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο Γκιουρέλ, που βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιφέρει οποιοδήποτε όφελος και ότι αυτό που επιβάλλεται είναι η αναγνώριση της "κυριαρχίας και της ισότητας" του ψευδοκράτους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΜ)

    [05] Rhode Island - Ψήφισμα - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Γερουσία και η Βουλή της επαρχίας Rhode Island των ΗΠΑ ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο καλεί το αμερικανικό Κογκρέσο να εργαστεί για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    Στο ψήφισμα, που υποστήριξε και κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές στη Γερουσία, ο Γεριουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης και κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μίρνα Τζόρτζ, γίνεται επίσης έκκληση για χρήση "διεθνώς αποδεκτών μέσων για επίλυση της κατάστασης στην Κύπρο, περιλαμβανομένης της αποστρατικοποίησης της Κύπρου και της εγκαθίδρυσης μιας πολυεθνικής δύναμης για διασφάλιση της ασφάλειας και των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] Εκδήλωση - Κούρδοι - Οτσαλάν

    Λευκωσία,Κύπρος,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κρατώντας πανό με συνθήματα και φωτογραφίες του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπτουλάχ Οτσαλάν, 100 περίπου Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο, πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και ζήτησαν την απελευθέρωση του "Απο".

    Μερικά από τα συνθήματα που ήταν αναγραμμένα στα πανό ήταν "Ο Οτσαλάν είναι το κλειδί για την ειρήνη και τον πόλεμο", "Εξω τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και το Κουρδιστάν" και "Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς τον Οτσαλάν".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [07] Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία - Λαθρομετανάστες

    Λεμεσός,Κύπρος,12/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Διοικητής της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Στυλιανού, δήλωσε ότι έχει αποτραπεί η έλευση στην Κύπρο λαθρομεταναστών, οι οποίοι βρίκονταν σε δυο σκάφη που απέπλευσαν υπερπλήρη από το Λίβανο.

    Τα σκάφη αυτά δεν εντοπίστηκαν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Στυλιανού, η κινητοποίηση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας συνεχίζεται και τα σκάφη της βρίσκονται συνεχώς σε περιπολία.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΚ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 12 June 1999 - 12:02:14 UTC