Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανόρθωση - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Πάγκαλος - S300
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πάγκαλος
  • [04] Εκπρόσωπος - Α. Κυπριανού - ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ
  • [05] Ομιλία ΥΠΕΞ - Συνέδριο Αποδήμων
  • [06] Εκπρόσωπος - Υπερπτήσεις
  • [07] Λυσσαρίδης - Δηλώσεις Πάγκαλου
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - ΠΣΕΚΑ - ΠΟΜΑΚ

  • [01] Ανόρθωση - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Πανέτοιμη είναι η Ανόρθωση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πηραιώς, που θα διεξαχθεί μεθαύριο στο στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος", για την προκριματική φάση του τσάμπιονς λίγκ.

    Οι Βαρωσιώτες είναι αισιόδοξοι ότι η κυπριακή ομάδα θα καταφέρει την πρόκριση για τη διοργάνωση.

    Κατά τη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου, Κίκης Κωνσταντίνου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας θα λήξει υπέρ της ομάδας του.

    Ο προπονητής της "Μεγάλης Κυρίας", Ντούσαν Μιτόσεβιτς, τόνισε ότι η ευκαιρία εναντίον του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το περσινό παιγνίδι εναντίον της αγγλικής "Λιτς", σημειώνοντας ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο στην έδρα της.

    Σημειώνεται ότι παραμένουν ακόμη αδιάθετα 1700 εισητήρια, τα οποία ωστόσο, αναμένεται να διατεθούν πριν την έναρξη του αγώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [02] Πάγκαλος - S300

    Αθήνα,Ελλάδα,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική πλευρά "μόνον συμβουλευτικά παρεμβαίνει εφόσον της ζητείται" και ο χειρισμός του θέματος των πυραύλων S300 είναι υπόθεση που αφορά "μόνον τη Δημοκρατία της Κύπρου", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Τόνισε ακόμη ότι "κάθε χώρα έχει το δικαίωμα ανεξέλεγκτα και χωρίς να περιορίζεται από κριτικές ή παρεμβάσεις τρίτων να προμηθεύεται τα οπλικά της συστήματα".

    Ο Ελληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η ουσία του Κυπριακού είναι η επανέναρξη "το συντομότερο δυνατόν" των διαπραγματεύσεων για λύση, επισημαίνοντας ότι "οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ σημαντικότερες" από το συγκεκριμένο θέμα.

    "Απ'εκεί και πέρα η κυβέρνηση της Κύπρου θα λάβει τις αποφάσεις της, συζητώντας ενδεχομένως και μαζί μας εάν το επιθυμεί και εμείς θα στηρίξουμε τις αποφάσεις όποιες και αν είναι αυτές", δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

    Σε ερώτηση αναφορικά με τη διασύνδεση των S300 με την πολιτική του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι το Δόγμα του ΕΑΧ δεν σημαίνει κατ'αρχήν ότι "αποφασίζουμε από κοινού για κάθε κίνηση της κυπριακής κυβέρνησης".

    Σημαίνει, εξήγησε ο κ. Πάγκαλος, ότι υπάρχει συνεργασία των δύο κυβερνήσεων "και ότι για πολλές από αυτές τις αποφάσεις μας ενημερώνουν, για άλλες δεν μας ενημερώνουν, μας ενημερώνουν εκ των υστέρων και εμείς αντιστοίχως".

    "Αλλά αν θα πάρουν αυτή την απόφαση, την συγκεκριμένη, θα την πάρουν οι ίδιοι, δεν θα την πάρουμε από κοινού, εμείς απλώς μπορούμε να δώσουμε τη γνώμη μας", είπε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι "λόγω του μεγέθους του ζητήματος όταν έρθει ο Πρόεδρος Κληρίδης θα μας θέσει το θέμα και θα το συζητήσουμε".

    Σημείωσε ακόμη ότι η Αθήνα υποστηρίζει τη θέση που από την αρχή ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκαθάριζε, ότι δηλαδή οι S300 δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μια προσπάθεια να αποκατασταθεί μια καλύτερη ισορροπία με επόμενο στόχο για την κυπριακή κυβέρνηση τη μείωση των εξοπλισμών.

    Στο πλαίσιο αυτής της θέσης, πρόσθεσε, "είχα την έμπνευση να προτείνω την απαγόρευση των πτήσεων, κατά τη συνάντησή μου με την Αμερικανίδα ομόλογό μου Μαντλίν Ολμπράιτ, πρόταση για την οποία οι ΗΠΑ τήρησαν απορριπτική στάση στην αρχή, ενώ στη συνέχεια την χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα".

    "Εάν θεωρούν ότι η ιδέα αυτή μπορεί να συμβάλει, ας την προχωρήσουν", είπε ο κ. Πάγκαλος.

    Ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι το θέμα των τουρκικών εξοπλισμών στην Κύπρο αφορά και στην αμερικανική "νομιμότητα", αφού η Τουρκία "κατέχει και χρησιμοποιεί παράνομα από κάθε άποψη αλλά και από την άποψη του εσωτερικού δικαίου των ΗΠΑ αμερικανικά όπλα".

    Για τον κ. Πάγκαλο είναι "απλώς θέμα πολιτικής βούλησης" της Ουάσιγκτον "να πει στους Τούρκους να αφαιρέσουν από την Κύπρο αυτά τα παράνομα όπλα τα οποία έχουν δοθεί από την Αμερική, κι αν δεν το κάνουν να τους πει ότι στο μέλλον δεν σας δίνω άλλα από αυτά ή άλλα τέτοια, είναι πάρα πολύ απλό", αφού, όπως επεσήμανε, "δεν υπάρχει τουρκική στρατιωτική οντότητα χωρίς αμερικανικά όπλα, όπως και ελληνική εξάλλου".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΚΝ/ΜΜ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πάγκαλος

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το συμβουλευτικό ρόλο που έχει η Αθήνα, δεν φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, όπως προκύπτει από δήλωσή του.

    "Δεν με εντυπωσίασε, δεν με εξέπληξε (η δήλωση)," είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει σημερινή δήλωση του κ. Πάγκαλου ότι η ελληνική πλευρά "μόνον συμβουλευτικά παρεμβαίνει εφόσον της ζητείται."

    Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, είπε ακόμα ότι ο χειρισμός του θέματος των ρωσικών πυραύλων είναι υπόθεση που αφορά "μόνον τη Δημοκρατία της Κύπρου" και τόνισε ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα, χωρίς να περιορίζεται από κριτικές ή παρεμβάσεις τρίτων, να προμηθεύεται τα οπλικά της συστήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ/ΜΑ)

    [04] Εκπρόσωπος - Α. Κυπριανού - ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνεχίστηκαν το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών οι εργασίες της ΙΕ Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ με ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη και τον Αντρου Κυπριανού, μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ.

    Μετά το τέλος των απογευματινών εργασιών της Συνεδρίας, οι απόδημοι πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επρόκειτο να τους ενημερώσει πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις του Κυπριακού. Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή τους.

    Αύριο ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού θα συναντηθεί με τους απόδημους για να τους ενημερώσει και αυτός με τη σειρά του πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις.

    Κατά τις αυριανές εργασίες οι απόδημοι θα ενημερωθούν επίσης από τον Προεδρικό Επίτροπο για θέματα Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Μανώλη Χριστοφίδη και θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Θα ακολουθήσει συζήτηση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τους απόδημους και το απόγευμα θα έχουν χωριστές ενημερώσεις από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου και τον Πρόεδρο των Νέων Οριζόντων Νίκο Κουτσού.

    Ομιλία Κυπριανού

    Στην ομιλία του προς τους απόδημους, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κυπριακό ως "κρίσιμη και επικίνδυνη".

    "Το ΑΚΕΛ, αλλά και άλλοι πολιτικοί παράγοντες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, εκτιμούμε ότι ήδη δρασκελίσαμε το κατώφλι της διχοτόμησης", είπε ο κ. Κυπριανού.

    Παρατήρησε ότι το ΑΚΕΛ εμμένει πεισματικά στην ανάγκη παραμονής του Κυπριακού και οποιωνδήποτε πρωτοβουλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σημείωσε ότι η λύση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές και τα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού.

    "Πιστεύουμε ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου είναι δυνατό να καταστεί καταλύτης για λύση του Κυπριακού και μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διασφαλιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό έναντι των επιβουλών της Τουρκίας", σημείωσε.

    Αναφερόμενος στους πυραύλους S300, ο κ. Κυπριανου είπε ότι δεν αποτελούν παρά ένα αμυντικό όπλο που δεν απειλεί κανένα και πρόσθεσε ότι είναι καιρός όλοι όσοι δείχνουν ενδιαφέρον για το Κυπριακό να στρέψουν στην Τουρκία τις προσπάθειές τους.

    "Η ρίζα του προβλήματος έγκειται στην άρνηση της Τουρκίας να αποδεκτεί και να υλοποιήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο", σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

    Κάλεσε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας να στηρίξει αποφασιστικά την αποστολή καλών υπηρεσιών του Γ.Γ. και να αναλάβει πρωτοβουλίες που να στοχεύουν στην υλοποίηση των δικών του ψηφισμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΜΑ)

    [05] Ομιλία ΥΠΕΞ - Συνέδριο Αποδήμων

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωνάννης Κασουλίδης, διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού θα συνεχιστούν "μέχρις ότου δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να προσέλθουμε και πάλι στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων".

    Σε ομιλία του κατά τη συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ, πριν από την αναχώρησή του για τη Λισσαβόνα, ο ΥΠΕΞ τόνισε επίσης το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι απόδημοι στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λέγοντας επί λέξει ότι: "Ενα από τα πιο δυνατά και ισχυρά όπλα μας είναι η δική σας δραστηριότητα χωρίς την οποία το Κυπριακό θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη μοίρα από εκείνη την οποία βρίσκεται σήμερα".

    Κάνοντας αναδρομή στην περίοδο από τις προεδρικές εκλογές, ο ΥΠΕΞ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για συμμετοχή των Τ/Κ στην ομάδα που διαπραγματεύεται την αίτηση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζοντας την πολιτική σημασία που θα είχε εάν την αποδέχονταν.

    Για την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το επόμενο ορόσημο θα είναι η έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κάθε χώρα, που αναμένεται να είναι έτοιμη το Δεκέμβριο.

    Ο Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η πορεία της Κύπρου προς την ΕΕ, με σωστούς χειρισμούς και με σωστούς ελιγμούς από πλευράς της Ελλάδας, θα προχωρά απρόσκοπτα.

    Στην ομιλία του, ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επίσης στην αμερικανική πρωτοβουλία, τις επισκέψεις του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ αλλά και την αποτυχία του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου για επανέναρξη συνομιλιών, λόγω της στάσης της Τουρκίας και του Ραούφ Ντενκτάς.

    Είπε ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία κι άλλες χώρες επιθυμούν λύση του Κυπριακού και ότι υποστηρίζουν την Τουρκία, όμως σημείωσε ότι "ορισμένες ενέργειές τους στην προσπάθειά τους να δουν πρόοδο έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα".

    Αποκάλυψε μάλιστα ότι πηγή των ψιθύρων σχετικά με την αναβάθμιση του στάτους του Ντενκτάς (δηλαδή το acknowledgement) ήταν κάποιοι διπλωμάτες του βρετανικού ΥΠΕΞ.

    Ωστόσο, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι το θέμα της αναγνώρισης έκλεισε μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Ιούνιο, με το οποίο ξεκαθαριζόταν η βάση των διαπραγματεύσεων και το κράτος που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο ΥΠΕΞ σημείωσε, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ χειρίστηκε τα συμπεράσματα του Λουξεμβούργου, τονίζοντας ότι ενθάρρυνε την Τουρκία να αυξήσει τις απαιτήσεις της και να αποθρασυνθεί χωρίς να υπολογίζει τις θέσεις των Ευρωπαίων.

    Αναφερόμενος στο θέμα της άμυνας, ο κ. Κασουλίδης τη χαρακτήρισε ως "ένα από τα κύρια συστατικά της πολιτικής η οποία και αυτή, αργά ή γρήγορα, θα αποδώσει τους καρπούς της".

    Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Κύπρος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να ενισχύει την άμυνά της, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση των πυραύλων "στέκει" και ότι η Κύπρος δεν θα δεχθεί απειλές, εκβιασμούς και δυσφήμιση.

    Αφού τόνισε ότι η Κύπρος θα αποφασίσει πώς και πότε θα έλθουν οι πύραυλοι, ο ΥΠΕΞ είπε ότι "δεν γεννάται θέμα να ματαιωθεί η παραγγελία. Το πώς και το πότε θα το αποφασίσουμε ως κυρίαρχο κράτος αφού λάβουμε υπόψη διάφορα δεδομένα".

    Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, με την ενεργό συμπαράσταση της Ελλάδας "θα χειριστεί το θέμα υπεύθυνα και με σωφροσύνη, αλλά κυρίως με όλη την ευελιξία που χρειάζεται για να το χειριστεί".

    Τέλος, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι "η διχοτόμηση δεν θα είναι ποτέ η λύση του Κυπριακού και όσοι νομίζουν ότι θα είναι η λύση εξαπατώνται" και ξεκαθάρισε ότι ούτε θέμα αναγνώρισης ή αναβάθμισης του Ντενκτάς δεν τίθεται γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν "η απαρχή τεραστίων δεινών και περιπετειών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

    [06] Εκπρόσωπος - Υπερπτήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η εγγυημένη ζώνη απαγορευμένων πτήσεων βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για την κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Χρήστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του Βρετανού Υπατου Αρμοστή, Ντέιβιντ Μάντεν.

    "Για μας αυτό που βρίσκεται στην ατζέντα είναι η εγγυημένη ζώνη απαγορευμένων πτήσεων," είπε ο κ. Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Βρετανού διπλωμάτη ότι το μορατόριουμ πτήσεων βρίσκεται στην ατζέντα.

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Βρετανίας και της Κύπρου, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι "εμείς λέμε τις δικές μας θέσεις και οι οποιοιδήποτε μεσολαβητές μπορεί να έχουν τις δικές τους εκτιμήσεις."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [07] Λυσσαρίδης - Δηλώσεις Πάγκαλου

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το "συναποφασίζουμε" πρέπει να ισχύει στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα όπως αυτό των S300, διότι με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου οι αποφάσεις επηρεάζουν και τις δύο χώρες.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Θόδωρου Πάγκαλου, ότι η Αθήνα έχει συμβουλευτικού χαρακτήρα ρόλο στο θέμα των S300.

    Αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το σύνολο των δηλώσεων του Ελληνα ΥΠΕΞ, ο κ. Λυσσαρίδης σημείωσε ότι: "Εάν σημαίνει (η δήλωση Πάγκαλου) ότι το θέμα των πυραύλων είναι καθαρά κυπριακό θέμα, νομίζω ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

    "Ομολογώ ότι δεν έχω το σύνολο των δηλώσεων υπόψη μου αλλά η κατάσταση για μένα είναι σαφής. Οχι μονάχα πρέπει να ισχύσει το 'συναποφασίζουμε' αλλά ιδιαίτερα σε αυτά τα θέματα, με το ενιαίο αμυντικό δόγμα, οι αποφάσεις είναι κοινές γιατί οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την κυπριακή κυβέρνηση επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ανάποδα", είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

    Επομένως, κατέληξε, οι οποιεσδήποτε "αποφάσεις που αφορούν αυτά τα θέματα θα είναι αποφάσεις κοινές της κυπριακής και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας".

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - ΠΣΕΚΑ - ΠΟΜΑΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ενημέρωσε σήμερα τα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Η ενημέρωση της ηγεσίας της ομογένειας έγινε στο Προεδρικό και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Κληρίδης παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

    Νωρίτερα, οι Πρόεδροι της ΠΟΜΑΚ, Χάρης Σοφοκλείδης, και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, κατέθεσαν στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου.

    Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς, και ο Επίτροπος για θέματα Αποδήμων, Μανώλης Χριστοφίδης.

    Στη δεξίωση παρέστησαν πολιτικοί αρχηγοί ή εκπροσώπου κομμάτων, Υπουργοί και άλλοι επίσημοι.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ/ΜΑ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 24 August 1998 - 20:46:13 UTC