Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-05-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κληρίδης - Μένεμ
  • [02] Ελαφρά σεισμική δόνηση
  • [03] Κληρίδης - Κυπριανού - Kυπριακό
  • [04] Βρετανοί - Ακάμας
  • [05] Ρολάνδης - Προεδρικές
  • [06] Εκπρόσωπος - Επισκέψεις στα κατεχόμενα
  • [07] Κασουλίδης - Παπουτσής
  • [08] Σεισμός - δηλώσεις σεισμολόγου
  • [09] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

  • [01] Κληρίδης - Μένεμ

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ, ο οποίος πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στην Κύπρο χθες το απόγευμα.

    Ο κ. Μένεμ υποσχέθηκε κάθε βοήθεια προς την Κύπρο με οποιοδήποτε τρόπο με τον οποίο η Αργεντινή μπορεί να φανεί χρήσιμη.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Αργεντινής, ιδιαίτερα για τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΣΥΠ.

    Ενωρίτερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος Μένεμ επιθεώρησε το αργεντινό απόσπασμα στην περιοχή της Σκουριώτισσας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Ελαφρά σεισμική δόνηση

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ελαφρά σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε χθες βράδυ στην επαρχία Πάφου και έγινε αισθητή στη Λεμεσό και στη Λάρνακα.

    Η δόνηση σημειώθηκε στις 9.35. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Πάφου στην περιοχή μεταξύ των χωριών Επισκοπή, Νατάς και Αμαργέτης σε βάθος 5 χιλιομέτρων.

    Δεν υπήρξαν προσεισμοί και δεν ακολούθησαν μετασεισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Πάφου κανένας τραυματισμός ή υλικές ζημιές δεν σημειώθηκαν.

    Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Στρουμπί, στην πόλη της Πάφου, τη Γεροσκήπου και την περιοχή του αεροδρομίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] Κληρίδης - Κυπριανού - Kυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης μόλις λάβει την αναμενόμενη επιστολή από το Γ.Γ. του ΟΗΕ θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ανταλλαγούν απόψεις ως προς τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν κατά την πρώτη τουλάχιστον απευθείας συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοντά στη Νέα Υόρκη.

    Οπως είπε ο κ. Κυπριανού, "φαίνεται ότι τα Ηνωμένα Εθνη ενώ στην αρχή είχαν προγραμματίσει τρεις γύρους, τώρα προγραμματίζουν δύο, εκ των οποίων η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη και η δεύτερη στην Ελβετία."

    Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφωνεί πως είναι λάθος το ότι συγκαλούνται απευθείας συνομιλίες χωρίς να προϋπάρξει οποιαδήποτε προετοιμασία, δηλαδή, κοινό έδαφος.

    Εξέφρασε παράλληλα πλήρη συμφωνία για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε στα Ηνωμένα Εθνη ότι αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη.

    Ωστόσο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, σημειώνοντας ότι "δίδεται η εικόνα ότι τα ΗΕ και οι δυνάμεις που στην πραγματικότητα καθοδηγούν τα πράγματα, πιθανό να θέλουν να δώσουν την εικόνα ότι κάτι γίνεται, παράλληλα με τις προσπάθειες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα για την Τουρκία, στην προσπάθεια αναβάθμισης των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ενωση."

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι ούτε καν πληροφορία υπάρχει περί αλλαγής της τουρκικής στάσης.

    Ισως, επανέλαβε, κάποιοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες να επιθυμούν τη διαιώνιση του Κυπριακού, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει την Ε/κ πλευρά και να την κάνει πιο προσεκτική.

    Αναφερόμενος στις απευθείας συναντήσεις, ο κ. Κυπριανού εμφανίστηκε απαισιόδοξος, εκφράζοντας την άποψη ότι "αυτός ο διάλογος δεν θα αποδώσει".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι σε "αυτή τη φάση" συμφωνεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μανώλη Χριστοφίδη ότι αυτή τη φορά ελπίζει ότι "θα υπάρξει ρίγμα" στην τουρκική αδιαλλαξία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν επιθυμεί να αρχίσει αντιδικία με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σημειώνοντας ότι η δική του εκτίμηση είναι εντελώς διαφορετική.

    Ερωτηθείς εάν ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τις ενδείξεις που θα υπάρξουν στον πρώτο γύρο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναλαμβάνει τέτοια δέσμευση επί του παρόντος.

    Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

    Στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατέληξε, θα συζητηθεί επίσης το ενδεχόμενο οι πολιτικοί αρχηγοί να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Κληρίδη στις συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Βρετανοί - Ακάμας

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ενώ οι Βρετανοί ολοκλήρωσαν τα στρατιωτικά γυμνάσιά τους στην περιοχή του Ακάμα δύο μέρες πριν από την καθορισμένη μέρα και έχουν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή, οι περιβαλλοντιστές διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις πιέσεις για τερματισμό των βρετανικών ασκήσεων στον Ακάμα.

    Την ολοκλήρωση των ασκήσεων και την αποχώρηση των Βρετανών επιβεβαίωσαν στο ΚΥΠΕ με δηλώσεις τους εκπρόσωποι των Βάσεων, της αστυνομίας και της Κίνησης Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών.

    Κατά τη διέλευση των βρετανικών στρατευμάτων από την Πάφο, γυναίκες μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γυναικών της Πάφου και μέλη της Επιτροπής ενάντια στις βρετανικές Βάσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εναντίον των ασκήσεων και διένεμαν σχετικό φυλάδιο - διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες ασκήσεις των Βρετανών.

    Στο φυλάδιο η Ομάδα Πρωτοβουλίας αναφέρει ότι απαιτεί από την κυπριακή κυβέρνηση να προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα και ενέργειες για τον οριστικό τερματισμό των ασκήσεων στον Ακάμα.

    Από τη βρετανική κυβέρνηση απαιτεί τον τερματισμό των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή αυτή. Ο Εκπρόσωπος των βρετανικών Βάσεων Σιον Τάλι είπε ότι οι στρατιώτες αποχώρησαν σήμερα το πρωί γιατί "ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις τους νωρίτερα από ότι αναμένετο" και σημείωσε ότι "δεν αποτελεί ασύνηθες φαινόμενο να ολοκληρώνονται στρατιωτικές ασκήσεις είτε πριν είτε μετά την καθορισμένη αρχική ημερομηνία."

    "Δεν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, έτσι η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε πιο νωρίς," σημπλήρωσε.

    Σε ερώτηση αν η σημερινή αποχώρηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι "είμαστε υπό πίεση να μην πάμε στον Ακάμα, αλλά πήγαμε."

    Απαντώντας σχετική ερώτηση, ο κ. Τάλι είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για εναλλακτικό χώρο για ασκήσεις. Είπε επίσης ότι οι Βάσεις δεν έχουν προτείνει κάποιο εναλλακτικό χώρο γιατί, όπως εξήγησε, δεν γνωρίζουν ποιοί χώροι προσφέρονται για αυτό τον σκοπό. Επανέλαβε την πάγια θέση της Βρετανίας για μετακίνηση των ασκήσεων σε άλλο χώρο δεδομένου ότι αυτός θα εξευρεθεί.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι Βρετανοί αποχώρησαν από την περιοχή σε δύο ομάδες, νωρίς το πρωί και αργότερα γύρω στις 7.30 πμ. "Στην περιοχή επικρατεί ησυχία και δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδιο," είπε ο εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη οι Βρετανοί άρχισαν να αποχωρούν από την περιοχή χθες το βράδυ, κίνηση την οποία χαιρέτισε. "Η κίνηση αυτή αποτελεί προσπάθεια άμβλυνσης των πιέσεων που δέχονται οι Βρετανοί από διάφορες πλευρές για τερματισμό των ασκήσεών τους," δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Περδίκης.

    Τόνισε παράλληλα ότι η Κίνηση Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ολοκληρωτικό τερματισμό των ασκήσεων των Βρετανών στον Ακάμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] Ρολάνδης - Προεδρικές

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Νίκος Ρολάνδης θα είναι υποψηφίος για τις Προεδρικές εκλογές, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι αντικείμενο της συνομιλίας του με τον Πρόεδρο Κληρίδη ήταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ υπήρξε και κάποιος διάλογος για τις προεδρικές εκλογές.

    Οπως ανέφερε, ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος, ενώ το κόμμα των Φιλελευθέρων έχει κατ'αρχήν αποφασίσει ότι ο κ. Ρολάνδης θα είναι υποψήφιος, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

    Ερωτηθείς τί προτίθεται να κάνει στην περίπτωση που ο Πρόεδρος Κληρίδης θα υποβάλει υποψηφιότητα, επανέλαβε ότι θα είναι και ο ίδιος ένας από τους υποψηφίους προέδρους.

    Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Κληρίδης να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε ότι αυτό θα αποφασισθεί όταν έλθει ο καιρός, διότι βασικό κριτήριο θα είναι το εθνικό θέμα και διάφορα άλλα που αφορούν στην Κύπρο, όπως η "δυνατότητα συμμετοχής ενός άλλου κόμματος που συνεργάζεται με την κυβέρνηση σε αυτά που θα συμβούν μετά τις προεδρικές εκλογές".

    "Δηλαδή το κόμμα μας θα έχει την απαίτηση χωρίς καμία αμφιβολία να μπορεί να περάσει της θέσεις του στην κυβέρνηση με ένα τρόπο συγκυβέρνησης", εξήγησε ο κ. Ρολάνδης.

    Πρόσθεσε ότι από τις επαφές των Φιλελευθέρων προκύπτει πως το κόμμα θα συγκεντρώσει ένα πολύ καλό ποσοστό το οποίο θα είναι και καθοριστικό.

    Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυαπριανού, ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος, δήλωσε ότι όλα εξαρτώνται από το ποιές θα είναι οι συμμαχίες.

    Πάντως ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος και ότι αν τελικά τα δύο στρατόπεδα θα είναι δεξιό και αριστερό τότε η διαφορά θα είναι πολύ μικρή όπως συνέβη στο παρελθόν.

    Ερωτηθείς εάν έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραστεί στις απευθείας συνομιλίες όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, απάντησε θετικά.

    "Ναι το έχω ζητήσει και ο Πρόεδρος Κληρίδης μου είπε ότι θα είμαι και εγώ", δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και προηγούμενο για αυτό το θέμα.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν και κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν στη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, όπως η διαμονή τους, τα οποία δεν γνωρίζει με ποίο τρόπο θα επιλυθούν.

    Ο κ. Ρολάνδης είπε τέλος ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ανέφερε ότι θα αποστείλει στον Πρόεδρο Κληρίδη "κάποια έγγραφα από το παρελθόν που αφορούν το εθνικό" θέμα και τα οποία θα είναι χρήσιμα στις απευθείας συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

    [06] Εκπρόσωπος - Επισκέψεις στα κατεχόμενα

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα άτομα, που είναι είτε Μαρωνίτες, είτε Ελληνοκύπριοι που επισκέπτονται τους συγγενείς του, είτε τουρίστες, ή διπλωμάτες καθώς και άλλα άτομα.

    Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου αν η κυβένρηση είναι ενήμερη για επισκέψεις ομάδων Ε/Κ στα κατεχόμενα.

    "Τα ονόματα όλων των ατόμων είναι γνωστά και καταγραμμένα," ανέφερε, απορρίπτοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μεγάλες ομάδες Ε/Κ επισκέπτονται καθημερινά τα κατεχόμενα.

    Απαντώντας σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στο θέμα της συνάντησης των Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών (καθώς και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και την Τουρκία), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

    Αναφορικά με πληροφορίες που φέρουν τους εν λόγω επιχειρηματίες να μελετούν λύση του Κυπριακού, τόνισε ότι "η εξωτερική πολιτική του κάθε κράτους καθορίζεται από την κυβέρνηση, ενώ θέματα εξωτερικού εμπορίου είναι θέμα των εμπόρων."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [07] Κασουλίδης - Παπουτσής

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με θέματα συζήτησης την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και το κυπριακό πρόβλημα, είχαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης και ο Ελληνας Επίτροπος Χρήστος Παπουτσής.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Επιτροπής, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ενώ, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Ο κ. Παπουτσής μετέφερε το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί στην Επιτροπή για τους ταχείς ρυθμούς προσαρμογής της Κύπρου στο κοινοτικό κεκτημένο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προσαρμογή θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης, δηλαδή έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

    Ο Ελληνας Επίτροπος έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στην αναγκαιότητα να έχει η Κύπρος την περίοδο αυτή μια συνεχή και εκτενή παρουσία σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στο "κοινοτικό γίγνεσθαι".

    Εξάλλου, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, οι υπηρεσίες του αρμοδίου για τη διεύρυνση, Ολλανδού Επιτρόπου Χανς βαν ντεν Μπρουκ, προετοιμάζουν με εντατικό ρυθμό τις γνωμοδοτήσεις για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

    Οπως έγινε γνωστό οι γνωμοδοτήσεις θα υιοθετηθούν στις 16 Ιουλίου και στη συνέχεια θα υποβληθούν στο Συμβούλιο Υπουργών. Για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα είναι ουσιαστικού χαρακτήρα, ενώ για την Κύπρο, η Επιτροπή έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά και απλώς θα εμπλουτίσει τη γνωμοδότηση με τις τελευταίες εξελίξεις, οικονομικές και πολιτικές.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΑΖΚ/ΓΠ)

    [08] Σεισμός - δηλώσεις σεισμολόγου

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 4.4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που έγινε αισθητός στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, εντάσσεται μέσα στη σεισμογενή δραστηριότητα που παρατηρείται μετά τους προηγούμενους μεγάλους σεισμούς του 1995 και του Οκτωβρίου του 1996 ώστε τα πετρώματα "να επανέλθουν στις θέσεις τους".

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο σεισμολόγος στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κυριάκος Σολωμή, εκτιμάται ότι "μετά τη σεισμική δράση της τελευταίας περιόδου γίνονται κάποιες ανακατατάξεις στην περιοχή των τάσεων και των συμπιέσεων με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή".

    Οπως τόνισε ο κ. Σολωμής η εκτίμηση είναι πως δεν αναμένεται στο εγγύς μέλλον ισχυρός σεισμός στην περιοχή λόγω του ότι ήδη εκτονώθηκε σημαντική ενέργεια με τους τελευταίους σεισμούς.

    Από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τον κ. Σολωμή, καταγράφηκαν μέχρι σήμερα πέντε αισθητοί σεισμοί καθώς επίσης και άλλοι πολλοί που δεν έγιναν αισθητοί, γιατί ήταν πιο μικροί και σε μεγαλύτερο βάθος.

    Αυτοί οι σεισμοί, όπως είπε ο κ. Σολωμής, εντάσσονται μέσα στη συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής της Κύπρου.

    "Αυτό", όμως τόνισε "δεν σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και άλλοι σεισμοί με τον ίδιο ρυθμό".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           75.03 (-0.98)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   83.70 (-0.88)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     61.88 (-2.67)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 58.08 (-1.04)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  79.39 (-0.34)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                62.34 (-1.64)
        Εμπορικές Εταιρείες                     49.89 (-2.27)
        Αλλες Εταιρείες                         54.72 (-1.01)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK 592599.759
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜA)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 29 May 1997 - 13:04:10 UTC