Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-05-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστασιάδης - Εξοπλισμοί
  • [02] Βασιλείου - Εξοπλισμοί
  • [03] Γενικός Εισαγγελέας - Λυσσαρίδης
  • [04] Γενική Συνέλευση ΟΕΒ - Ομιλίες - Βραβεία
  • [05] Γενική Συνέλευση ΟΕΒ - Ομιλίες - Βραβεία (ΠΡΟΣΘΕΣΗ)
  • [06] Κινέζοι φοιτητές - Διαδήλωση - Πρεσβεία ΗΠΑ
  • [07] Ντενκτάς - Δήλωση για G8
  • [08] Κύπρος - Ισημερινός - Πρωτόκολλο
  • [09] Δάφνη Σημίτη - Διαγωνισμός Ζωγραφικής - Κύπρος
  • [10] Αναστασιάδης - Πρέσβης Κίνας
  • [11] Αναστασιάδης - Πρέσβης Κίνας

  • [01] Αναστασιάδης - Εξοπλισμοί

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε σήμερα τη θέση του κόμματός του ότι "θα πρέπει να τελειώσει ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με όσους στήριξαν, αποφάσισαν και υποστηρίζουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, δηλαδή την κυπριακή και την ελληνική κυβέρνηση".

    Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως η θέση του ΔΗΣΥ "για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τους αναγκαίους εξοπλισμούς" θα διαμορφωθεί όταν ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος και ανάλογα με τα συμπεράσματα.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολίαζε την απόφαση των Ενωμένων Δημοκρατών σύμφωνα με την οποία στη μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή, θα ψηφίσουν τους προϋπολογισμούς για την άμυνα, αλλά θα καταψηφίσουν όλα τα κονδύλια που αφορούν τις αγορές νέων οπλικών συστημάτων.

    "Το να βιάζεται η Κύπρος να προλάβει είτε θέσεις, είτε απόψεις ενός κράτους με το οποίο αποφασίσαμε να συνεργαζόμαστε", είπε, είναι ως να θέτει νάρκες στο θέμα που αποκαλείται Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται να βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν αποφάσεις και ότι δεν επείγει η συζήτηση του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.

    Μέχρι να περατωθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, "θα ήταν άσοφο να εκφέρουμε απόψεις οι οποίες αποδυναμώνουν την προσπάθεια ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης του τόπου".

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή στις διαβουλεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας - Κύπρου για αμυντικά θέματα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι "εντός των επομένων ημερών θα αρθούν οι όποιες αμφιβολίες και θα αποκρυσταλλωθούν οι όποιες απόψεις και σκέψεις γύρω από το θέμα".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [02] Βασιλείου - Εξοπλισμοί

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αποφύγει την αγορά στρατηγικών όπλων, μέσα στο 1999, ενόψει της αναμενόμενης νέας προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.

    Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του υποστηρίζει την αμυντική θωράκιση αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή προέχει η προσπάθεια για έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για εξεύρεση λύσης.

    Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την πεποίθηση των ΕΔΗ ότι "οποιοδήποτε νέο, στρατηγικής σημασίας, οπλικό σύστημα, ανάλογο με αυτό των S300, θα έδινε την αφορμή στην τουρκική πλευρά να αρνηθεί να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις".

    Ο Πρόεδρος των ΕΔΗ κλήθηκε να αναπτύξει τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του, σύμφωνα με την οποία στη μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή θα ψηφίσει τους προϋπολογισμούς για την άμυνα, αλλά θα καταψηφίσει όλα τα κονδύλια που αφορούν τις αγορές νέων οπλικών συστημάτων.

    Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε επίσης την άποψη ότι "κατά τη διάρκεια του 1999, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργαζόμενη με τα ΗΕ και στηριζόμενη στη σχετική έκκληση του ΓΓ, θα ήταν σωστό να αποφύγει την αγορά στρατηγικών όπλων και να συνεχίσει ως προς τα άλλα, την όλη της πρακτική και πολιτική ενίσχυση της άμυνας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι ΕΔΗ συμφωνούν με τη θέση του ΑΚΕΛ στο θέμα της αγοράς οπλικών συστημάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [03] Γενικός Εισαγγελέας - Λυσσαρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι ήταν δικαίωμα και υποχρέωσή του ως νομικός σύμβουλος του κράτους να αναφέρει δημοσίως τη γνώμη του, μετά τη νομική θέση που πήρε η Βουλή των Αντιπροσώπων για το διεθνές δίκαιο σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το εμπάργκο πετρέλαιο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μαρκίδης είπε ότι τον εξέπληξε το ύφος των δηλώσεων του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη για το θέμα, προσθέτοντας ότι διαφωνεί με το περιεχόμενο τους.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είχε καλέσει τον κ. Μαρκίδη "να παύσει να ασχολείται με τη Βουλή", επικρίνοντας τον για τις δηλώσεις του αναφορικά με το ψήφισμα της Βουλής για το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Ο κ. Μαρκίδης είπε ότι η είναι η Βουλή που ζήτησε τη γνώμη του, και "ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι είμαι νομικός σύμβουλος της Βουλής, ή ότι η Βουλή είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις νομικές μου συμβουλές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως", εξήγησε, "η Βουλή είχε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη γνώμη μου, και ανταποκρίθηκα. Δεν ακολούθησε η Βουλή τη γνώμη μου. Απόλυτο δικαίωμά της και σεβαστό."

    Σημείωσε ωστόσο ότι "από την ώρα, που η Βουλή η ίδια, πήρε νομική θέση κι εξέφρασε νομική άποψη για το διεθνές δίκαιο σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή αποφάσεως της ΕΕ για το πετρέλαιο, υπό την ιδιότητά μου πλέον ως νομικός σύμβουλος του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου και των υπουργών, όχι μόνο είχα δικαίωμα αλλά είχα υποχρέωση να πω δημοσίως και τη δική μου γνώμη".

    Υπογράμμισε ωστόσο ότι η γνώμη του δεν δεσμεύει τη Βουλή, "δεσμεύει όμως την κυβέρνηση".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [04] Γενική Συνέλευση ΟΕΒ - Ομιλίες - Βραβεία

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Ανδρέας Πίττας είπε ότι για να αποφύγει η Κύπρος το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, "χρειάζεται οικονομική στρατηγική με δύο στόχους" που είναι "η θεραπεία της ιδιαίτερα ανησυχητικής και η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας".

    Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, ο κ. Πίττας σημείωσε ότι η επίτευξη των δύο στόχων "δεν είναι τίποτα λιγότερο από εθνική επιταγή προς όλους, δηλαδή την κυβέρνηση, τη Βουλή, τα κόμματα και τις επαγγελματικές οργανώσεις".

    Πρόσθεσε ότι "απαιτείται εθνική συναίνεση και η συμβολή όλων στη λήψη των, ομολογουμένως, δύσκολων αποφάσεων, που είναι όμως ανάγκη να ληφθούν και πρωτίστως να υλοποιηθούν ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος".

    Ο κ. Πίττας ανέφερε ακόμα ότι "η διόρθωση των οικονομικών ανισορροπιών που εκδηλώνεται με το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, θα πρέπει να επιδιωχθεί όχι απλά με την εύκολη μέθοδο της επιβολής νέων έμμεσων φορολογιών αλλά και με την πάταξη της φοροδιαφυγής, προς αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού".

    Αναφορικά με την πορεία της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ είπε ότι απαιτείται η ανάληψη μιας συντονισμένης και τολμηρής αναπτυξιακής στρατηγικής που να έχει κύριο στόχο τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας σ' όλους τους τομείς ή κλάδους που παρουσιάζουν ενθαρρυντικές προοπτικές.

    Ο κ. Πίττας αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι επιχειρηματίες και το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την επιτυχία αυτής της καθολικής αναπτυξιακής προσπάθειας.

    Κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν να αγωνίζονται επίμονα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα να υιοθετήσει στο μέλλον "ρόλο καταλύτη" για την εισαγωγή και αφομοίωση των αλλαγών που απαιτούνται μέσα από την κυπριακή επιχείρηση και οικονομία, εγκαταλείποντας το ρόλο του απόλυτου προασπιστή των 'στερεότυπων' και των 'κεκτημένων'".

    Βασίλης Ρολόγης - ΚΕΒΕ

    Μιλώντας στη συνέλευση, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης έστειλε το μήνυμα ότι οι ημέρες που έρχονται δεν θα είναι οι καλύτερες για τον επιχειρηματικό κόσμο, λόγω της παγκοσμιοποίησης της διεθνούς οικονομίας και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος στην πορεία ένταξης προς την ΕΕ.

    Πρόσθεσε ότι το ΚΕΒΕ κατανοεί τις δυσκολίες και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο πιστεύει πως ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να οδηγηθεί σε νέες επιτυχίες μέσα στον 21ο αιώνα.

    Ο κ. Ρολόγης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας θα κάνει το καθήκον του και θα οικοδομήσει ένα νέο προφίλ για την κυπριακή οικονομία, που θα αποτελέσει το διαβατήριο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών

    Στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ διαβάστηκε επίσης χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ιάσωνα Στράτου, για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας και την πορεία της προς την ΟΝΕ.

    Οπως αναφέρει, η οικονομική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ορθή κατεύθυνση και είχε θετικά αποτελέσματα, όπως τη μείωση του πληθωρισμού, τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την ταχύτερη άνοδο του ΑΕΠ.

    "Σήμερα μπορούμε να προσβλέπουμε στην ικανοποίηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ", συμπληρώνει.

    Αναφέρει ακόμα ότι ο ΣΕΒ, αφού μελέτησε τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε στο συμπέρασμα πως "έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργεί η υιοθέτηση του κοινοτικού κεκτημένου".

    Προσθέτει ότι "η κυπριακή κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της δημιουργίας σταθερού μακροοικονομικού περιβάλλοντος και ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος".

    Ευρωπαϊκό Βραβείο - ΟΕΒ (1998)

    Στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, απένειμε σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις το "Ευρωπαϊκό Βραβείο" ΟΕΒ για το 1998.

    Στις μεγάλες επιχειρήσεις, με 100 και πλέον εργοδοτουμένους, βραβεύτηκαν η βιομηχανία υπόδησης "Alfa Shoe Co. Ltd." και η βιομηχανία υποκαμίσων "S.G.S Stylla Bros Ltd.".

    Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με λιγότερους από 100 εργοδοτουμένους, βραβεύτηκαν η βιομηχανία κατασκευής φίλτρων για μηχανές εσωτερικής καύσης "Alco Filters (Cyprus) Ltd." και η βιομηχανία κατασκευής μπαταριών αυτοκινήτων "Panos Englezos (Manufacturers) Ltd.".

    Δόθηκε επίσης έπαινος στη βιομηχανία παραγωγής μεταλλικού χαλκού "Hellenic Copper Mines Ltd.".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [05] Γενική Συνέλευση ΟΕΒ - Ομιλίες - Βραβεία (ΠΡΟΣΘΕΣΗ)

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παρακαλούμε όπως η πρώτη παράγραφος διαβαστεί ως εξής: "Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Ανδρέας Πίττας είπε ότι για να αποφύγει η Κύπρος το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, "χρειάζεται οικονομική στρατηγική με δύο στόχους", που είναι "η θεραπεία της ιδιαίτερα ανησυχητικής δημοσιονομικής κατάστασης και η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας". Προστίθονται οι λέξεις: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [06] Κινέζοι φοιτητές - Διαδήλωση - Πρεσβεία ΗΠΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κινέζοι φοιτητές και πολίτες που ζουν στην Κύπρο, διαδήλωσαν σήμερα ειρηνικά έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία κατά του βομβαρδισμού της πρεσβείας της χώρας τους στη Γιουγκοσλαβία από ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα.

    Οι εκατόν περίπου Κινέζοι φοιτητές και πολίτες φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Γιατί σκοτώσατε τους συμπατριώτες μας;"

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [07] Ντενκτάς - Δήλωση για G8

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε ανάμιξη της Ομάδας των οκτώ (G8) στις προσπάθειες επανέναρξης του δικοινοτικού διαλόγου για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε προκλητικές δηλώσεις του στην τηλεόραση του Ρόιτερ, στην Τουρκία, ο Ντενκτάς είπε συγκεκριμένα: "Λέμε στους G8, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία να μην αναμιχθούν. Αν το κάνετε τότε θα δοθούν ελπίδες στους Ελληνοκύπριους να συνεχίσουν το λανθασμένο δρόμο τους".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [08] Κύπρος - Ισημερινός - Πρωτόκολλο

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κύπρος και Ισημερινός υπέγραψαν πρωτόκολλο το οποίο προνοεί τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ή και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Το Πρωτόκολλο υπεγράψαν στο Κίτο του Ισημερινού ο Πρέσβης της Κύπρου, Αλέξανδρος Βίκης και ο ΥΠΕΞ της χώρας, Χοσέ Αγιάλα Λάσσο. Προνοεί τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της συζήτησης θεμάτων διμερών σχέσεων και διεθνών εξελίξεων κοινού ενδιαφέροντος με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων και της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισημερινού.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Λάσσο ο κ. Βίκης τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για επανάληψη των συνομιλιών προς επίλυση του προβλήματος.

    Ο κ. Λάσσο διαβεβαίωσε τον κ. Βίκη για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ισημερινού στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού και για τη σταθερή υποστήριξη στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ που προνούν για μια ανεξάρτητη ομόσπονδη Κύπρο με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΧ)

    [09] Δάφνη Σημίτη - Διαγωνισμός Ζωγραφικής - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Δάφνη Σημίτη, φθάνει αύριο στην Κύπρο με σκοπό να παραστεί στην τελετή απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής και Εκθεσης Ιδεών "Η μοιρασμένη Λευκωσία", που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" την ερχόμενη Πέμπτη 13 Μαίου.

    Ο διαγωνισμός διεξήχθη μεταξύ δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Αττικής υπό την αιγίδα της κ. Σημίτη και μεταξύ αντιστοίχων ακριτικών σχολείων της πόλης της Λευκωσίας, με πρωτοβουλία της κ. Ολγας Δημητριάδου, συζύγου του Δημάρχου της Λευκωσίας.

    Η κ. Σημίτη αναχωρεί από την Κύπρο στις 14 Μαίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [10] Αναστασιάδης - Πρέσβης Κίνας

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βαθειά συμπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού προς τον λαό της Κίνας και τις οικογένειες των θυμάτων του βομβαρδισμού της κινεζικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Γιν Ζουοτζίν, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει "την ανεπιφύλακτη καταδίκη της χρήσης πολεμικών μέσων για την επίλυση πολιτικών διαφορών" και εκφράζει την ελπίδα ότι "οι απολογίες των χωρών του ΝΑΤΟ θα οδηγήσουν στην κατανόηση των ευθυνών τους για τη διαφύλαξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [11] Αναστασιάδης - Πρέσβης Κίνας

    Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βαθειά συμπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού προς τον λαό της Κίνας και τις οικογένειες των θυμάτων του βομβαρδισμού της κινεζικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Γιν Ζουοτζίν, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει "την ανεπιφύλακτη καταδίκη της χρήσης πολεμικών μέσων για την επίλυση πολιτικών διαφορών" και εκφράζει την ελπίδα ότι "οι απολογίες των χωρών του ΝΑΤΟ θα οδηγήσουν στην κατανόηση των ευθυνών τους για τη διαφύλαξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 12 May 1999 - 12:02:17 UTC