Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρώσος Πρέσβης - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] ΕΑΔΔ - Λουκαϊδης
  • [04] ΚΟΤ - Στρατηγικό σχέδιο
  • [05] Χατζηδημητρίου - εκπαίδευση μειονοτήτων

  • [01] Ρώσος Πρέσβης - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την ανοδική πορεία των ρωσοκυπριακών σχέσεων επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου - Ρωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 21 και 22 Ιανουαρίου.

    Στη σχετική δήλωση προέβη ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόρκι Μουράτοφ, ο οποίος παραχώρησε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής που συστάθηκε το 1992, ύστερα από υπογραφή του Μνημονίου επί των αρχών οικονομικής συνεργασίας.

    Σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οικονομικό αλλά και πολιτικό γεγονός, ο Ρώσος Πρέσβης δήλωσε ότι η Επιτροπή θα συνέρχεται πλέον ετησίως για να εξετάζει όλα τα εμποροοικονομικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Οπως ανέφερε, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ενώ της ρωσικής ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της χώρας.

    Ο κ. Μουράτοφ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνάντηση του κ. Χριστοδούλου με τον Α'Αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Ανατόλι Τσουμπάις, η οποία δεν είχε μόνο οικονομικό χαρακτήρα "αλλά και πολύ έντονη πολιτική απόχρωση και πολύ φιλικό πνεύμα".

    Υστερα από τη συνάντηση, ο κ. Τσουμπάις υπογράμμισε ότι σε όλα τα οικονομικά θέματα που υπάρχουν με την Κύπρο ιδιαίτερα για την προστασία των επενδύσεων για την αναθεώρηση της συμφωνίας για διπλή φορολογία από τη ρωσική πλευρά θα επιδεικνύεται πολιτική αντιμετώπιση στο πνεύμα της φιλίας μεταξύ των δύο κρατών.

    Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων εμπορικών ανταλλαγών, η συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων και των κατασκευών, στον τομέα των μεταφορών, ενώ εξετάστηκαν τρόποι ανάπτυξης της συνεργασίας Κύπρου και περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του Τουρισμού, διευθέτηση του προβλήματος του χρέους της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, τρόποι ενίσχυσης του νομικού πλαισίου της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τέλος η παροχή τεχνικής βοήθειας από τη μια χώρα στην άλλη.

    Από τα θέματα που συζητήθηκαν ξεχωρίζει η απόφαση των δύο μερών να συντονίσουν τις προσπάθειες για την ένταξη της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    "Ηταν ξεκάθαρη η θέση της κυπριακής κυβέρνησης στο θέμα αυτό για τη Ρωσία", τόνισε ο κ. Μουράτοφ.

    Επιπλέον Κύπρος και Ρωσία συμφώνησαν να ενθαρρύνουν τις δραστηριότητες των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων τους με σκοπό την επίτευξη στενότερης συνεργασίας. Τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη συνέχισης της συμμετοχής κυπριακών και ρωσικών εταιρειών και οργανισμών σε εκθέσεις σεμινάρια και συμπόσια που διοργανώνονται στις δύο χώρες.

    Υπογραμμίστηκε δε η σημασία της ίδρυσης του Κέντρου Διεθνούς Εμπορίου στη Λευκωσία για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στις δύο χώρες καθώς και σε τρίτες.

    Επίσης, η ρωσική πλευρά δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για επίσπευση των διαδικασιών για την επικύρωση της συμφωνίας για την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αυστηρή τήρηση των προνοιών της συμφωνίας.

    Πολύ σημαντικό ήταν ότι εκφράσθηκε η ετοιμότητα να διατηρηθεί το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει στη Ρωσία, έχοντας πρωταρχική σημασία για την ενθάρρυνση των επενδύσεων.

    Ο κ. Μουράτοφ ανέφερε ακόμη ότι οι Κύπριοι και Ρώσοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην Μικτή Δικαυβερνητική Επιτροπή δήλωσαν ότι προσβλέπουν στη δημιουργία επιχειρήσεων στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της αλιείας και της αγροτικής οικονομίας.

    Συμφωνήθηκε όπως ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ κυπριακών και ρωσικών εταιρειών για την ανάληψη κατασκευαστικών έργων τόσο στις δύο χώρες όσο και σε άλλες.

    Σημαντικό μέρος στη συζήτηση κατείχε και η εξέταση τρόπων ανάπτυξης της συνεργασίας στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα δύο μέρη υπογράμμισαν την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την υλοποίηση των προνοιών της συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων για την ανάπτυξη της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

    Ο Ρώσος Πρέσβης υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ενέκρινε την ίδρυση της Επενδυτικής Τράπεζας της περιοχής αυτής, 50% των μετοχών της οποίας ανήκει στην Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως.

    Συμφωνήθηκε η ενίσχυση του νομικού πλαισίου της οικονομικής συνεργασίας, ενώ έχουν υπογραφεί δύο Μνημόνια μεταξύ Υπουργείων της Κύπρου και της Ρωσίας.

    Αναμένεται ότι σύντομα θα υπογραφεί και συμφωνία στον τομέα της υγείας, της κτηνιατρικής, μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών και των τελωνειακών υπηρεσιών των δύο χωρών.

    "Πιστεύω ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία σας εξέθεσα δείχνουν την ανοδική πορεία των ρωσοκυπριακών σχέσεων στον οικονομικό αλλά και στους άλλους τομείς", τόνισε ο κ. Μουράτοφ.

    Σε ερώτηση γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να συνέλθει η Επιτροπή, ο κ. Μουράτοφ απάντησε ότι οι λόγοι είναι καθαρά τεχνικοί.

    Μουράτοφ - Κουκ - S300

    Ο Πρέσβης της Ρωσίας επανέλαβε τη θέση της χώρας του ότι η μόνη περίπτωση για τη μη εφαρμογή του συμβολαίου για τους S300 είναι μια συμφωνία για την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Ο κ. Μουράτοφ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ ότι "δεν θα ήταν η πιο φρόνιμη ενέργεια να τοποθετηθούν οι πύραυλοι στην Κύπρο", υπενθύμισε ότι απάντηση στον κ. Κουκ έδωσε ο Ρώσος ομόλογός του Γεβγκένι Πριμακόφ.

    Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η γνωστή δήλωση του κ. Πριμακόφ έγινε πριν από αυτή του κ. Κουκ, ο Ρώσος Πρέσβης δήλωσε ότι "επρόκειτο ουσιαστικά για απάντηση".

    Ανέφερε μάλιστα ότι η ρωσική πλευρά σε όλα τα επίπεδα των επαφών της με τον κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η συμφωνία θα τηρηθεί πλήρως.

    Ο κ. Μουράτοφ σημείωσε ότι η χώρα του δεν θεωρεί ότι το συμβόλαιο επηρεάζει αρνητικά το θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού, ενώ επεσήμανε πως πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τότε που η Μόσχα είχε δηλώσει ότι υπάρχει αρκετός καιρός για να βρεθεί λύση στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης αλλά δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος.

    Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες κινήσεις τώρα αλλά και πάλι υπάρχει χρόνος - τουλάχιστον έξι ή οκτώ μήνες - έτσι που να μπορεί να εξευρεθεί τέτοια λύση.

    "Δεν είναι δική μας επιλογή η στρατιωτικοποίηση της Κύπρου αλλά η αποστρατιωτικοποίση. Αυτή όπως καταλαβαίνω είναι και η επιλογή της κυπριακής κυβέρνησης", τόνισε.

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη και τις επαφές στη Μόσχα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

    Τέλος, είπε ότι η χώρα του συμμετέχει στις ενέργειες της του ΟΗΕ και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί στενά με την Βρετανία και τις ΗΠΑ επί κάποιων σκέψεων και ιδεών τους.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          79.50  (-0.01)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   93.02 (-0.21)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     62.16 (+2.25)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 56.75 (-0.82)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  75.67 (+0.61)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                60.79 (+1.06)
        Εμπορικές Εταιρείες                     37.99 (-0.50)
        Αλλες Εταιρείες                         65.24 (+0.48)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛΚ 854413.050
    
    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ)

    [03] ΕΑΔΔ - Λουκαϊδης

    Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Λουκής Λουκαϊδης, εξελέγη δικαστής στο νέο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ ολοκλήρωσε σήμερα τις εκλογές για το νέο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εξελέγησαν 31 δικαστές από τις 39 χώρες που έχουν επικυρώσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι εκλογές για τις υπόλοιπες οκτώ χώρες θα πραγματοποιηθούν στις εργασίες της συνέλευσης τον ερχόμενο Απρίλιο.

    Ανάμεσα στους δικαστές που εξελέγησαν είναι ο κ. Λουκής Λουκαϊδης για την Κύπρο και ο Χρίστος Ροζάκης για την Ελλάδα.

    Το Πρωτόκολλο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υπογραφεί από όλες τις 40 χώρες μέλη του ΣτΕ και επικυρωθεί από τις 39 (δεν επικυρώθηκε από τη Ρωσία) προνοεί τη δημιουργία ενός και μόνου δικαστηρίου το οποίο θα λειτουργεί σε τακτική βάση. Το Πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, 1998.

    Το νέο σύστημα που θα διέπει το δικαστήριο θα επιταχύνει τις διαδικασίες και οι αιτητές θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο δικαστήριο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    [04] ΚΟΤ - Στρατηγικό σχέδιο

    Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1998 (ΚΥΠΕ)

    Μακροπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο με χρονικό ορίζοντα το έτος 2010 ετοιμάζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) για εμπλουτισμό, αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Ανδρέας Ερωτοκρίτου, στην παρουσία της Διευθύντριας του Οργανισμού, Φρύνης Μιχαήλ, μελών του Δ.Σ. και λειτουργών του Οργανισμού.

    Οπως εξήγησε ο κ. Ερωτοκρίτου, το Στρατηγικό Σχέδιο κατέστη απαραίτητο, δεδομένης της "συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος", και λόγω αύξησης του κόστους του και μείωσης της ποιότητάς του.

    Οπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, γενικοί στόχοι του Σχεδίου, που ο ΚΟΤ στοχεύει να έχει έτοιμο τον ερχόμενο Νοέμβριο, είναι η αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού, η μεγιστοποίηση των οικονομικών του οφελών και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επενδύσεων, μέσω της μετατροπής του τομέα σε ευέλικτο και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

    Το Σχέδιο προνοεί σαφή προγράμματα δράσης, επενδυτικά προγράμματα και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης ανάλυση των τουριστικών δυνατοτήτων της Κύπρου, σχέδια για αντιμετώπιση των "απειλών" από ανταγωνιστές και καθορισμό αποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ, που δεν θα περιορίζονται στην προβολή ενός τουριστικού προορισμού, απλά με "ήλιο και θάλασσα".

    Οπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερωτοκρίτου, βασική αρχή του Σχεδίου θα είναι η επικέντρωση "στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα" περιηγητών.

    Επεξηγώντας την ανάγκη αυτή, ο κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι ένας στόχος του Σχεδίου, θα είναι να προσδιορίσει και τον ιδανικό αριθμό τουριστών κατ' έτος, αφού, όπως τόνισε, "δε μπορεί να είναι συνεχής η αριθμητική αύξηση των τουριστών", δεδομένου του μικρού μεγέθους του νησιού και των περιορισμένων φυσικών του πόρων.

    Καταδικάζοντας δε, κάθε "ευκαιριακή προσέγγιση του τουρισμού", προειδοποίησε ότι, χωρίς ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο, ο τουρισμός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρά προβλήματα στην Κύπρο.

    Οπως τονίστηκε στη διάσκεψη, η διαφοροποίηση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, που θα αποτελεί ένα σημαντικό στόχο του Σχεδίου, θα του προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η δημιουργία κέντρων διακοπών στην ύπαιθρο, ενώ είδη διαφοροποίησης που έχουν ήδη υλοποιηθεί, είναι ο αγροτουρισμός και ο αθλητικός και συνεδριακός τουρισμός.

    Αναφορικά με το στόχο εμπλουτισμού του προϊόντος, με βάση το Σχέδιο αυτό θα έχει τρεις συνιστώσες, τον κυπριακό πολιτισμό, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

    Αναφορικά με την τελευταία αυτή συνιστώσα, διευκρινίστηκε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο θα προνοεί εξειδικευμένη τουριστική εκπαίδευση στους απασχολούμενους στον κλάδο, επιμόρφωση, καθώς και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, που αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τον ΚΟΤ.

    Ο κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε την ανάγκη οι πρόνοιες του εν λόγω Σχεδίου να υλοποιηθούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ιδέες υπάρχουν πολλές, πρέπει όμως και να υλοποιούνται".

    Ενα άλλο σημείο που τονίστηκε στη διάσκεψη, και που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Στρατηγικού σχεδίου, ήταν και η ανάγκη επίτευξης συλλογικότητας στις αποφάσεις, και στον καθορισμό προτεραιοτήτων για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό.

    Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ επεσήμανε εξάλλου το γεγονός ότι για τη διαμόρφωση της στρατηγικής του Σχεδίου, θα εκπονηθούν μελέτες και έρευνες αγορών, στηριγμένες στην σχετική τεχνογνωσία, ώστε να είναι αξιόπιστες.

    Αναφερόμενος στο αναμενόμενο τουριστικό ρεύμα για το 1998, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι "οι πρώτερες ενδείξεις, που είναι γενικά ενθαρρυντικές, υποστηρίζουν την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα, νοουμένου ότι δεν θα σημειωθεί οποιαδήποτε απρόβλεπτη ανωμαλία".

    Οσον αφορά στο 1997, ανέφερε, οι αφίξεις περιηγητών αυξήθηκαν τουλάχιστο κατά 5,0% - 5,5%, φθάνοντας στα 2.060.000, από 1.950.000 το 1996, και τα έσοδα από τον τουρισμό έφθασαν, το 1997, τα 825 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με 780 εκ. το 1996.

    Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, το 1997 οι διανυκτερεύσεις σε όλες τις τάξεις των αδειούχων τουριστικών καταλυμάτων αυξήθηκαν κατά 3,6% και έφθασαν τα 13,6 εκ. και η μέση κατ' άτομο δαπάνη αυξήθηκε το ίδιο έτος κατά 3,1%, φθάνοντας στις 393,5 λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [05] Χατζηδημητρίου - εκπαίδευση μειονοτήτων

    Λευκωσία,Κύπρος,28/01/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος έχει επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στο θέμα της εκπαίδευσης των μειονοτήτων στη δική τους γλώσσα, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Στην ομιλία του, με θέμα την πρόσβαση των μειονοτήτων στην ανώτατη εκπαίδευση, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι ο προπολογισμός του κράτους καλύπτει τα έξοδα εκπαίδευσης των Μαρωνιτών και Αρμενίων, σημειώνοντας ότι η πιο σημαντική και φημισμένη Αρμενική Σχολή βρίσκεται στην Κύπρο.

    Ανέφερε επίσης, ότι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου επίσημες γλώσσες είναι η ελληνική και η τουρκική, προσθέτοντας ότι στη Σχολή Τουρκικών Σπουδών διδάσκουν Τουρκοκύπριοι καθηγητές.

    Επεσήμανε ακόμα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καλύπτει όλα τα έξοδα των Τουρκοκυπρίων που ζούν στις ελεύθερες περιοχές.

    Ο κ. Χατζηδημητρίου, αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων, τονίζοντας εμφαντικά, ότι αποτελεί "θλιβερή ιστορία".

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 28 January 1998 - 22:01:36 UTC