Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Συναντήσεις
  • [02] Μαρκίδης - Διαπιστευτήρια - Φινλανδία
  • [03] Αρχιεπίσκοπος - Εγκύκλιος
  • [04] Αρχιεπίσκοπος - Τηλεγραφήματα
  • [05] Κωνσταντίνου - Αποστολή Κυπριανού - Βελιγράδι
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Αβντέγιεφ
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Πασχαλινό μήνυμα (Εμπάργκο)
  • [08] ΔΗΚΟ - Πασχαλινό μήνυμα
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Κάρογιαν - Βελιγράδι
  • [10] Αμερικανοί στρατιώτες - Ρωσία - Ισραήλ - Απελευθέρωση
  • [11] ΝΕΟ - Πασχαλινό μήνυμα

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Συναντήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Αβτέγιεφ, συναντάται σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Αργότερα το βράδυ θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία της Παναγίας στην Παλλουριώτισσα.

    Το Σάββατο, στις 11.30 μμ ο Πρόεδρος Κληρίδης θα παρακολουθήσει τη λειτουργία της Ανάστασης στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου και στις 12.30 μμ θα παρακαθήσει σε δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

    Την Κυριακή το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα στρατόπεδα "Ηλία Παπακυριακού" στην Αθαλάσσα, "Σταυριανάκου" της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, και "Τάσου Μάρκου" στην Κλήρου.

    Την Τρίτη το πρωί θα δεχθεί την Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους και αργότερα θα επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ στην Ξυλοτύμπου.

    Γύρω στο μεσημέρι θα τελέσει τα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στη Δεκέλεια.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

    [02] Μαρκίδης - Διαπιστευτήρια - Φινλανδία

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωσή του για τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για δίκαιη λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου καθώς και για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε ο Φινλανδός Πρόεδρος, Μάρτι Αχτισάρι, στον Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία, Λεωνίδα Μαρκίδη.

    Ο κ. Μαρκίδης, ο οποίος επέδωσε χθες σε ειδική τελετή, τα διαπιστευτήριά του στον κ. Αχτισάρι ως ο πρώτος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Φινλανδία με έδρα το Ελσίνκι, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας.

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών, το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ιδιαίτερα εν όψει της επικείμενης φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

    [03] Αρχιεπίσκοπος - Εγκύκλιος

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ: ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

    Η Ανάσταση του Κυρίου ενισχύει την πίστη για αγώνα μέχρι την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην Πασχαλινή του εγκύκλιο.

    "Οφείλουμε να σηκώσουμε το σταυρό και να εκπληρώσουμε το χρέος με την πίστη, την πίστη πως δεν υπάρχουν αδύνατα για εκείνον που αγωνίζεται για το δίκαιο", τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

    Καλεί τους Ελληνες της Κύπρου να σηκώσουν "το σταυρό του μαρτυρίου, που τα ξένα συμφέροντα επέβαλαν πάνω στους ώμους μας", προσθέτοντας ότι η Ανάσταση του Χριστού προοιωνίζεται την ανάσταση κάθε αγωνιστή της ιδέας, κάθε προασπιστή της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

    "Ας στήσουμε ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορούμε, το λάβαρο της αντίστασης στα σχέδια των οποιωνδήποτε ξένων ή ντόπιων, που προσπαθούν να σαμποτάρουν, να υποσκάψουν, να αλλοιώσουν και να νοθεύσουν τους σκοπούς του αγώνα μας", υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

    Επεσήμανε ότι "ο αγώνας μας είναι για ολόκληρη την Κύπρο, για απελευθέρωση όλων των σκλαβωμένων εδαφών μας".

    "Φωτισμένοι με αυτό το φως της Ανάστασης, ας μορφώσουμε μέσα σ' αυτό την ατομική, αλλά και την εθνική μας πορεία. Πιασμένοι χέρι χέρι, ας οδεύσουμε προς της ψυχής το ξεσκλάβωμα και της πατρίδας", αναφέρει στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και καταλήγει με την ευχή "ο Αναστάς Χρίστος έστω βοηθός στον αγώνα μας αυτόν".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [04] Αρχιεπίσκοπος - Τηλεγραφήματα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Μεγάλο Σάββατο (εφημερίδες) ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Κυριακή του Πάσχα (ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί)

    Τηλεγραφήματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Ελλάδας, Κωστή Στεφανόπουλο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Σημίτη, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εύχεται όπως ο Αναστάς Χριστός να ευλογεί τον Πρόεδρο Κληρίδη και να τον ενισχύει στο έργο του για απελευθέρωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

    Στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Μακαριότατος εύχεται όπως τους ευλογεί ο Αναστάς Χριστός και τους καλεί να μην λησμονήσουν ότι ο ελληνισμός της Κύπρου ανέρχεται το Γολγοθά του μαρτυρίου και προσδοκεί τη συμπαράστασή τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] Κωνσταντίνου - Αποστολή Κυπριανού - Βελιγράδι

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εντός τεσσάρων ωρών θα πραγματοποιηθούν οι επαφές του του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού, στο Βελιγράδι, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες διαβουλεύσεις τοποθετούνται στο χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων ωρών.

    Οπως είπε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ πρόκειται για εκτίμηση του ιδίου του Προέδρου της Βουλής.

    Κατά το δείπνο, που παρατέθηκε χθες το βράδυ από τους Προέδρους του γιουγκοσλαβικού Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και υπήρξε γενικότερη συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα, αλλά "το ειδικό θέμα δεν αγγίχθηκε".

    Το θέμα της αποστολής του στο Βελιγράδι "είναι αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας", είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

    Κατά τη χθεσινή νύχτα, ο Πρόεδρος της Βουλής παρέμεινε στο ξενοδοχείο στο Βελιγράδι και ήταν μια εμπειρία για εκείνον, είπε ο κ. Κωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι κατά τις αυγινές ώρες υπήρξαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ είπε ότι χθες το βράδυ δεν υπήρξε άμεση επαφή με τις ΗΠΑ, αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται "σε έμμεση επικοινωνία μέσω κάποιων καναλιών".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Αβντέγιεφ

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό και οι διεθνείς εξελίξεις συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Αβντέγιεφ, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο για σύντομη επίσκεψη.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβντέγιεφ δήλωσε ότι "η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στο Κυπριακό, την κατάσταση στον κόσμο και σε φλέγοντα ζητήματα του σημερινού κόσμου" και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για "την περιεκτική και πολύ χρήσιμη συζήτηση" με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ανέφερε επίσης ότι εξήγησε "πολύ λεπτομερώς" τη θέση της Ρωσίας και του Προέδρου Γέλτσιν για την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, προθέτοντας ότι "διαπιστώσαμε πως οι θέσεις των δυο χωρών βρίσκονται πολύ κοντά και στοχεύουν στη γρήγορη εξεύρεση λύσης αυτού του προβλήματος".

    Σύμφωνα με τον κ. Αβντέγιεφ, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε "πολύ χρήσιμες ιδέες" όσον αφορά τους τρόπους ειρηνικής διευθέτησης του Γιουγκοσλαβικού.

    "Εμείς εκτιμούμε πολύ τις σκέψεις και ιδέες του και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές", σημείωσε ο κ. Σεργκέιφ.

    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης.

    Από ρωσικής πλευράς παρευρέθηκαν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Ρωσίας για το Κυπριακό, Βλαντιμίρ Τσιζόφ και ο Ρώσος Πρέσβης, Γκεόργκι Μουράτοφ.

    Ο Ρώσος Αναπληρωτής ΥΠΕΞ αναχωρεί νωρίς το απόγευμα από το νησί.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΑ/ΜΜ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Πασχαλινό μήνυμα (Εμπάργκο)

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Σάββατο 7.00 μ.μ.

    Τη ελπίδα για την Ανάσταση της Κύπρου και την επανένωση του νησιού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης με το πασχαλινό του μήνυμα.

    "Πιστεύουμε και ελπίζουμε στη δική μας Ανάσταση, στην Ανάσταση που θα μας απαλλάξει από την κατοχή, θα επανενώσει το μοιρασμένο νησί και θα αποκαταστήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα κράτος αποστρατιωτικοποιημένο, ασφαλές και ενταγμένο στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οπως είπε, "οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας συνεργάζονται και αγωνίζονται μαζί, αδελφικά και με ομοψυχία, γι' αυτή την Ανάσταση της Κύπρου" και εξέφρασε ευγνωμοσύνη "στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ελληνες αδελφούς γι' αυτή την ανιδιοτελή και έμπρακτη, την πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθειά τους".

    Με την ευκαιρία του Πάσχα, ο Πρόεδρος Κληρίδης απηύθυνε θερμές ευχές για υγεία και ευτυχία προς όλους και "ιδιαίτερα προς τους παθόντες της τουρκικής ειβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, τους εγκλωβισμένους, τους πρόσφυγες και τις οικογένειες των αγνοουμένων".

    Ευχήθηκε "σύντομη επίλυση του προβλήματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, με την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [08] ΔΗΚΟ - Πασχαλινό μήνυμα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο κυπριακός ελληνισμός προσδοκεί την ημέρα της Ανάστασης με επιμονή στο δίκαιό του, με πίστη σε αρχές και αξίες, με επιμονή και καρτερικότητα αλλά και αποφασιστικότητα, αναφέρει το ΔΗΚΟ στο πασχαλινό του μήνυμα.

    "Η ειρήνη και η ελευθερία είναι μόνιμοι στόχοι του και όσο και αν οι σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι συνεχίζουν να νίπτουν τα χείρας, ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να συνεχίσει αταλάντευτος τον αγώνα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης και της λύτρωσης", υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ.

    Σημειώνει ότι "ο κυπριακός ελληνισμός, που για 25 τώρα χρόνια πορεύεται προς το Γολγοθά, διατηρεί τις ελπίδες και την πίστη του ότι αυτό το διαρκές μαρτύριό του θα το διαδεχθεί η Ανάσταση και η δικαίωση".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [09] Πρόεδρος Βουλής - Κάρογιαν - Βελιγράδι

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ώρα της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού, με το Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δεν έχει καθοριστεί ακόμη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου του του Προέδρου της Βουλής, Μάριος Κάρογιαν.

    Ο κ. Κάρογιαν, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κυπριανού στο Βελιγράδι, είπε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένει να ειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς για το χρόνο της συνάντησης.

    Οι συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής στο χθεσινοβραδινό δείπνο έγιναν σε "πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα", είπε ο κ. Κάρογιαν, σημειώνοντας ότι έγιναν "πολύ καλές αναφορές από όλους τους συνδαιτυμόνες".

    Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε βομβαρδισμένες περιοχές έξω από το Βελιγράδι.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [10] Αμερικανοί στρατιώτες - Ρωσία - Ισραήλ - Απελευθέρωση

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Ισραήλ εργάζεται εντατικά με τη Ρωσία με στόχο να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, που κρατούνται από το γιουγκοσλαβικό στρατό, σύμφωνα με το γραφείο το Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Αριέλ Σιαρόν, ο οποίος συναντάται σήμερα με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μάντλιν Ολμπραϊτ.

    Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας "Τζερούσαλεμ Ποστ", το γραφείο του κ. Σιαρόν ανακοίνωσε χθες ότι εργάζεται με το Ρώσο ΥΠΕΞ Ιγκόρ Ιβάνοφ σε μια προσπάθεια να πείσει το Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να απελευθερώσει τους τρεις Αμερικανούς.

    "Ο κ. Σιαρόν, μέσω μεσολαβητή, είναι ενεργά αναμεμειγμένος με τη ρωσική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες ώστε να την επηρεάσει να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των Αμερικανών στρατιωτών, που κρατούνται στη Γιουγκοσλαβία," αναφέρει η σχετική δήλωση του εκπροσώπου του Σιαρόν.

    Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ο Σιαρόν, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Κυριακή για να συναντήσει το Ρώσο ομόλογό του, ανέλαβε την αποστολή αυτή, χωρίς να είναι σε γνώση των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Σιαρόν ζήτησε από τον Ιβάνοφ όπως η ρωσική κυβέρνηση ασκήσει όλη την επιρροή της επί της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης ώστε να απελευθερώσει τους τρεις Αμερικανούς. Ο Σιαρόν ενεργεί σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σιαρόν, ο Ιβάνοφ είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα μελετήσει το αίτημα σοβαρά και θα αποφασίσει για το τί θα πράξει. Ο Ιβάνοφ φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι της άποψης ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις Αμερικανοί.

    Εξάλλου, μια άλλη ισραηλινή εφημερίδα, η "Χάαρετζ", αναφέρεται εκτενώς στις συνεχώς βελτιούμενες σχέσεις Ισραήλ - Ρωσίας, σημειώνοντας ότι το κλειδί στις εκλογές του Ισραήλ το Μάιο είναι οι Ρώσοι που ζουν στο Ισραήλ και αφήνει σαφώς να νοηθεί ότι διάφορες κινήσεις του Πρωθυπουργού του Ισραήλ εντάσσονται στην εξασφάλιση των ψήφων των Ρώσων του Ισραήλ.

    Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Νετανιάχου ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να βοηθήσει τη Ρωσία και την Ουκρανία.

    Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ σε δέκα περίπου μέρες ενώ ο Σιαρόν θα επισκεφθεί τη Μόσχα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Θα είναι η τρίτη επίσκεψη σε λιγότερο από δύο μήνες, παρατηρεί η εφημερίδα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [11] ΝΕΟ - Πασχαλινό μήνυμα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) με την ευκαιρία του Πάσχα καλούν κάθε Κύπριο πολίτη να παραμείνει συμπαραστάτης και συμπορευτής μέχρι την Ανάσταση.

    Με πασχαλινό μήνυμά τους οι ΝΕΟ καλούν τον "κυπιρακό ελληνισμό να αντισταθεί ιδιαίτερα σε λύσεις χωριστικές που προωθούνται με τα κελεύσματα των Αμερικανών, τις επιτηδευμένες παροτρύνσεις κάποιων Ευρωπαίων μεσολαβητών - ανδρεικέλων της Αμερικής και φυσικά, τη δύναμη της βίας του Τούρκου κατακτητή".

    Οι ΝΕΟ εύχονται "οι πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και της δικαιοσύνης να επικρατήσουν για τον κυπριακό λαό, τους Σέρβους αμυνόμενους και πρόσφυγες κατατρεγμένους, τους Κούρδους αλλά και τους όπου γης εξαθλιωμένους, καταπιεσμένους και αδικημένους, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 9 April 1999 - 13:02:14 UTC