Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-06-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγνώμη για σφάλματα του παρελθόντος
  • [02] Έρευνα: Αρνητική παραμένει η εικόνα των ΗΠΑ ανά τον κόσμο
  • [03] Μέλη του Κογκρέσου ζητούν αναθεώρηση της πολιτικής Μπους στο Ιράκ
  • [04] ΗΠΑ:Τράπεζα δεδομένων με σκοπό τη στρατολόγηση
  • [05] Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Ιράκ
  • [06] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στο Ιράν
  • [07] Δυτική Όχθη: Θέσεις εργασίας σε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές
  • [08] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Οι επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία θα αποτελέσουν ένδειξη της λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών
  • [09] Συνάντηση Μπούς-αλ Τζααφάρι στο Λευκό Οίκο
  • [10] Nέα περιστατικά βίας στο Ιράκ

  • [01] Συγνώμη για σφάλματα του παρελθόντος

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσινγκτον

    24-06-2005

    Δείτε το ρεπορτάζ «Συγνώμη για σφάλματα του παρελθόντος» - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ «Συγνώμη για σφάλματα του παρελθόντος»

    Ένα από τα δύο νομοθετικά σώματα που απαρτίζουν το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε επίσημα συγνώμη για μια οδυνηρή αδράνειά του και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να εκδικάζεται μια πολύκροτη σχετική υπόθεση του Αμερικανικού Νότου, η οποία παραμένει εκκρεμής επί τέσσαρες και πλέον δεκαετίες. Στα δύο τούτα θέματα είναι αφιερωμένο το τηλεοπτικό ρεπορτάζ μας της εβδομάδας αυτής.

    Κείμενο Ρεπορτάζ:

    Η Αμερικανική Γερουσία ζήτησε συγνώμη επειδή άφησε να περάσουν δεκαετίες ολόκληρες χωρίς να θεσπίσει νομοθεσία που να καθιστά το λιντσάρισμα ομοσπονδιακό έγκλημα. Για μερικούς η συγνώμη έρχεται πολύ αργά και για ορισμένους άλλους είναι εριστική. Οι περισσότεροι όμως βλέπουν τη χειρονομία αυτή σαν μια ενέργεια που δείχνει τη διάθεση της χώρας να διορθώσει φυλετικά σφάλματα του παρελθόντος.

    Στο διάστημα από το 1880, σχεδόν 5.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά λιντσαρίστηκαν στην Αμερική. Οι περισσότεροί τους ήταν μαύροι από τον Νότο, μια περιοχή που το 1860 επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διατηρήσει τη δουλεία.

    Ο συγγραφέας Τζέημς Άλλεν, που έχει μελετήσει την υπόθεση, λεει πως το Κογκρέσο έκανε κάπου 200 προσπάθειες από τότε να περάσει κάποιο νόμο που θα καθιστούσε το λιντσάρισμα ομοσπονδιακό έγκλημα αλλά όλες τους προσέκρουσαν στην αντίθεση Γερουσιαστών από το Νότο. Ο ίδιος πιστεύει ότι 'Η Γερουσία έχει και αυτή τα χέρια της βαμμένα με αίμα επειδή δεν σταμάτησε το λιντάρισμα'. Το ψήφισμα το οποίο περιλαμβάνει τη συγνώμη της Γερουσίας εγκρίθηκε αλλά όχι ομόφωνα.

    Ο Άνθονι Κρόφορντ λυντσαρίστηκε το 1916

    Όμως το μέτρο έχει μεγάλη σημασία για τουλάχιστον μία οικογένεια στην Άμπιβιλ της Νότιας Καρολίνας. Εκεί, στην πλατεία της κωμόπολης αυτής, το 1916, ένας μαύρος γεωργός,ο Άνθονι Κρόφορντ, λυντσαρίστηκε από εκατό και πάνω λευκούς. Ένας από τους απογόνους του, ο Φίλιπ Κρόφορντ μας λεει πως ο προπάππους του τιμωρήθηκε με αυτό τον τρόπο επειδή αντιμίλησε σε λευκό καταστηματάρχη που αρνήθηκε να του δώσει όσα χρήματα ζητούσε για το βαμβάκι που είχε μαζέψει. Κατά την έκφρασή του: 'Τον έσυραν στην πλατεία, τον λυντσάρανε και κατόπιν τον σκότωσαν.'

    Αλλά στη Φιλαδέλφεια του Μισισιπή, διόρθωμα σφαλμάτων του παρελθόντος σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξει ξανά η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας τριών στελεχών του κινήματος για ισοπολιτεία λευκών και μαύρων πριν από τέσσαρες δεκαετίες. Στις 21 Ιουνίου 1964, ο Τζέημς Τσένεη, ο Άντριου Γκούντμαν και ο Μάηκλ Σβέρνερ εξαφανίστηκαν καθώς διερευνούσαν το κάψιμο μιας εκκλησίας μαύρων στον Αμερικανικό Νότο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν 44 μέρες αργότερα κακοποιημένα και γεμάτα σφαίρες μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο που οι αρχές ανέσυραν από κάποιο βάλτο.

    Ρέη Κίλλεν

    Το φρικιαστικό έγκλημα αποτέλεσε καμπή στον αγώνα για φυλετική ισότητα στην Αμερική και έγινε βάση για το γύρισμα της γνωστής ταινίας του Χόλυγουντ 'Ο Μισισιπής στις φλόγες'. Τώρα, 41 χρόνια αργότερα, ένας ογδοντάχρονος, ο Έντγκαρ Ρέη Κίλλεν, προσάγεται στο δικαστήριο σε σχέση με τους τρεις εκείνους φόνους. Ο ίδιος λεει πως είναι αθώος. Η δίκη είναι μια ακόμα οδυνηρή υπενθύμιση του παρελθόντος αλλά για πολλούς στην κωμόπολη αυτή, λευκούς και μαύρους, είναι σημαντικό που γίνεται.

    Ο Τζέρι Μίτσελ, δημοσιογράφος σε μια τοπική εφημερίδα, εκτιμά πως 'η δίκη έχει σημασία γιατί κατά βάση δείχνει πως ο Μισισιπής άρχισε να εξετάζει το παρελθόν του'. Η δίκη στο Μισισιπή, όπως και η συγνώμη που έδωσε αυτές τις μέρες η Αμερικανική Γερουσία για τα λιντσαρίσματα που επί χρόνια ανέχθηκε, έρχονται αναμφίβολα με κάποια καθυστέρηση. Αλλά, όπως τονίζουν κύκλοι της Αμερικανικής κυβέρνησης, κάλιο αργά παρά ποτέ.

    [02] Έρευνα: Αρνητική παραμένει η εικόνα των ΗΠΑ ανά τον κόσμο

    24-06-2005

    Διεθνής έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Πιού καταλήγει στο συμπέρασμα ότι παρόλο που οι αντί-αμερικανικές απόψεις έχουν περιοριστεί ελαφρά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Ασία πολλές χώρες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να μην τρέφουν φιλικές τάσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Τα πορίσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι Αμερικανικές προσπάθειες για διασφάλιση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή καθώς και η Αμερικανική βοήθεια προς χώρες της Ν. Ασίας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε το τσουνάμι, έχουν αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα. Πάντως ο πόλεμος στο Ιράκ συνεχίζει να προκαλεί ευρύτατη διεθνή αντίδραση.

    Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η διεθνής εικόνα των Η.ΠΑ. έχει βελτιωθεί σε χώρες όπως η Ινδονησία και το Πακιστάν, όμως η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μουσουλμανικό κόσμο παραμένει αρνητική.

    Ανάμεσα στις 15 χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα, η Ινδία ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη υποστήριξη προς τις Η.Π.Α και η Ιορδανία η χώρα με την λιγότερη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, Ανταμ Ερελί, ακόμη και χωρίς ειδική έρευνα είναι κατανοητό ότι η Αμερικανική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει πρόκληση στον τομέα της δημόσιας διπλωματίας, όπως είπε. Ο κ. Ερελί δήλωσε ότι οι Η.Π.Α έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής στάση έναντι των ΗΠΑ θα αλλάξει στο μέλλον.

    [03] Μέλη του Κογκρέσου ζητούν αναθεώρηση της πολιτικής Μπους στο Ιράκ

    24-06-2005

    Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ διέψευσε έντονα ότι η κατάσταση στο Ιράκ έχει αποτελματωθεί, λέγοντας στους αμερικανούς νομοθέτες ότι ο προσδιορισμός ακριβούς ημερομηνίας για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, θα αποθρασύνει τους αντάρτες.

    Ο κ. Ράμσφελντ έκανε τη δήλωση αυτή την Πέμπτη, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της αμερικανικής γερουσίας και πρόσθεσε ότι η εντύπωση ότι οι αντάρτες κερδίζουν τον πόλεμο στο Ιράκ είναι εσφαλμένη.

    Όμως, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Περσικού κόλπου, στρατηγός Τζον Αμπιζέϊντ, κατέθεσε ότι πιστεύει ότι το ανταρτικό κίνημα βασικά παραμένει αμείωτο και ίδιο με αυτό που ήταν πριν από 6 μήνες.

    Να σημειωθεί ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντίκ Τσέηνυ, είχε πει ότι το ανταρτικό κίνημα στο Ιράκ πνέει τα λοίσθια. Ο στρατηγός Αμπιζέιντ δήλωσε ότι κατά τα φαινόμενα, όλο και περισσότεροι ξένοι μαχητές εισρέουν στο Ιράκ.

    Οι καταθέσεις αυτές γίνονται καθώς πολλά μέλη του Κογκρέσου και των δύο κομμάτων ζητούν αναθεώρηση της πολιτικής της κυβέρνησης Μπούς στη χώρα αυτή. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τεντ Κένεντι δήλωσε ότι έχουν γίνει σοβαρά σφάλματα στο Ιράκ. Απευθυνόμενος προς τον κ. Ράμσφελντ, ρώτησε: 'Δεν είναι πια καιρός να παραιτηθείτε;'

    [04] ΗΠΑ:Τράπεζα δεδομένων με σκοπό τη στρατολόγηση

    24-06-2005

    Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία μάρκετινγκ για την κατάρτιση τράπεζας δεδομένων, η οποία θα περιέχει τα στοιχεία νεαρών ατόμων, που φοιτούν σε λύκεια ή πανεπιστήμια. Η τράπεζα στοχεύει στον εντοπισμό πιθανών νεοσύλλεκτων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην στρατολόγησή του.

    Η είδηση αυτή δημιούργησε θύελλα διαμαρτυριών από οργανώσεις προστασίας του προσωπικού απορρήτου που καταγγέλλουν ότι το Πεντάγωνο καταστρατηγεί τη νομοθεσία που απαγορεύει τη χορήγηση προσωπικών πληροφοριών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η νέα τράπεζα δεδομένων θα αποτελείται από προσωπικές πληροφορίες μαθητών του λυκείου, ηλικίας 16 έως 18 ετών, καθώς και φοιτητών πανεπιστημίων, όπως η εθνική καταγωγή των ατόμων αυτών, ο βαθμός αποφοίτησής τους, πλήρεις διευθύνσεις τους, κλπ.

    Ορισμένοι κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων φέρονται ότι δεν μπορούν πλέον να επιτύχουν τους στόχους στρατολόγησής νεοσύλλεκτων, πρόβλημα που πολλοί αποδίδουν στην συνεχιζόμενη βία στο Ιράκ.

    [05] Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Ιράκ

    24-06-2005

    Ιμπραχιμ Αλ Τζααφάρι

    O πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι, δήλωσε ότι η χώρα του γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφάλειας και τα σύνορα της με στόχο της εξουδετέρωση των ανταρτών που, όπως είπε, στοχεύουν στην καταστροφή των δημοκρατικών διαδικασιών. Σε ομιλία του εδώ στην Ουάσιγκτον ενόψει των σημερινών συνομιλιών του με τον πρόεδρο Μπους, ο κ. Αλ Τζααφάρι δήλωσε ότι οι αντάρτες 'λειτουργούν σαν άνθρωποι των σπηλαίων', όπως είπε, 'που προσπαθούν να καταστρέψουν τον πολιτισμό'. Αναμένεται ότι οι συνομιλίες του Ιρακινού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μπούς θα επικεντρωθούν στο θέμα της εκπαίδευσης των Ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας και το πολιτικό μέλλον του Ιράκ.

    Στο μεταξύ στο Ιράκ, από πολλαπλές εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άτομα στη Βαγδάτη, καθώς οι ΗΠΑ ζητούν από τη Συρία να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να εμποδίσει τη είσοδο ξένων μαχητών στο Ιράκ.

    Τέσσερις εκρήξεις βομβών δόνησαν την Πέμπτη το πρωί συνοικία Σιιτών της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, από τριπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκοτώθηκαν 18 ιρακινοί, σε άλλη συνοικία Σιιτών της Ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

    Στο μεταξύ, η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ζήτησε από τη Συρία να τηρήσει την υπόσχεση της και να ασφαλίσει τα σύνορα της με το Ιράκ. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ξένοι μαχητές συνεχίζουν να μπαίνουν στο Ιράκ από τη Συρία.

    Παράλληλα, ηλεκτρονικό μήνυμα που αποδίδεται στον Αμπου Μουσάμπ Αλ Ζαρκαουι αναφέρει ότι σκοτώθηκε ο Αμπντουλλάχ Ρασίντ αλ Ροσούντ, ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροεπιδρομής στο βορειοδυτικό Ιράκ.

    [06] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στο Ιράν

    24-06-2005

    Πραγματοποιείται σήμερα στο Ιράν ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.

    Οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν μεταξύ του πρώην προέδρου Αλή Ακμπαρ Χασεμί Ραφσατζανί και του δημάρχου της Τεχεράνης Μαχμουντ Αχμαντινετζάντ.

    Ο κύριος Ραφσατζανί παρουσιάζεται σαν μεταρρυθμιστής και υπόσχεται να βελτιώσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση.

    Ο συντηρητικός αντίπαλος του ο κύριος Αχμαντινετζάντ, υπόσχεται να καταπολεμήσει τη φτώχεια και τη διαφθορά και να βελτιώσει τη κατανομή του πλούτου της χώρας.

    Ο νικητής θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Μοχάμεντ Χαταμί, στο οποίον απαγορεύτηκε τρίτη κατά σειρά θητεία στο προεδρικό αξίωμα.

    [07] Δυτική Όχθη: Θέσεις εργασίας σε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές

    24-06-2005

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι δυνάμεις ασφάλειας θα προσλάβουν εκατοντάδες εξτρεμιστές στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης με στόχο να θέσουν τέτοια άτομα υπό έλεγχο. Η συμφωνία αυτή ανακοινώθηκε τη Πέμπτη, καθώς ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, αντιμετωπίζει έντονες Ισραηλινές πιέσεις να αφοπλίσει του εξτρεμιστές. Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ήραν την απαγόρευση στα ταξίδια αμερικανών διπλωματών στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι στόχος της απόφασης είναι η εντατικοποίηση των διπλωματικων δραστηριοτήτων στη περιοχή ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης των Ισραηλινών.

    [08] Στέητ Ντηπάρτμεντ: Οι επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία θα αποτελέσουν ένδειξη της λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών

    24-06-2005

    Oι ΗΠΑ δηλώνουν ότι οι βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου μήνα στην Αλβανία θα λειτουργήσουν σαν δείκτης της προόδου που έχει σημειωθεί στη χώρα στην εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Άνταμ Έρελι, δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν στενά την εκλογική διαδικασία στις 3 Ιουλίου, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές θα δώσουν στην πολιτική ηγεσία της Αλβανίας την ευκαιρία να δείξει στις γειτονικές χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο ότι η χώρα ευθυγραμμίζεται με τις διεθνείς προδιαγραφές και ακολουθεί πορεία που θα οδηγήσει προς ένταξη στη Ευρωπαϊκή κοινότητα.

    Ο κύριος Έρελι είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ περιμένουν απ' τους πολιτικούς ηγέτες της Αλβανίας να τηρήσουν τον κώδικα δεοντολογίας που υιοθετήθηκε φέτος και να αποδείξουν ότι η χώρα τους έχει αναπτύξει μία υγιή και ισχυρή δημοκρατική παράδοση.

    [09] Συνάντηση Μπούς-αλ Τζααφάρι στο Λευκό Οίκο

    24-06-2005

    Οι κ.κ. Μπούς και αλ Τζααφάρι

    Ο πρόεδρος Μπούς λέει ότι δεν θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ιράκ. Ο κ. Μπούς συναντήθηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο με τον ιρακινό πρωθυπουργό Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, 'σε μία κρίσιμη στιγμή,' όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνομιλία τους, ο κ. Μπούς είπε ότι η πρόοδος στο Ιράκ δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολη, εξαιτίας του φονικού ανταρτικού κινήματος.

    Ο κ. αλ Τζααφάρι ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό που παραστέκεται στους ιρακινούς και επισήμανε ότι 'τώρα δεν είναι η ώρα για υπαναχωρήσεις.' ΟΙ δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλει η ιρακινή κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας και για την εκπαίδευση των νέων ιρακινών σωμάτων ασφαλείας.

    Αρκετοί αμερικανοί νομοθέτες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από το κυβερνών ρεπουμπλικανικό κόμμα, έχουν ζητήσει την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

    [10] Nέα περιστατικά βίας στο Ιράκ

    24-06-2005

    Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι τουλάχιστον δύο πεζοναύτες σκοτώθηκαν, ενώ τρείς πεζοναύτες και ένας ναύτης αγνοούνται, μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που έπληξε στρατιωτική φάλαγγα το βράδυ της Πέμπτης. Ο στρατός δήλωσε ότι υπάρχουν και 13 τραυματίες από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε καθώς η φάλαγγα περνούσε από τους δρόμους της πόλης Φαλλούτζα.

    Στη Βαγδάτη, βρετανική εταιρία σεκιούριτυ που φρουρούσε το κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, σταμάτησε προσωρινά να ασκεί τα καθήκοντά της, εξαιτίας διαφωνιών με την ιρακινή κυβέρνηση, σχετικά με το συμβόλαιο της εταιρίας. Μετά από το συμβάν, όλες οι εμπορικές πτήσεις από και πρός το αεροδρόμιο, διεκόπησαν. Τέλος στη Μοσούλη, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι μία Ιρακινή τραυματίστηκε από οπλοβομβίδα, που είχε για στόχο παραπλήσια σχολή της αστυνομίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 25 June 2005 - 1:18:18 UTC