Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ - Οργή από Αμερικανούς βουλευτές για τους Τούρκους δολοφόνους
  • [02] Αμερικανός Γερουσιαστής επικρίνει τους Τούρκους
  • [03] Κόρνμπλουμ: Αν συναντιούνταν οι στρατιωτικοί μπορούσαν να αποφευχθούν τα τραγικά γεγονότα
  • [04] Καταπελτική έκθεση της ΟΥΝΦΙΣΥΠ για τη δολοφονία του Σολωμού
  • [05] Εφθασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • [06] Η Κύπρος είναι έτοιμη για την ειρηνευτική διαδικασία
  • [07] ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - Σημίτης: Η γραμμή Αττίλα είναι ένα μνημείο ντροπής
  • [08] ΥΠΕΞ: Δε σχετίζεται η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με τη λύση του Κυπριακού
  • [09] Μουσείο Μυκηναϊκού Αποικισμού
  • [10] Υπό κράτηση λαθρομετανάστες που έφθασαν ομαδικά
  • [11] Συνεδρίες κομμάτων ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου στην παρουσία Σημίτη
  • [12] Ο Κληρίδης στην Αθήνα με το αεροπλάνο του Σημίτη

  • [01] ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ - Οργή από Αμερικανούς βουλευτές για τους Τούρκους δολοφόνους

    Ηνωμένα Εθνη, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οργή και απέχθεια για τις δολοφονίες των δύο νεαρών Ε/Κ από τους Τούρκους στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια εξέφρασαν πέντε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης χθες στα Ηνωμένα Εθνη.

    Στη δημοσιογραφική διάσκεψη προβλήθηκαν βιντεοταινίες των δολοφονιών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σπύρου Σολωμού στη νεκρή ζώνη και όπως είπε η βουλευτής Νίτα Λόουι, η βάναυση αυτή ενέργεια επαναβεβαίωνει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να διακόψουν οι ΗΠΑ κάθε βοήθεια προς την Τουρκία και που πρέπει να τερματιστεί η παράνομη κατοχή της Κύπρου.

    Ο βουλευτής Ρόμπερτ Μενέντεζ ανέφερε ότι σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί κι επίσημα εναντίον των βάρβαρων ενεργειών των τουρκικών στρατευμάτων και τόνισε ότι έχει εξοργιστεί ιδιαίτερα από την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ στα κατεχόμενα και από τη δήλωσή της ότι δε θα διστάσει να ξαναχρησιμοποιήσει βία για να προστατέψει την "εδαφική ακεραιότητα", δήθεν, του ψευδοκράτους.

    Ο βουλευτής Τόμας Μάντον, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής του Κογκρέσου για Ελληνικές Υποθέσεις, καταδίκασε την τουρκική κυβέρνηση για τις βαρβαρότητες στη νεκρή ζώνη και κάλεσε τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να επιβάλει κυρώσεις.

    Ολοι οι βουλευτές στη δημοσιογραφική διάσκεψη συμφώνησαν ότι τα γεγονότα φανερώνουν την επείγουσα ανάγκη για εφαρμογή της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για αποστρατικοποίηση του νησιού.

    Οι πέντε Αμερικανοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση Κλίντον να αντιδράσει έντονα με τιμωρητικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Τουρκία ήταν πρώτη στο να επιδείξει καταφρόνηση εναντίον των ΗΠΑ, υπογράφοντας συμφωνία για πετρέλαιο 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ιράν.

    Ανκαι η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με την Κύπρο, οι κυρώσεις θα σήμαιναν σκληρή δυσαρέσκεια για την τουρκική εξωτερική πολιτική, που περιλαμβάνει και το θέμα της Κύπρου, δήλωσε ο κ. Εγκελς.

    Με την άποψη αυτή συμφώνησαν και οι άλλοι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένης και της Κάρολιν Μαλόνι, η οποία είπε ότι η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν παραβιάζει τον πρόσφατο Νόμο περί Κυρώσεων εναντίον του Ιράν για το πετρέλαιο.

    Η κυβέρνηση Κλίντον επέκρινε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα την Τουρκία για την υπογραφή της τεράστιας αυτής συμφωνίας με το Ιράν, η οποία, όπως είπαν οι πέντε βουλευτές, αποτελεί τρανό παράδειγμα της τουρκικής συμπεριφοράς στο διεθνές σκηνικό και δεν εκπλήσσει κανένα άτομο που γνωρίζει την τραγωδία που βιώνει η Κύπρος εδώ και 22 χρόνια.

    Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν, επίσης, ο Πρέσβης της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Νίκος Αγαθοκλέους, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πίτερ Πανανικολάου. Τη δημοσιογραφική διάσκεψη επιχορήγησε η κυπριακή πρεσβεία και τη διοργάνωσε η ΠΣΕΚΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΤΝ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [02] Αμερικανός Γερουσιαστής επικρίνει τους Τούρκους

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο Γερουσιαστής Κλέιπορν Πελ καταδίκασε εντονότατα τη δολοφονία από τους Τούρκους του άοπλου διαδηλωτή Σολωμού Σπύρου Σολωμού στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Πελ χαρακτηρίζει τις ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων απαράδεκτες και δυσανάλογες στην απειλή που αποτελούσαν οι διαδηλωτές.

    Ο κ. Πελ τονίζει, επίσης, ότι θεωρεί απρεπείς τις δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, με τις οποίες απειλεί να αντιδράσει βίαια εάν επιχειρήσει οποιοσδήποτε να αγγίξει την τουρκική σημαία.

    Καλεί, τέλος, όλα τα μέρη να συγκρατηθούν και να εργαστούν προς ειρηνική και διαρκή λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [03] Κόρνμπλουμ: Αν συναντιούνταν οι στρατιωτικοί μπορούσαν να αποφευχθούν τα τραγικά γεγονότα

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Αν γινόταν αποδεκτή η εισήγηση των ΗΠΑ για στρατιωτικό διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, ίσως να είχαν αποφευχθεί τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κόρνμπλουμ.

    Ο κ. Κόρνμπλουμ, ο οποίος μιλούσε στο BBC World Service, ανέφερε ότι η πρόσφατη αποστολή στην Κύπρο της Μαντλέν Ολμπράιτ και του Ρίτσαρντ Μπίτι είχε σκοπό να μελετήσει τρόπους με τους οποίους να προωθηθεί μια λύση και να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα βοηθούσαν στη βελτίωση της κατάστασης.

    Η μια ιδέα, συνέχισε, ήταν ο στρατιωτικός διάλογος, για να συζητηθούν μεταξύ του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του διοικητή των κατοχικών στρατευμάτων τρόποι λεπτομερούς συνεργασίας τους.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και σημείωσε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά αντίθετα μπορεί να θεωρηθεί προτέρημα, διότι το Κυπριακό περιγράφεται ως πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή.

    Σε παρατήρηση ότι παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Τουρκία τον τελευταίο καιρό, ο κ. Κόρνμπλουμ είπε ότι αυτό αληθεύει, αλλά επεσήμανε το βάθος των σχέσεων των ΗΠΑ, τόσο με την Ελλάδα και την Τουρκία, όσο και με την Κύπρο.

    Οι ΗΠΑ, είπε, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και αυτές οι χώρες είναι σημαντικές για μας, πράγμα που μας δίνει ένα καλό λόγο να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας και να εργαστούμε για λύση του Κυπριακού.

    Σε ερώτηση εάν οι ΗΠΑ παραμένουν ουδέτερες στην κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι έχουν καταδικάσει μόνο την τουρκική πλευρά για τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών, ο κ. Κόρνμπλουμ είπε ότι η χώρα του επιθυμεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με τις χώρες αυτές.

    Ομως, δε θα διστάσει να ασκήσει κριτική εναντίον ενεργειών που δε βοηθούν την κατάσταση, τονίζοντας ότι οι ενέργειες των Τούρκων στη Δερύνεια, με τη δολοφονία δύο διαδηλωτών, ήταν δυσανάλογες με τον κίνδυνο που αποτελούσαν οι διαδηλωτές.

    Κληθείς να αναφέρει ποιο ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ στο πρόβλημα, δεδομένων των καλών της σχέσεων με όλες τις πλευρές, ο κ. Κόρνμπλουμ αναφέρθηκε στην αποστολή στην Κύπρο της κ. Ολμπραϊτ και του κ. Μπίτι.

    Σε παρατήρηση ότι η αποστολή αυτή δεν απέφερε καρπούς, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι εδώ φάνηκε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Παρομοίασε, εξάλλου, το Κυπριακό με το πρόβλημα στη Βοσνία, προσθέτοντας ότι δυστυχώς σε διάφορα μέρη του κόσμου, ακόμα και στην Ευρώπη, υπάρχουν συγκρούσεις που μερικές φορές έχουν τις ρίζες τους αρκετούς αιώνες πίσω, όπως συμβαίνει και στην Κύπρο.

    Παρά ταύτα, ο κ. Κόρνμπλουμ τόνισε ότι αυτό δεν αποθαρρύνει τις ΗΠΑ, απλά σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες. Είμαστε, κατέληξε, αρκετά δραστήριοι στις προσπάθειές μας να προωθήσουμε λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [04] Καταπελτική έκθεση της ΟΥΝΦΙΣΥΠ για τη δολοφονία του Σολωμού

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΣΥΠ) τόνισε πόσο αχρείαστη ήταν η χρήση πυρών από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 14ης Αυγούστου, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, και που είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο θάνατο ενός διαδηλωτή και τον τραυματισμό αριθμού άλλων, μεταξύ των οποίων και δύο ειρηνευτών.

    Τα πιο πάνω περιέχονται σε επίσημη έκθεση της ΟΥΝΦΙΣΥΠ για τα γεγονότα της Τετάρτης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Σολωμός Σπύρου Σολωμού, όταν δέχθηκε τα πυρά του στρατού κατοχής.

    Στην έκθεση αναφέρεται ότι μετά την είσοδο των Ελληνοκυπρίων διαδηλωτών στη νεκρή ζώνη, οι τουρκικές δυνάμεις πήραν θέσεις μάχης. Ταυτόχρονα, η ΟΥΝΦΙΣΥΠ ζήτησε από τις τουρκικές δυνάμεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κάτι όμως που δεν έκαμαν.

    Η έκθεση τονίζει ότι "η ΟΥΝΦΙΣΥΠ είχε πλήρη έλεγχο της κατάστασης στη νεκρή ζώνη." Η Δύναμη ήταν στη διαδικασία απομάκρυνσης των διαδηλωτών και όταν ο Σολωμού έτρεξε προς τα κατοχικά στρατεύματα και ανέβηκε στον ιστό της τουρκικής σημαίας οι Ειρηνευτές ήταν σχεδόν κοντά του για να τον απομακρύνουν.

    Αναφέρεται περαιτέρω ότι ο Ελληνοκύπριος διαδηλωτής Σολωμός Σπύρου Σολωμού ανέβηκε περίπου τρία μέτρα στον ιστό όταν πυροβολήθηκε από Τούρκο στρατιώτη. Αμέσως μετά, προστίθεται, οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν αδιάκριτα τους άοπλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην νεκρή ζώνη. Αξιωματικοί της Ειρηνευτικής Δύναμης, αναφέρεται, ήταν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου όπου ένστολο προσωπικό των τουρκικών δυνάμεων "γονάτισε κάτω και πυροβόλησε προς τους διαδηλωτές μέσα στη νεκρή ζώνη".

    Η έκθεση τονίζει ότι ως αποτέλεσμα των αδιάκριτων πυροβολισμών δύο Ειρηνευτές πυροβολήθηκαν από πίσω καθώς και δύο Ελληνοκύπριοι πολίτες. Ενας από τους τραυματισθέντες, ο οποίος βρισκόταν έξω από τη νεκρή ζώνη και κοντά στο ελληνοκυπριακό φυλάκιο, πληγώθηκε σοβαρά.

    "Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου", καταλήγει η έκθεση, "ο αρχηγός της ΟΥΝΦΙΣΥΠ συναντήθηκε με το Διοικητή των Τουρκικών Δυνάμεων στην Κύπρο για να διαμαρτυρηθεί έντονα για την αχρείαστη χρήση βίας" από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

    (ΚΥΠΕ/ΦΣ/ΓΠ)

    [05] Εφθασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

    Λάρνακα, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Εφθασε πριν από λίγο στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Υπουργό Τύπου και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Ρέππα.

    Τον κ. Σημίτη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλοι επίσημοι.

    Αναμένεται σε λίγο να προβούν σε δηλώσεις, τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κατευθυνθούν προς τη Λευκωσία όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Θα ακολουθήσει η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα λάβει μέρος και ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Αργότερα, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

    Ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα αργά το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [06] Η Κύπρος είναι έτοιμη για την ειρηνευτική διαδικασία

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η Κύπρος είναι έτοιμη να αρχίσει ειρηνευτική διαδικασία που θα οδηγήσει προς λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης.

    Ο κ. Μιχαηλίδης, που μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα για τους εκπροσώπους των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί πιο εντατικά και δραστήρια στο Κυπριακό για να προωθηθεί λύση στο πρόβλημα.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, άνκαι επέκρινε τους Ε/Κ διαδηλωτές που εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, τόνισε ότι οι διαδηλωτές ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι, αφού εξέφραζαν το αίσθημα αγανάκτησης του λαού, που για 22 τώρα χρόνια δεν έχει απελευθερωθεί ούτε ίντζα κατεχόμενης γης.

    Θέλουμε, πρόσθεσε, να αρχίσουμε μια διαδικασία και είμαστε έτοιμη να εισέλθουμε σ' αυτήν, για να προωθήσουμε μια λύση στο Κυπριακό. Το ερώτημα τώρα, επεσήμανε ο κ. Μιχαηλίδης, δεν είναι πώς θα μειώσουμε την ένταση, αλλά πώς θα αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να λύσουμε το πρόβλημα.

    Είπε, επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό τα Ηνωμένα Εθνη, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους και να δημιουργήσουν μιαν ορμή για να επιταχυνθεί η ειρηνευτική διαδικασία και να προσεγγιστεί μια λύση.

    Ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε, στη συνέχεια, την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αρχίσει στρατιωτικό διάλογο, όπως εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ, μεταξύ του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του διοικητή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί, διότι η Τ/κ πλευρά απαίτησε εκπροσώπησή της στη συνάντηση, πράγμα που απέρριψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Η κατάταση, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι πιο ήρεμη. Εχουμε εξέλθει της έντασης των τελευταίων ημερών, άνκαι η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

    Επέρριψε, επίσης, πολιτική ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Τουρκία και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που ενέκριναν τη χρήση υπέρμετρης βίας εναντίον άοπλων διαδηλωτών και αντέδρασαν με δυσανάλογο τρόπο στην απειλή εναντίον τους.

    Οι διαδηλώσεις, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι πλήρως δικαιολογημένες και πρέπει κανείς να καταλάβει το αίσθημα αγανάκτησης του λαού της Κύπρου.

    Κληθείς να σχολιάσει την αδυναμία της Αστυνομίας να ελέγξει τους διαδηλωτές και να απαγορεύσει την είσοδό τους στη νεκρή ζώνη, ο κ. Μιχαηλίδης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος εκ μέρους των διαδηλωτών, αλλά τόνισε ότι και οι τουρκικές δυνάμεις παραβίασαν τη νεκρή ζώνη, όπου σκότωσαν δύο άτομα.

    "Δε γνωρίζω καμία αστυνομική δύναμη που να μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα περάσει τον κλοιό της κανένας διαδηλωτής κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων", είπε ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μιλήσει με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο για να συζητηθούν τρόποι αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της, είτε με αύξηση του αριθμού των ειρηνευτών είτε με αλλαγή των όρων εντολής της.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ήγηρε, εξάλλου, και το θέμα της ευθύνης για τις δύο δολοφονίες και σημείωσε ότι η Κύπρος αναμένει πως όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες θα απαιτήσουν την απόδοση ευθύνης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [07] ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - Σημίτης: Η γραμμή Αττίλα είναι ένα μνημείο ντροπής

    Λάρνακα, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η γραμμή του Αττίλα, που χωρίζει εδώ και 22 χρόνια την Κύπρο στα δυο, είναι ένα μνημείο ντροπής, τόνισε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα και ο ελληνισμός είναι στο πλευρό της Κύπρου στο αγώνα της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού προβλήματος.

    Μιλώντας κατά την άφιξή του στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα, ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί πατεί για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας το χώμα της μαρτυρικής Κύπρου.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Υπουργό Τύπου και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Ρέππα, για να δείξουν ότι σύσσωμος ο ελληνισμός αντιστέκεται στις προκλήσεις της Τουρκίας και για να επιβεβαιώσουν την αταλάντευτη θέση ότι ο αγώνας της Κύπρου είναι αγώνας ολόκληρου του έθνους.

    Στη συνέχεια, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στις επαφές που πρόκειται να έχει στην Κύπρο πριν την αναχώρησή του αργά απόψε για την Αθήνα. Κατά την εδώ ολιγόωρη παραμονή μου, είπε, θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα παραστώ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

    Είπε, ακόμη, ότι η παρουσία του στην Κύπρο έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, δηλαδή θα ενημερωθεί και θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και θα χαραχθούν οι κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα μαζί με την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Οι προσπάθειες, συνέχισε, που έγιναν μέχρι σήμερα για να λυθεί το πρόβλημα της εχθρικής κατοχής στα πλαίσια κυρίως του ΟΗΕ δεν ευδοκίμησαν, σημειώνοντας την ανάγκη να αναληφθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες.

    Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο κ. Σημίτης είπε ότι οι δολοφονίες και οι τραυματισμοί άοπλων πολιτών απέδειξαν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη αυτό το οποίο γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Απέδειξαν την προκλητική στάση της Τουρκίας, ότι αγνοεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών.

    Δεν υπάρχει, τόνισε, καμιά αμφιβολία ότι η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατήγγειλε τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς φυσικά και σε διμερές επίπεδο με όλες τις χώρες, ώστε η διεθνής κοινότητα να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς την τουρκική πλευρά.

    Σήμερα, είπε ακολούθως, που η Ευρώπη ενισχύει τους δεσμούς αλληλεγγύης και προωθεί τις συνεργασίες, σήμερα που επιλέγει την ενοποίηση για να υπάρχει ένα κοινό μέλλον, η διαίρεση της Κύπρου δεν συμβιβάζεται με το μέλλον προς το οποίο προσβλέπουν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

    Η Κύπρος, τόνισε ο κ. Σημίτης, δεν μπορεί να παραμείνει άλλο η τελευταία χώρα της Ευρώπης που είναι διαιρεμένη, μοιρασμένη στα δυο, χωρίς στοιχειώδεις ελευθερίες, όπως αυτές της ελεύθερης εγκατάστασης κι ελεύθερης επικοινωνίας.

    Στο σημείο αυτό, ο Ελληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την αμέριστη συμπαράστασή της προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό.

    Η συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο, υπογράμμισε, θα είναι έντονη σε όλους τους τομείς, είτε αφορά την αποκατάσταση μιας πατρίδας χωρίς σύνορα και διαχωριστικά τείχη, είτε την αμυντική προσπάθεια, στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, είτε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

    Το μήνυμά μας, κατέληξε ο κ. Σημίτης, είναι ένα και μοναδικό: "Η Ελλάδα είναι εδώ, ο ελληνισμός είναι εδώ, μαζί με την Κύπρο θα είμαστε όλοι εδώ στον αγώνα για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού".

    Πρόεδρος Κληρίδης

    Καλωσορίζοντας τον κ. Σημίτη, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι η παρουσία στην Κύπρο του Ελληνα Πρωθυπουργού αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για το κυπριακό πρόβλημα, την προτεραιότητα που δίδουν σ' αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα και τη συμπαράσταση και συνεργασία με την οποία περιβάλλουν το Κυπριακό.

    Είπε, επίσης, ότι ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην Κύπρο για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τους χειρισμούς της κατάστασης που έχει προκύψει, όπως προβλέπει η στενή και απόλυτη συνεργασία που χάραξαν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε, εξάλλου, ότι το γεγονός ότι στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα θα παρακαθήσει η πολιτική ηγεσία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είναι και αυτό ακόμα μια απόδειξη του δημοκρατικού τρόπου με τον οποίο εξετάζουμε και τοποθετούμαστε επί των εθνικών θεμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [08] ΥΠΕΞ: Δε σχετίζεται η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με τη λύση του Κυπριακού

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η κυπριακή κυβέρνηση δε θεωρεί ότι πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού.

    Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, ως απάντηση στις δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, η οποία είπε ότι ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι βοηθητική προς την επίλυση του Κυπριακού.

    Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ θα επιφέρει τη λύση του Κυπριακού συγκρούεται με την πραγματικότητα. "Δε βλέπω πώς σχετίζεται πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με τη λύση του Κυπριακού", πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι είναι θέμα της ΕΕ να αποφασίσει αν θα δεχθεί την Τουρκία ως πλήρες μέλος της ή όχι. Η ΕΕ, πρόσθεσε, έχει κάμει σαφές ότι δε θα δεχθεί πιέσεις από τρίτους όσον αφορά στα υποψήφια μέλη της Ενωσης.

    Τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυπριακής κυβέρνησης αφορά κυρίως στην ένταξη της Κύπρου στην Ενωση η οποία και επαναβεβαίωσε την καταλληλότητα της Κύπρου για ένταξη. Η Κύπρος, σημείωσε ο Υπουργός, ακολουθεί μια σταθερή πρόοδο προς την τελωνειακή ένωση η οποία και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

    Ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι η Τουρκία δε θα πρέπει να επιβραβεύεται για τη συνεχή κατοχή μέρους της Κύπρου, αλλά η Τουρκία έχει υποχρέωση να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αρχές των διεθνών οργανισμών στους οποίους θέλει να ενταχθεί, όπως είναι η ΕΕ.

    "Δυστυχώς", τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, "η Τουρκία νοιώθει ελεύθερη να καταπατεί κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και παράλληλα θέλει να ενταχθεί σε ένα οργανισμό, ο οποίος προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό αποτελεί αντίφαση," κατέληξε.

    (ΚΥΠΕ/ΦΣ/ΓΠ)

    [09] Μουσείο Μυκηναϊκού Αποικισμού

    Πάφος, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Μουσείου Μυκηναϊκού Αποικισμού Μάας-Παλαιόκαστρου, στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων στην Πέγεια.

    Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών κι Εργων Αδάμος Αδαμίδης, στην παρουσία των αρχών της Πάφου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

    Το Μουσείο είναι θεματικό κι έχει σκοπό την πληροφόρηση του κοινού για το σημαντικότερο ίσως σταθμό στην ιστορία της Κύπρου και όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, το Μουσείο αυτό έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και σημαντικότερα.

    Η άφιξη, είπε, των Μυκηναίων και γενικότερα των αρχαίων στην Κύπρο, σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής για το νησί μας, μιαν μετεξέλιξη που διαφοροποίησε τα γηγενή πρωτόλεια και στοιχειοθέτησε την εθνική ταυτότητα του κυπριακού λαού, όπως είναι σήμερα γνωστός.

    Τόσο η ανέγερση του Μουσείου, όσο και η ετοιμασία της έκθεσης αποτελούν συμβολή του Ιδρύματος Αναστάσιου Λεβέντη.

    Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Λεβέντης ανέφερε ότι χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο, τονίζοντας ότι το Μουσείο κτίστηκε, διακρίθηκε κι έτυχε διεθνούς δημοσιότητας.

    Σημείωσε, επίσης, ότι η παρουσία του κ. Αδαμίδη στα εγκαίνια αποτελεί ένδειξη της κυβερνητικής εκτίμησης για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [10] Υπό κράτηση λαθρομετανάστες που έφθασαν ομαδικά

    Λάρνακα, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα 44 λαθρομετανάστες και 4μελές πλήρωμα της ψαρόβαρκας που τους μετέφερε από το Λίβανο στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία οι 44 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Λιοπετρίου την αυγή. Από αυτούς οι 34 είναι Ιρακινοί, δύο Ιρανοί, ένας από το Αφγανιστάν και ένας από την Αίγυπτο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κουρδικής καταγωγής. Στους λαθρομετανάστες συμπεριλαμβάνονται δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά ηλικίας 2-4 χρονών.

    Οι λαθρομετανάστες, που προορίζονταν για την Κρήτη και που πλήρωσαν το ποσόν των 22.000 δολαρίων στο Λιβάνιο πλοίαρχο για τη μεταφορά τους, παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη Λάρνακα.

    Στο Δικαστή Φοίβο Ζωμενή δήλωσαν ότι είναι αντικαθεστωτικοί και αν δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ή απελαθούν στις χώρες τους θα πληρώσουν πολύ ακριβά το εγχείρημά τους να φύγουν από τις πατρίδες τους.

    Ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρέας Χριστοφόρου ανέφερε ότι θα εξετάσει υπόθεση παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και ζήτησε την 8ημερη κράτησή τους για να συμπληρωθούν οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας. Το Δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση της Αστυνομίας.

    (ΚΥΠΕ/ΤΑ/ΦΣ/ΓΠ)

    [11] Συνεδρίες κομμάτων ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου στην παρουσία Σημίτη

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Συνήλθαν σήμερα τα ανώτατα όργανα των κοινοβουλευτικών κομμάτων και καθόρισαν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, στην οποία θα παρακαθήσει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης.

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού και το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συνήλθαν στη Λευκωσία, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών συνήλθε στη Λεμεσό. Το συνήλθε και το Πολιτικό Γραφείο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ.

    Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υπό το φως των αποφάσεων της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αξιολόγησε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και καθόρισε τη θέση του κόμματος στα θέματα που θα συζητηθούν στην απογευματινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης είχε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο Κληρίδη όσο και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Μάτσης τόνισε ότι τα αποτρόπαια εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο φέρουν στο προσκήνιο την αυταπόδεικτη πραγματικότητα ότι ο ελληνισμός από την Κύπρο μέχρι τον Εβρο αντιμετωπίζει τον ίδιο εξ ανατολών κίνδυνο και ότι ενωμένος πρέπει να τον αντιμετωπίσει.

    Ο κ. Μάτσης πρόσθεσε ότι η Ε/κ πλευρά και όλος ο ελληνισμός πρέπει να αξιοποιήσει τις εκτελέσεις των δύο Κυπρίων από τους Τούρκους και να παρουσιάσει τα γεγονότα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες κυβερνήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι η αντιπαράθεση στην Κύπρο δεν είναι μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, σημείωσε ο κ. Μάτσης, ο ΔΗΣΥ θα αναπτύξει έντονη δραστηριότητα.

    Εξάλλου, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συζήτησε τα τελευταία γεγονότα και καθόρισε τις θέσεις του κόμματος ενόψει της απογευματινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι οι ΑΚΕΛιστές, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, καταδικάζουν με βδελυγμία τις δύο άνανδρες κι εν ψυχρώ δολοφονίες των δύο νεαρών Ε/Κ.

    Υπογραμμίζεται, ταυτόχρονα, ότι η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορούν να κατευθύνουν τις πράξεις μας, αλλά αυτή την ώρα χρειάζεται η επίδειξη ψυχραιμίας, συγκράτησης και ανάληψη πρωτοβουλιών για εκτόνωση της όλης κατάστασης.

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις βρεθήκαμε πολύ κοντά σε θερμό πολεμικό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν θα ήθελε να προβεί σε δημοσιοποίηση των εισηγήσεων του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ ή να δώσει την εντύπωση ότι το ΑΚΕΛ έχει επεξεργαστεί επαναστατικές εισηγήσεις.

    Θα προβούμε, είπε, στην έκφραση κάποιων απόψεων και θα διατυπώσουμε κάποιες εισηγήσεις που αφορούν την προώθηση στο διπλωματικό πεδίο της μάχης στο διεθνή χώρο.

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι εκείνο που χρειάζεται σήμερα είναι να δοθεί δυναμική απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας και να ενεργήσει η κυπριακή κυβέρνηση από θέση ισχύος.

    Ο κ. Βασιλείου προέβη στη δήλωση αυτή ύστερα από τη συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΕΔ στη Λεμεσό, ενόψει της έλευσης στην Κύπρο του Ελληνα Πρωθυπουργού. Το ΚΕΔ, είπε ο κ. Βασιλείου, θα καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις.

    Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στη Δερύνεια, ο κ. Βασιλείου επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, τόσο για τον τρόπο που αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκδήλωση των μοτοσυκλετιστών, όσο και για την "παντελή έλλειψη αστυνόμευσης" της περιοχής την Κυριακή, ημέρα των γεγονότων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [12] Ο Κληρίδης στην Αθήνα με το αεροπλάνο του Σημίτη

    Λευκωσία, 17/8/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί απόψε για την Αθήνα μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.

    Από την Αθήνα θα φύγει αύριο για επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Σαμοθράκη.

    Το μεσημέρι της Κυριακής θα συναντηθεί στο Κυβερνείο στη Θεσσαλονίκη με Υπουργούς και εκπροσώπους οικονομικών φορέων της πόλης. Στη συνέχεια θα δοθεί γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππο Πετσάλνικο.

    Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για επίσκεψη στη Μαρώνεια. Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος "Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος", ο Πρόεδρος Κληρίδης θα επισκεφθεί την Κοινότητα Φαναρίου Ροδόπης μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γεράσιμο Αρσένη.

    Εκεί θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του κέντρου δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου "Ταξίδι Διόνυσου και Λυσιστράτη" στο αρματαγωγό "Σάμος" στο λιμάνι του Φαναρίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη.

    Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Σαμοθράκη. Εκεί θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Δήμου Σαμοθράκης με θέμα "Η στρατηγική του Ελληνισμού στο κατώφλι του 2000."

    Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Κληρίδης θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΦΣ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Saturday, 17 August 1996 - 11:55:44