Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεμινάριο - Ανθρώπινα δικαιώματα
  • [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Χριστόφιας
  • [03] Βενιζέλος - Επίσημη Επίσκεψη
  • [04] Κύπρος - Επιχειρηματικό συνέδριο
  • [05] Μόσχα - 100η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη
  • [06] Αφιξη Ομήρου - Αμυνα
  • [07] Ελληνες βουλευτές - Αφιξη
  • [08] Κυπριακό - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Ζήνωνας Κιτιέας
  • [10] Ρολάνδης - Μητροπολίτης Λεμεσού
  • [11] Θεοδώρου - Επιτροπή Νομικών Διακ. Ενωσης
  • [12] Μητροπολίτης Λεμεσού - Νίνα Πέτρος - Δηνάρια

  • [01] Σεμινάριο - Ανθρώπινα δικαιώματα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Σεμινάριο με θέμα "Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ενωση" διοργανώνει στην Κύπρο ο Διεθνής Σύνδεσμος για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο και η Διεύθυνση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

    Την έναρξη του σεμιναρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και θα το προσφωνήσουν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Λουκής Λουκαϊδης και Χρήστος Κληρίδης αντιστοίχως, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, καθώς κι εκπρόσωπος του ΣτΕ.

    Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Λεμεσού το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως "Η αρχή της ίσης μεταχείρισης ή της μή διάκρισης ως μια πτυχή των βασικών δικαιωμάτων της νομολογίας του Δικαστηρίου" που θα παρουσιάσει ο Φεντερίκο Μαντσίνι, Δικαστής του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, και "Τα ανθρώπινα δικαιώματα στις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης", το οποίο θα αναπτυχθεί από τον καθηγητή Αλαν Ρόσας, κύριο νομικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, Αντιπρόεδρος του νέου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα αναπτύξει το θέμα "Νομοθεσία της ΕΕ και η νομολογία του Στρασβούργου", ενώ ο καθηγητής Τζορζ Ρος, μέλλων δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα μιλήσει για τη "Νομοθεσία των ΜΜΕ στο πλαίσιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    Θα συζητηθεί, επίσης, το θέμα "Ο ρόλος της ΕΕ και η πολιτική της για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πολυμερή βήματα, περιλαμβανομένου και του Συμβουλίου της Ευρώπης", με κύριο ομιλητή τον Αντριου Κλάπαμ, βοηθό καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Χριστόφιας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε σήμερα ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέγνωσε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο τις εκθέσεις των Πρέσβεων της Κύπρου στα πέντε μόνιμα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τις επαφές τους γύρω από το θέμα της πρότασης του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδία.

    Ο κ. Στυλιανίδης απαντούσε στις επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, που προβάλλονται σήμερα στην εφημερίδα "Χαραυγή", σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν έθεσε υπόψη του Εθνικού Συμβουλίου επαρκή στοιχεία για να ληφθεί απόφαση κατά πόσο η Δημοκρατία θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Οπως ανέφερε, ο Πρόεδρος Κληρίδης, μόλις έλαβε το κείμενο των δηλώσεων Ντενκτάς και αφού έδωσε άμεση και σαφή απάντηση με προσωπικές του δηλώσεις, έδωσε οδηγίες στους Πρέσβεις της Κύπρου στις πρωτεύουσες των κρατών μονίμων μελών του ΣΑ να έλθουν σε επαφή με τα αντίστοιχα Υπουργεία Εξωτερικών και την ευρωπαϊκή προεδρία και να διαπιστώσουν τις θέσεις τους απέναντι στις προτάσεις του κατοχικού ηγέτη.

    Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τους Πρέσβεις των μονίμων μελών του ΣΑ και αφού τους ενημέρωσε προέβη σε διαβήματα.

    "Οι εκθέσεις των αρμοδίων Πρέσβεων ανεγνώσθησαν από τον Υπουργό Εξωτερικών στο Εθνικό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο εκτιμήθηκε από τα μέλη του. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με την υποστήριξη που η κυβέρνηση προσδοκεί να έχει στη Γενική Συνέλευση από χώρες του Κινήματος των Αδεσμεύτων και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό χωρών", τόνισε ο Εκπρόσωπος.

    Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι το Εθνικό Συμβούλιο κατέληξε στην άποψη ότι θα πάρει οριστικές αποφάσεις στο θέμα της προσφυγής, αμέσως μετά τη μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας στη Νέα Υόρκη και αφού διερευνυθούν συλλογικά όλα τα δεδομένα.

    Σε ότι αφορά ειδικά το Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα να σταθμιστεί εκ νέου ποιά θα είναι η αντίδραση των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε προσπάθεια αλλοίωσης των ψηφισμάτων του Ιουνίου 1178 και 1179.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις επαφές που είχε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Αδεσμεύτων με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν.

    Ο Εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει το συμπέρασμα των Πρέσβεων από τις επαφές τους με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Αρνήθηκε ακόμη να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινής" που σχετίζεται με αναθεωρημένο συμβόλαιο για τους πυραύλους S300.

    "Η πυραυλολογία, είτε γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα, εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα", επανέλαβε και σήμερα ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [03] Βενιζέλος - Επίσημη Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Για διήμερη επίσημη επίσκεψη φθάνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Κύπρο ο Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Λυκούργου Κάππα.

    Κατά την εδώ επίσκεψή του, ο Ελληνας Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

    Ο κ. Βενιζέλος θα δώσει διάλεξη στην Πύλη Αμμοχώστου με θέμα "Πολιτιστική Ολυμπιάδα και η θέση της Ελλάδας στη διεθνή πολιτιστική συνεργασία", θα υπογράψει με τον κ. Κάππα πρωτόκολλο συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα και θα δώσει με τον Κύπριο ομόλογό του κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Επίσης, ο Ελληνας Υπουργός Πολιτισμού, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, που επίσης θα επισκέπτεται την Κύπρο τις ίδιες μέρες, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και θα του παραδώσει την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκομούσας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [04] Κύπρος - Επιχειρηματικό συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει τον Οκτώβρη επιχειρηματικό συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες απ' όλον τον κόσμο, για να συμβουλεύσουν χώρες που σκοπεύουν να εγκαθιδρύσουν τα δικά τους επιχειρηματικά κέντρα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του Συνεδρίου, ο Κύπριος επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Αντώνης Πιερίδης ανέφερε ότι θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, διότι όλοι αντιμετωπίζουν την πρόκληση της τεχνολογικής προόδου, της παγκοσμιοποίησης και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

    Το διήμερο συνέδριο, που θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου και ονομάζεται "Επιχειρηματικά Κέντρα του Μέλλοντος", θα καλύψει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν μία χώρα, η οποία προσβλέπει στο να καταστεί επιτυχές επιχειρηματικό κέντρο. Οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα αναφερθούν σε διεθνή νομικά και οικονομικά θέματα.

    Ο κ. Πιερίδης χαρακτήρισε το συνέδριο "ασυνήθιστο", προσθέτοντας ότι ενώ παρόμοια έχουν σκοπό να προωθήσουν την ίδια τη χώρα που τα διοργανώνει, εντούτοις αυτό "φέρνει κοντά τόσο τους διεθνείς εμπειρογνώμονες για το τί απαιτεί το επιχειρηματικό κέντρο του μέλλοντος, όσο και αντιπροσώπους από πολυάριθμες χώρες, που επιθυμούν να δημιουργήσουν τα δικά τους κέντρα".

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι η Κύπρος δεν αναμένει να ευημερήσει μόνο από την αναγνώρισή της ως διεθνές κέντρο υπεράκτιων εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το τί θα φέρει ο επόμενος αιώνας, προσθέτοντας ότι "κι εμείς πρέπει να μάθουμε", όπως και όλα τα άλλα επιχειρηματικά κέντρα.

    Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ είπε, επίσης, ότι αναμένονται να συμμετάσχουν στο συνέδριο αντιπρόσωποι από τον Αραβικό Κόλπο, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική και ακόμα και την Απω Ανατολή, εκπροσωπώντας διάφορες κυβερνητικές, ημικρατικές, νομικές, λογιστικές και οικονομικές οργανώσεις. Θα συμμετάσχουν, επίσης, στελέχη μικρότερων επιχειρήσεων.

    Αναφέρουμε ότι το συνέδριο διοργανώνεται από την Κεντρική Τράπεζα, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Υπεράκτιων Επιχειρήσεων, το Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών, και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [05] Μόσχα - 100η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η εφαρμογή των προτάσεων Ντενκτάς δεν μπορεί να οδηγήσει παρά μόνο στη δημιουργία δύο προτεκτοράτων και να μονιμοποιήσει τη διαίρεση της Κύπρου, τόνισε ο βουλευτής Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κυπριακού, που συνήλθε στο πλαίσιο της 100ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης στη Μόσχα.

    Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυπριακή αντιπροσωπεία μαζί με το βουλευτή Ανδρέα Φιλίππου, στη συνεδρία της Επιτροπής, αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει η Τουρκία στην Κύπρο.

    Υπογράμμισε ότι οι Κύπριοι πολίτες δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν και οι άλλοι λαοί στον κόσμο, αφού στην εφαρμογή της δικαιοσύνης δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    Αναφερόμενος στη στάση της τουρκικής πλευράς, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι θέσεις που έχει υιοθετήσει περί αναγνώρισης "δύο κρατών" στην Κύπρο είναι εντελώς αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Φιλίππου τόνισε ότι το Κυπριακό θα μπορούσε εύκολα να λυθεί αν εφαρμόζονταν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Πρόσθεσε ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει αυτό, αλλά ο Ντενκτάς παραβιάζει και τις συμφωνίες που ο ίδιος υπέγραψε.

    Εξάλλου, η κυπριακή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Δώρος Θεοδώρου, Στάθης Κιττής και Ανδρούλα Βασιλείου, είχε σήμερα συνάντηση με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γέγκορ Στρόεβ.

    Κατά τη συνάντηση στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στην Κύπρο, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, κ. Αναστασιάδης, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση του κυπριακού λαού για τη σταθερή υποστήριξη της Ρωσίας στην υπόθεση της Κύπρου.

    Ο κ. Στρόεβ επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας του να προσφέρει κάθε βοήθεια για προώθηση μιας δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ρωσίας, καθώς και το θέμα της διπλής φορολογίας για το οποίο εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα διευθετηθεί με τρόπο που να ικανοποιεί τα συμφέροντα των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] Αφιξη Ομήρου - Αμυνα

    Λάρνακα,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Δεν μπορεί το Ισραήλ να δηλώνει ότι η στρατιωτική του συνεργασία με την Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών, τη στιγμή που ενισχύει την Τουρκία, η οποία λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου, κατά την επιστροφή του από την Κέρκυρα.

    Αναφερόμενος στους πυραύλους S300, ο κ. Ομήρου είπε ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και της σύσκεψης των Αθηνών.

    Πύραυλοι S300

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι συμφωνήθηκε με τη ρωσική εταιρεία κατασκευής των πυραύλων S300 η αναβολή για δύο μήνες της παραλαβής των πυραύλων και η αποθήκευσή τους, που θα στοιχίσει ένα εκατομμύριο λίρες το μήνα, ο κ. Ομήρου είπε ότι "επί του θέματος ισχύουν απολύτως οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και της σύσκεψης των Αθηνών".

    Οσον αφορά την πιθανότητα αποθήκευσης των πυραύλων, ο κ. Ομήρου είπε: "Ουδέν τούτου αναληθέστερο".

    Αρνήθηκε, εξάλλου, να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που "άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας", όπως είπε.

    Ο κ. Ομήρου επανέλαβε μόνο ότι "ισχύουν απολύτως οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, όπως διατυπώθηκαν και στη σύσκεψη των Αθηνών, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής Κυβέρνησης".

    Στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας - Ισραήλ

    Κληθείς να σχολιάσει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, ο κ. Ομήρου είπε ότι "είμαστε στο ίδιο μήκος κύμματος με την ελληνική Κυβέρνηση, ότι είμαστε εναντίον των αξόνων στην περιοχή".

    "Εμείς είμαστε υπέρ συλλογικών συστημάτων ασφάλειας που θα καλύπτουν όλους τους λαούς της περιοχής", τόνισε.

    Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι "δεν είμαστε υπέρ αξόνων, οι οποίοι εν δυνάμει λειτουργούν αποσταθεροποιητικά στην περιοχή".

    Στη συνέχεια, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει "καλές σχέσεις" με το Ισραήλ, αλλά επεσήμανε ότι "μας βρίσκει αντίθετους η στρατιωτική συνεργασία σε μορφή στρατιωτικού άξονα, όπως τον ονομάζουν, μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας".

    Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι "δεν είναι δυνατό το Ισραήλ να κάνει αυτές τις δηλώσεις ότι δεν στρέφεται εναντίον μας ή εναντίον άλλων λαών της περιοχής αυτή η συνεργασία, και από την άλλη να ενισχύεται ουσιαστικά μια χώρα, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην περιοχή, όπως είναι η Τουρκία".

    Τσοχατζόπουλος - Επίσκεψη

    Σε ερώτηση εάν θα επισκεφθεί την Κύπρο τον Οκτώβριο ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο κ. Ομήρου απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

    Εθνικό Συμβούλιο - Εγγραφο

    Κληθείς να αναφέρει γιατί επέδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο κειμένο, στο οποίο δίδεται η εικόνα των κατοχικών δυνάμεων, της διάταξής τους και της επιθετικής τους υφής, ο κ. Ομήρου είπε ότι "η πολιτική ηγεσία είναι αρκετά υπεύθυνη και θα πρέπει να ενημερώνεται επί όλων των πτυχών, τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής πραγματικότητας στον τόπο.

    Μήνυμα προς λαό

    Σε ερώτηση ποιό μήνυμα δίδει στον κυπριακό λαό, ο κ. Ομήρου είπε: "Μήνυμα ψυχραιμίας, νηφαλιότητας, μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση Ελλάδα και Κύπρος βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεννόηση, σε συμπαράταξη, για την αντιμετώπιση των όποιων κινδύνων".

    "Εμείς", συνέχισε, "Ελλάδα και Κύπρος, δίνουμε μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή", προσθέτοντας ότι "αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με απόλυτη ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με απόλυτη αποφασιστικότητα".

    Κέρκυρα - Εκδηλώσεις

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι επιστρέφει από την Κέρκυρα, όπου είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδας και Κύπρου.

    Είπε, επίσης, ότι στην εκδήλωση μίλησε ο ίδιος, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος.

    "Αναφερθήκαμε", είπε, "στα εθνικά θέματα και το Κυπριακό", προσθέτοντας ότι τους δόθηκε "για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την απόλυτη συμπαράταξη του ελληνικού λαού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης προς τον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση".

    Είπε, επίσης, ότι είχε "μακρά συνάντηση" με τον κ. Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς τους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [07] Ελληνες βουλευτές - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Τουρκία φαίνεται να έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία της και θα πρέπει το δυτικό μέτωπο να είναι ενεργητικά παρών στην κατάσταση που διαμορφώνεται με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του σώματος, Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος ηγείται αντιπροσωπείας της Επιτροπής, που έφθασε σήμερα στην Κύπρο για επαφές.

    Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι "η έναρξη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο είναι ασφαλώς το υπ' αριθμόν ένα εθνικό μας πρόβλημα".

    Είπε, επίσης, ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου "έχει δυσκολίες" και αναφέρθηκε "στην προσπάθεια μιας κοινής στρατηγικής και σύμπλευσης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων", προσθέτοντας ότι η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια σχετικής "δημιουργικής" συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι "υπάρχουν τα γενικότερα προβλήματα", δηλαδή το Κυπριακό, το οποίο "έρχεται κι επανέρχεται στην επικαιρότητα", καθώς και η "εντεινόμενη προκλητικότητα από πλευράς της Τουρκίας, η οποία φαίνεται ότι έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία της και νομίζω ότι το δυτικό μέτωπο θα πρέπει πάντα να είναι παρών, όχι παθητικά αλλά ενεργητικά".

    Σε ερώτηση σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι "στις συναντήσεις μας που κάνουμε με τις αντίστοιχες Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων", η στάση της Ελλάδας είναι "στην κοινή γραμμή με την κυπριακή στάση".

    Αναφερόμενος στην απόφαση του Λουξεμβούργου, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι αποτελεί "κατάκτηση για την Κύπρο και για την Ελλάδα".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι η Κύπρος είναι μία από τις έξι χώρες που θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο της επικείμενης διεύρυνσής της.

    Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι η Κύπρος "είναι η καλύτερα προετοιμασμένη στο οικονομικό, στο θεσμικό και στο νομοθετικό πεδίο".

    Αναφέρουμε ότι μαζί με τον κ. Αποστολίδη έφθασαν και οι βουλευτές Λάμπρος Κανελλόπουλος του ΠΑΣΟΚ, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης και Παναγιώτης Λαμπρίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η Στέλλα Αλφιέρη του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

    Αναμένεται, εξάλλου, να φθάσει αύριο και το άλλο μέλος της αντιπροσωπείας, Γιώργος Τσαχούλιας του ΔΗΚΚΙ.

    Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Υπουργό Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, το Δήμαρχο Λευκωσίας Λέλλο Δημητριάδη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, καθώς κι εκπροσώπους κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [08] Κυπριακό - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό παραμένει προκαταρκτικά στην ημερήσια διάταξη της τρέχουσας 53ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης στη χθεσινή συνεδρία του σώματος.

    Το Κυπριακό ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της 52ης Γενικής Συνέλευσης, αλλά είχε αναβληθεί η απόφαση για παραχώρηση χρόνου προς συζήτησή του.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο - Ζήνωνας Κιτιέας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ανέφερε απόψε ότι το Διεθνές Συνέδριο "Ο Ζήνωνας ο Κιτιέας και η Κληρονομιά του" έχει "ιστορική αξία", τονίζοντας την ανάγκη να έχει πρακτική αξία για τη σημερινή κοινωνία.

    Σε χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "κατά το Ζήνωνα, ο άνθρωπος πρέπει να εμφορείται από αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίζει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση τις αντιξοότητες της ζωής", προσθέτοντας ότι "στο μεταβλητό κόσμο των πραγμάτων, αντέτασσε τη σταθερότητα της λογικής και διαπνεόταν από κοσμοπολίτικες ιδέες, πέραν από εθνικισμούς κι εθνικές προκαταλήψεις".

    Ανέφερε, επίσης, ότι "οι οπαδοί του Ζήνωνα ανέπτυξαν τον πυρήνα της σκέψης του διεθνισμού και της οικουμενικότητας" και ότι για το λόγο αυτό πολλοί αρχαίοι και νεότεροι διανοητές, πολιτικοί και στοχαστές ακολούθησαν τη στωική φιλοσοφία.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "ορισμένες αρχές των στωικών συμπίπτουν με βασικές αξίες του Χριστιανισμού και διέπουν τη λειτουργία διεθνών οργανισμών" και ότι στο πρόσωπο του Ζήνωνα οι Αθηναίοι, με ψήφισμά τους, τίμησαν την αρετή, τη σοφία και τα παιδαγωγικά ιδεώδη του.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι το τριήμερο συνέδριο "δεν έχει μόνο ιστορική σημασία", αλλά "πολύ περισσότερο θα πρέπει να έχει πρακτική αξία για τη σημερινή κοινωνία, για τη σημερινή νεολαία".

    Συνέδριο - Εκθεση

    Αναφέρουμε ότι το διεθνές αυτό φιλοσοφικό συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας και το Ιδρυμα Πιερίδη, θα συνεχιστεί αύριο με εισηγήσεις διακεκριμμένων φιλοσόφων απ' όλον τον κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στον κόσμο για τη Στωική Φιλοσοφία και τον ιδρυτή της Ζήνωνα Κιτιέα.

    Αύριο το βράδυ θα εγκαινιαστεί, επίσης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας έκθεση με θέμα "Ο Φιλόσοφος Ζήνων ο Κιτιεύς", στην οποία θα εκτεθούν αρχαίοι χάρτες από το 1569, αντίγραφο του χάρτη του Ελληνα γεωγράφου Κλαύδιου Πτολεμαίου του 15ου αιώνα π.Χ., γκραβούρες που χρονολογούνται από το 1686, καθώς και προτομές και φωτογραφίες προτομών του Ζήνωνα από τα μεγάλα μουσεία του κόσμου.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοικτή εώς τα μέσα του Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσει έκδοση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά με θέμα το Ζήνωνα τον Κιτιέα, η οποία περιλαμβάνει γκραβούρες, φωτογραφίες και αναφορές από σύγχρονούς του αλλά και άλλους αρχαίους φιλόσοφους και συγγραφείς.

    Ο Ζήνωνας γεννήθηκε το 336 π.Χ. στο Αρχαίο Κίτιο, πάνω στο οποίο κτίστηκε η σύγχρονη Λάρνακα, και πέθανε στην Αθήνα το 264 π.Χ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [10] Ρολάνδης - Μητροπολίτης Λεμεσού

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση θα επιστρέψει το κτήμα που αγόρασε η ΑΗΚ από τη Μητρόπολη Λεμεσού και θα πάρει πίσω ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες σε μετρητά και τις 325 χιλιάδες σε οικόπεδα στη Λεμεσό.

    Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη και του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Μιχαλάκης Ερωτοκρίτου, ο δικηγόρος του Μητροπολίτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Ο κ. Ρολάνδης εξήγησε ότι τα χρήματα που πλήρωσε η ΑΗΚ είναι ένα εκατομμύριο 425 χιλιάδες λίρες και κατετέθηκαν στη Λεμεσό. Οπως ανέφερε από αυτό το ποσό απεσύρθησαν περίπου 290 χιλιάδες λίρες για ανάγκες της Μητρόπολης.

    "Επειδή υπάρχει μια διαφορά 325,000 λιρών που δεν μπορεί να μας επιστραφεί σε ρευστό, συμφωνήσαμε να πάρουμε αυτή την αξία σε οικόπεδα", σημείωσε ο κ. Ρολάνδης.

    Οπως είπε, πρότεινε να εκτιμηθούν τα οικόπεδα και από το Κτηματολόγιο και από την Εκκλησία και εξέφρασε την ελπίδα ότι "θα καταλήξουν".

    Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ευχήθηκε ότι "αυτή η πράξη θα τελειώσει μέχρι αύριο ή μεθαύριο".

    Ο κ. Ρολάνδης υπενθύμισε ότι "είναι επιθυμία και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μακαριοτάτου και του Υπουργικού Συμβουλίου να εξευρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε λόγω της διαφοράς στην εκτίμηση του κτήματος".

    Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι, λόγω του ότι τα γεγονότα κινήθηκαν με γοργό ρυθμό, δεν είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Συμβούλιο της Αρχής, αλλά ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, ο οποίος παρευρέθη στη συνάντηση, θα διαβιβάσει την επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει η πράξη.

    Ερωτηθείς εάν το ΔΣ της ΑΗΚ αποδέχεται αυτή τη συμφωνία, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι με βάση το νόμο δικαιούται ως Υπουργός να δίνει γενικές οδηγίες.

    Ωστόσο διευκρίνισε ότι με αυτή την πράξη η οικονομική διαφορά κλείνει, αλλά το εσωτερικό θέμα που αφορά το Υπουργείο και την ΑΗΚ θα εξετασθεί εις βάθος στην προσεχή συνεδρία του Υπουργικού την Τετάρτη.

    Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Χρύσανθος εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο η επιστροφή των χρημάτων και των οικοπέδων.

    "Είμεθα σύμφωνοι με την ιδέα που και ο Μακαριότατος αλλά και ο Υπουργός έχει εισηγηθεί για να λυθεί αυτό το θέμα", είπε ο Μητροπολίτης.

    Σχολιάζοντας τη λήψη αυτής της απόφασης, ο Μητοπολίτης Λεμεσού είπε ότι "κάποτε υπάρχει και η λύση του σοφού Σολωμόντα και ο καθένας παίρνει πίσω αυτό που έδωσε".

    Ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι τα χρήματα εκεί που είναι κατατεθειμένα είναι πάρα πολύ ασφαλισμένα και θα αποδειχθεί ότι επιστρέφονται στην ΑΗΚ.

    Σύμφωνα με το Μητροπολίτη Λεμεσού, ο μόνος που κέρδισε από αυτή την υπόθεση είναι η Μητρόπολης Λεμεσού διότι "επείσθη η ΑΗΚ να πάρει οικόπεδα."

    "Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε οικόπεδα στην ΑΗΚ", είπε ο Μητροπολίτης.

    Ανέφερε επίσης ότι η αξία του κτήματος στη Μέσα Γειτονιά θα μπορούσε να ήταν και δύο εκταμμύρια λίρες και χαρακτήρισε την πώληση του κτήματος στην ΑΗΚ στην τιμή των 1,425,000 λιρών ως "συγκατάβαση".

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Κώστας Κωνσταντινίδης, είπε ότι θα καλέσει έκτακτο ΔΣ για να μελετήσει την εισήγηση και θα αποφασίσει το Συμβούλιο τελεσίδικα γι' αυτή την πράξη.

    "Προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον είναι επιθυμία της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και με τη συγκατάθεση της Εκκλησίας να βρεθεί μια λύση, πιστεύω ότι το Συμβούλιο θα είναι και αυτό τόσο πρόθυμο να λυθεί αυτό το πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [11] Θεοδώρου - Επιτροπή Νομικών Διακ. Ενωσης

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου αναφέρθηκε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, σε ομιλία του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης.

    Είπε, επίσης, ότι παρόλο που η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ρητά ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα διακίνησης και διαμονής μέσα στα σύνορα κάθε κράτους και ότι κανένας δεν μπορεί αυθαίρετα να στερηθεί του δικαιώματος της περιουσίας, στην Κύπρο, η οποία παραμένει τεχνητά διαιρεμένη λόγω της παρουσίας κατοχικής δύναμης, οι πρόσφυγες εμποδίζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ο συστηματικός εποικισμός των κατεχομένων συνεχίζεται.

    Θέμα της συζήτησης, στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Θεοδώρου, ήταν η έντονη δράση που πρέπει να αναλάβουν τα εθνικά κοινοβούλια κατά το έτος της 50ής επετείου της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προώθηση και ο σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα.

    Η Επιτροπή συνεδριάζει στο πλαίσιο των εργασιών της 100ής Διακοινοβουλευτικςη Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

    Ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι παρόλο που έχουν υιοθετηθεί διάφορες διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εντούτοις στην πραγματικότητα οι συγκρούσεις, οι ξένες επιδρομές και η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου συνεχίζονται σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι αυτό που χρειάζεται, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, είναι η πολιτική θέληση των κρατών να δράσουν αποφασιστικά από μόνα τους και μέσω συλλογικών οργάνων, όπως τα Ηνωμένα Εθνη, για αναβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο.

    Τέλος, ο κ. Θεοδώρου χαιρέτισε την πρόσφατη υιοθέτηση του Καταστατικού της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις προσπάθειες για τιμωρία ενόχων για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [12] Μητροπολίτης Λεμεσού - Νίνα Πέτρος - Δηνάρια

    Λευκωσία,Κύπρος,09/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    "Ισως" εξαπατήθηκε από τη Νίνα Πέτρος, δήλωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει εάν τα δηνάρια είναι στην κατοχή του.

    Μετά από συνάντησή του με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκο Ρολάνδη, ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι η Νίνα Πέτρος "ήταν ο άνθρωπος που είχε ξεκινήσει όλα τα προγράμματα" στα οποία εμπλέκεται το όνομά του.

    Ερωτηθείς εάν η εμπλοκή του ιδίου σε αυτά τα προγράμματα ξεκίνησε όταν ήρθε στην Κύπρο η Νίνα Πέτρος, ο Μητροπολίτης είπε ότι την γνώρισε πριν δυόμισυ χρόνια και "επιθυμούσε να βοηθήσει την εκκλησία της Κύπρου με προγράμαμτα τα οποία θα μπορούσε να κάνει".

    Ερωτηθείς εάν ο ίδιος ίσως εξαπατήθηκε από τη Νίνα Πέτρος, ο Μητροπολίτης είπε ότι ας παραμείνουμε στο "ισως" για να δούμε ακριβώς ως το τέλος τί θα είναι τα αποτελεσματα όλων αυτών των προσπαθειών.

    Ερωτηθείς εάν τα δηνάρια είναι στην κατοχή του, είπε ότι αυτό είναι αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας.

    Σε ερώτηση εάν μέχρι σήμερα δεν έχουν περιέλθει ποτέ στην κατοχή του χρήματα από προγράμματα που έχει εμπλακεί το όνομά του, ο Μητροπολίτης είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει πάρει εκατομμύρια στους λογαριασμούς του και αυτό μπορεί να αποδειχθεί.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις που να αποδεικνύουν την αθωότητά του, ο Μητροπολίτης απάντησε ότι αυτό είναι το αντικείμενο της έρευνας και της προσπάθειας όλων και σημείωσε ότι ο ίδιος γνωρίζει το αποτέλεσμα.

    Σε ερώτηση αν όπως δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου, τα έγγραφα τα οποία έφερε από τις Φιλιππίνες είναι πλαστά, ο Μητροπολίτης είπε ότι "ο κ. Αυξεντίου είναι άνθρωπος με πάρα πολύ πείρα και μπορεί να πει κάτι που ανταποκρίνεται στην αλήθεια".

    "Δεν αμφισβητώ αυτά που είπε ο κ. Αυξεντίου, όμως προσωπικά δεν γνωρίζω, είναι θέμα που πρέπει μέχρι τέλους να ερευνηθεί", είπε ο Μητροπολίτης.

    Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει ποινικό ανακριτή για την υπόθεση των Πορτογάλλων, ο Μητροπολίτης είπε ότι "το Υπουργικό Συμβούλιο είναι κυβέρνηση και έχει όλη τη διάθεση να βρει την αλήθεια και το σωστό".

    "Με το να ορίσει άνθρωπο να εξεταστεί (η υπόθεση) είναι χαρά μας και πραγματικά επιθυμούμε να δούμε ως το τέλος και τις ανακρίσεις και την πορεία, ούτως ώστε να δούμε και την αλήθεια που θα λάμψει στο τέλος", είπε.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 9 September 1998 - 20:46:10 UTC